Merhaba, uzun zamandır bakamadım foruma. Baya sayfa birikmiş, hepsini okudum. Aklımda kaldıkça bildiklerimi yazayım ben de :)
Öncelikle meme ucu acısının en büyük sebebi yanlış pozisyon. Memeyle bebeğin üstüne doğru egilmemek gerekiyor, hatta arkaya doğru yaslanmak daha iyi. Emzirme pozisyonları diye arayıp bakabilirsiniz. İlk bebeğimde çok çekmiştim, şükür bunda olmadı, böyle devam eder umarım. Tabi pompayla sagiyorsaniz o da etkiliyor.
Oluşan yara için de bana o zaman en iyi gelen şey her emzirmeden sonra kendi sutumu sürüp açıkta bırakmaktı.
Hiç kuvoze girmedi çok şükür 31. Haftada sancım gelip hastanede yatmistim, o zaman ciğer gelistirici vurulmuştu belki onun etkisi olmuş olabilir. Doğduğu an yanıma verdiler.
Bende şeker olduğu için bebeğe mama verildi, her mama öncesi emzirmeye çalıştım. Elle sağım videolarını izlemenizi tavsiye ederim. emmediginde de kaşığa bir iki damla gelen o kıvamlı sütü bebeğe verdim. İlk başta süt gelmiyor diye düşünmeyin, bal kıvamında şeffaf halde geliyor zaten, sonra sarıya dönüyor, en son sute dönüyor. Bugün 4. Günümüz hala daha tam beyaz süte dönmedi. Yarın veya sonraki gün döner sanırım.
Bebeğin günde 4 kez şekeri ölçüldü, normaldi 2 gün mama kullanıp kestik sonrasında. Hala daha emmekten yoruldugunda çay kasigina elle sağıp veriyorum.
Hastaneden çıkarken baya tetkik yapıldı bebeğe. İşitme testini yaptılar, ek bir test için 3 ay içinde çağırdılar. EKG cekildi, karın ultrasonu çekildi, organlara bakildi. Anne diyabetli olunca sıkıntı cikabiliyormus. Temiz çıktı hepsi çok şükür.
En güzel yanlarindan birini söyleyeyim: şeker bitti benim
günün farklı ogunlerinde takip yaptım. Hepsi güzel çıktı