Canım bende sen gibiyim özellikle sabahları çok fena su içtiğim gibi midem kabul etmiyor. Boğazim tahriş oldu resmen. Bulantı için doktor birşey onerdimiKızlar benim bulantı 6+9da bir başladı kusmayla birlikte nasıl kötüyüm anlatamam. Asla mutfağa giremiyorum. Girdiğim an çıkarıyorum. Adam akıllı yemek yiyemiyorum açım ama yok. En son ağladım hatta yemek istiyorum ama yiyemiyorum diye. Çok zor gerçekten. Bugün 8 haftalık olduk. Kalp atışını duyduk çok şükür. Ama çok zorlanıyorum 3 kilo verdim. Doktor rapor yazalım sana ddi kilo kaybını da görünce. İnşallah bir an önce geçer bu zamanlar. Normal insanlar gibi koku almaya yemek yemeye hasret kaldım resmen.
Süper bence,çünkü baska hic bir teste gerek kalmadan cinsiyetine varana kadar herseyi ogreniyorsunuz en basindan dahaÇok pardon Drum benden harmony test istemiş amniyosentez değilmiş
Kaçıncı hafta itibari ile yapiliyor test pekiSüper bence,çünkü baska hic bir teste gerek kalmadan cinsiyetine varana kadar herseyi ogreniyorsunuz en basindan dahaBenim de aklimda var yaptirmak
8.hafta dan itibaren 11.haftaya kadar yapilabiliyor.Anneden kan aliyorlar biraz vakit aliyor sonucun cikmasi ama bir daha ne ikili test ne uclu test hic birseye gerek kalmiyor,genetik olarak bebegin herseyi taraniyor saglikli olup olmadigi %99 kesinlesiyor,hatta cinsiyet bile ogreniliyorKaçıncı hafta itibari ile yapiliyor test peki
Anne kanindan bebek dna si diyorsunuz, bugun doktorum bana da söyledi. Yaptıracağım inşallah bende. İsim baska olunca bilemedum8.hafta dan itibaren 11.haftaya kadar yapilabiliyor.Anneden kan aliyorlar biraz vakit aliyor sonucun cikmasi ama bir daha ne ikili test ne uclu test hic birseye gerek kalmiyor,genetik olarak bebegin herseyi taraniyor saglikli olup olmadigi %99 kesinlesiyor,hatta cinsiyet bile ogreniliyor
Evet oAnne kanindan bebek dna si diyorsunuz, bugun doktorum bana da söyledi. Yaptıracağım inşallah bende. İsim baska olunca bilemedum
Bu test gercekten guvenilir mi ? Yapmayi dusunurum oyleyse.. birde nerelerde yapiliyor ? Sonuc kac haftada cikar? Ve ucreti hakkinda da bilhiniz varsa aydinlatir misiniz ? :)8.hafta dan itibaren 11.haftaya kadar yapilabiliyor.Anneden kan aliyorlar biraz vakit aliyor sonucun cikmasi ama bir daha ne ikili test ne uclu test hic birseye gerek kalmiyor,genetik olarak bebegin herseyi taraniyor saglikli olup olmadigi %99 kesinlesiyor,hatta cinsiyet bile ogreniliyor
Evet evet fark yokmuş, ucretler baya fazla araştırdığım kadariylaEvet obenim bildigim 2 tane biri nifty digeri de arkadasin soyledigi farklari yok sanirim
Evet guvenilir dedigim gibi bu testi yaptirinca baska teste ihtiyac duymuyor doktorlar.Ben Sakarya da yasiyorum özel kadin dogumculara testi yaptirmak istedigini soyleyince yapiyorlar.Sanirim 15-20 gunde cikiyor,3000 lira civarlari idi bildigim,kuzenim yaptirdiBu test gercekten guvenilir mi ? Yapmayi dusunurum oyleyse.. birde nerelerde yapiliyor ? Sonuc kac haftada cikar? Ve ucreti hakkinda da bilhiniz varsa aydinlatir misiniz ? :)
Bilgilendirme icin tesekkur ederim. Ben de bi arastirayim ve doktoruma sorayimEvet guvenilir dedigim gibi bu testi yaptirinca baska teste ihtiyac duymuyor doktorlar.Ben Sakarya da yasiyorum özel kadin dogumculara testi yaptirmak istedigini soyleyince yapiyorlar.Sanirim 15-20 gunde cikiyor,3000 lira civarlari idi bildigim,kuzenim yaptirdi
İlk bebekte 25 kg aldım, 30 kg verdim kendiliğinden gitti kilolar ama şimdi yas 35 bakalım o kadar çabuk gider mi2 hamileliğimde de fena kg almıştım 30 kg kadarbende o yuzden korkuyorum . Kimisi yesede almıyor ama benim hamileyken direk depolamaya başlıyor vucudum maalesef. Neyseki sonradan kalmıyo ama bu kez dikkat etmeye çalışıcam
Kilo almak ayrı dert, bulantı ayrı dert ama en kötüsü bulantilar bence. Seni değerler baya fazlaymış ama ilaçlarla istenilen 2.50 seviyesine iniyor.En son 8 çıkmıştı ilaçlarımı aksattığım için ilaçların dozunu arttırıp 2 hafta sonra 3 e düştü bakalım bu hafta ne çıkacak..
Ben kilo almadım aksine 2 kg verdim hem iştahım yok hem mide bulantısı var.. Normal de kg vermeye çalışıyordum. Sanırım hamilelik ile tersine dönüyor :)
Nasıl diyet yapacaksın ki ? Bulantilarimdan dolayı doğru düzgün yemek yemedim karpuz ve domatesle yaşıyorum ama yine de kilo alıyorum.Bende aldim en az 1 kgBu haftasonu düğün var sonra diyete giricem
Bende her gebeligimde ilac kullaniyodum, en son 3.81 cikti, ben 25 lik kullaniyirum ama onu da yarim kullaniyorum cogu zaman çarpıntı yapiyor
Ahh keşke irademizi koruyabilsek ama hamileyken canımızın çektiğini de atıyoruz ağzımıza.Ben kiloloyum canım o yüzden çok dikkat ediyorum sadece besleyici şeyler yiyorum. Haftada bir de canim çektiği bir şey yemeye karar verdim. Diğer iki Çocuk icin ins bir an evvel az kilo alıp ayağa kalkarım sezaryanda karındaki yağ dokusu sıkıntı oluyor iyileşme açısından.
Maşallah canım afiyet bal şeker olsun . Kız mı geliyor acaba?Ben de almışımdır kesin.
canım sürekli acı şeyler istiyor. Döner köfte et yanında o acı turşu biberlerden
Normal de et hiç sevmem ama yiyesim geliyor
Cinsiyet söylemek yasak, evet test bilıyor bunu ama gizli kalıyor,siz bilmıyorsunuzSüper bence,çünkü baska hic bir teste gerek kalmadan cinsiyetine varana kadar herseyi ogreniyorsunuz en basindan dahaBenim de aklimda var yaptirmak
Ilk sizden duyuyorum bunu,etrafimda yaptiran herkes cinsiyeti de ogrendi,buna 3 kuzenim de dahilCinsiyet söylemek yasak, evet test bilıyor bunu ama gizli kalıyor,siz bilmıyorsunuz
Allah kolaylık versin hepimize. Daha önceden de deneyimlisin demek kicanım bende glifor kullanıyordum kestiler 1 hafta şeker takibi yaptım sonrasında şekerlerim yüksek olduğu için insülin başladım şimdi insülin kullanıyorum. ilk gebeliğimde de insülin kullanmıştım.
Mart ayı annesi ve yeni yaptırmış biri olarak gruba bilgi vereyim. 8. haftamda covid geçirdim karantina bitince koştur koştur doktora gittim 10+5 tik o zaman doktor kesinlikle nifty önerdi covidin getirdiklerini bilmiyoruz vs diye aklımıza yattı 4-5 firmadan fiyat aldım.Bu test gercekten guvenilir mi ? Yapmayi dusunurum oyleyse.. birde nerelerde yapiliyor ? Sonuc kac haftada cikar? Ve ucreti hakkinda da bilhiniz varsa aydinlatir misiniz ? :)
Güzel sonuç alırsınız inşallah. Ben de yaptiricam ay sonu kontrolüm var istanbul da misiniz siz. Eğer öyleyse firmayı paylaşırmisiniz. Dm den de olabilir yasaksa eğerMart ayı annesi ve yeni yaptırmış biri olarak gruba bilgi vereyim. 8. haftamda covid geçirdim karantina bitince koştur koştur doktora gittim 10+5 tik o zaman doktor kesinlikle nifty önerdi covidin getirdiklerini bilmiyoruz vs diye aklımıza yattı 4-5 firmadan fiyat aldım.
invitae firması en uygun fiyatı vermişti 3100 diğerleri de çok fark yoktu max 3700 dediler.
Aynı gün neredeysem gelip kanımı aldılar. Sonuçlar 7-10 iş günü içinde çıkacak dendi. Abd'ye gönderilenden tercih ettim türkiyede yapılan firmalar da var ama güzel yorumlar okumadım.
Ödemeyi de henüz yapmadım firmayı aradım kan ulaştığında beni arayıp bilgilendirip öyle ödeme alacaklarını söylediler.
Buradan da artı puan aldılar.
11+1de yaptırmış oldum testi doktorum da uygun buldu haftası için. çünkü daha erken dönemlerde yaptırdığınızda bebek dna sı tam geçmemiş oluyormuş sanırım tekrar kan alma tekrar gönderme sürecinde süreç 1 aya kadar uzuyormuş.
Bu firma 2 tüp kan aldı yeterli gelmezse diye diğer firmalar 1 tüp alıyomuş.
Bu testi yaptırdığınızda dediğiniz gibi 2li 3lü 4lü hiçbirine gerek kalmıyormuş 3-4 haftada bir stres olacağına yaptıralım dedik. İkili testlerde 300de 1 risk 700de 1 risk 100 de 1 risk gibi risk sonucu çıkıyormuş. Bu yaptırdığım kapsamlı olanda pozitif negatif direkt sonuç gelecek. Bu testte tabi tarama testi olarak geçiyor kesin tanı değil %0,02 olsa bile yanılma payı olduğunu göz önünde bulundurmak lazım ve maliyetli tabi ama durumu olanlar veya buna para ayırabilen aileler için %99,9 sonuç göze alınırsa yaptırılır mı yaptırılır.
ınvitae firmanın adı doktorunuza sorun belki anlaşmalı olduğu firma varsa daha uyguna gelebilir 3100 fiyat verdiler bana numarasını atayım size.. İstanbuldayım Ataşehir Medicanaya gitmiştim Sibel Hanım doktorum o önerdiGüzel sonuç alırsınız inşallah. Ben de yaptiricam ay sonu kontrolüm var istanbul da misiniz siz. Eğer öyleyse firmayı paylaşırmisiniz. Dm den de olabilir yasaksa eğer