• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
O zaman evde su geldi diyelim depend külot giyip hastaneye gitmek mantıklı olur mu 🙈
Evet evet doulada su gelince depend giy dedi renginide takip etmem gerekiyormş. Kahvemsi ise kakasını yapmış olablrmiş bebiş derhal hastaneye. Normal su rengiyse sakin sakin hastane😄

Ben bronşit olduğumda augmentin yazmisti Dr. her ihtimale karşı, iyileşme dönemine girdiğim için almadım, yani alma dedi. Ama hem göğüs hastalıkları doktoru hem kadın doğum doktorunun dediği şey şu, enfeksiyon bebeğe ilaçtan daha zararlı.fayda-zarara bakıyorlar. Diş hekimi Doktor da aynısını demişti, diş sorunu bebeğe strese veriyormuş o yüzden tedaviyi geciktirme demişti.
Normalde 12 saatte bir ama 35 hafta ustu gebelerin 8 saatte bir almasi gerekiuor dedi ben azaltayim derken gunde 3 tane verdi alacagimecbur

Bende bugun sancim cok olunca bi hastaneye gittim. Nstye girdim hastanede evde gelen sancilar gelmedi 😂

Hemsireler orda sunlari sordu
-kanaman var mi
-suyun geldi mi
-buyuk tuvaletin varmis gibi hissediyo musun
Hepsinin cevabi hayirdi tabi 😅😅 bu 3u buyuk kriterler heralde kizlar 😄
Büyük tuvalet değil de çişim için zorluyor gibi 😊 ama hafta ilerledikçe fena şeyler gelecek gibi başımıza

Ayy bebişko kendini aşağı aşağı ittirip duruyor yukarı da biri yazmıştı ıkınma hissi geliyor diye ister istemez oluyor böyle yapınca ya 2 hafta daha doğurmasam iyi
Benimde yukarı yukarı mideme doğru ittiriyor :confused:

Kızlar bende doğum yapan arkadaşlara sormak istiyorum bi doğum videosuna denk geldim de doğum sırasında makattan büyük tuvalet geliyor çocuğa da bulaşıyor 😥 yani ıkınırken oramızı tutabiliyormuyuz. Yada doğumdan önce başka bişey yapıyorlar mı. Anneme sordum lağma yapıyorlardı eskiden dedi ama bilmiyormuş oda 🤷‍♀️ Kusura bakmayın biraz pis bişey sordum ama 🙏🙏🥴

Kızlar bende doğum yapan arkadaşlara sormak istiyorum bi doğum videosuna denk geldim de doğum sırasında makattan büyük tuvalet geliyor çocuğa da bulaşıyor 😥 yani ıkınırken oramızı tutabiliyormuyuz. Yada doğumdan önce başka bişey yapıyorlar mı. Anneme sordum lağma yapıyorlardı eskiden dedi ama bilmiyormuş oda 🤷‍♀️ Kusura bakmayın biraz pis bişey sordum ama 🙏🙏🥴
Bazı hastaneler yapıyor lağmanı canım orayı tutamıyorsun maalesef ıkındığın için her yerden bişey çıkma ihtimali yüksek ama herkesde olmuyor tabii 😏 bebişko da şansına küssün artık denk gelirse

Ay canim normal dogumsa ve yemek yendiyse lavman yaptirilmali bence mutlaka. Benim ablamda yapmamislardi ve ablam kakasini yapmamak icin dogru duzgun ikinmamisti. Yani ikinirken mumkun degil tutabilmen eger yapmiyorlarsa her yer batacak yani yapacak bi sey yok bunu dusunmemeniz lazim yoksa ikinilmiyor 😅 bebege bulasmiyor ama ya bebek ordan cikmiyor ya sonucta bebegi elleriyle tutup cekiyolar sonucta 😅

İkinci üçüncü doğumlarda açılma daha hızlı ve daha kolay oluyormuş benim de salı günü 38+0 olacak ben aslında bir 39.haftayı görmek istiyorum bebek biraz daha kilo alır ele avuca gelir benim bebek zayıf biraz ama bayrama da kalmak istemiyorum açıkçası bayramdan önce olsun bitsin istiyorum bakalım hakkımızda hayırlısı şöyle 26 27 Nisan gibi doğursam ne güzel olur 😄
Maalesef Benim 3 hafta onceden geldi yavrum Gecen hafta yaptim dogum 😞37.haftada geldi ve 2625 di kilosu😞

Bazı hastaneler yapıyor lağmanı canım orayı tutamıyorsun maalesef ıkındığın için her yerden bişey çıkma ihtimali yüksek ama herkesde olmuyor tabii 😏 bebişko da şansına küssün artık denk gelirse
Canim yapilirsa da dr hemen temizlio sakin dert etme bunu onlar icin alisilmis bisey sipsak aliolar altini oyle kaka icine vs dogmuo cocuk

Merhaba, uzun zamandır bakamadım foruma. Baya sayfa birikmiş, hepsini okudum. Aklımda kaldıkça bildiklerimi yazayım ben de :)
Öncelikle meme ucu acısının en büyük sebebi yanlış pozisyon. Memeyle bebeğin üstüne doğru egilmemek gerekiyor, hatta arkaya doğru yaslanmak daha iyi. Emzirme pozisyonları diye arayıp bakabilirsiniz. İlk bebeğimde çok çekmiştim, şükür bunda olmadı, böyle devam eder umarım. Tabi pompayla sagiyorsaniz o da etkiliyor.
Oluşan yara için de bana o zaman en iyi gelen şey her emzirmeden sonra kendi sutumu sürüp açıkta bırakmaktı.

Hiç kuvoze girmedi çok şükür 31. Haftada sancım gelip hastanede yatmistim, o zaman ciğer gelistirici vurulmuştu belki onun etkisi olmuş olabilir. Doğduğu an yanıma verdiler.

Bende şeker olduğu için bebeğe mama verildi, her mama öncesi emzirmeye çalıştım. Elle sağım videolarını izlemenizi tavsiye ederim. emmediginde de kaşığa bir iki damla gelen o kıvamlı sütü bebeğe verdim. İlk başta süt gelmiyor diye düşünmeyin, bal kıvamında şeffaf halde geliyor zaten, sonra sarıya dönüyor, en son sute dönüyor. Bugün 4. Günümüz hala daha tam beyaz süte dönmedi. Yarın veya sonraki gün döner sanırım.

Bebeğin günde 4 kez şekeri ölçüldü, normaldi 2 gün mama kullanıp kestik sonrasında. Hala daha emmekten yoruldugunda çay kasigina elle sağıp veriyorum.

Hastaneden çıkarken baya tetkik yapıldı bebeğe. İşitme testini yaptılar, ek bir test için 3 ay içinde çağırdılar. EKG cekildi, karın ultrasonu çekildi, organlara bakildi. Anne diyabetli olunca sıkıntı cikabiliyormus. Temiz çıktı hepsi çok şükür.

En güzel yanlarindan birini söyleyeyim: şeker bitti benim 🥰 günün farklı ogunlerinde takip yaptım. Hepsi güzel çıktı 🎊🥳
Bende Bugun 8 gun oldu dogum yapali bebegime pompa ile sagip veriyorum Ama hep bogazina kacio sut cok korkuyorum soluk borusuna kacacak diye 😞

Güle güle büyütün şahane :) herkesin doğum hikayesi ne kadar farklı, kendine özel.
Ben suyun gelmesini çok merak ediyorum, böyle miktar ne kadar oluyor. Sokakta yürürken su gelirse diye tedirgin oluyorum 🙈
Bende akıntıyla karıştırır mıyım diye çok korktum ama inanın şakır şakır su akıyor karıştırma ihtimaliniz yok o derecede sokakta gelmemesini dilerim ☺️

Oy oy maşallah size 🥰🌸 böyle okudukça bana bi rahatlama geliyor evet sancıyı çeken bilir ama kucağıma alınca her şeyi unuttum diyorsunuz ya sadece o kucaklama anına odaklanıyorum ben 🥰
Evet iki kere çektim doğumda bir doğumdan önce bir doğumda iki saat ama oğlum için hepsine değer şu an zerre hatırlamıyorum ☺️

Lağma yaptılar hem de doğumda açılmayı kolaylaştırıyormuş bir nedeni de bu bir de normal bir ıkınma değil canım tüm gücünle bebeği itiyorsun ve bunu sancıyla yaptığın için daha kuvvetli yapıyorsun tabirimi affedin kakanın öyle bir durumda çıkmama ihtimali yok

Cok cabuk yoruluo cnm hemen uyuyo ondan Bende sagip veriyorum
Altini çıkar zibini ile kalsin emerken çeneyi destekle bı yandan da ayakları ile oyna..emzirirsen daha çabuk gelir süt..çok uyuyolar uyanması da çok zor bizimki hala iyle 1 saat suruyo uyanması kırkından sonra düzelir diyolar inşallah..kısır döngü gibi 3 saatlik uykuyla duruyorm uyandırma 1 saat emmesi 2 saat tam bitiyo yatircam diyorm kaka yapiyo sonra sil baştan 🥴

Günaydın kızlar. Az önce tuvaletim var baskısıyla uyandım. Ayy kesin sancım geldi dedim ki değilmiş. Afedersiniz malum sebepmiş.
Sanki bir burda doğumdan önce ishal, doğum belirtisi diye yazılmıştı. Konuşulmuştu bir ara. Karnımda ağrıyor. Ben mi yanlış hatırladım doğum belirtisi olabilir mi. Heyecanlandım biraz da :)

Altini çıkar zibini ile kalsin emerken çeneyi destekle bı yandan da ayakları ile oyna..emzirirsen daha çabuk gelir süt..çok uyuyolar uyanması da çok zor bizimki hala iyle 1 saat suruyo uyanması kırkından sonra düzelir diyolar inşallah..kısır döngü gibi 3 saatlik uykuyla duruyorm uyandırma 1 saat emmesi 2 saat tam bitiyo yatircam diyorm kaka yapiyo sonra sil baştan 🥴
Al benden de o kadar 10 gun oldu dogum yapali zombi gibi oldum resmen evin icinde

Günaydın kızlar. Az önce tuvaletim var baskısıyla uyandım. Ayy kesin sancım geldi dedim ki değilmiş. Afedersiniz malum sebepmiş.
Sanki bir burda doğumdan önce ishal, doğum belirtisi diye yazılmıştı. Konuşulmuştu bir ara. Karnımda ağrıyor. Ben mi yanlış hatırladım doğum belirtisi olabilir mi. Heyecanlandım biraz da :)
Ben yazdımda gerçeklik payı var mı bilmem ama doğum yaklaşınca bağırsaklar kendini salarmış için temizlenirmiş yani öyle okumuştum 😊

Back