Serum fizyolojjikle temızlemelisinizz,saga 5 damla sola 5 damla , brz bekleyıp genzıne gtmesını hemen bebeği sola yatırın arkasındab pıt pıt vurun cksın guguları..Kızlar bebeklerinizin burnu tıkanıyor mu yada hırıltı oluyor mu nasıl temizliyorsunuz?
Gonegi düştükten sonra hergun yıkıyoruz biz bugun yıkanmayacak ilk ay asisini oldu yarın yine devamKızlar bebeğin banyosunu haftada 3 kere yaptırın demişlerde hemsireler, haftada kaç gün şampuanla yıkamalıyım her yıkadıgında şampuanı olmaz dye bliyorum ,salı yıkadım ,bgün yıkıycam da sampuan kullanmadım salı ..bırde saf zeytinyagını azck bı damla damlatıp masaj yapın yedırin demislerdi
Serum fizyolojik yapıyorum bende ama hırıltıya pek yaramıyor sanki balgam olduğu zaman sıkıntı şırınga ile yapanlar var ama insan korkuyorda yaniSerum fizyolojjikle temızlemelisinizz,saga 5 damla sola 5 damla , brz bekleyıp genzıne gtmesını hemen bebeği sola yatırın arkasındab pıt pıt vurun cksın guguları..
Benim doktorum bir garip zaten ya burda yazılanlardan sonra iyice emin oldumIlk defa boyle bisey duydum benim doktorum verdigini de hesaba katiyo ilk oglumdada o sekilde bakilmisti dogduktan sonra verip yerine aldigida kilo olmuyomu sacmalamis yani 300 400 gram veren bebekler var az da degil kayip sayilmicakmi yani yerine gelen de kilo olmuyo mu tovbe estagfurullah bosuna panik yaptiriyolar 1 kiloya yakin almis zaten bebis yeterli o yeterli
Bana hiç sağ filan da demedi ya doğru dürüst yönlendirmedi de ben kendi kendime yaptım bir şeyler ama sağıp sonra kaşık biberonla sağdığımı vermek mantıklı geldi bir deneyeceğimYa suan bilmiyorum benimki ilk 2 hafta cok yavas kilo aldi. 2 haftalikken dogum kilosuna yeni gelmisti. Ben o zaman yanlis emziriyomusum bebis sadece ucunu emiyomus sutu bosaltamiyomus fln. Sonrasinda 2 saati gecirmeden besle dedi emzirme danismani. Dogru emzirme seklini gosterdi. Emzirdikten sonra sag bi bak kalmis mi dedi kalani icir dedi. Bende oyle basladim. Emzirdim sagdim baktm kalan var mi diye sonra kalani icirdim. Baktim zamanla bebis bosaltmaya basladi emdikten sonra cok sut cikmadi. Artik sagmiyorum mesela. 8 gunde 500 gr almis bebis.
Bana emzirme danismaninin dedigi 2, 2 bucuk saati gecirmeden emzir dedi. Ilk 1 ay boyle devam et sonrasinda bebek uyandikca emzirirsin dedi. O zaten aciktikca uyanir dedi. Burda da arkadaslara 3 saatten once emzirme demisler. Herkes farkli bir sey diyor. Valla ben 3 saati beklesem emzirmek icin bebegim katilir aglamaktan heralde. Ilk kizimizda her istediginde emziriyordum bunda da oyle yapacagim ben. Bebek bakim isleri birazda icgudu bence. Anneler bebegine neyin iyi geldigini hissederler
Bu arada sizin kilo aliminizda gayet iyi bence. Baska bi dra gitseniz muhtemelen kilo alimini begenecekti. Hic uzulup strese sokmayin kendinizi. Eger emzirmeniz oturduysa sagmaniza gerek bile yok.
Benim doktorum zeytjnyagini kesinlikle kullanma dedi pisik icin belki surulebilir bi miktar ama vuvudun asla dedi yogun oldugu icin ter bezlerini tıkıyormuş bende 3 defa yikiyorum sabun ve sampuanda kullniyorumKızlar bebeğin banyosunu haftada 3 kere yaptırın demişlerde hemsireler, haftada kaç gün şampuanla yıkamalıyım her yıkadıgında sampuan olmaz dye bliyorum ,salı yıkadım ,bgün yıkıycam da sampuan kullanmadım salı ..bırde saf zeytinyagını azck bı damla damlatıp masaj yapın yedırin demislerdi ama onun ıcın erken mi? Siz nasıl yaptırıyorsnuz yıkamasını
Peki bebek yağı fln sürüyormusunuz? Azck elinizin ıcıne srup cok az masaj amaclı? Yoksa yemidoğan için erken mi? Zeytinyağı konusunu kafam karısık kimiis baska bsy söylüyo kimisi başka bişey..Benim doktorum zeytjnyagini kesinlikle kullanma dedi pisik icin belki surulebilir bi miktar ama vuvudun asla dedi yogun oldugu icin ter bezlerini tıkıyormuş bende 3 defa yikiyorum sabun ve sampuanda kullniyorum
Buda anneligin kurallarindan biridir aslindaKızlar ben dün ne güzel bu bebe süper uyuyor dedim ya duydu herhalde uyumayım dedi sıpa. Sabah 11den beri sadece 1 kere yarım saat uyudu. Uyumuyor ya uyumuyor
Evet bi şampuan bi şampuansız gidilebilir çok küçükken bi de sünger vs kullanmayın en azından 40 ı çıkıncaya kadar. Cildi çok hassas egzamaya çevirebiliyor.Kızlar bebeğin banyosunu haftada 3 kere yaptırın demişlerde hemsireler, haftada kaç gün şampuanla yıkamalıyım her yıkadıgında sampuan olmaz dye bliyorum ,salı yıkadım ,bgün yıkıycam da sampuan kullanmadım salı ..bırde saf zeytinyagını azck bı damla damlatıp masaj yapın yedırin demislerdi ama onun ıcın erken mi? Siz nasıl yaptırıyorsnuz yıkamasını
Kendi kendine nazar ettin bakKızlar ben dün ne güzel bu bebe süper uyuyor dedim ya duydu herhalde uyumayım dedi sıpa. Sabah 11den beri sadece 1 kere yarım saat uyudu. Uyumuyor ya uyumuyor
Annenin nazarı değer lafı cidden doğruymuş maşallah demem de yetmiyor. Güzelse bişey içinizde tutun kızlar söylemeyin benim gibi pinky salak pinky gibi olmayınKendi kendine nazar ettin bakdaha ses etmeyelim güzel şeylere,
En cok ana babanın nazari değermiş çocuğaAnnenin nazarı değer lafı cidden doğruymuş maşallah demem de yetmiyor. Güzelse bişey içinizde tutun kızlar söylemeyin benim gibi pinky salak pinky gibi olmayın
Arkadaşım benim de aynı dün doğduğu günden beri uyku konusunda en güzel günü yaşadık demez olaydım kendime bile bugün bir yerlerimden ter akıttı yani o derece.Annenin nazarı değer lafı cidden doğruymuş maşallah demem de yetmiyor. Güzelse bişey içinizde tutun kızlar söylemeyin benim gibi pinky salak pinky gibi olmayın
Hepsi gececek. Bu gunler gececek ve cok hizli geçiyor. O kadar hizli buyuyolar ki insan inanamiyorKızlar moralim bozuldu ya rsmen, bgun kontrolümüz vardı sarılığı geçmiş hemen hemen ama hala varmış biraz, kilo alamamış yeterli bebek doktorun deyişi günlük 30-45 grm alması saglıklıymıs , benm bebeğim malesf cok alamamış ilk 2 haftasında .. o kdr cok emziriyorumki ama yok sütün mü yeterli değil fln konusurken mama ya başlayalım dedi 6 saatte bi yada 3 saatte bi emzırme +mama destekli gidelim dedi , acıkcası moralim bozuldu bız bunları konusurken eşimde yanımdaydı oda arabada sanki doktorun dediklerini duymamış ta kafasına göre kendi anlamak istediği şekilde anlamış! Neden gaz damlası veriyormuşum cocuga bunu sorguluyo doktor dedıkı biogata düzenli kullan ,simplex gerektıkce ver bıde eşimm ters ters konuşuyo da odaa canımı sktıı iyice
Ben de öyleyim ay ne yapalım muhabbet ediyoruz isteKizlar ya bu arada ben boyle uzun uzun yaziyorum genelde. Her seye bi fikrim yorumum varbana gicik oluyosunuz degil mi
Her mesaji yazarken aslinda yazmayim tutayim karismayayim diyorum ama o kadar benzer seyler ki yasadiklarimiz yazmadan edemiyorum. Bi de ayni şeyleri yasamis ve bi sekilde kendimi bu sorunlari cozmus gibi hissediyoken yardimci olmak istiyorum o yuzdendir uzun uzun cevaplarimin sebepleri.
Ama eger gercekten bunalan, ayy her seye karisiyo buda diyen varsa karismam bi dahakimseyi lohusa lohusa germek istemem valla
Bence güzel böyle sanki yıllardır tanıyormuş gibi iyi oluyorKizlar ya bu arada ben boyle uzun uzun yaziyorum genelde. Her seye bi fikrim yorumum varbana gicik oluyosunuz degil mi
Her mesaji yazarken aslinda yazmayim tutayim karismayayim diyorum ama o kadar benzer seyler ki yasadiklarimiz yazmadan edemiyorum. Bi de ayni şeyleri yasamis ve bi sekilde kendimi bu sorunlari cozmus gibi hissediyoken yardimci olmak istiyorum o yuzdendir uzun uzun cevaplarimin sebepleri.
Ama eger gercekten bunalan, ayy her seye karisiyo buda diyen varsa karismam bi dahakimseyi lohusa lohusa germek istemem valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?