- 21 Eylül 2021
- 3.626
- 10.580
- 158
- 30
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimki daha beter Mayıs annesi derken Mart annesi olduydumGrubun adini mi degistirsek nisan mayis anneleri diye yarimiz nisanda dogurdu
Ah nerdeyse 1 aylık olcaksınızz biz alışma sürecindeyken siz bebişle birbirinize alışmış olcaksınız ohhBenimki daha beter Mayıs annesi derken Mart annesi olduydum
Bende eğilip kalkınca fazla oluyor annemin gelmesine daha 1 hafta var kuzum iş yapmasamda olmuyorBenim de son 3-4 gundur böyle. Aslinda bastan beri mide yanmasi yasadigimda gaviscon icip sakız cigneyerek başa cikabiliyordum. Ama 3-4 gundur ne yapiyosam fayda etmiyor. Bunun sebebi de sanırım şu olabilir, ne zaman ev isi yapsam egilsem daha cok artiyor hep zaten, mide sıvısı yukseliyor egildikce ve birkac gundur annem bizde , o durmayip is yaptikca ben de oturamiyorum, surekli ev jsi yapiyoruz fsafwggdd Oturup dinlensem olmazdi boyle
Şimdiden bile ilk günlere göre daha kolay eğer böyle zor olduğunu bilseydim bebek bakmanın doğuracağım diye korkardım böyle geldiği iyi oldu paldır güldür alıştıkAh nerdeyse 1 aylık olcaksınızz biz alışma sürecindeyken siz bebişle birbirinize alışmış olcaksınız ohh
Çok geçmiş olsun. Sariliktan dolayı da emmiyordur. İyileşsin öncelikle, sağlıcakla eve gectikten sonra kaldığınız yerden devam edersiniz.Sarılık oldu hastaneye yatışımız oldu.O yüzden 60 mg mama veriyoruz biraz da 20 mg süt çıkıyor.önce süt sonra mama veriyoruz.emmiyor.memeyi tutuyoriki üç çekiyor bırakıyor.Ben de sağıp veriyorum
Allah bağışlasın, hayırlı olsun. Süt ilk başta bal gibi kıvamlı oluyor, sonrasında sarıya dönüyor, beyaz süte donmesi en az 5-6 gün sonra oluyor.Kızlar Allah hepinizden razı olsun çok teşekkür ediyorum gece buyuk tuvaletim var gibi olup hastaneye geldiğimizde 2 cm açıklık vardı sabah 9 a kadar resmen sancı çektim ama açıklık hep 2 de kaldı zaten sezeryan olacaktım kesin ama aniden olunca ikisini birden yaşadım . Anestezi in etki etmesi saniyeler içinde oldu yok böyle bi rahatlama anesteziden sonra sonda takıldı hissetmedim, daha 10 dakika olmamıştı ben henüz mdoktor baslamadı sandım ki bebeği gösterdiler şok oldum. Ultrasonda 3000 çıkmıştı dün, 2700 dogdu. Henüz süt gelmedi ama boş ta olsa emziriuoruz ancak yavas yavas gelir dediler. Agrım henüz yok, bacaklarım oynamaya basladı sanırım aksama dogru yürütecekler bakalım. ALLAH hepinize en güzel en hayırlı şekilde dogum nasip etsin
Benim yatarken geldi, günlük ped kullanıyordum progestandan akıntı oluyor diye. Günlük ped biraz engelledi sanırım, evde pijamaya gecmemisti. Hemen normal ped kullandım, yola çıktık. Yolda oturur pozisyonda hiç gelmedi, arabadan inip ayağa kalkınca sırılsıklam olacak kadar geldi. Ped taştı. Allah'tan siyah tayt giymisim demiştim. Dışarıda falan gelmesinden ben de korkuyordumGüle güle büyütün şahane :) herkesin doğum hikayesi ne kadar farklı, kendine özel.
Ben suyun gelmesini çok merak ediyorum, böyle miktar ne kadar oluyor. Sokakta yürürken su gelirse diye tedirgin oluyorum
Ayıptıe söylemesi kakanız var fena bastırıyor ama çıkamıyor gibiSimdi Kusura bakmayin cirkin bi ifadeyle sorucam ama bu buyuk tuvalet geliyor gibi olmaktan kasit ne? Hani tuvaleitmiz gelir bagirsak sancisi cekeriz ya, o sekilde bir agri anlaminda mi? Yani agri yönünden mi tuvalete benzetiyoruz? Yoksa Kakamiz gelir de asagi baskılar hani, cikarma ihtiyaci duyariz ya, oyle bi baski açısından mi benzetiyoruz
Ben de doğumdan önceki 2 gün mide ağrısı, üşüme, titreme şeklinde hastalandım. Yediklerim sindirilmemis gibi tadı geliyordu. Belki ılık ıhlamur, zencefil çayı yardımcı olabilir ama 2 kupadan fazla içmeyin deniyor.Kızlar 38+3 günlüğüz midem çok kötü yediklerim sanki hiç sindirmiyor midem o kadar çok ağrı varki gaviscon soda fayda etmedi sizler böyle durumda olunca ne yaptınız
Cok guzell gecmis saglikla kavusmussunuz ne güzel darısı biz kalanları basına , bol sutleriniz olsun saglikla buyusun bebisKızlar tek tek etiketleyemedim güzel dualarınız dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim ancak yazmaya fırsat bulabildim dün 18.20 gibi birden bacağımdan sıcak bir şey boşalmaya başladı neye uğradığımı şaşırdım tam iş çıkışı apar topar hastaneye gittik yolda doktorumu aradım gittiğimde 3 cm açılmam vardı ama gram sancı hissetmiyordum yatışını yaptılar nstye bağladılar odada kakara kikiri maile eşim şehirdışındaydı yetişti nstde sancım yirmilerde bebek içerde halay çekiyor filan en son ebe sancın yok sabaha kadar kendi doğal sancını bekleyelim dedi doktorum gelmezse sabah beş gibi suni sancıyla doğumu başlatacağız demiş doktorum da açılmamın ilerlemesiyle gelecekti ebe 10.30 gibi geldi kalkıp yürümezsem sancımın ilerlemeyeceğini söyledi kalktım iki tur attım ve sancım arka arkaya gelmeye sıklığı ve yoğunluğu artmaya başladı yarım saatte açılmam 5 cm’di ama sancı dayanamayacağım noktaydı epidural istedim epiduraldan sonra biraz rahatladım gece 2.30 gibi açılmam 10 cm’di doğuma alındım açılmam iyiydi ama bebeğim çok yukardaydı ve ben epidural nedeniyle sancımı tam hissetmiyordum ve ıkınamıyordum doktorum epidurali kesmemiz gerektiğini yoksa doğumun böyle çok uzun sürebileceğini söyledi kabul ettim epidural kesildi biraz siz yorulacaksınız biraz biz yorulacağız ama sağlıkla kucağınıza alacaksınız dedi bebeğinizi doktor ve bununla birlikte ben ıkındım hemşire üstten göbeğime baskı yaptı derken 3.25’te bebeğim geldi O andan sonra çektiğim ağrının acının hiçbir önemi yoktu zaten hatırlamıyorum da şu an yaşarken zordu hatırlarken çok kolay kucağıma verdikleri anda her şey silindi sanki bebek aşağıda olsaydı kesisiz dikişsiz bir doğum olacaktı ama üç tane dikişim var minik ben kucağımdayken dikmiş bitirmiş doktorum farketmedim bile biraz uzun anlattım biliyorum ama ben burda çok faydalı şeyler okudum belki okuyan birilerine de bir faydam olur diye yazıyorum Bu süreçte öğrendiğim en önemli şey doktorun çok önemli olduğu bana bir kere bile sezeryan demedi hep teşvik etti doğumhanede bile isterseniz sizi sezeryana alalım demedi belki o sancıyla söylese hemen kabul ederdim belki hiç doğum anına gerek yok muayenede böyle bir yönlendirme yapsaydı gene kabul ederdim ama hep kolay bir doğum olacak normal doğuma çok müsaitsiniz hareket edin vb yorumlar yaptı.Bebeğim 3 kilo 50 cm doğdu teyzeleri sizlerin de çok kolay bir doğumu olsun dilerim.Normal ya da sezeryan farketmez herkesin dilediği gibi bir doğumu olsun Ve yol arkadaşlığınız için çok teşekkür ederim
Sağol cnm teşekkür ederim covidden sonra ıhlamurdan tiksindim resmenBen de doğumdan önceki 2 gün mide ağrısı, üşüme, titreme şeklinde hastalandım. Yediklerim sindirilmemis gibi tadı geliyordu. Belki ılık ıhlamur, zencefil çayı yardımcı olabilir ama 2 kupadan fazla içmeyin deniyor.
Ben bronşit olduğumda augmentin yazmisti Dr. her ihtimale karşı, iyileşme dönemine girdiğim için almadım, yani alma dedi. Ama hem göğüs hastalıkları doktoru hem kadın doğum doktorunun dediği şey şu, enfeksiyon bebeğe ilaçtan daha zararlı.fayda-zarara bakıyorlar. Diş hekimi Doktor da aynısını demişti, diş sorunu bebeğe strese veriyormuş o yüzden tedaviyi geciktirme demişti.Hanimlar merhaba, pazartesi sezeryan planladik. Dun gece sabaha kadar diş agrisi çektim doktorum cektir deyince bugun cektirdim. Bana agumentin 1000 mg yazmis gunde 3 kez bu durumu yasayan oldu mu? Bir de aksamustu kizimi banyoda yikarken kaydim dustum. Şukur cok sert degildi ama bebek hareketleri var agrim yok bir sey yapmama gerek var midir acaba. Bugun dogurmak icin elimden geleni yaptim
O zaman evde su geldi diyelim depend külot giyip hastaneye gitmek mantıklı olur muBenim yatarken geldi, günlük ped kullanıyordum progestandan akıntı oluyor diye. Günlük ped biraz engelledi sanırım, evde pijamaya gecmemisti. Hemen normal ped kullandım, yola çıktık. Yolda oturur pozisyonda hiç gelmedi, arabadan inip ayağa kalkınca sırılsıklam olacak kadar geldi. Ped taştı. Allah'tan siyah tayt giymisim demiştim. Dışarıda falan gelmesinden ben de korkuyordum
Bende bugun sancim cok olunca bi hastaneye gittim. Nstye girdim hastanede evde gelen sancilar gelmediAyy bebişko kendini aşağı aşağı ittirip duruyor yukarı da biri yazmıştı ıkınma hissi geliyor diye ister istemez oluyor böyle yapınca ya 2 hafta daha doğurmasam iyi
Oy oy maşallah size böyle okudukça bana bi rahatlama geliyor evet sancıyı çeken bilir ama kucağıma alınca her şeyi unuttum diyorsunuz ya sadece o kucaklama anına odaklanıyorum benKızlar tek tek etiketleyemedim güzel dualarınız dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim ancak yazmaya fırsat bulabildim dün 18.20 gibi birden bacağımdan sıcak bir şey boşalmaya başladı neye uğradığımı şaşırdım tam iş çıkışı apar topar hastaneye gittik yolda doktorumu aradım gittiğimde 3 cm açılmam vardı ama gram sancı hissetmiyordum yatışını yaptılar nstye bağladılar odada kakara kikiri maile eşim şehirdışındaydı yetişti nstde sancım yirmilerde bebek içerde halay çekiyor filan en son ebe sancın yok sabaha kadar kendi doğal sancını bekleyelim dedi doktorum gelmezse sabah beş gibi suni sancıyla doğumu başlatacağız demiş doktorum da açılmamın ilerlemesiyle gelecekti ebe 10.30 gibi geldi kalkıp yürümezsem sancımın ilerlemeyeceğini söyledi kalktım iki tur attım ve sancım arka arkaya gelmeye sıklığı ve yoğunluğu artmaya başladı yarım saatte açılmam 5 cm’di ama sancı dayanamayacağım noktaydı epidural istedim epiduraldan sonra biraz rahatladım gece 2.30 gibi açılmam 10 cm’di doğuma alındım açılmam iyiydi ama bebeğim çok yukardaydı ve ben epidural nedeniyle sancımı tam hissetmiyordum ve ıkınamıyordum doktorum epidurali kesmemiz gerektiğini yoksa doğumun böyle çok uzun sürebileceğini söyledi kabul ettim epidural kesildi biraz siz yorulacaksınız biraz biz yorulacağız ama sağlıkla kucağınıza alacaksınız dedi bebeğinizi doktor ve bununla birlikte ben ıkındım hemşire üstten göbeğime baskı yaptı derken 3.25’te bebeğim geldi O andan sonra çektiğim ağrının acının hiçbir önemi yoktu zaten hatırlamıyorum da şu an yaşarken zordu hatırlarken çok kolay kucağıma verdikleri anda her şey silindi sanki bebek aşağıda olsaydı kesisiz dikişsiz bir doğum olacaktı ama üç tane dikişim var minik ben kucağımdayken dikmiş bitirmiş doktorum farketmedim bile biraz uzun anlattım biliyorum ama ben burda çok faydalı şeyler okudum belki okuyan birilerine de bir faydam olur diye yazıyorum Bu süreçte öğrendiğim en önemli şey doktorun çok önemli olduğu bana bir kere bile sezeryan demedi hep teşvik etti doğumhanede bile isterseniz sizi sezeryana alalım demedi belki o sancıyla söylese hemen kabul ederdim belki hiç doğum anına gerek yok muayenede böyle bir yönlendirme yapsaydı gene kabul ederdim ama hep kolay bir doğum olacak normal doğuma çok müsaitsiniz hareket edin vb yorumlar yaptı.Bebeğim 3 kilo 50 cm doğdu teyzeleri sizlerin de çok kolay bir doğumu olsun dilerim.Normal ya da sezeryan farketmez herkesin dilediği gibi bir doğumu olsun Ve yol arkadaşlığınız için çok teşekkür ederim