2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Kızlar bir şey soracağım. Bebeğim özellikle uykusu varken kafasını sağa sola sallıyor. İnternetten baktım normalmiş. Ama bizim ailede otizm olduğu için bi korkmadım değil. Var mı yaşayan?
Evet canim benim bebegimde basini arkaya atiyo yatir beni diye 🤭 hem mizirdaniyo hem basini arkaya atiyo yatagina yatirinca susuyo hemen.

Bebelere d vitaminden ve gaz damlasından başka bir şey verdi mi doktorunuz

Yok canım. D vitamini, probiyotik, gaz damlası

Kızlar selam🌸
2. ay kontrolümüz vardı bugün kızım 5 buçuk kilo🧿 56 cm olmuş ( anası gibi selvi boylu olacak 🤣)
Virüs kapmıştı bir aylıkken öksürük geçmemişti ciğerler temiz çok şükür
Yine bir aylıkken kalça filminde hafif anomali vardı o da kendiliğinden düzelmiş ona aşırı sevindim🙏
Ağlama krizlerine yapacak bişey yok kolik zamanla geçecek sabredeceksin dedi 7-8 ayda tamamen bitermiş🥴
Haftaya 2 ay aşılarımız var ateş 37.7 leri görürse calpol ver 6 saatte bir düşmezse devam et dedi
3 ay kontrolünde de rotayı yapacaklar hastanede tamamlayıcı sağlık sigortası aşıyı karşılamıyormuş 🙄
Kızım bütün gece uyumadı uyutmadı ama aldığımız güzel haberlerle telafi etti kuşum 😅

Bizim de bugün 2. ay kontrolü ve aşılar vardı. Umarım ateş olmaz.

Maşallah boyuna posuna kuzucuğun. Bizimki de 56 cm, kilosu 4,9.

Kızlar selam🌸
2. ay kontrolümüz vardı bugün kızım 5 buçuk kilo🧿 56 cm olmuş ( anası gibi selvi boylu olacak 🤣)
Virüs kapmıştı bir aylıkken öksürük geçmemişti ciğerler temiz çok şükür
Yine bir aylıkken kalça filminde hafif anomali vardı o da kendiliğinden düzelmiş ona aşırı sevindim🙏
Ağlama krizlerine yapacak bişey yok kolik zamanla geçecek sabredeceksin dedi 7-8 ayda tamamen bitermiş🥴
Haftaya 2 ay aşılarımız var ateş 37.7 leri görürse calpol ver 6 saatte bir düşmezse devam et dedi
3 ay kontrolünde de rotayı yapacaklar hastanede tamamlayıcı sağlık sigortası aşıyı karşılamıyormuş 🙄
Kızım bütün gece uyumadı uyutmadı ama aldığımız güzel haberlerle telafi etti kuşum 😅
Cok sevindim senin adına. Bizim de var sol kalçada gerilik 3 hafta sonra tekrar kontrol inşallah duzelmistir heyecanla onu bekliyoruz şöyle derin bir nefes alicaz.

İkinci ay aşımızı olduk anneler. Bugün hep takipte olacağım. Ateş ihtimali yüksekmiş. Aşı olurken çok ağladı. Bana oradan diyorlar ki alışman lazım. Çok saçma niye kızımın acı çekmesine alışıp niye soğukkanlı olmak zorundayım ki🤷🏻‍♀️ her annenin yüreği hop oturur hop kalkar.

Ahh benim kızımın da nefesi kesildi ağlarken 😔

Kendilerini sallıyorlar otizmlililer. Ne bileyim ya öküz altında buzağı arıyorum galiba 😔😔

Uykusu geldiğinde ve yorgun olduklarında yapıyorlar sağa sola hızlı hızlı oynatmayı.

Maşallah basketçi kızımıza 😍 ömrü bahtı açık olsun 💕 rota aşısını hangi marka alacaksınız doktorun önerisi oldu mu?
Rotamix varmış marka olarak eczaneye sordum 1040 tl imiş tek doz hastane de kendi eczanelerinden getiriyormuş arada fark yok dedi doktor

Kızlar bir şey soracağım. Bebeğim özellikle uykusu varken kafasını sağa sola sallıyor. İnternetten baktım normalmiş. Ama bizim ailede otizm olduğu için bi korkmadım değil. Var mı yaşayan?
Benim kızımda yapıyor aynı şeyi uykusu varken otizm belirtisi miymiş zannetmiyorum canım😳

Rotamix varmış marka olarak eczaneye sordum 1040 tl imiş tek doz hastane de kendi eczanelerinden getiriyormuş arada fark yok dedi doktor

Benim kızımda yapıyor aynı şeyi uykusu varken otizm belirtisi miymiş zannetmiyorum canım😳
Rotarix ve rotateq var hangisini alsam bilemedim biri iki doz biri üç doz. Rotateq in fiyatını bilmiyorum

Rotarix ve rotateq var hangisini alsam bilemedim biri iki doz biri üç doz. Rotateq in fiyatını bilmiyorum
Biz Rotarix yaptırdık canım. Çocuk doktoru ikisinin de içreği aynı marka farklı sadece demişti. Bizim ki 2 doz olandan. ilk dozu aldık 2.doz Şubat ayında

Kızlar benim kızım iki gündür gündüz uyumuyor uyumadikca sinirlenip huysuzlaniyor
Hele dun bitirdi bizi öğleyin 1den gece 4e kadar sadece aralarda 10 dk falan uyudu
Başına böyle sey gelen var mı?
Varsa nasıl çözdünüz sorunu ?
Hastaydı antibiyotik kullandık hastalığı mi geçmedi acaba anlamadim

Evet canim benim bebegimde basini arkaya atiyo yatir beni diye 🤭 hem mizirdaniyo hem basini arkaya atiyo yatagina yatirinca susuyo hemen.

Uykusu geldiğinde ve yorgun olduklarında yapıyorlar sağa sola hızlı hızlı oynatmayı.
Kızlar benim vesvesem oldu galiba. İnternette de gayet normal yazıyor. Ailede olunca insan ister istemez korkuyor. Sizin de içinize olur olmadık bir şey sokmayayim.

Kızlar doktora hiç bebek yine uzun süre uyumaz diye sordunuz mu? Uyumadan nasıl büyüyecekler 🥺

Cok sevindim senin adına. Bizim de var sol kalçada gerilik 3 hafta sonra tekrar kontrol inşallah duzelmistir heyecanla onu bekliyoruz şöyle derin bir nefes alicaz.
İçini ferah tut canım ailede yoksa kendiliğinden geçiyor ben çift bez bile yapmadım mesela
O zaman rotarix alırım ben de 3.ayda mi yaptıracağız peki
İki dozun ilki 3. ay ikincisi 5. ayda dedi doktor canım

Kızlar benim kızım iki gündür gündüz uyumuyor uyumadikca sinirlenip huysuzlaniyor
Hele dun bitirdi bizi öğleyin 1den gece 4e kadar sadece aralarda 10 dk falan uyudu
Başına böyle sey gelen var mı?
Varsa nasıl çözdünüz sorunu ?
Hastaydı antibiyotik kullandık hastalığı mi geçmedi acaba anlamadim

Benimkinin uykuları düzelmişti ki düne kadar. Dün gündüz 3’ten sonra çok huysuzlandı geceye kadar maksimum 40 dk uykular uyudu. Öyle olunca da yoruldu tabi. Yorulan bebek uykuya zor dalıyor. Ben emzik vermemiştim hiç, sabaha karşı 4 gibi artık ne yapacağımı bilemedim, uyuyamadım bi türlü, emziği getirip verdim, tutmasını sağladım, 5-10 dk emdi ve uyudu kuzum. Dönemsel olabilir. Günler günlerini tutmuyor.

Kızlar doktora hiç bebek yine uzun süre uyumaz diye sordunuz mu? Uyumadan nasıl büyüyecekler 🥺

Öyle sormadım canım ama doktor hep şunu diyor, gece gündüz ayrımları yok, uyku düzenleri henüz oturmamış olabilir, bunlar 4 aydan sonra düzene girmeye başlar.

Benimkinin uykuları düzelmişti ki düne kadar. Dün gündüz 3’ten sonra çok huysuzlandı geceye kadar maksimum 40 dk uykular uyudu. Öyle olunca da yoruldu tabi. Yorulan bebek uykuya zor dalıyor. Ben emzik vermemiştim hiç, sabaha karşı 4 gibi artık ne yapacağımı bilemedim, uyuyamadım bi türlü, emziği getirip verdim, tutmasını sağladım, 5-10 dk emdi ve uyudu kuzum. Dönemsel olabilir. Günler günlerini tutmuyor.

Öyle sormadım canım ama doktor hep şunu diyor, gece gündüz ayrımları yok, uyku düzenleri henüz oturmamış olabilir, bunlar 4 aydan sonra düzene girmeye başlar.
Emzik de denedim onu da tutmadı maalesef sadece agladi
Bir de emerken 10 dk uyuyor ya bir kalkıyor sanki saatlerce uyumuş da uykuyu almis gibi aslında hiç dinlenmedi

Ben de oyun halısı almadım daha piyanolu olanlardan almak istiyorum içine sinerse haber et ben de bakayım ☺️

Psikiyatriye gidenler hasta olanlar değil bir deli tarafından hasta edilenlerdir 😂 Kesinlikle öyle bu halde olup bir de ana kuzusu olsaydı hayat çok zor olurdu 🙈 seni anlayabilmesi çok güzel maşallah. 🙏🏻
Canım ben fisher price n piyanolu oyun halısını aldım. Henüz kurmadım. Ama seveceğinden eminim. E bebek daha uygun geldi bana. Tavsiye derim

X