• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Günaydın kızlar. Az önce tuvaletim var baskısıyla uyandım. Ayy kesin sancım geldi dedim ki değilmiş. Afedersiniz malum sebepmiş.
Sanki bir burda doğumdan önce ishal, doğum belirtisi diye yazılmıştı. Konuşulmuştu bir ara. Karnımda ağrıyor. Ben mi yanlış hatırladım doğum belirtisi olabilir mi. Heyecanlandım biraz da :)
Bende şimdi uyandım aynı şey oldu ama benimki çok uyumaktan sıkışıklık durumu oluyor 😊 bebiş gelirse herkes gibi bizlerde anlarız elbet

Kızlar tek tek etiketleyemedim güzel dualarınız dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim ancak yazmaya fırsat bulabildim dün 18.20 gibi birden bacağımdan sıcak bir şey boşalmaya başladı neye uğradığımı şaşırdım tam iş çıkışı apar topar hastaneye gittik yolda doktorumu aradım gittiğimde 3 cm açılmam vardı ama gram sancı hissetmiyordum yatışını yaptılar nstye bağladılar odada kakara kikiri maile eşim şehirdışındaydı yetişti nstde sancım yirmilerde bebek içerde halay çekiyor filan en son ebe sancın yok sabaha kadar kendi doğal sancını bekleyelim dedi doktorum gelmezse sabah beş gibi suni sancıyla doğumu başlatacağız demiş doktorum da açılmamın ilerlemesiyle gelecekti ebe 10.30 gibi geldi kalkıp yürümezsem sancımın ilerlemeyeceğini söyledi kalktım iki tur attım ve sancım arka arkaya gelmeye sıklığı ve yoğunluğu artmaya başladı yarım saatte açılmam 5 cm’di ama sancı dayanamayacağım noktaydı epidural istedim epiduraldan sonra biraz rahatladım gece 2.30 gibi açılmam 10 cm’di doğuma alındım açılmam iyiydi ama bebeğim çok yukardaydı ve ben epidural nedeniyle sancımı tam hissetmiyordum ve ıkınamıyordum doktorum epidurali kesmemiz gerektiğini yoksa doğumun böyle çok uzun sürebileceğini söyledi kabul ettim epidural kesildi biraz siz yorulacaksınız biraz biz yorulacağız ama sağlıkla kucağınıza alacaksınız dedi bebeğinizi doktor ve bununla birlikte ben ıkındım hemşire üstten göbeğime baskı yaptı derken 3.25’te bebeğim geldi ☺️O andan sonra çektiğim ağrının acının hiçbir önemi yoktu zaten hatırlamıyorum da şu an yaşarken zordu hatırlarken çok kolay kucağıma verdikleri anda her şey silindi sanki bebek aşağıda olsaydı kesisiz dikişsiz bir doğum olacaktı ama üç tane dikişim var minik ben kucağımdayken dikmiş bitirmiş doktorum farketmedim bile biraz uzun anlattım biliyorum ama ben burda çok faydalı şeyler okudum belki okuyan birilerine de bir faydam olur diye yazıyorum ☺️Bu süreçte öğrendiğim en önemli şey doktorun çok önemli olduğu bana bir kere bile sezeryan demedi hep teşvik etti doğumhanede bile isterseniz sizi sezeryana alalım demedi belki o sancıyla söylese hemen kabul ederdim belki hiç doğum anına gerek yok muayenede böyle bir yönlendirme yapsaydı gene kabul ederdim ama hep kolay bir doğum olacak normal doğuma çok müsaitsiniz hareket edin vb yorumlar yaptı.Bebeğim 3 kilo 50 cm doğdu teyzeleri sizlerin de çok kolay bir doğumu olsun dilerim.Normal ya da sezeryan farketmez herkesin dilediği gibi bir doğumu olsun ☺️🤲🏻Ve yol arkadaşlığınız için çok teşekkür ederim 🤍

Canim hayirli ugurlu olsun cok sevindim sag Salim bebeğine kavusmussun 🥰🥰
Bu arada tesadüf doğum başlama şeklin daha gecen gün burada konuştuğumuz konuyla olmus benim açımdan çok aydınlatıcı oldu.
Su geldiğinde sancı yoksa burada hatta yürümeden acil oturarak hastaneye gidilmeli falan denmişti ama burda karselaya da söylendiği gibi hareket etmeden yürümeden açılma ya da kasılma olmayacağı.

Karnım hiç çatlamamıştı. 2 gündür göbeğinin altında bir sürü kırmızı küçük çatlaklar oluştu :işsiz:
Canim sadece duştan sonra bebek yagi sürdüğünü yazmissin sanirim biraz yetersiz kalmis o yag, gunde en az 2-3 defa çatlak icin bio-oil natural içeriği temiz çatlak icin yağlar var onları ya da zeytinyag Hindistan cevizi yag falan dene ama gun icinde en az 2 kez sabah aksam surmelisin.
Ben gunde 2 defa yapiyorum göbeğim her zaman asiri yağlı ve nemli oluyor doktor kuruduğu an çatlama başlar dedi.

Günaydın kızlar. Az önce tuvaletim var baskısıyla uyandım. Ayy kesin sancım geldi dedim ki değilmiş. Afedersiniz malum sebepmiş.
Sanki bir burda doğumdan önce ishal, doğum belirtisi diye yazılmıştı. Konuşulmuştu bir ara. Karnımda ağrıyor. Ben mi yanlış hatırladım doğum belirtisi olabilir mi. Heyecanlandım biraz da :)

Bende Burdaki belirtileri okudukça piskolojik olarak her gün doğuruyorum..🤪🤣

Canim sadece duştan sonra bebek yagi sürdüğünü yazmissin sanirim biraz yetersiz kalmis o yag, gunde en az 2-3 defa çatlak icin bio-oil natural içeriği temiz çatlak icin yağlar var onları ya da zeytinyag Hindistan cevizi yag falan dene ama gun icinde en az 2 kez sabah aksam surmelisin.
Ben gunde 2 defa yapiyorum göbeğim her zaman asiri yağlı ve nemli oluyor doktor kuruduğu an çatlama başlar dedi.

Canım bende de hiç çatlak yoktu..
Hergün badem yağı sürdüm..
Sonra 38. Haftada bir uyandım bir günde alt karnım çatlamıştı..
Sanırım kurtuluş yok az yada çok çatlama olacaktır.. Sağlıkla huzurla gelsin minik bebişler inş karnımız da catlasın napalim..

Piyasadaki bir çok ürünü denedim bio oil de dahil. Palmers in tummy butter kadar uzun süre nemli tutan görmedmmm..

Canım bende de hiç çatlak yoktu..
Hergün badem yağı sürdüm..
Sonra 38. Haftada bir uyandım bir günde alt karnım çatlamıştı..
Sanırım kurtuluş yok az yada çok çatlama olacaktır.. Sağlıkla huzurla gelsin minik bebişler inş karnımız da catlasın napalim..
Canim annem ve teyzelerimde hic yok oyuzden umutluyum insallah olmaz belki yogun nem yapiyorum 😂

Piyasadaki bir çok ürünü denedim bio oil de dahil. Palmers in tummy butter kadar uzun süre nemli tutan görmedmmm..
Ben de seyi kullaniyorum canim bio oil ustune burts bee mamas butter inanilmaz nemli oluyor sabah suruyorum aksam gece tekrar surmek icin baktigimda hala resmen yagli oluyor ki cildim benim asiri kuru normalde 9. Haftamdan beri suruyorum korkudan 😅

Şimdi namaz kılıyordum birden bişey geldiğini hissettim peçete kullanıyorum baktım bişey yok elimle baktım su gibi ama akıntı gibi de bişey anlamadım henüz devamı da gelmedi ya suysa 🙄 su bu kadar az gelebilir mi ki herkes sıcaklık hissettim falan yazmış ama sıcaklık yoktu gelen şeyde

Ben de seyi kullaniyorum canim bio oil ustune burts bee mamas butter inanilmaz nemli oluyor sabah suruyorum aksam gece tekrar surmek icin baktigimda hala resmen yagli oluyor ki cildim benim asiri kuru normalde 9. Haftamdan beri suruyorum korkudan 😅
Bendede çatlama fobisi var🥲 Burt bee de aldm ama sdce iki kutu çok aşırı sevmedim. En çok sevdiklerm lierac ve palmers tummy butter oldu. Her cilt farklı tabi🙏🏻 İnşallah en az çatlakla atlatırız😍

Benimde pazar gunu 37+0 😁 doktorum 6 mayisa gun verdi ama beklemez o zamana kadar da dedi 😁 kızımda 38+0 da dogdugu icin bekliyorum bende her agrida doguruyormuyum acaba diyorum 😁
Aynıymış günlerimiz biz de yarın 37 oluyoruz ve 6 mayısa sezaryen için gün aldık 😊hatta 38+4 oluyır sanırım erken mi acaba diyodum da dr böyle uygun gördü 😃

Merhaba, Hepsinize selam olsun. Tam off Temmuz'a daha çok var derken şu sıralar doğum yapacak annelerin ne heyecanlı olabileceklerini düşündüm. Doğumlarınız başlamıştır artık. En heyecanlı zamanlar. Her gün acaba bu gece doğum başlar mı diye yatır bugün de doğum yapmadım diye uyanmak. Her birinize zamanlı ve kolay doğumlar diliyorum. Bugünleri hep gülümseyerek hatırlarsınız inşallah.

Bendede çatlama fobisi var🥲 Burt bee de aldm ama sdce iki kutu çok aşırı sevmedim. En çok sevdiklerm lierac ve palmers tummy butter oldu. Her cilt farklı tabi🙏🏻 İnşallah en az çatlakla atlatırız😍
Ayy benimde 😅 seninkine de bi bakayim hemen geliyorsa ondanda alayim son haftalar surerim. Insallah en az sekilde atlatalim🥰

Ben yazdımda gerçeklik payı var mı bilmem ama doğum yaklaşınca bağırsaklar kendini salarmış için temizlenirmiş yani öyle okumuştum 😊
Yok bence. Sabahtandır yürüyorum belki sancı geleceği varsa gelsin diye. Hiçbir şey olmadı. Artık bayılıcam. Astımım var beni çok zorluyor. Nefes alamıyorum. Karnım yırtıldı yırtılacak gibi zaten. Bu kız gelmeyecek a dostlar. 😂😂

Kızlar bende doğum yapan arkadaşlara sormak istiyorum bi doğum videosuna denk geldim de doğum sırasında makattan büyük tuvalet geliyor çocuğa da bulaşıyor 😥 yani ıkınırken oramızı tutabiliyormuyuz. Yada doğumdan önce başka bişey yapıyorlar mı. Anneme sordum lağma yapıyorlardı eskiden dedi ama bilmiyormuş oda 🤷‍♀️ Kusura bakmayın biraz pis bişey sordum ama 🙏🙏🥴
Benim ilk doğumumda lavman yapılmadı, doğumda yapmış olabilirim 🙈 ishaldim çünkü, doğum olacağı akşamın sabahında kendiliğinden ishal başlamıştı.
İkinci doğumda lavman yapıldı. Hastaneye göre dgeisiyor

Günde 2 kez başımdan soğuk sular dökülmüş gibi oluyorum öyle bir ter basıyor. Ve başımda ağrımaya başladı 2 gündür :cry:

Olabilir. Zaten çatlamadığı için çok dikkat etmemiştim. Aniden çatladı. Az az çatlamıyormuş ama onu anladım. Ben kısım kısım çatlar diye düşünüyordum. 🤷 Tüm çatlaklar 1 günde oldu. 10/15 tane var alt karnımda

Olabilir. Zaten çatlamadığı için çok dikkat etmemiştim. Aniden çatladı. Az az çatlamıyormuş ama onu anladım. Ben kısım kısım çatlar diye düşünüyordum. 🤷 Tüm çatlaklar 1 günde oldu. 10/15 tane var alt karnımda
benim de sizin gibi olmuştu. 36. haftadan sonra birden çatlamıştı. gördüğümde çok üzülmüştüm

Back