2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Elinde bisey olmadan benim oğlan da asla bisey yemez. Elindekini evirip çevirirken yer sadece. Bikac tane belli başlı oyuncagimiz vardi bu iş icin. Onlar da etkisini kaybetmeye başladı 😄
Cok yanlış birsey ama ben de yapıyorum mecburen.
Büyük kızımda da yaptım 3 yıldır hala bırakmadı bu huyunu

Benim oglumda en başından beri kaşığa karşı fobiligillerden 😂😂 en baśta ağzını direk kitliyodu onu aştık en azından biraz. Ama hala.çogu şeyi ya ben elimle veriyorum ya da o eliyle yiyo allaha emanet 1 yerse 10 yee yiyo öylede. Yoğurt çorba gibi şeyleri de içiyo bazen😂 gerçi yoğurdu tek yemiyo illa meyveyle vs yiyo. Yumurta hergün yediriyorum ben çünkü baska bişey yemiyo zaten onu seviyo. Zeytin verdim iki kere kustu. Peynir zar zor ekmekle yiyo. Avokado yiyodu artık onu yemiyo. Bi de kıyma yedirirken çok zorlanıyorum ben ağzından tutuyo sürekli yutamıyo bekletip duruyo.

Dün instada bunubla ilgili bir video izledim. Kadın kızına yemek yediremiyordu ama kız oyun oynarken oyuncak kaşığa ağzını açıyordu. Sonra kadın o oyuncak kaşıkla yemeği teklif ettiğinde kız yemeye başlıyordu. Bi de böyle bi şey dene istersen. Benim oğlum da bazen kendi kaşıklarıyka değil de bizim yediğimiz Çelik kaşıklarla yiyor mesela.
Onu da denedim ama yok sonuç alamadım ağzına açsa bile bı sefer yutmuyo mizirdaniyo yarım saat falan tutuyo ağzında sonra tükürüyo

Ben uyku eğitimine filan inanmıyorum. Desteksiz uykuyu öneren bir doktor veya ebe de görmedim . Kendine Uyku eğitmeni diyen kişilerin çoğu cocuguna uyguladıklarını anlatıp duruyor. İşin kötüsü bu sektör haline gelmiş artik ve öyle bir anlatıyorlar ki sanki biz bu Uyku eğitimini vermezsek çocuğumuz ileride bize bagimli olacak. Orada yapılan teknikler tamamen davranışci kurama bağlı şeyler . Ödül ceza yöntemi var ve çocuk bir süre sonra annenin gelmeyeceğini bildigi için uyuyor. Ancak çocuklar 5 yaşına kadar kendilerini sakinleştirmeyi bilmiyormuş. Bunu zaman içinde öğreniyormuş. Bebislerimiz gece rüya görüyor, acıkıyor , korkuyor bunlar yüzünden hep uyaniyorlar ve kendilerini sakinleştiremedikleri için de bizden destek bekliyorlar . Onlara hep destek olalım sıkıca sarılalım. Evet bu süreç çok zor çok yoruluyoruz ama ne yapalım annelik böyle bir şey işte..

Ben solgar brewest yeast kullanıyorum canım bana iyi geliyor tavsiye ederim
Her kelimesine katılıyorum. Ek olarak da uyku eğitimi alıp bebeğinin sabaha kadar uyuduğunu iddia eden ebeveynlerin bebekleri üzerinde bir araştırma yapılmış bebekler yine uyanıyor ama ağladığında annesinin onu kucaklamayacağını sakinleştirmeyeceğini bildiği için ağlamıyor 🥺 En ihtiyacı olan zamanda annesini çağırmıyor yani bebek nasıl olsa ihtiyacımı gidermeyecek diye. İnsanlar milyonlarca yıldır memede ya da hafif sallanarak uyumuş bunu kötülemenin altında hep bir para kazanma amacı var. Bebeğinizi emzirerek uyutmayın bu emziği satın alın, bebeğiniz destekli uyuyor bu uyku eğitimini satın alın vs. Diye uzar gider bu liste.

Annem de diyor biz sizi salladık, emzirdik, şöyle uyuttuk böyle büyüttük diye ama çalışırken geceleri uyanıp sabah işe gelmem çok zor. Ruh gibiyim. Eve gidince ne iş ne oturmak ne uyumak ne yemek yemek… hiçbir şeye vaktim kalmıyor 5 buçuktan sonra. Çocuk yatınca sen de yat diyorlar ama mümkün Mü ki 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Kucağımda ya da mememde uyusun, o kadar güzel ki o his ama memelerm çok küçük. Asla yatarak emziremiyorum, yetmiyor çünkü memem onun emeceği şekilde. Kucakta da gezinmek istiyor, benim sırtımda rahatsızlığım var. Kolumda yatsın diyorum, asla yatmıyor. Annem alıyor koluna hop uyuyor. Bende asla ama asla uykuya devam etmiyor kolumdayken. Yani anlayacağınız ben hep kucakta taşımak ya da oturarak emzirmek zorundayım. Oğlum da maşallah 11 kilo olmuştur herhalde. en son 7 ay kontrolünde 10.750’ydi kilosu. Öyle olunca gece sürekli kucakta taşımak, emzirmek çok zor. Gerçekten çok stres oluyorum. Eşim Ne kadar gece kalksa da çocuk bende uyuyor Bir tek.
Benim de göğüslerim çok küçük birbirimize karşılıklı bakacak şekilde uzanıyoruz öyle emziriyorum arada pek mesafe kalmıyo tabi yapışıyoruz 🤭 Sarmaş dolaş emiyo öyle :)

Keşke benimkiler de kocaman olsa da oynasa asddsghdfff 😂 ben eskiden memelerimin küçük olmasını çok dert ederdim. 70-75 filan. Tabii doğumla 85’lere çıktı. Şimdi tekrar 75 gibilerde, eski boyutuna döndü nerdeyse. Çok şükür süt olayını hiç etkilemedi, gerçekten boyutu önemli değilmiş 🤭 her neyse, geçenlerde teyzem dedi ki memelerin hiç büyümedi (kaldı ki kilom da doğumdan sonra 48’e düştü. zaten zayıfım) ben de dedim ki varsın büyümesin, bu küçük memelerle kocaman bebek yaptım oğlanı. bi sus geldi o an ortama 😂 bu da böyle bir anımdır 😂😂😂
Ne densiz insanlar var ya güzel vermişsin cevabını :)
Yastik kullanmaya nr zaman gecmeyi dusunuyorsunuz? Ben ilk 2 yil istemiyordum ama yanimda yatarken döne döne yastiga gidiyor kafasini koyup mayışıyor yumuşak yumuşak bişeylere yatmak istiyor galiba. Bi bebek yastigi alip yatakta bulundursam mi istediginde yatsa diye. Normal yastiklar terletiyor yastık öneriniz var mi?
Bizimle yattığı için bazen döne döne gelip bizim yastığın ucuna koyuyor kafasını tıkanıklık yaşadığı zaman da minik yastığı var onu koydum başının altına ama bir süre sonra dönerek kaydı yastıktan tıkanık değilse rahat nefes alıyosa koymuyorum. 2 yaşa kadar gerek yok diyor Osman Gönülal

Benim kızım gak gak diyor yahu kim öğretti bunu çocuğuma diyorum bulamıyorum 🤣🤣🤣🤣 şaka bi yana baya hastaydı. İlk önce 6. Hastalık, sonra krup derken sesi gitti sonrada çocuk sesi yokken gaklamayı öğrendi 🥺

Benim kızım gak gak diyor yahu kim öğretti bunu çocuğuma diyorum bulamıyorum 🤣🤣🤣🤣 şaka bi yana baya hastaydı. İlk önce 6. Hastalık, sonra krup derken sesi gitti sonrada çocuk sesi yokken gaklamayı öğrendi 🥺
Çok geçmiş olsun 🙏 Benim kızım da hastalandı sesi kısık şu an bakalım o ne iyi öğrenecek artık miyavlar mı havlar mı 😂😂

Selam kızlar biz molfixde 4+ sleepy de 5 kullanıyoruz. Prima alıcam simdi kaç alayım kalıbı nasıldır?

Selam kızlar biz molfixde 4+ sleepy de 5 kullanıyoruz. Prima alıcam simdi kaç alayım kalıbı nasıldır?
Biz de uzun zamandır sleepy 5 kullanıyoruz ama turuncu olan sleepy extra kullanıyoruz. Prima aktif bebekte de 5 kullandık. Premium care olanlar kesinlikle daha küçük kalıp. Yanlış hatırlamıyorsam sleepy bionaturel filan da sleepy extraya göre daha küçüktü.

Bizde cok sık uyanıyoruz. Eger emerek yada sallıyarak uyursa yine sukrediyorum. Bazen tam uyaniyor. Bazen gozu kapali agliyor. Bazende 30 dkda bi kalkiyor. Onun icin 1 saatte 2 saatte kalkip emip uyuyosa benim icin sıkıntı deil. Bu zamanlarini cok ozliyecegim biliyorum cunku. 11 ve 14 yasibda diger cocuklarim. En cok onlarin bebekligiyle ilgili sarilip uyumayi ozlemistim. Suan hasret gideriyorum bu ozlemle 🤗
Merhaba benim çocuklarda 15 ve 10 bu şimdikide 9 aylık.size zor geldi mi üç numara.Beni zorluyor aslında zor bi bebek değil,Ama nedense durmadığı agladığı zaman diyorum zorum neydi ki sanki o kadar rahata alıştıjtan sonra çok zorlandığımı farkettim.sizdede öyle oluyomu.kafamdan çıkarıp atamıyorum bundüşünceyi.bide uykuya direnmesi beni benden alıyor . diğer çocuklarım böyle değildi.zorluyo gece sabrım kalmıyo.özgürlüğüm kısıtlandı haliyle her yönden.Diyorum ben ne kadar rahatmusım aah ah🥺😢

Merhaba benim çocuklarda 15 ve 10 bu şimdikide 9 aylık.size zor geldi mi üç numara.Beni zorluyor aslında zor bi bebek değil,Ama nedense durmadığı agladığı zaman diyorum zorum neydi ki sanki o kadar rahata alıştıjtan sonra çok zorlandığımı farkettim.sizdede öyle oluyomu.kafamdan çıkarıp atamıyorum bundüşünceyi.bide uykuya direnmesi beni benden alıyor . diğer çocuklarım böyle değildi.zorluyo gece sabrım kalmıyo.özgürlüğüm kısıtlandı haliyle her yönden.Diyorum ben ne kadar rahatmusım aah ah🥺😢
Benimki 2 numara olduğu halde ben bu haldeyim
Kızım 5 yaşında oğlum 10 aylık olacak bi hafta sonra
Ama uyku problemi bitirdi
Çok uyanıyor uykuya direniyor yerde ne bulursa ağzına atıyor
Kızım tam tersiydi 🥹
İnşallah geçecek bu günler diyorum 🙏
Rabbim kolaylığını versin

Biz de uzun zamandır sleepy 5 kullanıyoruz ama turuncu olan sleepy extra kullanıyoruz. Prima aktif bebekte de 5 kullandık. Premium care olanlar kesinlikle daha küçük kalıp. Yanlış hatırlamıyorsam sleepy bionaturel filan da sleepy extraya göre daha küçüktü.
Anladım canim 5 nunara yine olur o halde ondada. 👍🏻🤗
Benzer durumdayız 11 ve 14.5 yasinda oğullarım kızım 10 aylık ben 36 yasındayım. Ilk iki cocugumda zorlanmıstım hem genclik sanıyorum hemde 2. Cocugum gece uyumaz aglardi emip sallayıp uyuma yokdu yani cok zordu. Bunu cok istedim ben ve bana ilk cocuklardan kolay geldi. Daha sabirliyım onlarda biran önce yürüse biran önce konussa vs derdim ama bunda biliyorum bu dönemler hızlı geciyor bitiyor özleniyor tadini cıkarmaya odaklandım. Yoksa kızımda sık emmeye kalkiyor muhakkak bi gece oturmamiz var 2.5 da yattim 8 de kalktım mesela arada bir cok kez emzirdim ama kalkip islerimi yaptım dimdi emzirdim salliyorum istersem 1 saat uyurum. Ben soyle düsünüyordum artik 36 yasındayım tecrubelerim var onun icin böyleyim ama demekki ondan deilmis belki cok istediginden. Birde benim 2. Oyle sor bir cocukduki emzirip uyutmak sallamak yada uyaminca yatakda oyalamak okadar zor gelmedi 4 yasina kadar oyleydi ortanca yeni tasindigim binada komsum polise sikayet etmeyi dusunmis beni 😅 cocuga ne ywpiyo diye oyle agliyodu gece ki 2.5 yasindaydi tasindigimda . Tanistigimizda dedi napiyo bu cocuga derdim dedi. Mutluyum belki ondan sabirliyim cok istedim bu bebegi.

Biz 6 haftadır Türkiye de tatildeyiz.
Prima 6 aldim. Sleepy 5 aldık.
Prima dışı yesil mavi olanı aldim.
Gece Prima külot bezi 5 numarali öneririm.

Anladım canim 5 nunara yine olur o halde ondada. 👍🏻🤗

Benzer durumdayız 11 ve 14.5 yasinda oğullarım kızım 10 aylık ben 36 yasındayım. Ilk iki cocugumda zorlanmıstım hem genclik sanıyorum hemde 2. Cocugum gece uyumaz aglardi emip sallayıp uyuma yokdu yani cok zordu. Bunu cok istedim ben ve bana ilk cocuklardan kolay geldi. Daha sabirliyım onlarda biran önce yürüse biran önce konussa vs derdim ama bunda biliyorum bu dönemler hızlı geciyor bitiyor özleniyor tadini cıkarmaya odaklandım. Yoksa kızımda sık emmeye kalkiyor muhakkak bi gece oturmamiz var 2.5 da yattim 8 de kalktım mesela arada bir cok kez emzirdim ama kalkip islerimi yaptım dimdi emzirdim salliyorum istersem 1 saat uyurum. Ben soyle düsünüyordum artik 36 yasındayım tecrubelerim var onun icin böyleyim ama demekki ondan deilmis belki cok istediginden. Birde benim 2. Oyle sor bir cocukduki emzirip uyutmak sallamak yada uyaminca yatakda oyalamak okadar zor gelmedi 4 yasina kadar oyleydi ortanca yeni tasindigim binada komsum polise sikayet etmeyi dusunmis beni 😅 cocuga ne ywpiyo diye oyle agliyodu gece ki 2.5 yasindaydi tasindigimda . Tanistigimizda dedi napiyo bu cocuga derdim dedi. Mutluyum belki ondan sabirliyim cok istedim bu bebegi.
Ben de senin gibi düşünüyorum. Her günün tadını çıkarmaya çalışıyorum.
Hemen yürüsün konuşsun demiyorum.
Hatta 3 bebek fikri bile bana uzak değil şuan.
Yaşım 40 ama acaba bir tane de kuzumuz olsa mi diyorum.
Bu dünya da ben en çok anne olmayı sevdim.
Belki bu geç anne olduğum içindir.
Hayatta yaşanması gerekeni yaşadığım içindir belki. Çalıştım, dünyada da bir çok yeri gezdiğim içindir belki.
Yani büyüselerde şunu bunu yapsam diye düşüncem olmadığı içindir belki.
Tabi ki ben de zorlanıyorum cok yoruluyorum ama tek gülüşleri dünya ya bedel.
Rabbim hepimizin evlatlarını korusun inşallah.
Hepimize güç kuvvet bol sabır versin inşallah.

Biz 6 haftadır Türkiye de tatildeyiz.
Prima 6 aldim. Sleepy 5 aldık.
Prima dışı yesil mavi olanı aldim.
Gece Prima külot bezi 5 numarali öneririm.
👍🏻 5
Ben de senin gibi düşünüyorum. Her günün tadını çıkarmaya çalışıyorum.
Hemen yürüsün konuşsun demiyorum.
Hatta 3 bebek fikri bile bana uzak değil şuan.
Yaşım 40 ama acaba bir tane de kuzumuz olsa mi diyorum.
Bu dünya da ben en çok anne olmayı sevdim.
Belki bu geç anne olduğum içindir.
Hayatta yaşanması gerekeni yaşadığım içindir belki. Çalıştım, dünyada da bir çok yeri gezdiğim içindir belki.
Yani büyüselerde şunu bunu yapsam diye düşüncem olmadığı içindir belki.
Tabi ki ben de zorlanıyorum cok yoruluyorum ama tek gülüşleri dünya ya bedel.
Rabbim hepimizin evlatlarını korusun inşallah.
Hepimize güç kuvvet bol sabır versin inşallah.
Kesinlikle bende öyle anne olmak cok guzel. Ben onlarla gezmeyi eğlenmeyi yemeyi icmeyi seviyorum. 4. Olsun cok isterdim . Ama ben kucuklugumden beri bebeklerle ilgilenmeyi cok seviyorum. Ve zaman oyle acimasizki cok cabuk geciyor. Çok sükür Rabbime bin sükür iyiki olmus evinize nese getirdi. Büyükler artik bizimle gezmeyi çok sevmiyor bu güzel zamanlar kısıtlı yazın sevinerek dısarı cıkıcak bizimle düsündükçe mutlu oluyorum. Cok islerim sıkısirsa o aradada durmazsa elbette bunalıyorum ama düzenr koyduk hayatimızı ekstra birsey olmazsa yada dısarı cıkmazsak yetisiyorum çok sükür. Rabbim hepimize agız tadı versin.

Kızlar gece beslenmesini son bir buçuk aydır filan teke düşünmüştük. Oğlan kendi istegiyle beslenme saatini iyice ileri attı. Aksam 7-8 arası yemek yiyor gece 5e kadar acıkmıyor son zamanlarda. 5-6 gibi emziriyorum. Gece uyanmalari devam ama açlıktan olmadığı belli. Gazı yoksa iyi uyuyor dün maşşallah cok guzel uyudu ama ondan önceki gece kabus gibiydi belki de cok yorgun oldugu icin sonraki gun iyi uyumuştur. Gaz sorunu halaaa bitmedi. Gaz çıkarır rahatlarsa uzun uzun uyuyor ama o gaz cikmazsa sabaha kadar ayaktayiz. Pirasa, brokoli, karnibahar, mercimek, nohut hicbisey veremiyorum zaten gaz yapacak diye. Ne gazmış yaa cocuk da biz de napacagimizi şaşırdık

Kızlar gece beslenmesini son bir buçuk aydır filan teke düşünmüştük. Oğlan kendi istegiyle beslenme saatini iyice ileri attı. Aksam 7-8 arası yemek yiyor gece 5e kadar acıkmıyor son zamanlarda. 5-6 gibi emziriyorum. Gece uyanmalari devam ama açlıktan olmadığı belli. Gazı yoksa iyi uyuyor dün maşşallah cok guzel uyudu ama ondan önceki gece kabus gibiydi belki de cok yorgun oldugu icin sonraki gun iyi uyumuştur. Gaz sorunu halaaa bitmedi. Gaz çıkarır rahatlarsa uzun uzun uyuyor ama o gaz cikmazsa sabaha kadar ayaktayiz. Pirasa, brokoli, karnibahar, mercimek, nohut hicbisey veremiyorum zaten gaz yapacak diye. Ne gazmış yaa cocuk da biz de napacagimizi şaşırdık
Masallah biz 10 aylık olduk hala gece uyanmalari devam ediyor . Bizi de diş olayı çok zorluyo yavrum 6.aydan beri çekiyor . Geçen günlerde 2 gün üst üste iyi uyumustu diş sıkıntısı yoktu ama şimdi yine başladı😑

X