2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kızlar serum fizyoloji hergün uyguluyormusubhz yoksa sadece hırıltılı solunum vs hissettiğinizde mi gunde 1 kere hergun uygulanmasında sakınca var mı?

Ayy o benin teyzemin kizinda vardi sacinin bi tarafi kel kalmisti yolup duruyodu eline çaput bez tülbent falan vermeye basladi öyle birakti ama bu seferde ilkokula kadar tülbentle uyudu
Benimki bi tarafini yolmuyo neresi eline gelirse emmeye basladi mi ya da iste yan yatirinca hangi taraf yukarda kalirsa o tarafin sacina yapisiyo hemen. Ben kurtariyorum cekiyorum elini bu seferde tshirtim fln varsa onu tutuyo bazende elimi veriyorum tutsun diye illa bi sey tutacak
Kızlar serum fizyoloji hergün uyguluyormusubhz yoksa sadece hırıltılı solunum vs hissettiğinizde mi gunde 1 kere hergun uygulanmasında sakınca var mı?
Ben bi sakincasi yok diye biliyorum. Tikali oldugu zamanlarda ozellikle her emzirme oncesi mutlaka yapilmasi gerekir diye de soylemisti doktorlar.

Kiyamam ya benim kizimda oyle elimi tutmadan emmiyo oglumda oyleydi tisortunu falan tutardi buyudukce yastigin icine elini sokup parmak emmesi cikti 4.5 yasinda yeni biraktik parmak emmeyi

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

Kızlar imdaaaat. Menenjit aşılarıyla başım dertte. Doktorun hazırladığı program; nimenrix 3,5,13 bexsero 7,9,13.
Sağlık ocağının yanındakş eczaneye nimenrix sip verdim kontrole girdik. Ebemiz dedi ki bexsero dan başlayalım nimenrix 12 aydan sonra tek doz yapılsa koruyuculuk sağlar zaten. Tamam dedim madem öyle, eczacıya geldim. Eczacıda nimenrix daha yaygın, önce onun dozlarını tamamlayın bana sorarsanız dedi. Ayy hangisinden başlayayım napayım. 2 doktora gittim ikiside farklı aşı programı verdi. Yazdığım 2. Doktorun önerisi. Sizler nasıl yaptınız?

Valalhi gordukce pes diyorum ya bu resmen dolandiricilik nimenrix 3 doza ne gerek var 1 yastan sonra tek doz yetiyor eczaci tabi oyle der para kazanacak adam isin kolayini soylermi bexero hakkinda zaten ben burda kendimi yirttim defalarca menenjit b grubu ulkemizde olmayan bi hastalik diye okuyan okumustur bisey demiycem vurduran vurdursun rota da rotarix 3 ay ve 5 ay 2 doz olacak 3 dozluk olani da var ben 2 doz olan rotarix yaptirdim benim vurduracagim asilar 3 ay 5 ay 2 doz rotarix 12 aydan sonrada tek doz nimenrix soyleyeceklerim bukdr

Yazdığın için teşekkür ederim. Tek doz yeterliyse bu doktorlar neden 3 doz diyor. Ebede nimenrix için öyle dedi. Bexsero yapalım dedi ama. Yani şimdi siz bexsero hiç vurdurmayacak mısınız ? O mu ülkemizde yok.

Biz doktorumuzun önerisiyle 2 doz rota 3 ve 5.ayda, 3 doz bexsero 3, 5 ve 14.ayda, 2 doz nimenrix 7 ve 14. Ayda yaptıracağız. Aşıları her doktor farklı aylarda uygulatabiliyor.
Hastalıkların yaygınlığıda değişkenlik gösterebiliyor. Görülmeyen hastalıklar görülüyor. Hiçbirinin garantisi yok.

Hayir hic vurdurmiycam oglumun zamaninda 4.5 yasinda adi bile gecmiyordu bexero asisi ulkemizde satiliyor tabiki... iceriginde sadece tek tip menenjit b grubu virusu iceren bir asi... bu hastalik ulkemizde yok ingilterede goruluyor bizde, yani tr de gorulen meningakok a grubu virusu oda ninenrix de var ve icinde 4 tane menenjit grubu iceren canli virus var nimenrixin benim babam eczaci biz bu islerin icerigini cok iyi bildigimizden daha temkinli yaklasiyorum doktorlarin her dedigini vurduracak degilim bunlarin hepsi donusumlu rant kapisi karar sizin tabiki isteyen vurdurabilir zarar etmez ama nekdr yarar saglar ne denli ihtiyac duyulur tartisilir bnm eczacilara doktorlara depolara kazandiracak havaya param yok

Selam kızlar yeni sorunum biberon dün bir sebeple dışarı çıkıyordum, yetişirim ama olurda yetişemezsem diye sütümü bıraktım anneme ,sonra annem aradı, içmiyor kendini paraladı diye.E ben simdi calismak istesem de nasil olacak bu kızın bir ayarı da yok.Biberon asla kabul etmedi ,gelince ben de denedim yok içmiyor

Kasik biberon deneseniz

Onunla nedense hiç barışmadım ben ,bebek küçükken biberona alışmasın diye bir mecburiyet ama sanirim bu aylardan sonra pek uygun değil gibime geliyor
Bilmiyorum ben bazen durmadiginda sagdigim sutleri kasik biberonla veriyorum gayet guzel rahat iciyor bebekten bebege degisebilir tabi birsey diyemeyecegim

Bugün nimenrix oldu kızım salı günü bexero vurulucaz 19 Ağustos’ta 4. Ay aşıları ve rotarix.

Biberon almama problemi bizde yaşadık birkaç gün boyunca gün içinde deneyin bizimki bi hafta snra faln aldı

Ben de okul başlamadan ufak ufak deneyeyim bari yoksa çocuk içmez aç kalır
Bende aynı şeyi düşündüm arada bi sağıp vereceğim yda mama vereceğim üç güne bir em azından geçen zorunlu bi durum oldu biberon almadığı için ayrı bi kriz yaşadık meme reddi bitti bi de biberon reddi

Ben de 2-3 hafta önce biberonluk işim oldu verdim hem içiyor gibi yapıyor hem kaydırıyor diliyle yarısı döküldü o gün anladım bu biberon konusunda zorlayacak diye

Bugün modum çok düşük, memleketteyim ya ,eve gitmek için kuzenimin düğününü bekliyordum kendisi kardeşim gibidir.Elbisesi ,ayakkabısı her şeyi ayarladım, covid çok arttı, inanılmaz yoğun. Esim normalde dün gelecekti, o bebek konusunda bana destek olacaktı ama izni iptal oldu gelemiyor. Su an herkes ya düğün evinde ya kuaförde ben ise kucagimda durmadan kusan bir bebekle sıcakta ter döküyorum, zaten kuaför ve eğlence kısmını gectim ama aksam ne yapacağım bilmiyorum çok gerginim bebegi asla götürmek istemiyorum çünkü kapali alan ve cok kalabalık olacak ama katılmak zorundayım bir taraftanda kuzum icin cok endişeliyim. İkinci handikap ise ben girip çıkacağım ama evdeki herkes müthiş bir kalabalıkta bulunacak ve sadece annem ve babam maske takacak ,gençlere bir sey diyemiyorum ,o kadar hazırlanıyorlar, bugun cok mutsuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…