2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kızlar gecen gün menenjit aşısıyla ilgili konusmustuk arastirma yaptim belki isinize yarar ben ogluma 1 yastan sonra tek doz nimenrix vurdurmustum bu meningakok a asisi oluyor 1 yastan sonra vuruluyor diger arkadaslara 9 ay demis doktorlari 9 aylik yapilan 2 doz menectra adli asi ve 2 doz uygulaniyor tercih sizin ben yine 1 yastan sonra nimenrix tek doz yaptiracagim ikiside a grubu aşı birde meningakok b asisi cikmis oda 2 doz vuruluyomus benim oglumun zamaninda hic bahsi gecmemisti ulkemizdede gozukmedigi icin onu yaptirmayacagim sizede yazmak istedim belki birilerinin isine yarar

Eklentiler

• Screenshot_20220723-144030_Chrome~2.jpg
    113 KB · Görüntüleme: 24
Senin yaptıklarının aynısını önerdiler canım. Başladım ben de. Bu saate kadar çok zordu ama şimdi hafifledik şükür
Ohh çok şükür hadi geçmiş olsun canım yavrularımızın damat olduğu günleride görelim inşallah

Kızlar eşimin ailesi işe kanlı bıçaklı olduk resmen. Hani bayramda 9 günlüğüne gelmişlerdi kavga dövüş 5. Gün gitmişlerdi ya. Sonrasında hiç aramadı kayınpederim. Korona olduk bir geçmiş olsun demedi. Eşim annesini aradı baban seninle asla konuşmayacak dedi annesi. Ben de torunlarına bir geçmiş olsun lafını çok gördü diye bir daha görüşmeyelim tarzında mesaj attım. Babası kocamı aradı ağzına geleni saydı sövdü kapattı. Bugün de annesi ile kavga etti eşim. Annesi kocama senin gözüne perde inmiş karın seni kuklası yapmış falan dedi. Ne istiyorlar bilmiyorum. Huzur diye bir şey bırakmadılar. Boşanalım mı onu mu istiyorlar anlamadım.

Ben bazen daha kamerayı kurarken uyanıveriyo
Ben gerçekten bütün gün buzuki orhan kolik dinliyorum yarım saat uyutmaya çalış yerine koy uyansın döngüsüyle
Zaten bu yüzden 2 çocuklu olanlara helal olsun diyorum. Ben aç susuz duruyorum da çocuğu yedirmek içirmek oyalamak gerekir asla enerjim yok aslaa. Bu yüzden 2. Ye çok uzağım. Allah daha çok kolaylık versin 2 çocuklu olanlara

Valla bende surekli kayinvalidemi cagiriyorum buyuk kizimla oynasin diye. Ya da isim varsa bebege baksin ben isimi halledeyim kizimla oynayayim vs diye. Bazende ablamlarla annemlerle gorusuyoruz ablaminda buyuk kizimla yasit kizi var bide buyuk oglu var 8 yasinda. 3u beraber guzel oynuyolar aklim kalmiyo en azindan

Bugun varya meva hiiic uyumadi uyuyamadikca huysuzlandi. Gazlandi tam uyutuyorum sanci geliyo. Uyuyamadigi icin dahada agliyor vs cok zor bi gundu gercekten. Sonunda uyudu pusette sallaya sallaua ama pusetten alip yataga koymuyorum yataga koysam uyanacak biliyorum artik uyusun pusette ne yapayim yatarken alirim emzirir besigine yatiririm uyursa sansima, uyumazsa..

Kardeş şart ama önermiyorum şaka şaka

Ah ahh kızım 11 de uyudu oğlum 12 yi geciyordu zar zor yatirdim bide sucuk gibi terliyor degistiriyorum surekli soguyana kadar bekliyorum uyku gozumden akiyor tek bebis olsaydi smdi uyuyor olacaktim oglani beklemeyip yatsam yarina hasta kalkacak terleyip sogumaktan vallahi 2 cocuk cok zor yetebilmek cok zor oda 4.5 yasinda ilgi istiyor oyun istiyor emzirirken zeka kartı oynamaktan boya yapmaktan pişti oynamaktan içim çıktı onun kahvaltisi yemegi gercekten cok zorlaniyorrum bazen ciglik atasim geliyor da bizim evde hep düşük tonajlı konusuldugundan ogluma sesimi yukseltsem 3 gun pskolojisi bozuluyor onuda yapamiyorum olan gariban miniğime oluyor biraz fazla sevmeye kalksam yada cocuk ağzını şapırdatsa bile öptünmü naptın o ses neydi diye dikiliyor basimiza cocuğu sap sup öpemiyoruz ya sabir bu gunlerde gececek napalim. Cok dertliymisim haberim yokmus

Resmen benim ağzımdan konuşmuş gibisin şu an aynı durumdayım bazen imdattt diyesim varcanları sağolsun ama ilk cocukda küçük olunca ekstra zormuş gercekden benim oglanda aynısını yapıyor bı ses duyunca yada kızla konuşunca o ne anne ne yaptın anne bende yapacağım diye tutturuyor benimkide 4 yasinda

Ay allahim hahahah hepsi aynı demekki bunların gercekten işimiz iş kasımda 5 yaşında olcak ama yok yani sabrimi cok zorluyor cocugu 2 3 yasinda olanlara allah hepten sabir versin gercekten

İkinci çocuğu dünyaya gelenler allah size sabır güç ve enerji versin ben birincide tükendim. İki çocuk isterken tekte kalacağız sanrm

Ayy benimkide oyleee. Benimkide kasimda 4 olacak. Sabah mesela bebek uyanmis onla konusuyodum ne konusuyosun senin sesin yüzünden uyandim diyor bana uyanmis gelmis kapinin önünde duymustur. Onun duyacagi sekilde konusmamistim tabiki

Biri yuzunu fln ellesin sevsin bebegi hemen geliyo oda aynisini yapiyo ay 4 yas fln daha bunlar bebek yaaa bana buyumus gibi geliyo bazende yok daha oda bebek kuzum benim

İkinci çocuğu dünyaya gelenler allah size sabır güç ve enerji versin ben birincide tükendim. İki çocuk isterken tekte kalacağız sanrm
Yani şu an her ikiside küçük olduğu için zorlandigim çok şeyler oluyor bir de tek başıma olduğum için sabah uykudan uyanıp gece yatağa girene kadar oturmuyorum iki çocuk ev işi yemek ama eşim akşam eve gelince ne varki bende yaparım hicde zor değil diyor keşke annelik yüreğim el versede bir günün 24 saati çocukları ona bıraksam
Ama ilerisi için oğlumun bı kardeşi olsun çok istedim ve bide kız evladım olsun istedim Rabbim nasıp etti şükür zorluğu olduğu kadar iki evladının güzel yanıda çok

Aynı ayniii benimde Ekim'de tam dört oluyor bazen yanıma oturuyor zorla memeyi kızın ağzından çıkarıyor yeter diyor bak anne istemiyor doydu diyor, bazen sever gibi yapıp alttan alttan sıkıyor çocuğu, bazende birden bağırıp kızı korkutuyor Kıyamam ben onlara tabiki onlarda daha anne kuzusu hep tek başlarına oldukları icin tüm sevgiyi onlara gösterdigimiz için ikinciyi kiskanip bu tür hareketler yapmaya çalışıyorlar galiba

Ay aman tanrım didim memeyi ağzından mı çıkarıyor 2. Çocuğa tövbe ettim şu an. yanlış anlama ama süper sabır varmış sende takdir ettim seni.

Oda küçük daha anlasa bilse yapmaz belkide anneligin en güzel yanıda bu olsa gerek sabırla büyütmek sukurki Rabbim de o Sabri vermiş :)
Ay aman tanrım didim memeyi ağzından mı çıkarıyor 2. Çocuğa tövbe ettim şu an. yanlış anlama ama süper sabır varmış sende takdir ettim seni.

Oda küçük daha anlasa bilse yapmaz belkide anneligin en güzel yanıda bu olsa gerek sabırla büyütmek sukurki Rabbim de o Sabri vermiş :)
Tabii ki sabır var bende de ama 2. Çocuğum olsa Laçin gelse memeyi ağzından çıkarsa dayanamaz kızardım diye düşünüyorum ne bileyim belki de yaşamadan anlayamaz insan. İşte ben kendime bu konuda güvenemiyorum yani bilemiyorum daha doğrusu senin gibi anlayış gösterir miydim?

Canım selam Pinky93 Laçin in boynu nasil oldu ve teşhis nasil kondu ,kim koydu teşhisi?Bugun bir misafir ,kizim icin sağa yatık duruyor basi dedi ,sinirim oynadı, insanlar küçücük bebekte bile neler bakıyor. Bugune kadar biz hic bu tarz bir sey farketmedik ,herkes bebek bu bur tarafa dönük yatacak tabi diyor.Ama icim içimi yiyor .Bazen sola da kafasını çeviriyor, bakıyor ama özellikle ana kucağında genelde kafasi sağa dönük duruyor ,bilemedim ya gece gece

Eğer ilerde fikrin değişirse yaşayıp göreceksin artık

valla benim içinde uyusunda nerde uyursa bide başta sallamaya alışmasın diye titizlendim ya benim neyime neyime çocuğu şimdi hamağa koyup sallasan da uyumuyo ayakta sallasan kıyamet illa kucağına alıcaksınn kendin yaylanıcaksın öyle uyuyo o da işte kucakta yarım saat yatakta şanslıysam 10 genelde koyarken uyanıyo
Şu durumda 2. Çocuk bilmiyorum çok zor
Kardeş şart ama önermiyorum şaka şaka
Kardeş bencede şart kardeşim bu dünyada en çok sevdiğim insandı vinoşum doğana kadar ammavelakin bebekli hayat çok zormuş
Bakımından hariç bi de bu zorluklar var dimi aman allahım bu boyutu hiç düşünmemiştim millet nasıl 3-5 tane doğuruyo aklım ermiyo şuan. Bi kaç yıl sonra yanılıp şaşıp 2. Yi yaparsam dönüp okuyacağım bunları hamilelik zor 2. Yapmam derken hamileliğimi özledim çünkü kendime hiç güvenmiyorum eşime kalsa 3-5 tane daha istiyormuş tadını almış çok güzelmişmişşmişş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…