• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Biz verem aşısını olamadık
Gebelikte kullandıgım igne yüzünden doktor canlı aşılara izin vermedi 12 Ay geçmesi gerekiyormuş
11 aylıkken ppt testi yapılrak olabilecek
Allaha emanet artık

Aaaaa ne iğnesi canim gebelikte ne iğnesi oldun ki acaba

Önüm arkam sağım solum covid doldu gene ,bir de her yerde maymun çiçeği görseli görüyorum, görmek istemiyorum 🤦🏻‍♀️ rabbim koru minicik kuzularımızı inşallah ,çok bunaldım ya.Insanlar hic umursamiyor artik ,bebek gormeye gelmeyin diyemiyorum hele bir de memlekette, cok canım sıkılıyor

Bugün bizimde 3.ay kontrolümüz vardı. Rota aşısının ilk dozu ve bexseronun ilk dozunu olduk🥹
Bexsero ne aşısı canım, menenjit grubu mu, bizimki 9.ayda dedi menenjit icin.A grubu ,B grubu da sormadım o an.Burda aklima takılan tek soru şu ki doktorların ilaç firmaları ile ilişkileri.Bu yuzden iyi araştırmak ve sanirim gene doktora güvenmek lazım.Napalim 🤔 gününüz 93 günlük görünüyor, rota icin bir iki gün gecikmeden bir sey olmuyor o halde ,ben de cumartesiye denk geliyor acaba cuma mi gitsem diyordum ,o halde pazartesi de olur inşallah

Bexsero ne aşısı canım, menenjit grubu mu, bizimki 9.ayda dedi menenjit icin.A grubu ,B grubu da sormadım o an.Burda aklima takılan tek soru şu ki doktorların ilaç firmaları ile ilişkileri.Bu yuzden iyi araştırmak ve sanirim gene doktora güvenmek lazım.Napalim 🤔 gününüz 93 günlük görünüyor, rota icin bir iki gün gecikmeden bir sey olmuyor o halde ,ben de cumartesiye denk geliyor acaba cuma mi gitsem diyordum ,o halde pazartesi de olur inşallah
Menenjit b grubu aşı canım. Bizim doktor 3.ayda uygulatıyor 9da uygulatanda okumuştum. Biz hem b grubunu olacağız hem a grubunu. İlaç firmasından ziyade hastalıkların yaygın olup olmamasına göre öneriyorlar sanırım. Yaygın olmayan hastalıklarda görülmeye başlanabiliyor. Farklı ülkelerden yoğun göç aldığımız için ve aşısız bebeklerde de artış olduğu için riske atmak istemedik mecbur hepsini olacağız🥹
Olmuyor canım rotanın gün değilde ay olarak sınırlaması varmış o ay sınırını geçirmeden yaptırmak gerekiyormuş.

Menenjit b grubu aşı canım. Bizim doktor 3.ayda uygulatıyor 9da uygulatanda okumuştum. Biz hem b grubunu olacağız hem a grubunu. İlaç firmasından ziyade hastalıkların yaygın olup olmamasına göre öneriyorlar sanırım. Yaygın olmayan hastalıklarda görülmeye başlanabiliyor. Farklı ülkelerden yoğun göç aldığımız için ve aşısız bebeklerde de artış olduğu için riske atmak istemedik mecbur hepsini olacağız🥹
Olmuyor canım rotanın gün değilde ay olarak sınırlaması varmış o ay sınırını geçirmeden yaptırmak
Sorma vallahi her yerimiz göçmen oldu ,daha dün annemlerin üst katını satın almışlar, çok şaşırdım. Zaten hastalıklar maşallah.Bana 1.ay kontrolde memlekete gidecegiz diye ayaküstü bilgi vermisti 2 ve 4 rota diye ,9.ayda da menenjit demisti ama grubunu o an erken diye sormadım. Rota yida burda yapmak istemediler 2.ay asilarla karışmasın 3 ve 5 te yapiyoruz dediler ,şansıma 2.ay aşıları gecikti gene rota ile arası 10 gün falan olacak.Ilac konusunda doktor bize düz d vitamini yerine multivitamin seklinde verdi diye şüphe duydum galiba ama başka konularda güveniyorsak ilac konusunda da güvenmekten baska çaremiz yok anlaşılan .Simdi dönersek iyice bir soracağım neden bunu verdiniz diye falan.Maalesef sağlıkçı yakınlarım cok olduğu icin bu ilac mevzularinda ki dönen olayları cok duydum ondan etkilendim galiba.Yapacak bir şey yok yavrularımız icin en iyisi neyse o olsun umarım.

Hastane icin gecelik terlik depend en onemlileri bunlar bence 😅
Bebek icinde puset cok kullaniyorum ben evde ve disarda. Muslin ve battaniye bolca kullaniliyor cunku yere dusuyo vs kirliye atiliyor hemen.

Kirli sepetide lazim bebege bence ya. Ben suan alamadim hala mesela cocugun kiyafetleri orda burda cok daginiklik yapiyo bi an once almaliyim ama hep unutuyorum disari cikinca 😅

Mochi guzel sut toplamada ama ilk 1 ay kullandim ondan sonra kullanmadim. Sut saklama torbalarini hic kullanmadim mesela. Calisan anneler fln kullanir belki bilmiyorum ama daha hic kullanmadim ben bosuna almisim.

Bebek kiyafeti olarakta tulum asla sevmiyorum ben altini degistirdikten sonra cit cit cit tek tek onlari takmak cok ugrastiriyor. Bebek agliyor mesela sen orda cit cit cit cit 😅😅 cok zor oluyo valla alt ust takimlar daha pratik oluyor bence.

Kopuk file banyoda rahat oldu. Rahatca yikiyorum onun ustunde bi kere tek basima bile yikadim. Chicconun banyo sungerini almistim pahaliydi buyuk kizimada ucuz olani var ebebekte ondan almistim ama chicconunki gercekten cok daha guzel ve yumusak tavsiye ederim. Digerini hic begenmedim.

He sonra burun pompasi almistim yenidogan bebege o olmuyormus cope gitti bebegin burnuna sigmadi 😅😅 su agizla cuk cuk cekilen burun aspiratorleri ise yariyor bi tanede serum fizyolojik alirsiniz serum seklinde kocaman olan. Siringayla bebegin burnuna sıkıp aciyorsunuz. Sonra aspiratorle cekiyosunuz.

Pisik kremi lazim oldu malesef bide. Bepantol baby onerdi dr bize. Evde de kantoron yagim vardi bazende onu suruyorum.

Emzikte philips avent ultra soft veya ultra air oneririm eger emzik vereceksen.
Harikasiniz cok tesekkurler ozellikle kiyafet konusunda tulum mu alt ust mu hep dusunuyodum onu bile aciklamissiniz :) bebek arabasi tercihinizi de merak ettim :) hem kolay kapanip az yer kaplayan hem yenidogan uyumlu araba bulmak cok zor...

Önüm arkam sağım solum covid doldu gene ,bir de her yerde maymun çiçeği görseli görüyorum, görmek istemiyorum 🤦🏻‍♀️ rabbim koru minicik kuzularımızı inşallah ,çok bunaldım ya.Insanlar hic umursamiyor artik ,bebek gormeye gelmeyin diyemiyorum hele bir de memlekette, cok canım sıkılıyor
Bu dertten bende cok muzdaribim ust komsumuzun kizi surekli oglumla oynamaya iniyor ve 3 kardesler gecen biri ateslenmis sonra digeri benden fitil istedi ertesi gun kizini yolladi hasta degil diyerek baktim kiz oksuruyor eve yolladm oda ateslenmis heryeri havalandirdim oglani yikadim ettim soyledimde bu evde kucuk bebek var bulasirsa mafolurz dedim kovidde artti dikkat ediyoruz gorusmuyoruz kmseyle oglumu bile okula yollamiycam bu sene diyorm diyorum da kadin anlamiyor hergun oglen bi yolluyor cocuk yatana kadar bizde eve korka korka girer cikar olduk gercekten evine git artk teyzecim deyince cocuk yirtina yirtina agliyor kiyamiyorumda genel olarak uslular ama bebegimide uyandiriyorlar neyapacagimi sasirdim soyleyip ediyorum kar etmiyor kalbini gonlunude kirmak istemiyorm ama sonunda oda olacak galiba

Sadece bexero b grubu diger tum menenjit asiları a grubu aşı oluyor 4 bakteri bulunuyor iclerinde bexeroda tek tip bakteri oluyor ulkemizde gorulmuyormus bile bexero nerden turemis bilmem cidden adi bile gecmiyordu 4 sene once.. babam emekli eczacı oda gerek yok vurdurmana nimenrix yaptir dedi rant oluşturuyorlar doktorlar firmalar eczacilar herkes ekmek yiyor yaptirma nimenrix yeterli digeri gereksiz deyince direk vazgectm ondan

Bu dertten bende cok muzdaribim ust komsumuzun kizi surekli oglumla oynamaya iniyor ve 3 kardesler gecen biri ateslenmis sonra digeri benden fitil istedi ertesi gun kizini yolladi hasta degil diyerek baktim kiz oksuruyor eve yolladm oda ateslenmis heryeri havalandirdim oglani yikadim ettim soyledimde bu evde kucuk bebek var bulasirsa mafolurz dedim kovidde artti dikkat ediyoruz gorusmuyoruz kmseyle oglumu bile okula yollamiycam bu sene diyorm diyorum da kadin anlamiyor hergun oglen bi yolluyor cocuk yatana kadar bizde eve korka korka girer cikar olduk gercekten evine git artk teyzecim deyince cocuk yirtina yirtina agliyor kiyamiyorumda genel olarak uslular ama bebegimide uyandiriyorlar neyapacagimi sasirdim soyleyip ediyorum kar etmiyor kalbini gonlunude kirmak istemiyorm ama sonunda oda olacak galiba
Bence direkt kadına söyleyin, covid artti artık kabul edemeyeceğim diyin böyleleri anlamazlar

Regl düzeniniz basladi mi?ben hala olmadim ilk oğlumda da 6 ay sürmüştü bakalım simdi ne kadar sürecek
Benim 45 gun kanamam sürdu sonra 63. Gunde regl oldum bitti 2. Yide oldum oda gecen bitti ayni duzen basladi 26 günde 1 masallah sekmiyor oglumdada hemen gelmisti mamada yiyor diye geldi sandim kizim sadce emiyor ondada hemen basladi geç kaldı mübarek sinir oluyorm

Back