- 18 Eylül 2021
- 1.901
- 2.000
Geçenlerde sormuştum gruba bika marka tavsiye edildi. Ama ben hala karar verip alamadım. Bebekle mi gidip bakmak lazım acaba öyle daha mı iyi olur ki ? Babymall da deneme ürünleri vardıHanımlar kanguru markalarınız neler? Memnun musunuz? İhtiyaç duymam diye düşünmüştüm ama apartman asansörü bozuk araba ile dışarı çıkamıyorum. Kanguru almayı düşünüyorum.
Söylüyorum aslında ama kırıcı bir yapım yok ama sinirlenince yıkıcı bir yapım var. Sevmiyorum bu özelliğimi ama ne yapayım işte. Birine kızarsam ve tepkimi belli edersem bir daha eskisi gibi olamam gibi geliyor. Yarın öbür gün hiçbirşey olmamış gibi davranamıyorum. Annem kırdığının farkında değil, güzellikle söylüyorum. Mamayı o yokken bıraktırmayı denemek istiyorum ama benim kız da memeden ayrılmıyor, memede uyursa veya kendi bırakırsa sorun yok. Ama bazen abartıyor emmeyi beya uykuya dalamıyor, memeyi çok emiyor, memede süt bitincede sinirleniyor veya memeyi ağzına sokup sokup çıkartmaya başlıyor bir yerden sonra. Bakıyorum iyice oyuna çevirmiş, yara yapacak, çekiyorum memeyi, bu seferde ağlıyor mecbur mama veriyorum. 30 luk verince hemencecik bitiriyor onu daha çok ağlıyor. O yğzden 60 lık veya 90 lık yapıyorum susması için. 3 aylık olana kadar idare edeyim dedim, çok farklı düzenler denedim ama mutlaka o mamaya yolumuz düşüyor.Açık açık konuş o zaman seni içten içe depresyona sürüklediklerini üzdüklerini bilsinler. Anlarlar diye bekleme boşuna belli ki anlamayacaklar. Pozitif insanlar değilse de yorum yapmamalarını işte destek olmuyorlar bari köstek olmasınlar. Mama konusu da her öğünde 30 ver üstüne emzir zamanla mama ihtiyacı da kalmayacaktır ben o şekilde günde 1 e düşürdüm hatta bazı akşamlar onu da kesmek için vermiyorum ama çok sık uyanıyor fakat gündüz iki bebekle çok koşuşturma içinde olduğum için genelde uyuyup dinlenemiyorum diye veriyorum mamayı İşte.
Yirim onu ben12de uyandi mizmizlandi yarım saat uyudu uyumadi uyandı şimdi haber kanali izliyor dedem gibi
3 gündür uyumuyor ya daha doğrusu uyuyamıyor
Biz de iki gün sonra iki ayligiz bence bizim de atak donemi
Gunde 4 çay kasigina kadar verebilirsin dedi doktorumuz, bı kaba aldım oda sıcaklığında duruyor. Çay kaşığıyla veriyorum. O kakasını yapmadığı gün ciddi ise yaradizeytinyağını tam olarak nasıl kullanıyorsunız?
rotaya menenjit bizim burda dahil zaten , hepsini yaptiriyorum ben.Kızlar özel aşıları yaptıracak mısınız ne düşünüyorsunuz ? Bide benim beyni çok salya akıtıyor sizde durumlar nasıl bide nasılsınız alıştınız mı anneliğe
zeytinyağını poposuna sürende var, sen tok karnına bir çay kaşığı içiriyorsun dimi? Benim evde marketten aldığım %100 zeytinyağı yazan bir zeytinyağı var ama korkudan veremiyorum içindeki katkı maddelerinden dolayıGunde 4 çay kasigina kadar verebilirsin dedi doktorumuz, bı kaba aldım oda sıcaklığında duruyor. Çay kaşığıyla veriyorum. O kakasını yapmadığı gün ciddi ise yaradi
Ben de bunu özel mesajı attıktan sonra gördümayy simdi gordum bu mesajini
Beğenmene çok sevindimayy simdi gordum bu mesajini
ay art sayfana bayildimmm
cok klise olacak ama benim kucukken ssiri iyiydi resmim cok da guzel seyler yapardim ama illa fen bolumu okumam konusunda israr edildi banada o an mantikli geldi ve okudum.
Simdi varya diyorum keske guzel sanatalr gibi bir tercih yapsaymisim. benim o zaman yaptigim cizimler gbi yapan kisiler suan instagram da 100k takipcileri var dunyaca unluler
daha gecen hafta kendime iyi kuru kalemler aldim , su buyukler icin olan kitaplarinda pratik yapayim diye. sulu boyami da nereye kaldirdigimi bulamiyorum
et tabi kuzum , en guzel terapi yontemi bence birseyler cizebilmek , yazabilmek vs .Beğenmene çok sevindimben de küçüklükten beri resme ilgim vardı sonra suluboya yapmaya başladım öyle öyle farklı farklı boyalar ile devam ettim hamilelik bebek derken baya ara verdim ama devam etmek istiyorum ben de
Ben de yaptıracağım canım. Biz beraber uyuyoruz onun uyuduğu kısmın çarşafı hep salya oluyorKızlar özel aşıları yaptıracak mısınız ne düşünüyorsunuz ? Bide benim beyni çok salya akıtıyor sizde durumlar nasıl bide nasılsınız alıştınız mı anneliğe
Ay evet beraber resim yapmak hayallerimden biriet tabi kuzum , en guzel terapi yontemi bence birseyler cizebilmek , yazabilmek vs .
ay yavrunada ogretirsin ne guzel
Kaka problemi benim kızımda da vardı. Ben kendim Kays’ı kompostosu içiyorum. Ara da 1 çay kaşığı kızıma da veriyorum 2 saate kalmadan yapı veriyor. Kakasını yapınca uykuya da uzun dalıyorAntibiyotik sonrası kaka sorunu yaşadık, şimdi biraz düzeldi gibi, reflor kullanıyoruz bağırsak düzenleyici olarak, bide arada zeytinyağı iciriyorum, doktorun önerisi. Kaka yapamadı bı gün catlayacakti çocuk. Zeytinyağı hayat kurtardı, aklınızda bulunsun. Gaz sancısı oluyor zaten benim kızda, zinco ve biogaia kullaniyoruz bi tık rahatladı ama hala devam ediyor o sancılar. Gelince de susturmak mesele. Battaniye arasında elde salladik düşünhala uyutamadim. Derin uykuya gecmiyo bı türlü. Beşiğini hafif hafif sallıyorum dalsin diye ne yapam
Yeni gördüm bu mesajını. Benim kızım 5800 gram yarım ölçek ver dedi doktor. Eczacı 2 mg enjektör verdi bu yarım ölçeğe denk geliyor dedi.Ağrısi yok sanırım canım mızmızlanmiyo öyle bakıyo yatağındaama olursa vereyim çok sağol bir ölçek mi verdin peki
Benim kızım kucağındaysa aşağıya doğru tusmaya çalışıyor.Ya kızlar sizin minikler acıkınca ne yapıyor ? Benim kız kafa atıyor ya, omzumdaysa kafayı geri çekip atıyor kafasına falan Allah korusun bişey olacak diye korkuyorum
Yok yok işin şakası haklısınız hemen çeviriyorum zaten bakmaya çalışıncaGeçenlerde sormuştum gruba bika marka tavsiye edildi. Ama ben hala karar verip alamadım. Bebekle mi gidip bakmak lazım acaba öyle daha mı iyi olur ki ? Babymall da deneme ürünleri vardı
Söylüyorum aslında ama kırıcı bir yapım yok ama sinirlenince yıkıcı bir yapım var. Sevmiyorum bu özelliğimi ama ne yapayım işte. Birine kızarsam ve tepkimi belli edersem bir daha eskisi gibi olamam gibi geliyor. Yarın öbür gün hiçbirşey olmamış gibi davranamıyorum. Annem kırdığının farkında değil, güzellikle söylüyorum. Mamayı o yokken bıraktırmayı denemek istiyorum ama benim kız da memeden ayrılmıyor, memede uyursa veya kendi bırakırsa sorun yok. Ama bazen abartıyor emmeyi beya uykuya dalamıyor, memeyi çok emiyor, memede süt bitincede sinirleniyor veya memeyi ağzına sokup sokup çıkartmaya başlıyor bir yerden sonra. Bakıyorum iyice oyuna çevirmiş, yara yapacak, çekiyorum memeyi, bu seferde ağlıyor mecbur mama veriyorum. 30 luk verince hemencecik bitiriyor onu daha çok ağlıyor. O yğzden 60 lık veya 90 lık yapıyorum susması için. 3 aylık olana kadar idare edeyim dedim, çok farklı düzenler denedim ama mutlaka o mamaya yolumuz düşüyor.
Yirim onu bencanım yanlış anlama ama o ekran onun minik beynini çok karıştırır bu da uyumasını dünyaya tepkilerini allak bullakk eder. Çünkü o daha tanımıyor dünyayı ve tv ekranını bizim gibi algılamıyorşar muhtemelen. Dün bikaç kişi ile görüntülü görüştük, kızıma da ekranı çevirdim ve huzursuzlandı, gecede uyumakta zorlandı mesela. Ben telefona bağladım. Mümkün olduğu kadar uzak tutmakta fayda var. İnstada dijitalbaba orhan toekr var tavsiye ederim
Herhangi bir sey yapmadan veriyorsunuz değil mi zeytinyağını?Gunde 4 çay kasigina kadar verebilirsin dedi doktorumuz, bı kaba aldım oda sıcaklığında duruyor. Çay kaşığıyla veriyorum. O kakasını yapmadığı gün ciddi ise yaradi
Ay canım ben de bu kitapları bekliyordum. Teşekkür ederim. Vakit bulamamissindir diye sıkıştırmak istemedim. Kitap okumayı çok önemsiyorum. Birkaç gündür başladım. Bim'e üç boyutlu masal kitapları gelmişti ya. Almıştım iki tane Pinokyo ve Peter Pan almışım. Ben okuyunca oğlum gülümseyerek bakıyor. Yüzüme ve ses tonuma da yansıtıyorum duyguyu. Sevdi şükürler olsun. Bu arada bebisler için her şeyin yolunda olmasına sevindim.Kızlar selam,
Salı kontrolümüz vardı şükür bebeklerimin gelişimi güzelMenenjit ve rotavirüs aşılarını yaptırdık. Akşam oğlum özellikle çok huzursuzlandı epeyce ağladı bacağı ağrıyor gibiydi. Ateşimiz şükür 37.5 u geçmedi. Çok huzursuz oldukları için calpol verdim güzel uyudular atlattık şükür
Bu arada doktorumun bebeklere okumamı söylediği kitapları yazamamıştım. Fotoğraflarıyla ekliyorum. Küçük prens ve küçük karabalık bu iki kitabı dönüşümlü tekrar tekrar okumamı söyledi. Bebeklerde kitap okumada tekrar çok önemliymiş. Bir de Taş çorbası diye bir çocuk kitabı önerdi. İçinde duygu geçişleri ve heyecanlı konuşmalar çok. Çocuklara o ses tonuyla heyecanlı veya sakin durumdan duruma geçerek oku çok heyecanlanıp dinliyorlar dediBenim için de Sinem özen canbolat kitaplarını önerdi.
Bize doktor 1 buçuk çay kaşığı dedi ama çok şükür ateşi çıkmadı gece tetikteydimYeni gördüm bu mesajını. Benim kızım 5800 gram yarım ölçek ver dedi doktor. Eczacı 2 mg enjektör verdi bu yarım ölçeğe denk geliyor dedi.
Ya kızlar sizin minikler acıkınca ne yapıyor ? Benim kız kafa atıyor ya, omzumdaysa kafayı geri çekip atıyor kafasına falan Allah korusun bişey olacak diye korkuyorum
Bizimkinin de ateşi çıkmadı ama uykuya da geçemedi 36.9 olmuştu huzursuzluğu artınca verdim 20 dakikaya varmadı uyuya kaldı.Bize doktor 1 buçuk çay kaşığı dedi ama çok şükür ateşi çıkmadı gece tetikteydimbugün de iki kere meme sonrası kustu şimdi tekrar emdi uyuyor.