merhaba. bende 2022 nisan da 2. kez anne olacagim. beni de ekler msnzSelamlar herkese...
İlk olarak kısa bir hikayemi anlatayım
2017 yılında oluşturulan embriyolarımın 2 tanesi 17 temmuz da transfer edildi. 24 temmuz da çift çizgiyi gördüm çok şükür sonra da 8.gün 241 10.gün 637 çıktı değerim. Doktorumla telefonla görüştük 1 haftaya kadar gidicem inşallah..
Bol hamişli bir topic olsun...
Sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin Allahım inşallah
Ben 2 kere gittim kontrole ikisinde de karından bakıldı. 5 haftalıktı ilkinde keseyi gördük. 6+5 dedi ikincisinde hem bebeği gördük hem kalbini duyduk. Bence kiloyla da ilgisi yok ben kiloluyum biraz ama hep karından bakıldı. 2 doktor farklıydı bu arada ikisi de alttan bakmayı sormadı bile direkt karından baktı. Bence doktorla alakalı bir durum.Genelde kalp atışına vajinal bakılıyor diye biliyorum. Korkulacak bişey değilSanırım 7 de gitsen karından duyarsın
Yasanmasi olasi eger cinsellik vb. bagli kontakt kanama degilse boyle bir durumda progesteron destegi tavsiye edilir; hap igne ya da fitil formu olabilir.Kızlar meraba , sat 24 temmuz,3 gundur lekelenme seklınde kanamam var , 5_6 damla leke gıbı koyı kahve. Yasayan var mı , normal mi bu durum
İlişki yasanmadı canım , kızımı emzirıyorum az da olsa bu etken mi acaba, dr keseye kadar emzirebılırsin sonra konusuruz demişti, yazdım bakalım olması erken gıderım , cumartesiydi randevumYasanmasi olasi eger cinsellik vb. bagli kontakt kanama degilse boyle bir durumda progesteron destegi tavsiye edilir; hap igne ya da fitil formu olabilir.
Daimi doktorunuzu arayip sorabilirsiniz.
İkiz çok tatlı hadi saglıkla inş 1 kız 1 erkek olur tabi istiyosan:))MeG s Oo tablolar olmus bile kacirmisim :)
Yas 36 Sat 9 temmuz, ikiz :)) beklenen dogum sata gore 15 nisan yaziyoruz ama ikiz oldugu icin en gec 2 hafta erken bekleniyor
3.gebelik, 2.cocuk
Saglıkla gelsin inş. Benım kızım da 15 aylık , yaşım 37 , bu ay bize de süpriz oldu inş devamı saglıkla gelır hepımıze hayırlı saglıklı evlat versın Allah. Emiyor mu ?Herkese selamlar, bebeğim henüz 19 aylık ama dün gece minik bir sürpriz yaşadık biz de. Kendimiz cesaret edemedik ama kardeşi olsa birlikte büyüseler diye de istiyorduk bir yandan.
Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah
2. Bebek yaş 32
Saglıkla gelsin inş. Benım kızım da 15 aylık , yaşım 37 , bu ay bize de süpriz oldu inş devamı saglıkla gelır hepımıze hayırlı saglıklı evlat versın Allah. Emiyor mu ?
Ben de de 6.64du, 6+4kenBenim de 6.5 mm yazıyor.
Nub teorisiydi galiba onun adi duydum ben
Yaaa uzulmeyin nolurBen 3 haftalikken soyledim. Daha dogrusu soylemek zorunda hissettim salak gibi. Brnimki supriz plansiz gebelik. O gun de yengeme gidecektik. Hatta esime dedim gitmesek mi tuhaf hissediyorum inanamiyorum. Neyse yine de gittik. Yengemin kendi gelinleri hep tup bebekle uhrastiklari icin ki asla kinamiyorum herkesin basina gelebilir. Neyse yengem cekti koseye olmuyormu gibilerinden biseyler derken ki sadece 1 bucuk senelik evliyiz ve onumuzdeki sene planliyorduk. Dedim yengecim buraya gelmeden once ogrendik hamileymisim daha cok kucuk 3 haftalik. O kadar merak eden yengem bu gecen 3 haftada hic arayip sormafi nasilsin iyimisin diye :) yani tek dertleri olup olmadigini ogrenebilmek :) Sonra esime durumu anlattim. Dedi iyi yapmissin agizlarini kapayarak ama ilk 3 ay soylemesek iyi olurdu. Yengem duyduysa herkes duysun dedik herkese daha 3 haftalikken soyledik
Benim abimle aram 18 aydı , cok guseldi arkadas gıbı olmak. Emıyor benımki de. Benim yaş faktoru oldugundan ya dukkanı kapatcaktım:) ya hemen dusuncektım 2. yi.Kızım tup bebek .kızım dogdugunda 1 hafta yogun bakımda kaldı sütüm gec geldi az gosterdıler fln , agız sutunu alabıldı mi bılmıyorum emın degılım , tandem emzirmek nasipse cok isterım. Diğer bebegın agız sutunden kızım da faydalansın ama nasip hersey tabi, şimdidem hayal kurmak ta istemıyorum , lekelenmem var cunku tedırgınım biraz. Saglıkla hayırla gelsın hepımızınkı inşallahSizinki de çok minikmiş, ama arkadaş gibi büyüyecekler bu yüzden çok mutluyum çok isteyip asla cesaret edemediğim bişeydi benim
Allah yardımcımız olsun bir iki sene zorlanırız sonra rahat olur sanırım, inşallah sağlıkla gelirler
Evet emiyor, oğlumu takip eden ve doğumunu yaptıran doktorumuza danıştık 18. haftaya kadar sıkıntı yok emebilir daha sonra kasık ağrısı yapabilir dedi. Zaten süt oranı da düşmeye başlar 18. Haftadan sonra dedi. 24. aya kadar emzirmeyi düşünüyodum buna biraz üzüldüm ama buna şükür. Sizinki emiyor mu?
Ben genetik testin yanında bunları da yaptırdım. Hepsi tertemiz çıktı. Benim de bir düşüğüm var. Ama çok kanamalı düştü. Kan sulandırıcıyı kestik ama kurtaramadık. Şimdi hiçbir şey kullanmıyorum. İyi gidiyor gibi. Herkesin durumu farklı. Ben yanlış yönlendirmek istemem. İnşallah sen de kendin için en doğru olanı bulursunGerçekten kafam iyice allak bullak oldu. Her doktor farklı bir tedavi uyguluyor. Genler aynı sorun aynı diyorum ama etkiler çok farklı oluyor. Aslında bir sağlıklı gebelik ve doğum geçirdim oğlum var dört yaşında. Ama sonra kimyasal ve sekiz haftalikken gelişmediği için kürtaj olunca doktorum kan sulandırıcı önerdi hemen başladık. Bide hem coraspin hem iğne. Acaba fazla mi yaa hangi testleri yaptırsam fazla olup olmadığı anlaşılır bilgin var mı
Benim abimle aram 18 aydı , cok guseldi arkadas gıbı olmak. Emıyor benımki de. Benim yaş faktoru oldugundan ya dukkanı kapatcaktım:) ya hemen dusuncektım 2. yi.Kızım tup bebek .kızım dogdugunda 1 hafta yogun bakımda kaldı sütüm gec geldi az gosterdıler fln , agız sutunu alabıldı mi bılmıyorum emın degılım , tandem emzirmek nasipse cok isterım. Diğer bebegın agız sutunden kızım da faydalansın ama nasip hersey tabi, şimdidem hayal kurmak ta istemıyorum , lekelenmem var cunku tedırgınım biraz. Saglıkla hayırla gelsın hepımızınkı inşallah
Ben de nazara cok inanıyorum. Fesatlıkla bakan cok insan var , yakınlara bıle soylemek içimden gwlmez de ayıp olur o işte niye sakladımız fln. 12. Haftada soylerız en erken nasipseMerhaba kızlar bir kaç gün giremedim sayfaları okuya okuya bitiremedim. Biz kimseye söylemedik hatta büyük oğlum anladı onu da tembihledim. Bence söylememek en iyisi. 5. Ayda falan söylerim zaten karnım ancak çıkar. Ödüm kopuyor eşime aileme nazar değecek diye.
Kabızlıktan iyidir, ıkınmak risk başlarda. Ama yınede bi dr a danıs ıstersen canımKızlar çok afedersiniz cumadan beri ishal oldum çok fenadoktora gidip gitmemek arasında kararsız kaldım. Patates muz falan yiyiyorum ama geçmedi. Aynı durum da olan var mı ? Neler yaptınız