• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kızlar sizin bebislerin yüzünde de kırmızı sivilce gibi şeyler çıktımı

O

O nasi bi sacmalik ya emzirme sonrasi sağ 60 cc ciksin diye benimde cikmaz emzirme sonrasi 60 cc imkansiz ama cocuk suan 1.5 kilo aldi o bi ölçüt olamaz tartiya bakarak konusur anlarim ama emzirme sonrasi 60 cc sut cikmamasi bi ölçüt olamaz benim kiz sut birakmiyo gecen sadce deneme amacli sagayim dedim bi memeden hic cikmadi digerinden 20 cc anca cikti emzirme sonrasi ama kilo aliyor bebis yani
1,5 kiloooomuuuuıı. Canım sen ne yedin ne içtin biraz bizedr anlat😬😬😬

Canım bizde sab simplex+bio gaiga kullanıyoruz. Bio gaiga probiyotik. Bağışıklığı falan güçlendiriyomuş. Anca 1 hafta sonra düzenli kullanımda etki ediyor bence sab simplex. Gaz sorunumuz yine var ama eskiden uzun süre ağlardı ağlardı çığlık kıyamet şimdi çıkaracağı zaman kısa bir süre kriz anı oluyor en azından. Çıkarınca rahatlıyor susuyor

Bakın hic emzirmeden iki taraftan toplamda 50 çıktı, o kadar uğraştım.Simdi ustune ena az 40 cc mam vermezsem doymaz

Valla canım dün biz nöbetçi doktora götürmüştük kızımın kendi doktoru değildi yani. Bugün kendi doktoruna götürdük çünkü çocuk dün akşamdan beri durup durup kusuyor. Çok korktum. o da beğenmedi nöbetçi doktorun bu dediğini. Kilo alımı evet düşük ama böyle olmaz dedi. Günde 4-6 sefer arası 60 cc mama ver. Sütünü sağma normal emzir dedi. Sütün gün içerisinde hep aynı oranla gelmiyordur emse de alamıyor olabilir 1 hafta boyunca günde 4-6 kere mama ver haftaya cuma tekrar tartalım dedi.
Emdikten sonra 60 cc sutunuzun cikmasi cok iyi ama acaba cocuk guclu cekemiyormu hemen mamaya yonelmek yerine aralarda sagarak falan verilemezmiydiki sutunuz var bence ama bilmiyorum tabi doktorlara gore dogrusu nasil 🤷‍♀️

1,5 kiloooomuuuuıı. Canım sen ne yedin ne içtin biraz bizedr anlat😬😬😬
Evet yarin 1 aylik olcaz bu 2 gun onceki tartisiydi saglik ocagndan gecerken ebeme koyduruverdim bakayim dogrumu olcuyoruz evde diye valla memeleri gorseniz ahim sahim fiskirmiyo ama azda degil cuk cuk yutuyo gene bende anlamadim ama kizim cok guclu emiyor burnuna kadar iki memeyide bosaltiyor cok su icmekten baska yaptgm hcbsy yok bide ekstra olarak helva cok yiyorum 🙈 sonuna kadar emiyoruz belki o yagli olan kismi guzel aliyodur bi memeyi en az 12 15 dk emdiriyorum oyle digerine geciyorum

Evet yarin 1 aylik olcaz bu 2 gun onceki tartisiydi saglik ocagndan gecerken ebeme koyduruverdim bakayim dogrumu olcuyoruz evde diye valla memeleri gorseniz ahim sahim fiskirmiyo ama azda degil cuk cuk yutuyo gene bende anlamadim ama kizim cok guclu emiyor burnuna kadar iki memeyide bosaltiyor cok su icmekten baska yaptgm hcbsy yok bide ekstra olarak helva cok yiyorum 🙈 sonuna kadar emiyoruz belki o yagli olan kismi guzel aliyodur bi memeyi en az 12 15 dk emdiriyorum oyle digerine geciyorum
Valla bana kalsa bende iki memeyi alsın istiyorum ama genelde ikincide uyuyakalıyoruz😬😬 helva bende yiyorm zaten çok severim.

Kızlar sizin bebislerin yüzünde de kırmızı sivilce gibi şeyler çıktımı
Çıktı canım sonra kurudu ve yüzü kırmızı kurumuş gibi bir hal aldı doktor yumurta alerjisine benziyor dedi yumurtayı ve içinde yumurta olan her şeyi kestim gözlemleyeceğiz

Masallah suphanallah
Evde nasıl tartıyorsunuz?

Valla bana kalsa bende iki memeyi alsın istiyorum ama genelde ikincide uyuyakalıyoruz😬😬 helva bende yiyorm zaten çok severim.
Kiyamam bn ona ben altini bi memeden snra degostiriryorum ayilip tekrar istiyo veriyorum diger memeyi de ikisini emmezse guzel uyumuyo diye oyle yapiyorm bende 😂

Masallah suphanallah
Evde nasıl tartıyorsunuz?
4.5 yasinda oglum var 22 kilo onun kucagina veriyorum zibiniyla birakiyorum bebegi nornal dijital tartida olcuyorum 100 gramda dusuyorum onun kilosu az olunca dogru olcuyor tarti.. biz kucagmiza alip cikarsak 100 200 gram eksik tartiyor ogluma verince cok yakin sonuclar cikiyor azı oluyo fazlasi olmuyo

Evet ya yalandan emerse hemen uyanıyor sıpa. Güzelce emmesi lazım🥲
Aynen az emerse uyumuyor kisir döngü surekli devam ediyor bide 4.5 yasinda oglum var onlada ilglenmem gerekiyor yemekti camasirdi cok uyusun da firsat bulayim dye yol deneye deneye bole cozumler uretmeye calisiyorm iste 😊 bu ara gazimiz cok ama oglum kadar degil oglum 8 9 saat uyanik kalirdi acidan kizimda da var ama onun kadar degil bu ara bi costu bnde damlasini vermeye basladim dunden beri olcusunu arttirdm falan bgun dha iyiceyiz

Evet ben pazar günü 38+5 de kızıma kavuştum😇 bebekle insan o kadar yoğun oluyormuş ki hiç giremedim buralara kaç gündür. Doğum hikayem ise şöyle normal doğumu çok istiyordum pazar günü gece 4 de suyum geldi ve hastaneye gittim sancılarım da aynı anda yükselmişti 7 saat sancı çektim rahim ağzı 5 6 cm açılmasına rağmen bebeğim kanala girmeyince sezaryene alındım

Son düzenleme:
Bakın hic emzirmeden iki taraftan toplamda 50 çıktı, o kadar uğraştım.Simdi ustune ena az 40 cc mam vermezsem doymaz
Canım sana önerim emmese de memeyi ver. Sağma makinesinden faha çok geliyor emdiklerinde . Bak ben sağdım o gün 30 cc çıktı tek memeden. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Sütüm yok diye canım sıkıldı derken çocuk ağlamaya başladı ne yapcam şaşırdım verdim memeyi boş ama biliyorum. Bu emerken birden memeyi bıraktı. Bi baktım süt fışkırıyor. Annem defalarca söyledi sağma makinesiyle değil çocuk emdikçe olmasa da gelecek diye inanmiyordum. Artık boş da olsa veriyorum memeyi.

Canım sana önerim emmese de memeyi ver. Sağma makinesinden faha çok geliyor emdiklerinde . Bak ben sağdım o gün 30 cc çıktı tek memeden. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Sütüm yok diye canım sıkıldı derken çocuk ağlamaya başladı ne yapcam şaşırdım verdim memeyi boş ama biliyorum. Bu emerken birden memeyi bıraktı. Bi baktım süt fışkırıyor. Annem defalarca söyledi sağma makinesiyle değil çocuk emdikçe olmasa da gelecek diye inanmiyordum. Artık boş da olsa veriyorum memeyi.
Ah iste alsa ,ah bir alsa ,gunde belki bir belki en fazla iki kere aliyor oda 5 dakika

Kizlar bende 9 Mayıs'ta 39+3 sezeryan doğum yaptim biraz zor süreçler yaşadım burayada göremedim o nedenle. 9 Mayıs'a gün vermişti Dr bir gün önce ateslendim Dr hemen kontrole çağırdı. Kan testi covid testi verdim. Serum falan bağladılar. Maalesef pozitiftim 2 yil boyunca olmadım dikkat ettim doğumdan 1 gün önce pozitiftim😔 doktorum bekleyelim sende toparlanirsin dedi eve gönderdi tabi bende stres falan derken sabaha sancım geldi apar topar hastaneye gittik kızım sezeryan olduğu için oğlumda sezeryanla doğdu. Bu arada oğluşum kakasını yapmış ve yutmuş doğduğunda ak ciğer enfeksiyonu oldu nefes problemi yaşadık aynı zamanda sarılığı da yüksekti
Neyse ki covid testi negatif çıktı. 10 gündür yoğun bakımda ama durumu daha iyiye gidiyor bende yeni yeni kendime geliyorum. Eymen Alpim için dua istiyorum sizlerden. Doğum yapan arkadaşların gözleri aydın Allah'ım analı babalı büyütsün. Doğum yapacak olanlarda Allah'ın izniyle bebeklerini sağlıcakla kucaklarına alsinlar.

Çıktı canım sonra kurudu ve yüzü kırmızı kurumuş gibi bir hal aldı doktor yumurta alerjisine benziyor dedi yumurtayı ve içinde yumurta olan her şeyi kestim gözlemleyeceğiz

Benimkinde de cikti ya alninda yanaklarinda baya var hemde. Dr yenidogan dokuntusu normal dedi. Bakalim bekliyoruz gecsin diye
Benim oglumunda yanaklarında biraz çıktı dedim acaba sıcaktan mı oluyor haftaya kontrolümüz var inşallah çoğalmaz alerji değildir

Back