Evet yukari tukursek biyik asagi tukursek sakalBen de evde üzülüyordum eşim kartı verdi çocuğa ben bakayım sen dolabını yenile dedi mutlu olayım diye ama kendime kıyafet almam çok mantıksiz şuan için incelemem lazım 61 kiloyum 53-54 civarlarına inmem lazım eski kiloma
Yaa ben lazere gittim üniversitede güzellik salonu ile kavga ettim seanslara son iki seansa gitmedim etki etmiyor boşuna zarar görüyorum diye yarım kaldı. Evlendikten sonra başlıyim dedim hamile kalınca kıllar yeniden çıkabilir dediler pcoslu olunca bitme garantisi veremiyorlar. Çocuk doğurup gideyim dedim bakalım gidecez inşallah bir günEvet yukari tukursek biyik asagi tukursek sakalbiyik demisken lazer vs yapiyomusunuz benim evde lazer cihazim var gecen haftadan basladim biyiklarima atis yapmaya artik bisey olmaz bebe buyudu diye dusundum oncesinde agdayla aliyordum
Maşallah basketçi kızımızaKızlar selam
2. ay kontrolümüz vardı bugün kızım 5 buçuk kilo56 cm olmuş ( anası gibi selvi boylu olacak )
Virüs kapmıştı bir aylıkken öksürük geçmemişti ciğerler temiz çok şükür
Yine bir aylıkken kalça filminde hafif anomali vardı o da kendiliğinden düzelmiş ona aşırı sevindim
Ağlama krizlerine yapacak bişey yok kolik zamanla geçecek sabredeceksin dedi 7-8 ayda tamamen bitermiş
Haftaya 2 ay aşılarımız var ateş 37.7 leri görürse calpol ver 6 saatte bir düşmezse devam et dedi
3 ay kontrolünde de rotayı yapacaklar hastanede tamamlayıcı sağlık sigortası aşıyı karşılamıyormuş
Kızım bütün gece uyumadı uyutmadı ama aldığımız güzel haberlerle telafi etti kuşum
İzmirde başvuru yapıyorsun canim izmire hoşgeldin bebek basvurusu yazarsan çıkar biz başvuru yaptık hemen gönderdiler. çantanın içine yenidogan takim, penye battaniye, bebek havlusu, emzirme örtüsü, bebek kitapları, fidan sertifikası koymuslar üstlerinde logo var ama ben çok sevdim izmirli gururuyla kullanacağım takim aşırı küçük ama battaniye örtü falan cok güzelkitapları da bebişim çok sevdi bakıp bakıp guluyor
Çok teşekkürler bizimle de paylaştığın için. Bilmediğim birkaç şey daha varmış öğrenmiş oldum sayende. Tükürük olayi çok mantikli çünkü ben de mochiyi kullanmadan önce bir iki kez çektiriyorum oğluma. Ondan sonra takınca makineyle sagmaktan daha fazla çıkıyor süt. Ama kuruyken takarsam daha az geliyor.Mama azaltma ve sut arttirma egitiminden aldigim notlar:
yiyecekler ,damlalar vs var olan sutun sadece %5 ini arttirir. Ornegin, gunde 100 ml sutunuz cikiyorsa sadece %5 i articaktir.
Su icmek ise %15 sutu arttirir. Idirarinizin rengi acik ise dogru oranda su iciyorsunuz demek.
Ilk uc ay bebek ayda 500 gr ve uzeri kilo aliyorsa , mamaya gerek yok. ( saglik bakanligi)
Ilk olarak mama azaltip, memeye dondurmek isteyenler icin notlar:
Bu iki bilgiyi kesinlestirten sonra yavas besleme yontemi uygulamamiz gerekiyor. O da su sekilde ; bebegi kucaginiza oturur pozisyona getirip , sanki meme veriyormus misali kucakta oturtuyoruz, goguse yakin .bir meme emermis gibi biberonu paralel halde bebege tutacagiz,ilk basta dolu dolu cekmesine izin verecegiz, sonra hafif egip daha yavas emmesini saglaycagiz, sonra tekrar hafif kaldirip hizlandiracagiz vs . Bu sekilde mama yeme hizini yavaslatacagiz. Ornegin : bebegim mamayi 5 dk yiyorsa , bu yontemle gun gun birer -ikiser dk da uzatarak bir hafta -on gunun sonra bir biberon mamayi 20 dk yemesini saglayacagim. Boylece hem doydugunu anlaycak hemde yavas mama akisina alisacak. Boyle oldugunda meme de uzun surede beslenmek onu strese sokmayacak.
- Mamayi ne kadar hizli ictigini anlamak icin dakika tutmamiz gerekiyor
- Gunde toplam kac ml mama veriyoruz
Sadece biberonla beslenen bebekleri memeyi dondurmek icin notlar :
- silikon gogus ucu kullanilabilir, biberon etkisi vermesi icin
- gece uykuluyken meme teklif edilmeli
- gunduz ise once 30 cc mama veya sagilmis sutunuz varsa ,sut verilebilir ve sakinlesmisse meme teklif edilir. Fakat hala agresif ve acliktan gergin ise biraz daha mama veya sagilmis sut verilir ve sonrasinda meme teklif edilir. Burada ki onemli nokta , son doydugu anda agzinda anne sutunun kalmasi . Bu tat ona anne sutunun onu doyurdugu bilgisini verirmis. Eger once meme sonra mama verilirse , mama da doyup , uyku haline gectigi icin meme de doymayi bilemezmis. hep mamayi beklermis sonrasinda .
- Mumkunse birlikte dus almak
- Gun icinde ten tene temas , memeye yakin bolgelerden bebeginizi yatirma
Aslinda mama ile agirlasip uyumalari dogru degilmis. Anne sutunun uykuyu daha hafif tutmasinin sebebi ise acil durumda bebegin kendini uyandirip aglayarak haber verebilmesiymis.
ilk sut , arka sut muhabbeti ise sadece dolu , uzun sure emzirilmeyen memelerde olurmus. Memeniz burnunuzun ucu gibi sert bir yapida ise meme de o sut ayrilmistir. Fakat bu ilk sutun yararsiz oldugu anlamina gelmiyormus. On sut laktozu bol sutmus ve bebegin beyin gelisiminde cok onemliymis. Arka sut ise bildigimiz gibi yagli olan kilo aldiran kisim ama sadece kilo alimi bebegin gelisimini etkilemedigi icin on sut de beyin gelisimi icin onemliymis.
yanak gibi yumusak olan meme de depolanmis sut yok demekmis. hic sut yok anlaminda degilmis. Orada bebegin temasi ile uretim o zaman baslarmis.
Zaten 3. aydan sonra memeler ve beyin ortalama uretmesi gereken sut miktarini bildigi icin daha yumusak olurmus gogusler.
Birde aksam ustu sutum yetmiyor, hep memede bu cocuk diyoruz hepimiz ya, ac olduklarindan degil de stresli olduklarindan oyleymis. Aksam ustune dogru cok yorulduklari icin ne yapacaklarini bilmezlermis, meme guvenli bolge olduguundan , meme de kalmak isterlermis.
Sut Arttirmak icin ise :
- eger emziriyorsaniz , emzirme bittikten 20 dk icin de her iki memeyide sagim yapmak gerekiyor.
- Ister emzirin , ister biberonla besleyin ama 2-3 saate bir sagim yapmak gerekiyormus. Prolaktin hormonu 3. saatten sonra uretimi durduruyormus. O nedenle 3 saati gecmemek gerekiyormus.
- gece sagimini mutlaka yapmak gerekiyormus, kacirmamak lazimmis. Hormonlarin en yuksek oldugu zaman dilimiymis.
- karanlik cokunce, bebeginizin uzun uyudugu zaman guclendirici pompa yapmak . 10 dk sagim, 10 dk mola. 10 dk sagim, 10 dk mola ve son 10 dk sagim 10 dk mola. Tek gogus pompaniz var ise , 10 dk bir taraf , 10 dk diger taraf olacak sekilde 3 set halinde bunu yapmaniz gerekiyor.
- pompaniziin gogsunu yerlestirdiginiz kismina zeytinyagi surerseniz daha rahat hareket eder
- gogus ucunuza pompaya baslamadan once bebeginizin tukurugunu surerseniz oda cok etkili olurmus. cunku gogus ucu bebegin tukurugunden yaptigi durum analinize gore sut icerigi uretirmis.
Son olarak mide gazi ve bagirsak gazi farkli seylermis. Yani meme veya biberon yuzunden olusan gaz , sadece mide gazini etki edermis. Asagi inip bagirsak gazi olmazmis. Ikisi farkli seylermis.
11. ayda memeye full donen bebekler varmis. Bir ay kadar ugrasmak gerekiyormus eger full memeye dondurmek istiyorsaniz .
konuşuldu mu bilmiyorum ama nasıl oldu acıdı mı?Bir ben baglattim tüpleri galiba kızlarHerkeste telaş başlamış. Baglattigim halde unutuyorum bazen hamile kalırsam diye düşünüyorum Sonra aklıma geliyor.
Sezaryen anında yapıldı canım. Öyle ekstra bir ağrı olmadı. Yani sezaryen zaten ağrılı olduğu için hissedilmiyor olabilir.konuşuldu mu bilmiyorum ama nasıl oldu acıdı mı?
Bizim çok şükür ateş olmadı sadece uyku yaptı aşıdan beri sabaha kadar uyudu uyandı resmen sürekliİkinci ay aşımızı olduk anneler. Bugün hep takipte olacağım. Ateş ihtimali yüksekmiş. Aşı olurken çok ağladı. Bana oradan diyorlar ki alışman lazım. Çok saçma niye kızımın acı çekmesine alışıp niye soğukkanlı olmak zorundayım kiher annenin yüreği hop oturur hop kalkar.
Ay muhteşem bilgiler çok teşekkürler. Sağım o zaman mutlaka yapılmalı. En sevmediğim şey de sağım yapmakMama azaltma ve sut arttirma egitiminden aldigim notlar:
yiyecekler ,damlalar vs var olan sutun sadece %5 ini arttirir. Ornegin, gunde 100 ml sutunuz cikiyorsa sadece %5 i articaktir.
Su icmek ise %15 sutu arttirir. Idirarinizin rengi acik ise dogru oranda su iciyorsunuz demek.
Ilk uc ay bebek ayda 500 gr ve uzeri kilo aliyorsa , mamaya gerek yok. ( saglik bakanligi)
Bu iki bilgiyi kesinlestirten sonra yavas besleme yontemi uygulamamiz gerekiyor. O da su sekilde ; bebegi kucaginiza oturur pozisyona getirip , sanki meme veriyormus misali kucakta oturtuyoruz, goguse yakin .bir meme emermis gibi biberonu paralel halde bebege tutacagiz,ilk basta dolu dolu cekmesine izin verecegiz, sonra hafif egip daha yavas emmesini saglaycagiz, sonra tekrar hafif kaldirip hizlandiracagiz vs . Bu sekilde mama yeme hizini yavaslatacagiz. Ornegin : bebegim mamayi 5 dk yiyorsa , bu yontemle gun gun birer -ikiser dk da uzatarak bir hafta -on gunun sonra bir biberon mamayi 20 dk yemesini saglayacagim. Boylece hem doydugunu anlaycak hemde yavas mama akisina alisacak. Boyle oldugunda meme de uzun surede beslenmek onu strese sokmayacak.
- gunduz ise once 30 cc mama veya sagilmis sutunuz varsa ,sut verilebilir ve sakinlesmisse meme teklif edilir. Fakat hala agresif ve acliktan gergin ise biraz daha mama veya sagilmis sut verilir ve sonrasinda meme teklif edilir. Burada ki onemli nokta , son doydugu anda agzinda anne sutunun kalmasi . Bu tat ona anne sutunun onu doyurdugu bilgisini verirmis. Eger once meme sonra mama verilirse , mama da doyup , uyku haline gectigi icin meme de doymayi bilemezmis. hep mamayi beklermis sonrasinda .
Aslinda mama ile agirlasip uyumalari dogru degilmis. Anne sutunun uykuyu daha hafif tutmasinin sebebi ise acil durumda bebegin kendini uyandirip aglayarak haber verebilmesiymis.
ilk sut , arka sut muhabbeti ise sadece dolu , uzun sure emzirilmeyen memelerde olurmus. Memeniz burnunuzun ucu gibi sert bir yapida ise meme de o sut ayrilmistir. Fakat bu ilk sutun yararsiz oldugu anlamina gelmiyormus. On sut laktozu bol sutmus ve bebegin beyin gelisiminde cok onemliymis. Arka sut ise bildigimiz gibi yagli olan kilo aldiran kisim ama sadece kilo alimi bebegin gelisimini etkilemedigi icin on sut de beyin gelisimi icin onemliymis.
yanak gibi yumusak olan meme de depolanmis sut yok demekmis. hic sut yok anlaminda degilmis. Orada bebegin temasi ile uretim o zaman baslarmis.
Zaten 3. aydan sonra memeler ve beyin ortalama uretmesi gereken sut miktarini bildigi icin daha yumusak olurmus gogusler.
Birde aksam ustu sutum yetmiyor, hep memede bu cocuk diyoruz hepimiz ya, ac olduklarindan degil de stresli olduklarindan oyleymis. Aksam ustune dogru cok yorulduklari icin ne yapacaklarini bilmezlermis, meme guvenli bolge olduguundan , meme de kalmak isterlermis.
Sut Arttirmak icin ise :
- eger emziriyorsaniz , emzirme bittikten 20 dk icin de her iki memeyide sagim yapmak gerekiyor.
- Ister emzirin , ister biberonla besleyin ama 2-3 saate bir sagim yapmak gerekiyormus. Prolaktin hormonu 3. saatten sonra uretimi durduruyormus. O nedenle 3 saati gecmemek gerekiyormus.
- gece sagimini mutlaka yapmak gerekiyormus, kacirmamak lazimmis. Hormonlarin en yuksek oldugu zaman dilimiymis.
- karanlik cokunce, bebeginizin uzun uyudugu zaman guclendirici pompa yapmak . 10 dk sagim, 10 dk mola. 10 dk sagim, 10 dk mola ve son 10 dk sagim 10 dk mola. Tek gogus pompaniz var ise , 10 dk bir taraf , 10 dk diger taraf olacak sekilde 3 set halinde bunu yapmaniz gerekiyor.
- pompaniziin gogsunu yerlestirdiginiz kismina zeytinyagi surerseniz daha rahat hareket eder
- gogus ucunuza pompaya baslamadan once bebeginizin tukurugunu surerseniz oda cok etkili olurmus. cunku gogus ucu bebegin tukurugunden yaptigi durum analinize gore sut icerigi uretirmis.
Son olarak mide gazi ve bagirsak gazi farkli seylermis. Yani meme veya biberon yuzunden olusan gaz , sadece mide gazini etki edermis. Asagi inip bagirsak gazi olmazmis. Ikisi farkli seylermis.
11. ayda memeye full donen bebekler varmis. Bir ay kadar ugrasmak gerekiyormus eger full memeye dondurmek istiyorsaniz .
Şifa olsun kuzucuga bizimkine de asi yapilirken beni lafa tuttular görmedim neresine ne yaptılar çocuğumun götürdüler biz tutacaz diye neyse ki biraz ağladı sarılınca sustu bizde ateş olmadı ama huzursuzluk çok vardı hep irkildi uykusunda ve dus aldirirken ağlıyor hala aşıdan beri soyunca bi şey olacak sanıyor heralde ya da 3 gün yikamayinca unutmuş olabilir bilemiyorum suya zor alışmıştı zaten bizim için çok kotu olduİkinci ay aşımızı olduk anneler. Bugün hep takipte olacağım. Ateş ihtimali yüksekmiş. Aşı olurken çok ağladı. Bana oradan diyorlar ki alışman lazım. Çok saçma niye kızımın acı çekmesine alışıp niye soğukkanlı olmak zorundayım kiher annenin yüreği hop oturur hop kalkar.
Meme aranırken sallıyor benimki kafayı doğduğundan beri ama otizmle alakası ne anlamadimKızlar bir şey soracağım. Bebeğim özellikle uykusu varken kafasını sağa sola sallıyor. İnternetten baktım normalmiş. Ama bizim ailede otizm olduğu için bi korkmadım değil. Var mı yaşayan?
Kendilerini sallıyorlar otizmlililer. Ne bileyim ya öküz altında buzağı arıyorum galibaMeme aranırken sallıyor benimki kafayı doğduğundan beri ama otizmle alakası ne anlamadim
Yok canım çok şükür olmadıcanım ateş oldu mu naptınız?
İyi bari sevindimYok canım çok şükür olmadısorduğun için sağ ol
Bizde de şuan öyle bir halsizlik hali var sanki. Birinci ay aşısında da öyle olmuştu. Ay iyi ateşleri olmasın daBizim çok şükür ateş olmadı sadece uyku yaptı aşıdan beri sabaha kadar uyudu uyandı resmen sürekli
Amin hepimizin bebişlerine şifa olsunŞifa olsun kuzucuga bizimkine de asi yapilirken beni lafa tuttular görmedim neresine ne yaptılar çocuğumun götürdüler biz tutacaz diye neyse ki biraz ağladı sarılınca sustu bizde ateş olmadı ama huzursuzluk çok vardı hep irkildi uykusunda ve dus aldirirken ağlıyor hala aşıdan beri soyunca bi şey olacak sanıyor heralde ya da 3 gün yikamayinca unutmuş olabilir bilemiyorum suya zor alışmıştı zaten bizim için çok kotu oldu
Çok güzel bilgiler, çok teşekkürlerMama azaltma ve sut arttirma egitiminden aldigim notlar:
Sut Arttirmak icin ise :
Evet maalesef benimde aldığım fiyata göre yine 150 lira artmış. Artık her şeyin fiyatı saçma bir şekilde artıyor ve kanıksadık iyiceneeşimde çok önce dediğin markayı almıştı ozman 400 küsürmüş şimdi daha pahalanmıştır.