2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kızlar bebeğin banyosunu haftada 3 kere yaptırın demişlerde hemsireler, haftada kaç gün şampuanla yıkamalıyım her yıkadıgında sampuan olmaz dye bliyorum ,salı yıkadım ,bgün yıkıycam da sampuan kullanmadım salı ..bırde saf zeytinyagını azck bı damla damlatıp masaj yapın yedırin demislerdi ama onun ıcın erken mi? Siz nasıl yaptırıyorsnuz yıkamasını

Gonegi düştükten sonra hergun yıkıyoruz biz bugun yıkanmayacak ilk ay asisini oldu yarın yine devam

Serum fizyolojjikle temızlemelisinizz,saga 5 damla sola 5 damla , brz bekleyıp genzıne gtmesını hemen bebeği sola yatırın arkasındab pıt pıt vurun cksın guguları..
Serum fizyolojik yapıyorum bende ama hırıltıya pek yaramıyor sanki balgam olduğu zaman sıkıntı şırınga ile yapanlar var ama insan korkuyorda yani

Benim doktorum bir garip zaten ya burda yazılanlardan sonra iyice emin oldum zaten bir garip bana ilk muayenede mama yazacağım dedi reçeteyi aldık eczanede baktık mama yok vazgeçmiş yazmaktan bir damla yazıyor nasıl kullanılacağını yazmıyor geçen reçeteli olmayan bir ilaca reçete yazmış bu doktoru değiştirmenin zamanı geldi geçiyor bile
Bana hiç sağ filan da demedi ya doğru dürüst yönlendirmedi de ben kendi kendime yaptım bir şeyler ama sağıp sonra kaşık biberonla sağdığımı vermek mantıklı geldi bir deneyeceğim

Benim doktorum zeytjnyagini kesinlikle kullanma dedi pisik icin belki surulebilir bi miktar ama vuvudun asla dedi yogun oldugu icin ter bezlerini tıkıyormuş bende 3 defa yikiyorum sabun ve sampuanda kullniyorum

Kızlar ben dün ne güzel bu bebe süper uyuyor dedim ya duydu herhalde uyumayım dedi sıpa. Sabah 11den beri sadece 1 kere yarım saat uyudu. Uyumuyor ya uyumuyor

Benim doktorum zeytjnyagini kesinlikle kullanma dedi pisik icin belki surulebilir bi miktar ama vuvudun asla dedi yogun oldugu icin ter bezlerini tıkıyormuş bende 3 defa yikiyorum sabun ve sampuanda kullniyorum
Peki bebek yağı fln sürüyormusunuz? Azck elinizin ıcıne srup cok az masaj amaclı? Yoksa yemidoğan için erken mi? Zeytinyağı konusunu kafam karısık kimiis baska bsy söylüyo kimisi başka bişey..

Kızlar ben dün ne güzel bu bebe süper uyuyor dedim ya duydu herhalde uyumayım dedi sıpa. Sabah 11den beri sadece 1 kere yarım saat uyudu. Uyumuyor ya uyumuyor
Buda anneligin kurallarindan biridir aslinda uyuyan cocuk icin asla bi yerlerde uyuyo diye anlatmayacaksin nazar deger hatta mesela ilerde bebegin kac aylik diye sordugunda ayini fln buyuk soyleyeceksin nazar degmesin diye

Evet bi şampuan bi şampuansız gidilebilir çok küçükken bi de sünger vs kullanmayın en azından 40 ı çıkıncaya kadar. Cildi çok hassas egzamaya çevirebiliyor.

Kendi kendine nazar ettin bak daha ses etmeyelim güzel şeylere,

Z Zynpada arkadaşım sen nasılsın ne yaptın, burada yazılanlardan sonra doğurmaktan vazgeçme sakın

Kendi kendine nazar ettin bak daha ses etmeyelim güzel şeylere,
Annenin nazarı değer lafı cidden doğruymuş maşallah demem de yetmiyor. Güzelse bişey içinizde tutun kızlar söylemeyin benim gibi pinky salak pinky gibi olmayın

Kızlar moralim bozuldu ya rsmen, bgun kontrolümüz vardı sarılığı geçmiş hemen hemen ama hala varmış biraz, kilo alamamış yeterli bebek doktorun deyişi günlük 30-45 grm alması saglıklıymıs , benm bebeğim malesf cok alamamış ilk 2 haftasında .. o kdr cok emziriyorumki ama yok sütün mü yeterli değil fln konusurken mama ya başlayalım dedi 6 saatte bi yada 3 saatte bi emzırme +mama destekli gidelim dedi , acıkcası moralim bozuldu bız bunları konusurken eşimde yanımdaydı oda arabada sanki doktorun dediklerini duymamış ta kafasına göre kendi anlamak istediği şekilde anlamış! Neden gaz damlası veriyormuşum cocuga bunu sorguluyo doktor dedıkı biogata düzenli kullan ,simplex gerektıkce ver bıde eşimm ters ters konuşuyo da odaa canımı sktıı iyice

Annenin nazarı değer lafı cidden doğruymuş maşallah demem de yetmiyor. Güzelse bişey içinizde tutun kızlar söylemeyin benim gibi pinky salak pinky gibi olmayın
En cok ana babanın nazari değermiş çocuğa

Arkadaşım benim de aynı dün doğduğu günden beri uyku konusunda en güzel günü yaşadık demez olaydım kendime bile bugün bir yerlerimden ter akıttı yani o derece.

Hepsi gececek. Bu gunler gececek ve cok hizli geçiyor. O kadar hizli buyuyolar ki insan inanamiyor
O yuzden hiiiic bir seyi stres yapmadan sakin sakin yasamaya calisalim. Kiloda alirlar zamanla biraz yavas alirlar ama alirlar nolacak. Mama vermek gerekirse veririz sonra duzene girince birakiriz.

Mamadan once sagmayi deneyin bu arada bence. Emzirme sagma arti yetmezse mama seklinde ilerleyince her sey rayina oturuyor

Kizlar ya bu arada ben boyle uzun uzun yaziyorum genelde. Her seye bi fikrim yorumum var bana gicik oluyosunuz degil mi

Her mesaji yazarken aslinda yazmayim tutayim karismayayim diyorum ama o kadar benzer seyler ki yasadiklarimiz yazmadan edemiyorum. Bi de ayni şeyleri yasamis ve bi sekilde kendimi bu sorunlari cozmus gibi hissediyoken yardimci olmak istiyorum o yuzdendir uzun uzun cevaplarimin sebepleri.

Ama eger gercekten bunalan, ayy her seye karisiyo buda diyen varsa karismam bi daha kimseyi lohusa lohusa germek istemem valla

Ben de öyleyim ay ne yapalım muhabbet ediyoruz iste

Bence güzel böyle sanki yıllardır tanıyormuş gibi iyi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…