Doğduğunda yoğunbakımda kaldığı için 4.gün taburcu olurken 60-70 cc içiyordu zaten canım. Doktor üstüne çıkmamız gerekiyor dedi. Yoğunbakım süreci geçirdiği için yorulmasın biberonla devam edelim demişti doktor o yüzden öyle ilerledik. Sarılık derdimiz olmadı hiç. Cc kontrolünü sağdığım süt+mama olarak sağlıyorduk artık sağlayamıyoruz. Emzirme+ihtiyaca göre mama olarak devam ediyoruz.Neden doktor kontrolünde ilerliyorsunuz kuzum , yoğun bakımda bile 60 cc*8 beslediler bebeği sizin neden 2. Hafta 90 cc? Sarılığı geçmedi mi birde cc kontolunu mama vererek mi saglıyorsunuz
Ön sütte sık sık yutkunma “k” sesini duyarsın son sütte birkaç emmeden sonra gelir süt. Yani emzirmenin başından sonuna azalıyor yutkunma sesi. Emince sağmayın diyorlar sağım emme kadar güçlü değil diye.Ya kızlar bugün emiyor gibi ama oyle ses gelmiyor ,yutkunma sesi,acaba yalandan mi emiyor,yumuşak yumuşak,her emme de yutkunma sesi lazım mı hiç anlamiyorum.Bir de emiyor ya ,sağmayacak mıyım bugün?
Emiyor bnm tospik yağızımDoğduğunda yoğunbakımda kaldığı için 4.gün taburcu olurken 60-70 cc içiyordu zaten canım. Doktor üstüne çıkmamız gerekiyor dedi. Yoğunbakım süreci geçirdiği için yorulmasın biberonla devam edelim demişti doktor o yüzden öyle ilerledik. Sarılık derdimiz olmadı hiç. Cc kontrolünü sağdığım süt+mama olarak sağlıyorduk artık sağlayamıyoruz. Emzirme+ihtiyaca göre mama olarak devam ediyoruz.
Ayy maşallah valla ben ütülemiyorum yaa baş edilecek gibi değil4.5 yaşındaki büyük kiziminkileri de utuluyorum ben halaama küçüğün çoraplarını bile utuluyorum
Her yazana emzik ver emzik diyorum emzikçibaşı oldumBugün emiyor ay bu sefer de kucakta uyuyor ,yerine yatırınca geri aranmaya başlıyor, delireceğim yahu 36 yasinda 2 çocuk annesiyim ,bu isin içinden çıkamadım halen ,cok yorgunum tek bildiğim bu
Yutkunma sesi basta 5 10 dk arasi yogun oluyor bende emme hizina gore degisiyor bazen 15 dkda oluyor cok açsa 5 6 dk da güpletiyor sonra bos bos emiyor gbi oluyor 3 4 dk kadar sonra yine sütü indiriyor emerken cok cok gene devam edip doyup birakiyor o son sütü indirdikten sonra ustune yine devam ederse her 4 5 dk da bir cekmeye devam ederse süt iniyor bide emiyosa sagma canim ne zaman isticekleri belli olmuyor sure uzarsa sag ama emiyosa aktif sekilde sagma ben gecen gun sagayim bi goreyim dedim uyudu nasi olsa tek memeyle doyunca dedim bi uyandi krize girdi vallahiYa kızlar bugün emiyor gibi ama oyle ses gelmiyor ,yutkunma sesi,acaba yalandan mi emiyor,yumuşak yumuşak,her emme de yutkunma sesi lazım mı hiç anlamiyorum.Bir de emiyor ya ,sağmayacak mıyım bugün?
Benim oğlum tutmuştu buna vermeyecektim ama bu sefer elini emmek istiyor ,o daha tehlikeli bir bağımlılık, elini emmese vermezdim ,bakalım alacak mi ,pek hoslanmadi amaHer yazana emzik ver emzik diyorum emzikçibaşı oldumoğlan tutmamıştı hiç aynı sizlerin yasadiklarinizi yasiyordum cok rahat ettim gercekten cok cok rahat ettim emzik kalp ben yani o derece
Vallahi benim oglum 6 7 aylikken bi basladi parmak emmeye hala emiyor cok kotu birsey uyucaginda yapiyor daha hic emme etme demedik doktoru oyle soyledi uzerine varmayin simdilik 5 yasina geldiginde birakmazsa ozmn mudahale edin dedi telkinlerle ona anlatip birlikte bi yol bularak birakmasini saglayacagiz babasida bu yaslara kadar hem parmak hem dudagini emmis genetikmidir nedir genelde anne memesi emmeyen bebeklerde goruluyormus dr oyle dedi esim 3 sene emmis ama oda yapmis 5 6 yasina kadar Bktim buda elini goturuyo agzina emmesin parmagni alismasin dye basladim emzige sonrada kurtaricim oldu farkli emzikler deneyin bu eski tip bakkal emzikleri vardi bips onlardan yapmis almstm direk tuttu deneyin olmadiBenim oğlum tutmuştu buna vermeyecektim ama bu sefer elini emmek istiyor ,o daha tehlikeli bir bağımlılık, elini emmese vermezdim ,bakalım alacak mi ,pek hoslanmadi ama
Benim kizkardesim yillarca parmağını emdi ne yaptiysak asla vazgecmedi simdi çenesi bozuldu ,ameliyat oldu ,bir yıldır çekmediği kalmadi.Elini emmeye meyilli olmasa emzik vermezdim ama elini emmeye meyilli var o yuzden vereceğim, oğlum 2 yasina kadar emzik emdi, sonra da cok şükür rahatlıkla bıraktıkVallahi benim oglum 6 7 aylikken bi basladi parmak emmeye hala emiyor cok kotu birsey uyucaginda yapiyor daha hic emme etme demedik doktoru oyle soyledi uzerine varmayin simdilik 5 yasina geldiginde birakmazsa ozmn mudahale edin dedi telkinlerle ona anlatip birlikte bi yol bularak birakmasini saglayacagiz babasida bu yaslara kadar hem parmak hem dudagini emmis genetikmidir nedir genelde anne memesi emmeyen bebeklerde goruluyormus dr oyle dedi esim 3 sene emmis ama oda yapmis 5 6 yasina kadar Bktim buda elini goturuyo agzina emmesin parmagni alismasin dye basladim emzige sonrada kurtaricim oldu farkli emzikler deneyin bu eski tip bakkal emzikleri vardi bips onlardan yapmis almstm direk tuttu deneyin olmadi
Emzik alıştırma tekniklernide anlatın bacılarHer yazana emzik ver emzik diyorum emzikçibaşı oldumoğlan tutmamıştı hiç aynı sizlerin yasadiklarinizi yasiyordum cok rahat ettim gercekten cok cok rahat ettim emzik kalp ben yani o derece
Noldu kuzum neden ağlıyorsun ?Oturdum ağlıyorum kendime sövüyorum senin neyine 2.cocuk diye ,gerçekten benim neyime ya
Emesi varsa sevdigi emzigi bulunca emiyiorlar teknik meknik yok bam güm daya gitsin hangisini alırsaEmzik alıştırma tekniklernide anlatın bacılar
Ay niye sevmediniz ki sevi bebeyi ben cok memnunum dogdugundan beri ustunde yatiyorKızlar sevi bebenin reflü yatağını kaldırdım attım sonunda yataş juno geldi oh be dedim. Mükemmel bir şeymiş kemeri de var kayamaz bayıldım valla
YoruldumNoldu kuzum neden ağlıyorsun ?
Sanki ağzındakini bırakmış gibi görünüyo fotoda canım. Fazlasını çıkarıyolar ya kustuklarında veya ağzından gazını çıkarmaya çalışmıştır o zamanda kusabiliyolar telaş yapmaarkadaşlar bi yardımcı olurmusunuz?? bebeğim uykudan uyandı uyanır uyanmaz meme emmeye geçemıyo mıkır mıkır ağlıyor mızırdanıyodu memeye verdım sıddetlı bı aglama basladı cırım cırım! Bende kıyamadım sagılmış sütüm vardı biberonla az bsy onu verdim 25 cc flndır, karnı gurul gurul memeyi vereyim dedim kıyameti kopardı ama nasıl ağlamak hala gözler kapalı bende cok az 30 cc mama yaptım ıcınede simplex damlattım gunluk aldıgımız doz 10 damla , onu verdim hala mışıl mışıl uyuyordu ,10 15 dk fln gectı gecmedi bi kusmaresmini atayım hıc boyle kusmamıstı bgune kadar bebeğim! Neden olmuş olabilir ya hemen terse cevırdım yanındaydm Allahtan miray hiç kusmadı bgüne kdr.. ne olmuş olabilir bu arada biz hiç mama vermiyoruz normalde sadece anne sütü .. emıyor ztn bgun boule bı drum oldu cok aglayınca kıyamadım gazı vardı muhtemelen.. sonra ztn asırı ıshal seklınde cktı alttan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?