2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    275
Benin kızım da böyle aslında mama da yiyor ama sürekli uyanıyor bayramda annemlere gittik orda da bana inat yapar gibi sürekli uyudu gündüzleri ama evde asla öyle uyumuyor evin nesini beğenmiyor bilmiyorum
Bir de ben çalışıyorum sersem gibi gidip geliyorum ise
 
Uygun fiyatlı pompa arıyorum baby me kiwi eee baby bunları kullanan var mı?
Merhaba geçenlerde kiwi marka pompa gelmişti a101 e ben aldım. Süper en azından çekiyor. Lansinohun pompası var ben de doğumun ilk zamanlarında çekiyordu şuan çekmiyor ilginç bir şey. Kiwi marka alabilirsiniz.
 
Merhaba bende aynı sorundan cebelleşiyorum. Benim kızımda emerek uyuyor ve artık beni çok yıpratir hale geldi. Sabahları çok yorgun uyanıyorum. Emmek için uyanıyor aslında emmiyor da emzik muamelesi yapıyor. Valla ilk defa dün gece çıldırma noktasına geldim. işin kötü tarafı emzik de almıyor alsaa bir tık daha rahat olur işim. Konunun takibindeyim
Nasıl uyku eğitimi vereceğim bilmiyorum nereden başlayacağım bilmiyorum
 
Kızlaarrrr kızımın sol alt dişi çıkmaya başladı ek gıda da eski usul devam etmeye karar verdim sizle durumlar nedir
 
merhaba ben ekim annesiyim ve aynı problem bizde de mevcut. doğduğundan beri kucakta sallamadan, sadece emzirerek uyuttum ben bebeğimi. emzik de kullanmıyor. ne zaman beşiğe ya da yanıma yatağa bıraksam uyanıyordu. hala sorun tam çözülmüş değil ama ilerleme kaydettim biraz. yanıma yatırarak emziriyorum bazen, kendiliğinden uykuya dalıyor. o zaman ben de yanından kalkabiliyorum. ama sorun şu ki uykusu kısa sürüyor.

uyku danışmanı ile görüştüğümde bana gece uykusuna geçmeden önce rutin oluşturmamı tavsiye etti (bez değiştir, pijama giydir, aynı kitabı oku veya ninniyi söyle gibi). uyuduğu odadan farklı bir odada emzirmemi ve böylece uyku ile emzirme arasındaki bağlantıyı koparabileceğimi söyledi. ayrıca anne dışında birinin bebeği uyutmaya çalışması da çok yardımcı olur dedi. emzik denemelerini bırakmamamı söyledi.

ben bunlardan farklı odada emzirme taktiğini denedim. mesela gündüz veya gece uykusu saatlerinde salonda emzirmeye başlayıp biraz mayışınca yatak odasına (karanlık ortam) geçiyorum ve bebeği memeden çekiyorum. yine kucağımda uykuya dalıyor ama yatağa yanıma koyunca uyumaya devam ediyor artık. gece uykusu için de alt değiştir, tulum giydir, diş fırçala gibi bir rutinden sonra salonda emzirmeye geçiriyorum. sonra odaya geçip memeden alıyorum.

geçen birkaç gün de gece uyandığında meme vermeyip sadece pışpışlayıp kucağımda geri uyumasını sağlayabildim. ama bazen ağlamaya başlıyor o zaman veriyorum. gece uykusuna geçerken de ağladığı olmuştu, o zaman inat ettim vermedim, ağlarken kucakta tuttum, hatta babasını dahil ettim sürece ama işe yaramadı. sadece benim kucağıma geçince ve meme verince susuyor maalesef.

sonuç olarak bazı geceler uzun uyuduğu ve sadece 2-3 kere uyandığı oluyor ama bazı geceler saat başı uyanıyoruz. dediğim gibi bazen sadece pışpışlayıp geri uyutabiliyorum ama bazen de illa ki meme vermek gerekiyor.

uzmanların dediğine göre bebek nerede uykuya dalarsa uyandığında oranın güvenliğini arıyor. kucakta (ve bazen meme ile) uykuya daldığı için ancak kucağa alınca uykuya dalabiliyor. bende işe yaramadı ama beşiğine yatırıp pışpışladığınızda ve uykuya dalana kadar yanında durduğunuzda belki sizin bebeğinizde bu taktikler işe yarar.
 
Mesele bizi emzik gibi kullanmalari .destektsiz nasıl yapcaz bilmiorum gercktn cok ağlıyor ozaman
 
Mesele bizi emzik gibi kullanmalari .destektsiz nasıl yapcaz bilmiorum gercktn cok ağlıyor ozaman
yukarıda da dediğim gibi memede uyumasına izin vermeden, tam uykuya dalmadan önce memeden çekin. yine kucakta uykuya dalsın ve yavaşça yatağa bırakın. her gün azar azar deneyince alışmaya başlıyor. bu şekilde gündüz uykularında 1 saat kucakta tutmam gerekmiyor artık alıştı sayılır. gündüz ağlayınca da tekrar denemek için sabrınız oluyor ama gece daha zor. gece uyanmalarına ben de çözüm bulamadım henüz.
 
Selam Kızlar kendisi lor peyniri yapan var mı
Ben ilk kızımda yapardim çok kolay sütün içine limon damlatinca kesiliyor onu suzuyorsunuz
Tuz da olur ama 1 yasa kadar tuz öneriliyor
Sütü süzme peynirle yoğurt gibi mayalayip tülbentten suzunce de labne yapabiliyorsunuz
 
Arkadaşlar günaydın..dün bütün gün idaririmdan kan geldi ve idrar yaparken şiddetli kasik ağrısı yaşadım..ben adet ölüyorum sandım ama idrar harici hiç kan gelmedi. Bugünde hiç kanamam olmadı fakat idrar yaparken kaşık agrik çok fazla. Sizin ilk adetiniz nasildi
 
Bende ayniyim..dun butun gun disardaydim.bebek arabasinda uyudu.evde gece yatirdim.satt basi hatta 1saat dolmadan uyanip surekli memede uyumak istiyor.bu surec 1aydir falan boyle ve uykusuzluk ciddi yormaya basladi.napsak yik.eaim kalkiyor emzik verelim uyur falan onuda almiyor.artik cildirma noktasindayim.banada care bulan soylesin lutfennnn.
 
Bende sizin gibiyim takipteyim..bide oglum var cocukla ilgilenmeye halim yok artik o dereceyim..
 
BEnim kizimda emmeden uyumayanlardan ve biz aglamalarina care olamadik.memeyi verince susuyor ancaa
 
Bebeğim 70 günlük yüzüstü yastığa yatırdığımda yada elimde yüzüstü tuttuğumda başını çok güzel tutuyor arada dinlenerek ama sırt üstü yatırıp kollarından kaldırınca kafasını geride bırakıyor aile hekimi bu şekilde yaptı tutamadı çok korkuyorum bi sıkıntı var diye. Biraz iri bir bebeğiz ve kafamızda büyük 7 kilo boyumuz 66 cm kafa çevresinde 43 cm. Bundan kaynaklı olabilir mi bilmiyorum . Araştırdığıma göre mayıs 2022 den beri topuk kanında sma taraması yapılıyormuş. Ben 2023 te doğum yaptım. Sizin bebekleriniz tutabiliyor mu ne zaman tuttu
 
Kısa emmeler kaç dakika canım?Maşallah kilonuz çok iyi. Bizim alerjimiz geçmedi daha kilo alamıyoruz
 
Kısa emmeler kaç dakika canım?Maşallah kilonuz çok iyi. Bizim alerjimiz geçmedi daha kilo alamıyoruz
Bir memeyi 1 -3 dk arası diğerini 10- 5 dk arası. Ama bazen saat başı bazen 2 saatte bir. Geceleri daha uzun emiyor sağ göğsümü. Sol memede ne varsa cuk cuk hızlı hızlı emip öbürünü istiyor. Tazyikli geldigini tahmin ediyorum. Bıraktığında siktigimda biberona vizzz da ye ses geliyor 10 delikten hızlı gelince gaz yapıyor sanırım sürekli bırakıp gazını cikarttirip tekrar tutturuyorum memeyi. Gündüzleri çok kısa kalıyor memede .gecede yapışık uyuyor yanıma alıyorum sürekli uyandığında uyandigi an memeyi veriyorum emiyor emiyor uyuyor.
Ek gıdaya baslamistim. 3 saati buluyordu
Bayağı hevesliydi yedide ama iki gündür kaşığı görünce kafasını cevirmeye memeye yöneliyor meme istiyorum diyor.
 
3 aylık kontrolde tutuyordu doktor yapmıştı. Ama yüz üstü tutmaya çalış bol bol . Benimkide durmak istemezdi 4 ay kucağımda durdu gezdiriyorum.yere birakinca ağlıyordu. bu tembellikte dönemez dedim. 4 aylikdan sonra yere örtüyü atıp oyuncakları önüne koydum 4,5 aylikkken dönmeye başladı . 15 günde bile değişiyor bebekler merak etme. Sen bol bol yüz üstü tut şarkı aç TV'den siyah ekran ben öyle yaptım.kirmizi balığa bayılıyor benim bebeğim bende söyleyince yanında duruyordu.. bol bol durursa sırt kasları ,kolları güçlenir..
 
Benimki normal adet gibi ama daha yoğundu. Baya çok olmuştum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…