2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Neden oluyormus peki bir sey dendi mi size ?
Bana açıtam gelişmemiş dedi bu gerilim mi oluyor anlamadjm ama
Insallah duzelir sizin de bizim de
Yok herhangi bir yorum yapmadı doktor bizim de aynı problem kalça geriliği de deniyor. İnşallah 🤲🏻 sizin değerler nasıl alfa ve beta

Kızlar kendimi çok kötü hissediyorum. Kızım 5 gün sonra 3 aylık olacak. Hiç evden çıkmamıştım Bugün arkadaşımla dışarı çıktım ilk defa kızımla. Evde emzirip çıkacaktım ama emmedi hava güzel temiz bi hava alsın dedim demez olaydım baya ağladı açık bi alanda bebek arabasında uyutacaktım planım buydu ama ağladı durmadı ben de kucağıma falan aldım biraz rüzgar esti üşüdü falan hemen arabaya geçtim yakınlarda bi kahve içelim dedik orda uyudu ben bu sefer de aç kaldı diye çok kötü oldum aldım arabada emzirdim biraz eve geçeyim geçerken de yolda baya ağladı trafik de vardı Kendimi çok kötü bi hissediyorum berbat bi anneyim çocuğun ihtiyaçlarını gideremedim ağlattım diye ağlıyorum şu an. 2de çıktım 4te geldim eve belki siz beni anlarsınız diye buraya yazıyorum eşim de kızdı zaten çıkma bence demişti .

Canım ne yaparsan yap bi yerde ağlayabilir. Kendini suçlama, doyurup çıksan belki bu kez altına yapıp rahatsız olacaktı ya da fazla uyarana maruz kalıp evde uyumayacaktı. Ben de çıkarken çok korkuyorum geriliyorum ama bizim ruh sağlığımız için de çıkmamız lazım. Mutlu anne mutlu bebek esasında ama her şeye üzülüyoruz işte. Yarın biz de arkadaşlarla kahvaltı yapacağız, beni de telaş sardı, deneyeceğiz ne yapalım.

Yanında olması daha iyi ben de kendim gidebilecek durumda olmama rağmen eşim izin alıp geldi ben öyle istedim çünkü aşı bu yani ağlıyor bebek biz de anne yüreği hem panik hem üzüntü duyuyoruz ister istemez yanımızda olması çok daha iyi kesinlikle nazlanmak sayılmaz bence
Birlikte gittik, kişiden kişiye değişiyordur ben yanımda biri olunca daha huzurlu oluyorum sanırım.
Ben tek gittim eşim öğleden sonra izin alabilecek durumdaydı. Sen gelme ben giderim dedim. Yaptırdım çıktım. Ama her insan aynı değil sen yanında olsun istersin mesala bana fark etmez. Bu nazlanmak değil kedini rahat hissetmek güvende hissetmek. İstanbul’da 6 yıl iliklerime kadar yaşadım. Kaç tane taksiciyle kavga ettiğimi hatırlamıyorum bile. Bi de ben trafik polisiydim🤣 ama şöyle yap uygulamadan çağır bi taksi ya da i taksi uygulamasını indir. Ordan çağır daha güvenli. Hem kapından alır kapına bırakır
Keşke ben de öyle olsam çok isterdim ama eşim yanımda olunca daha huzurlu hissediyorum.

Bu arada ben de gebelikte listede vardım. Liste güncellenince silindi sanırım bilgilerim güncel degildi. Şimdi tekrar vereyim bilgilerimi beni ekler misin Evaante Evaante 🤗
Sat 15.02
Kese görme 25 mart
Kalp atışı 1 Nisan
Tahmini doğum 22 Kasım
Doğum tarihi 7 Kasım
Cinsiyet kız
İsim Kübra
Kilosu 2470 gr
Boy 48 cm

Neden oluyormus peki bir sey dendi mi size ?
Bana açıtam gelişmemiş dedi bu gerilim mi oluyor anlamadjm ama
Insallah duzelir sizin de bizim de
Canım bizde de vardı 1. ay kontrolünde gerilik düşük seviyede 2. ayda kendiliğinden düzeldi ilk 3 ayda geçiyormuş genellikle kız bebeklerde yaygın bir durummuş aile öyküsünde yoksa( senin bebekliğinde var mıymış annene sor ben sordum yokmuş) geçer demişti zaten doktor endişe etme

Kızlar, sling veya kanguruya alıştırmak için bir yönteminiz var mı? Genelde ne zaman bebişi koyuyorsunuz? Doyurup gazını alınca mı? Uyuyacağı zaman mı?

Valla biz de 3 kişi yatıyoruz ya da yatağın yanına sallanan ana kucağı almıştık bazen ona yatiriyorum eşim de benden çok onla yatmayı sevdi 😅 kızım aramıza girdi 🤪

Çok geçmiş olsun canım

Emerken meme ucuna şırınga ile mama takviyesi yapsan olur mu ki

cok gecmis olsun kuzum
Çok sağolun🙈 bu kilo yanlışları beni boş yere delirtiyor eve tartı almama ramak kaldı. Bugün hemşire aradı. Tartının bişeyinde sıkıntı varmış ibre mi dedi kalibre mi dedi unuttum. başka bi annenin çocuğu 3 ay kontrolüne gelmiş doktorda 7 çıkan çocık bunlarda 6 küsür çıkmış sonra getir dedi. Hastayım zaten götüremem. Şoka girdim bu çocuk aç diye dünden beri neler yapiyorum yedirebilmek için. Kilo az o bi gerçek de o kadar değilmiş çok şükür.

Kızlar, sling veya kanguruya alıştırmak için bir yönteminiz var mı? Genelde ne zaman bebişi koyuyorsunuz? Doyurup gazını alınca mı? Uyuyacağı zaman mı?
Ben karnı tokken uykusu gelmişken koyuyorum bir iki evin içinde geziyorum hafif pış pış yapıyorum poposuna uyuyor. Bazen ağlıyor ama sabredip evin içinde gezince arada hafif yaylanınca uykuya geçiyor.

Çok sağolun🙈 bu kilo yanlışları beni boş yere delirtiyor eve tartı almama ramak kaldı. Bugün hemşire aradı. Tartının bişeyinde sıkıntı varmış ibre mi dedi kalibre mi dedi unuttum. başka bi annenin çocuğu 3 ay kontrolüne gelmiş doktorda 7 çıkan çocık bunlarda 6 küsür çıkmış sonra getir dedi. Hastayım zaten götüremem. Şoka girdim bu çocuk aç diye dünden beri neler yapiyorum yedirebilmek için. Kilo az o bi gerçek de o kadar değilmiş çok şükür.
Oh iyi bari canım için rahatlamıştır 🥰

Canım bizde de vardı 1. ay kontrolünde gerilik düşük seviyede 2. ayda kendiliğinden düzeldi ilk 3 ayda geçiyormuş genellikle kız bebeklerde yaygın bir durummuş aile öyküsünde yoksa( senin bebekliğinde var mıymış annene sor ben sordum yokmuş) geçer demişti zaten doktor endişe etme
Yok canım bende yokmuş
Bizim ilk kontrolumuzdu bir aylıkken yapılmadı
Insallah geçer ilk kızımda olmayınca ben biraz endiselendim

İnsanı nasıl geriyorlar bu yanlışlıklarla. Zaten her şeyi kafaya takar olmuşuz!!! Sen de kafanı iyice rahatlat canım artık.

Ben karnı tokken uykusu gelmişken koyuyorum bir iki evin içinde geziyorum hafif pış pış yapıyorum poposuna uyuyor. Bazen ağlıyor ama sabredip evin içinde gezince arada hafif yaylanınca uykuya geçiyor.

Ben de sabırlı olayım o zaman azıcık. Bi kere çok güzel durdu, yüzüme baktı uzun uzun, onda da ben yanlış bağlamışım, açmak zorunda kaldım, o şansımı da öyle kaybettim 😂 Tekrar tekrar deneyeyim. Kanguru da almıştım, boroosh marka, onu da sevmedi 🙂

Ay kızlar valla bebeğime nazar degdirdim babası 5 buçukta işten geldi 5 buçukta beri toplasan bir saat uyumuştur yok yok huysuzluk da yapmıyor öyle bakıyor yüzüme 🤦🏻‍♀️

Aaa çok güzelmiş birazdan sipariş vereceğim listeye bunu da ekledim🙏Ben de gördüğüm her farklı tarzdan almaya çalışıyorum. Fenerli, sesli, cırt cırtlı, 3 boyutlu beğendiğim her şeyi. Zaten kitap canavarıyım çocuklarım da öyle olsun istiyorum🥰
Canım aldıklarını paylaşabilir misin ? Doktorun önerdiklerini kaydettim, bir iki tanesine önceden bende bakmıştım.

Ben de öyleyim, kirpicik de çok tatlı aldım 2 kitabını da. Cırt cırtlı muhtemelen görmüşsündür 🫶
Aldıklarını oaylaşanilir misin ben bi tane hışırtışı kitap aldım. Harika haftalar falan bi iki tanede benim için kitap var. Ama kızıma ne alsam bilemiyorum

Kızlar özel aşıları yaptıracak mısınız ne düşünüyorsunuz ? Bide benim beyni çok salya akıtıyor sizde durumlar nasıl bide nasılsınız alıştınız mı anneliğe 💕
Kızımın da u hafta salyaso arttı, diş için hazırlık mı acaba, wrken daha ama bilemedim

Benim kızım kucağındaysa aşağıya doğru tusmaya çalışıyor.
Tusma ne demek canım

Canım normal, kafayı vuruyor bebikler, benimki bugün dişimi kırıyordu. Daha çok yorgun olduğunda yapıyor. Acıktığında dudakları ileri büzüp kafayı sağa sola çeviriyor 🥰
Ya kıyamam onlara ben, benim kızda benim canımı acıtıyor bazen ama ben daha çok onun canı acıdıysa diye korkuyorum

Umarım kolayca çözersin canım hem annen hem de mama işini 😊
İnşallah canım, şimdi de eş problemi çıktı

Onlar da her şeye fizyolojik diyor ama gel bebişe sor.

Biraz büyüsün deneyeceğim. Bu aralar çok ağlıyor gözünden yaş gelecek şekilde kıyamıyorum. Oyun halısını bizimki de sevmedi ama hala umudum var.

Ergobaby beğendim canım ama fiyatı bana bakıyor ben fiyatına.
Fiyata baktım çok fazla canım ya

Aşı günümüz biraz gerginim. Yanımda mışıl mışıl uyuyor şu anda öğlen gideceğiz.
Ayy sen yazınca ta benim içim acıdı. İnşallah iyi geçmiştir

Kızlar eşinizle bir mi yatıyorsunuz ? Eşim oda soğuk siz salonda yatın dedi. Salonda yatıyoruz kızım doğduğundan beri. Oysa ne hevesle almıştım yatağımın yanına koyacaktım sözde.

X