• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Canım selam Pinky93 Pinky93 Laçin in boynu nasil oldu ve teşhis nasil kondu ,kim koydu teşhisi?Bugun bir misafir ,kizim icin sağa yatık duruyor basi dedi ,sinirim oynadı, insanlar küçücük bebekte bile neler bakıyor. Bugune kadar biz hic bu tarz bir sey farketmedik ,herkes bebek bu bur tarafa dönük yatacak tabi diyor.Ama icim içimi yiyor .Bazen sola da kafasını çeviriyor, bakıyor ama özellikle ana kucağında genelde kafasi sağa dönük duruyor ,bilemedim ya gece gece :anne::işsiz:
Canım bizim ilk sağlık ocağında ebe kafası yassılaşmaya başlamış dedi bir sağa bir sola çevirin kafasını yatarken dedi. Denedik ama biz çeviriyorduk bizim kız anında döndürüyordu kafayı. Sonra doktor baktı dedi hafif boynu sertleşmiş bi fizik tedavi doktoruna gösterin dedi. Doktor ultrason istedi. Sonucunda sağ taraftaki kası 7cm soldaki 4.2 cm çıktı. Fizik tedaviye başladık 15 günlük 4 gün gidebildik. Bayram girdi araya. Sonra korona derken kaldı. Çarşamba tekrar başlayacağız.

Canım bizim ilk sağlık ocağında ebe kafası yassılaşmaya başlamış dedi bir sağa bir sola çevirin kafasını yatarken dedi. Denedik ama biz çeviriyorduk bizim kız anında döndürüyordu kafayı. Sonra doktor baktı dedi hafif boynu sertleşmiş bi fizik tedavi doktoruna gösterin dedi. Doktor ultrason istedi. Sonucunda sağ taraftaki kası 7cm soldaki 4.2 cm çıktı. Fizik tedaviye başladık 15 günlük 4 gün gidebildik. Bayram girdi araya. Sonra korona derken kaldı. Çarşamba tekrar başlayacağız.
Cok gecmis olsun ,bize su ana kadar kimse bir şey demedi ama dün misafir dedi ,o zaman da ana kucağında yatıyordu. Ana kucağında eğim olduğu icin bir tarafa biraz yaslanması normal dedi annem ama sen gel onu ana yüreğine anlat ,bakiyorum daha cok sağa yaslıyor başını. Esim de telefonda dediki biz evdeyken yan yatırma yastığında hep sağ omzunun ustune yatırmıştık o yuzden alışkanlık olmuş olabilir dedi. Bilmiyorum ya cok bunaldim ,ilk oglumdada cok pimpirikliydim zar zor 8 yasina cok şükür getirdim derken basa başladık, Allah beterinden korusun.Eşim 10 gün sonra gelecek, beni bekle götürürüz dedi ama ben o kadar beklemek istemiyorum ya da beklesem mi bilmiyorum.Dünden beri başım ağrıyor devamli gozlemliyorum ,kime götürsem cocuk mu ,fizik mi ,ortopedi mi ,bilmiyorum vallahi bunaldim ,zaten asi mevzusuna yeteri kadar gerilmiştim

Cok gecmis olsun ,bize su ana kadar kimse bir şey demedi ama dün misafir dedi ,o zaman da ana kucağında yatıyordu. Ana kucağında eğim olduğu icin bir tarafa biraz yaslanması normal dedi annem ama sen gel onu ana yüreğine anlat ,bakiyorum daha cok sağa yaslıyor başını. Esim de telefonda dediki biz evdeyken yan yatırma yastığında hep sağ omzunun ustune yatırmıştık o yuzden alışkanlık olmuş olabilir dedi. Bilmiyorum ya cok bunaldim ,ilk oglumdada cok pimpirikliydim zar zor 8 yasina cok şükür getirdim derken basa başladık, Allah beterinden korusun.Eşim 10 gün sonra gelecek, beni bekle götürürüz dedi ama ben o kadar beklemek istemiyorum ya da beklesem mi bilmiyorum.Dünden beri başım ağrıyor devamli gozlemliyorum ,kime götürsem cocuk mu ,fizik mi ,ortopedi mi ,bilmiyorum vallahi bunaldim ,zaten asi mevzusuna yeteri kadar gerilmiştim
Canım sana çocuk doktorun fiziğe götür demediyse ve sen tutup fiziğe götürürsen doktor bile bir tuhaf bakar. Sen bekle kontrol zamanını götür çocuk doktoruna o derse ki fiziğe götür o zaman götürürsün. Zaten sevk yazar bişey der. Öyle kafana göre götürme. Hem bak bi bakalım çocuğunun kafasında yamukluk var mi herhangi bir şekil bozukluğu. Yoksa takma kafana. Ya da 2 omzunu böyle parmağınla bir kontrol et zaten eline bir taraf daha sert gelir eğer tortikolis ise.

Eğer ilerde fikrin değişirse yaşayıp göreceksin artık 😅😅
Aman aman zaten bizim Eylül ayında Hollanda’ya taşınma durumumuz var bir süre olmasın Olacaksa da 🫣😅

Aynı ayniii 😂😂 benimde Ekim'de tam dört oluyor bazen yanıma oturuyor zorla memeyi kızın ağzından çıkarıyor yeter diyor bak anne istemiyor doydu diyor, bazen sever gibi yapıp alttan alttan sıkıyor çocuğu, bazende birden bağırıp kızı korkutuyor🤕 Kıyamam ben onlara tabiki onlarda daha anne kuzusu hep tek başlarına oldukları icin tüm sevgiyi onlara gösterdigimiz için ikinciyi kiskanip bu tür hareketler yapmaya çalışıyorlar galiba
Ayy benimki bu kadar yapmiyo 😅 ben emzirirken fln elletmiyorum. Biri sen gelip yemek yerken seni ellese hosuna gider mi diyorum anliyo

Ben biraz daha katiyim malesef bebege davranisina karsi. Buyuk kizima diyorum ki sen bebekken senide koruyodum kimseye izin vermiyodum yuzune dokunmana fln diyorum 😅( biraksam cunku surekli bebegin yuzunu elliyo elini gozune sokuyo anne yanlislikla gozune soktum diyo 😅😅 o yuzden yuzunu elletmiyorum )

Bizimki bide babannesi dedesi fln bebegi severken cok kiskaniyo. Onda da kizim birak sevsinler ozlemisler, bebeginde babannesi dedesi o fln diye surekli anlatmaya calisiyorum 😅😅

Surekli buyuk kizima empati kurdurmaya calisiyorum bazen ise yariyo bazen yaramiyo ama konusarak cogu seyi cozuyoruz. Konusmadigimiz zaman daha kotu oluyo.

Dediginiz gibi ama bu zamana kadar tektiler birden sevgi ilgi ikiye bolundu 😅 aslinda bolunmuyo iki kat artiyo. Ama zamanla anlarlar insallah

Bu arada 2. Cocuktan korkmayin arkadaslar 😄 bizim yuzumuzden 2. Cocuga tovbe edecekler. Yani eger ekonomik olarak imkan varsa cok cocuk iyidir. Evet zor ama ilk cocuk ozbakim becerilerini kendi halledebiliyorsa cokta buyumeden 2. Cocugu yapmak lazim. Kendi cisini yapcak yemegini yiyecek oyununu kendisi kurabilecek vs o zaman 2. Cocuk icin iyi bi zaman bence 😄 ayrica suan zor evet ama biraz buyusun bebek ikisi cok guzel oyunlar oynayacak birbirlerine sirdas arkadas olacaklar. En cok birbirlerini sevecekler. Kardesten guzel bi sey yok bence 😊 simdi bile konusmaya basladilar bebis hemen ablasina gulucukler saciyo kimseye gulmuyo ona guldugu kadar. Simdiden bile fark var ablasina karsi davranisinda 😍

Ayy benimki bu kadar yapmiyo 😅 ben emzirirken fln elletmiyorum. Biri sen gelip yemek yerken seni ellese hosuna gider mi diyorum anliyo

Ben biraz daha katiyim malesef bebege davranisina karsi. Buyuk kizima diyorum ki sen bebekken senide koruyodum kimseye izin vermiyodum yuzune dokunmana fln diyorum 😅( biraksam cunku surekli bebegin yuzunu elliyo elini gozune sokuyo anne yanlislikla gozune soktum diyo 😅😅 o yuzden yuzunu elletmiyorum )

Bizimki bide babannesi dedesi fln bebegi severken cok kiskaniyo. Onda da kizim birak sevsinler ozlemisler, bebeginde babannesi dedesi o fln diye surekli anlatmaya calisiyorum 😅😅

Surekli buyuk kizima empati kurdurmaya calisiyorum bazen ise yariyo bazen yaramiyo ama konusarak cogu seyi cozuyoruz. Konusmadigimiz zaman daha kotu oluyo.

Dediginiz gibi ama bu zamana kadar tektiler birden sevgi ilgi ikiye bolundu 😅 aslinda bolunmuyo iki kat artiyo. Ama zamanla anlarlar insallah

Bu arada 2. Cocuktan korkmayin arkadaslar 😄 bizim yuzumuzden 2. Cocuga tovbe edecekler. Yani eger ekonomik olarak imkan varsa cok cocuk iyidir. Evet zor ama ilk cocuk ozbakim becerilerini kendi halledebiliyorsa cokta buyumeden 2. Cocugu yapmak lazim. Kendi cisini yapcak yemegini yiyecek oyununu kendisi kurabilecek vs o zaman 2. Cocuk icin iyi bi zaman bence 😄 ayrica suan zor evet ama biraz buyusun bebek ikisi cok guzel oyunlar oynayacak birbirlerine sirdas arkadas olacaklar. En cok birbirlerini sevecekler. Kardesten guzel bi sey yok bence 😊 simdi bile konusmaya basladilar bebis hemen ablasina gulucukler saciyo kimseye gulmuyo ona guldugu kadar. Simdiden bile fark var ablasina karsi davranisinda 😍
Evet hep kotu yanlarini soyleyerek korkutmayalim kimseyi 🙈 benim oglumda cok anlayisli bi cocuk sessiz ol dedigimde olur tv saatinde sesi kısık izler kardesine bez emzik getirir agladiginda haber verir zararda vermedi hic buzamana kadar sdce annem falan severken ne derse tekrarliyor hic durmadan 😂😂 herkesten önce atilip o sevmeye basliyor hemde bizim ağzımızla 😂😂 kardesim uyandi demiyor kizimiz uyandi diyor vs vs 😂😂 geenel itibariyle evet zor yanlari var ama cok guzel yanlari da var arkadasinda dedigi gibi özbakim becerilerini yerine getirebiliyorsa işler daha kolay ama 1 2 yas olsa aralari baya zorlayici olurdu benim acimdan belki baskalari onuda halleder bilemiyorum ama cocuk guzeldir tadina doyulmuyor doyulsa kimse 2. Yi yapmazdi 🙈🙈

Ayy ben neler duydum teyzem bir kasabada yaşıyor arada ziyaretine gidiyoruz işte komşuları arkadaşları falan de geliyor ona denk geliyoruz maşallah misafiri eksik olmaz neyse her denk gelişte e biz 40ı çıkınca meyvelerden yalatırdık çocuklara e boynu uzun olsun diye kafadan tutup şöyle bi havaya kaldırırlarmış çocuğu e onlar çocuk büyütmemiş mi geçen dedim artık birine yavrum yumruklarını ağzına sokmaya çalışıyor neymiş eline bişi versem yermiş e mübarek çocuk bundan ziyade dişlerinden dolayı yapıyor olmasın abla lütfen artık çok yoruldum herkes bişi söylüyor dedim insanlarda saygı diye bişi kalmamış onlardan tecrübe isteyen yok ama sen terslesen saygısız sen oluyorsun hamile kaldığım andan şu ana kadar sayısız cahilliklere denk geliyoruz ya daha da düzelmeyiz biz ben diyeyim size

Bu arada bugün bi bakıcıyla görüştük içime sindi inşallah okul açılınca da iyi olur her şey memnun kalırız tabi yavrumu bırakıp gitmek çok koyacak aklım hep onda olacak ama alışırız onun geleceği için çalışmak zorundayım 🤍

Bu arada bugün bi bakıcıyla görüştük içime sindi inşallah okul açılınca da iyi olur her şey memnun kalırız tabi yavrumu bırakıp gitmek çok koyacak aklım hep onda olacak ama alışırız onun geleceği için çalışmak zorundayım 🤍
Benim aklımda bir kisi vardi ancak o bakarsa bırakacaktım ama o da olmuyor ,ben ucretsiz izin alacağım gibi duruyor .Maddi olarak asla rahat bir zamanda değilim ama mecburum ,bırakamam kimseye ,icim elvermiyor.Maddi olarak bir çok şeyden kısacağım yapacak bir şey yok😔

Benim aklımda bir kisi vardi ancak o bakarsa bırakacaktım ama o da olmuyor ,ben ucretsiz izin alacağım gibi duruyor .Maddi olarak asla rahat bir zamanda değilim ama mecburum ,bırakamam kimseye ,icim elvermiyor.Maddi olarak bir çok şeyden kısacağım yapacak bir şey yok😔
İçine sinmesi önemli tabi çalışan anne olmak da zor işte istemeye istemeye emanet ediyorsun çocuğunla zamanından çalıyor ama parasız da hiç bişi dönmüyor özel aşılar bile kaç para

İçine sinmesi önemli tabi çalışan anne olmak da zor işte istemeye istemeye emanet ediyorsun çocuğunla zamanından çalıyor ama parasız da hiç bişi dönmüyor özel aşılar bile kaç para
Öyle her şey ateş pahası ama seçim yapıyoruz işte,ya ondan ya bundan

Arkadaşlar güncel olarak d vitaminini kac damla hangi marka veriyorsunuz acaba

Prd-600 1 ml veriyorum canım içinde kendi ölçü çubuğu var onunla

Bugün oyun halısına koydum ilk defa
Bakındı oyuncaklara tepindi hoşuna gitti tepkiler verdi 5 dakikada olsa kendi kendine durdu orda😆 çok sevindirik oldum

Back