İyi akşamlar güzel anneler
Zor bir hafta geçirdim ama bitti gitti çok şükür.
20. haftadan beri dualarınızla yanımızda oldunuz. Kendimi ne zaman umutsuz hissetsem burda size anlatırken buldum kendimi. Siz 38, 39 ları göreceksin dedikçe 28 e de razıyım dediğim günler daha dün gibi
şimdi bir tosun paşa kucağımda çok şükür
Hepiniz çok sağolun, hakkınızı helal edin
Umarım sizler de iyisinizdir, geri dönüp neler olmuş okumak için can atıyorum valla
Bize gelince 4 Nisan da planlı sezeryan olacaktım malum. Cumartesi anestezi için kan tahlili vermeye hastaneye gittik. Hafif karnımın ağrıdığını söyleyince doktorum bir nst bakalım dedi. Nst sırasında alt tarafımda pıt diye bir acı hissettim. Nst temizdi bu arada. Ayağa kalkmamla suyum geldi. Sonrasında sancım başladı. Serklajın atma riskinden dolayı acil sezeryana alındım. Çok şükür 38+6 da sağlıkla kavuştum oğluma
Sezeryan sonrası ağrı sızı yönünden beklediğimden iyiydim ancak 2. Günün akşamı oğlum sürekli uyuklamaya başladı rengi de sarardı. Sütüm gelmemişti hala. Kaşıkla mama veriyorduk.
Ertesi gün kontrol vardı beklesek mi derken bezinde kırmızı turuncu birşeyler görünce apar topar gittik. Sarılık değeri yüksek çıkınca yenidoğan yoğun bakıma aldılar
ben çok az mama yiyor dedikçe herkesin kuş kadar midesi var onun normal diyerek kafamı bulandırmasıyla meğer oğlumu aç bırakmışım
o vicdan azabını anlatamam size öldüm resmen. Çok şükür bezindekiler de kan değil az beslenmeye bağlı ürik asit kristalleriymiş.
Sonra taburcu olduk ve evde dikişlerimle oturup kalkamıyorken üstüne eğile eğile emzirmeye çalışma, sağmaya çalışma, üstüne mama hazırla derken çok hırpaladım kendimi.
Bir yandan yetememe hissi
etrafındakilerin bu durumu gözüne gözüne sokma çabası. Tepende sürekli emmiyor mı tutmuyor mı yine mi uyuyor gelmedi mi sütün. Şunu ye bunu ye. Orana şunu sürelim burana bunu sürelim. Şekerli su verelim. Reçel verelim. Bal damlatalım
en son yeter artık dedim kapattım kendimi odaya oğlumla, çok şükür atlattık beraberce. Şimdi daha iyiyiz ikimiz de. Sütüm de gelmeye başladı. Silikon uçla emzirebiliyorum. Sadece doyup duymadığını anlama konusunda biraz daha deneyime ihtiyacım var
Ama ne kadar zor olursa olsun dünyanın en güzel duygusu buymuş. Kimselere değişmem onun o mis kokusunu