Aynen ben 6 ayi geçince başladım kuzu. Adapte de olamadım. Şimdi yeni bebek irmiği falan söyledim onlarla muhallebi denicem. Ama bizim sorunumuz ağzını açmaması yani. Açmiyo ki girsin biseyler. İlle meme cuk cukCanım birde sen geç başladin biliyorum ek gıdaya biz Ağustos ayında başladık ama gel gör ki yaptığım herşeyden bir ponçik yiyor gerisi çöp üzülüyorum haliyle
Vala bizimki de 1 çay bardağı bile yemiyo. Anca meyve yiyo dediğin gibi süzgeçle onu seviyo. Ay cidden moralim bozuldu yaa agzini nasi actircam bu cocugunBenimde öyle doktor 7.ay kontrolunde 2 cay bardagini gecmesin demisti 1 cay bardagi bile yemiyor ki, hünnap’in keci sutlu bebe biskuvisinj aldim anne sutu ile elma ile karistirip yediriyorum genelde kahvaltilarda. Lor veriyorum arada, labne eh işte. Ama yumurta sarisi hic sevmedi. Yogurdu agzina alinca surat ekşiyo
Tarhana corbasi yaptim 1-2 eh iste,irmikli yada pirincli sebze corbasi yaptim eh iste oyle bayilmiyoriz. Ama meyve suzgeci ile kavun seftali uzum muz onlari cok istahli yiyor saldiriyor direk. Ben genelde ne yedirecegimi sasiriyorum. Cok zor ek gida isi , memeyi gorunce nasil seviniyohala oyle
Özlettin kendini.Aynı durumu yaşıyorum ağzını kitliyor ilk iki üç hafta kaşık tabak görünce ağzını açan kızım yok artık.
Kitliyor zoraki yiyor zorlmiyorum teklif ediyorum sadece tabi.
Benimki birde 6300 cikti 7ay kontrolde doktor mama başla dedi sütüm geliyor saginca azalmıştır belki belirli saatlerde diyor
Hala almadım ama Cisli bez kaka alıyorum düzenli
İlk doğum zamanından 1no vardı /hipp açtım ağzını açmadı icmedi 2no ama al diyor tadı iyimis
Benimki yiyor tüm gün. Asla aç kalmıyor, ya emiyor ya ek gıda ya su mutlaka bi şeyler yiyor ama dün gece ortalama 45 dakikada bir uyandı. Bence yemekle alakalı değil.Ya bende yemek yese uyucak gibi düşünüyorum çünkü
Ben hep buradayımKızların hepsi kaçtı cok sessiz kaldi buralar.
Belki her bebiş aynı değildir diye bi umut işte. Bari yese de uyumasa. Hem yemiyo hem uyumuyo kombo bizimkisiBenimki yiyor tüm gün. Asla aç kalmıyor, ya emiyor ya ek gıda ya su mutlaka bi şeyler yiyor ama dün gece ortalama 45 dakikada bir uyandı. Bence yemekle alakalı değil.
Ben hep buradayımnerdeyse her gün yazıyorum.
Benim büyük kızım 3 yaşına girdi. Daha hiç kan kontrolü yapılmadı.Belki her bebiş aynı değildir diye bi umut işte. Bari yese de uyumasa. Hem yemiyo hem uyumuyo kombo bizimkisibugun 7 ay kontrolümüz ve menenjit aşısı var. Kan da alınacak allah yardımcımız olsun
Oyuncağına konsantre olduysa oğlum da bakmayabiliyor ismini biliyor ama canı isteyince seslenince bakıyorMerhaba sevgili annelerim bir sorum var hepimizin bebekleri artık 6 ayı tamamladı peki ismine hep bakıyor mu 6 aydan sonra deniliyor ama kızım 2 bakıyorsa 5 bakmıyor sizinkiler hemen tepki veriyor mu hele elinde oyuncak falan varsa dikkat çeken bi şey asla bakmaz
Teşekkür ederim ozlenilmek güzel şey hep okuyorum yazın burdayım benÖzlettin kendini.
Kızların hepsi kaçtı cok sessiz kaldi buralar.
Gümüscüm senin kızın biraz erken ve minik doğdu.
Kilo alımını ona göre kontrol edilmesi lazım.
Bir kilo geriden gitmesi gayet normal.
Mama işini de zorlama icmiyorsa.
Benim minnak ta kaşıkla asla birsey kabul etmiyor. Ağzını kilitliyor.
Bugun minik minik et verdim elimle yedi.
Birazcıkta makarna verdim.
Bırakalım akışına bence.
Emdigi sürece sıkıntı yok.
Ay ikisi de çok zorBelki her bebiş aynı değildir diye bi umut işte. Bari yese de uyumasa. Hem yemiyo hem uyumuyo kombo bizimkisibugun 7 ay kontrolümüz ve menenjit aşısı var. Kan da alınacak allah yardımcımız olsun
Benim oğlan 38 haftalık doğdu 52 cm 3400 dü şimdi 7.5 aylık oldu 74 cm 8.5 kilo . Doktora göre bizimkininde kilosu az. Ben ise başladığım için günde 1 kere mama veriyoruz uykuya geçebilmesi için ama içmiyor . En fazla 30 cc filan iciyordur. Bu arada bende ilk zamanlar sariligi var diye sma kullanmistim ama şimdi hippe geçtim. Sanki daha iyi kilo aldırıyor hipp tadida smaya göre daha güzel geldi banaTeşekkür ederim ozlenilmek güzel şey hep okuyorum yazın burdayım ben
bende 1ay erken doğduğu için kilonun normal olduğunu düşünüyorum emiyor sıkıntı yok
Bu ara gündüz uykusu nerdeyse yok denecek kadar az
Gece de birkaç kez uyanıyor sizlerde var mı bu
Bugün bizimki de tarhana içti yoğurt çok şükür yedi
Sizinkiler zamanında doğdu kilolar nasıl sormamda sakınca görmeyen yazabilir mi
Ben 36haftalik kızım 63007ay kontrol de boy 68kafa çevre 42kusurdu sanırım
Sma mama alicam gece en azından bir kere vericem sirf doktor dedi diye
38+3 de doğdu. 6. Ay kontrolünde boy 64 kilo 6300 baş 41.2 idi. 1 haftaya 7. Ayına girecek ama kilo almadı heralde. Bizimkide minyon gidiyor. Başlarda takıyordum ama artık son zamanlarda bıraktım o işi. Hala desteksiz oturamıyor. Ek gıdayı oturarak yemek istiyor ama oturmadığı içinde sinirlenip yemiyor.Teşekkür ederim ozlenilmek güzel şey hep okuyorum yazın burdayım ben
bende 1ay erken doğduğu için kilonun normal olduğunu düşünüyorum emiyor sıkıntı yok
Bu ara gündüz uykusu nerdeyse yok denecek kadar az
Gece de birkaç kez uyanıyor sizlerde var mı bu
Bugün bizimki de tarhana içti yoğurt çok şükür yedi
Sizinkiler zamanında doğdu kilolar nasıl sormamda sakınca görmeyen yazabilir mi
Ben 36haftalik kızım 63007ay kontrol de boy 68kafa çevre 42kusurdu sanırım
Sma mama alicam gece en azından bir kere vericem sirf doktor dedi diye
Benimki de bakmıyor. Hatta ismini bildiğinede şüpheliyim. Ama doktorum 8. Aya kadar normal o bilinci tam olarak 8. Ayda kazanır dedi. İsmine değil seslenince bile bakmıyor eğer bişeyle meşkulse.Merhaba sevgili annelerim bir sorum var hepimizin bebekleri artık 6 ayı tamamladı peki ismine hep bakıyor mu 6 aydan sonra deniliyor ama kızım 2 bakıyorsa 5 bakmıyor sizinkiler hemen tepki veriyor mu hele elinde oyuncak falan varsa dikkat çeken bi şey asla bakmaz
Benimki de geçen hafta bazadan düştü. Yatak odasındaydı, uyumaya götürmüştüm. Sağına soluna yastık koymuştum. Mutfağa kadar gittim su içmeye ki yatak odasıyla karşılıklı mutfak. Daha odadan çıkmamla düşme sesi duymam bir oldu. Yastıkları aşmış düşmüş sırt üstü yatıyordu, tabii o korkudan ben korkudan bağrış çığrış ağladık hemen acile gittik. Muayeneye ettiler, röntgen çektiler, bi ihtimal beyin cerrahi gördü çok şükür hiçbir şeyi yoktu. doktorlar ”bebekler yumuşak düşer, kormayın” dedi. Hakikatten mesela halı üstüne düştü 70-80 cm baza üzerinden, çok şükür kızarıklık bile yoktu vücudunda. Artık çok dikkatli olmak lazım. emeklemeyi henüz çözemedi ama solucan gibi kıvrılıp atıyor kendini her yere ve fıldır fıldır dönüyor hem sağa sola hem kendi etrafında.Bir şey daha sormak İstiyorum Bebekleriniz hiç düşmüyor mu ya benim bebeğim bir ay öncesinde yataktan düştü hastaneye falan götürdük sıkıntı yoktu ama o kadar üzüldüm o kadar üzüldüm ki geçen haftada bu ebebek’ten aldığımız Oturaklardan artık tam sabitlememişim oyunu arkaya yapa yapa yüzüstü düştü çok ağladı onda da yavrum yüzü bayağı kızardı ama güncel olarak her Gün 5:10 defa da otururken ya yüzüstü düşüyor ya arkaya doğru kendisi oturmayı öğrendi asla yatmıyor ve tabi bazen oturmayı da dengeleyemiyor sürekli düşüyor ben çok mu ilgisiz kalıyorum bilemiyorum sadece tuvalete gidiyorum ya yemek yemeye
Koltuğa tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor o zaman çok düştü kafasının üzerine düştü kaç kere ama allahtan çok yüksek değildi o yüzden çok tepki vermedi. Elimden geldiğince ònlem almaya çalışıyorum her yere yumuşak yorganlardan koydum duserse oraya düşsün diye . Yatağın ya da koltuğun üzerine hiç yalnız bırakmıyorum . Park besigini de alt kata aldım çünkü tutunup sarkiyordu. Biz önlemlerimizi almaya çalışalım da gerisi takdiri ilahi benceBir şey daha sormak İstiyorum Bebekleriniz hiç düşmüyor mu ya benim bebeğim bir ay öncesinde yataktan düştü hastaneye falan götürdük sıkıntı yoktu ama o kadar üzüldüm o kadar üzüldüm ki geçen haftada bu ebebek’ten aldığımız Oturaklardan artık tam sabitlememişim oyunu arkaya yapa yapa yüzüstü düştü çok ağladı onda da yavrum yüzü bayağı kızardı ama güncel olarak her Gün 5:10 defa da otururken ya yüzüstü düşüyor ya arkaya doğru kendisi oturmayı öğrendi asla yatmıyor ve tabi bazen oturmayı da dengeleyemiyor sürekli düşüyor ben çok mu ilgisiz kalıyorum bilemiyorum sadece tuvalete gidiyorum ya yemek yemeye
Anne sütüyle mi besleniyor bebeklerimiz aynı gibi benim kilo biraz daha geriden erken doğdu malum38+3 de doğdu. 6. Ay kontrolünde boy 64 kilo 6300 baş 41.2 idi. 1 haftaya 7. Ayına girecek ama kilo almadı heralde. Bizimkide minyon gidiyor. Başlarda takıyordum ama artık son zamanlarda bıraktım o işi. Hala desteksiz oturamıyor. Ek gıdayı oturarak yemek istiyor ama oturmadığı içinde sinirlenip yemiyor.
Üzülme sen.Anne sütüyle mi besleniyor bebeklerimiz aynı gibi benim kilo biraz daha geriden erken doğdu malum
Benimde tam oturamiyor
Kilo almıştır da az almıştır hiç almamış olamaz
Bende moral bozmuyorum çok kilolu olunca çok mu iyi sağlıklı olsun da
Doktor moralimi bozdu önce sonra giderken aslında boy ve kafa çevresi önemli kilo önemli değil ama aldır sen yinede azda mama ver diyor
Sagiyorum en yorgun ev işi yaptığım doğru dürüst yemek yiyemedim su icemedim bugün işten güçten sagiyorum sütüm geliyor az geliyor desem 60cc en kötü oda 10dak da gelen diyeyim
Kontrolden dönünce yaş bakalım ne diycek sana canım