- 18 Şubat 2008
- 2.855
- 4.761
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #14.381
Yok kronolojik aya gore ama su kriterleri aradi dr; destekli oturabiliyor mu, yemege ilgili mi, siz yerken ilgiyle izliyor, mesela agzini sapirdatiyor mu? Bir de ilk tadim olumlu mu? Oyle ise deneme devam ediyor. Yok ise bekliyor musuzMerhaba,
Bebeklerde ek gidaya geçiş süreci duzeltilmis aya göre mi hesaplanır yapiliyor?
Merhaba sağlıkla kucağınıza alın inşallahMerhaba arkadaşlar bende ikiz annesiyim 32+4 haftalık erken doğum yaptım.Gece suyum gelince mecbur kaldık daha da direnemedik. Bebeklerimin ikiside küvözdeler şimdi . Oksijen desteği alıyorlar az da olsa anne sütü ama yine de damardan beslemeye devam ediyorlar . Benim haftama yakın olarak doğum yapanınız var mı ? Cok endişe ediyorum elimde değil sizler neler yaptınız bir de 32+4 cok mu erken oluyor
ben bebeğimi 15 günlükten itibaren başlattım baby spaya. biz …. götürüyoruz cok memnunuz sahipleri de yenidoğan hemşireleri tavsiye ederimBen deneyeceğim küçük bebişin 4 kiloya ulaşmasını bekliyorum 4 kilo sınırı var.
Arkadaşım götürmüştü gayet hijyen, güzel de gözüküyor. Blue baby spa, ben ücret bilgisini yazmayayım ama ikiz bebekleriniz olduğunu söyleyince avantajlı bir şeyler sunuyorlar.
Arkadaşımın bebeği gazlı ve uyumayan bir bebekti, ya düzeleceği o güne denk geldi ya da spa çok iyi geldi diyor bakalım.
bizde…gidiyoruz. çok memnunuz gaz sancısına cok iyi geliyor benım de oğlum cok gazlı bir bebekti biz cok faydasını gördük.Ben deneyeceğim küçük bebişin 4 kiloya ulaşmasını bekliyorum 4 kilo sınırı var.
Arkadaşım götürmüştü gayet hijyen, güzel de gözüküyor. Blue baby spa, ben ücret bilgisini yazmayayım ama ikiz bebekleriniz olduğunu söyleyince avantajlı bir şeyler sunuyorlar.
Arkadaşımın bebeği gazlı ve uyumayan bir bebekti, ya düzeleceği o güne denk geldi ya da spa çok iyi geldi diyor bakalım.
3 sebze 3 günden 9 günü geride bıraktık çok şükür alerjik bir durum olmadi yarın 3 sebzeyi karıştıracagim mevsiminde olan sebzeler ile devam ederim çok bilgi kirliliği var gibi ortalıkta en iyisi doktorları dinlemekBugun doktora da sordum -bayagi hemen babaane usulu kiymali tarhana verecek modda biri- o bile 3 gun kurali alerji icin muhim, miktara takilmayin ama sureye uyun alerji varsa gorelim dedi.
Ilk tadimlarda karisim yapmayin, alerji yapmayacagini bildiginiz sebzeleri sonrasinda karistirabilirsiniz dedi.
Gordugum en large beslenme menumu aldim,1 ay sonra kiyma, 2 ay icinde cilek ve domates de yiyecekmisiz. 3 ay sonra evde pisen herseyi yiyecekler. Blw ve anne beslemesi paralel olacak. Yemege dokunacak tadacak ve koklayacaklar, bu da duyu butunlemesidir dedi. Bir tek patlican ve bal yasak.
Yarina bebek kabak alayim bari 1 tane)
Hayır hayır hepsi geçiyor inanın büyüdükçe daha güzel oluyor daha rahat ediyorsunuz hep öle devam etmiyor yani stres sıkıntı yapmayın cok zor evt kolay büyümüyorlar"Tum bu uykusuzluklar bitiyor her sey cok guzel oluyor " diye söyleyin bize. Hep böyle devam edecek sanki her sey
Merhaba,Ben deneyeceğim küçük bebişin 4 kiloya ulaşmasını bekliyorum 4 kilo sınırı var.
Ben de bize gelen temizlikci ablaya soyledim. Haftaici her gun geliyor. Camasir bulasik biberon temizliği evin gündelik isleri, bebeklerin kuvetlerinin hazırlanması, banyo sonradi banyonun toplanması vs onlari yapiyor böylece Ben de bebeklerle ilgileniyorum. Cok daha az yoruluyorum. Ise başlayınca nasil olacak hic bilmiyorum.Benim bakici maceramda tam olarak boyle bitiben resmen bakiciya hizmet ediyordum. Baktim bir sure sonra ben bisey yap demeye cekinir hale gelmisim kızar diye bebeği kucağına alınca çok yoruldum ama bu böyle olmaz diyordu insanlar ihtiyacınız olduğunu anlayınca bunu çok fena kullanıyor. Bende yollarımızı ayırdım. Şimdi temizlik şirketi ile anlaştım 3 gün biri geliyor dip bucak temizliyor kafam daha rahat
Büyüyünce daha zor diyen bir kesim var,aksini ikiz annesinden duymak beni mutlu ettiHayır hayır hepsi geçiyor inanın büyüdükçe daha güzel oluyor daha rahat ediyorsunuz hep öle devam etmiyor yani stres sıkıntı yapmayın cok zor evt kolay büyümüyorlarAllah sağlıkla büyütün inş bazen diyorum nasıl geçti zaman ocak geldimi tam 5 yaş oluyoruz
bebekten bebege degisir canim çoğunluk bebek yuruyunce daha zor der ama ben oglumda tersini yasadim her gecen gun kolaya gitti. emekledi kucagimdan indi diye rahatladim yürüdü aglamasi azaldi diye rahatladim konustu derdini anlatiyor nedem agliyor diye anlayip rahatladim derken 4 yaş neredeyse bana arkadas gibi. bizimkiler de bu yaşa ışınlansa keşkeBüyüyünce daha zor diyen bir kesim var,aksini ikiz annesinden duymak beni mutlu ettisağlıkla büyütün ikizlerinizi..biz de görelim o günleri inşallah.
Ayip sormasi ikizler icin ne kadar oluyor aylik kabaca?Merhaba,
Ben de haftada bir gün bebekleri götürüyorum. Inanjlmaz rahatliyorlar. Hem de suyu sevdikleri için cok guzel vakit geçiriyorlar. Sonrasinda da masaj yapiliyor zaten. Biz de bluuh baby spa ya götürüyoruz. Ikiz olunca paket aldik avantajlı bir fiyat sunuldu. Simdi de 3 aylik bebekler jcin yuzme kursları oluyormus. Onlari arastiriyorum. Su da egzersiz cocuklarin motor gelisimi açısından oldukça faydaliymis. Biz bebekler de bayagi gelişme gorduk. Devam etmeyi düşünüyorum.
Of off demek istedim, bulamayacagiz herhalde...baslattigim bakiciyi o aksam çıkardım maalesef. iyi bir insan seceyim derken bebek dilinden anlamayan veya unutmus birini seçmişim deneyip görmüş oldum. cok üzüldü, ben de üzüldüm yapacak bisey yok. her defasında yeni bir tecrube ediniyorum calismadigim yerden çıkıyorben işe başlayacağım kizlar tek engelim bakici ajansa mi haber salmadim sitelere mi ilan vermedim ikizin zorlugunu bilenler yanasmiyor bilmeyenler yaparim diye atlıyor maasin cazipligine bakip ayirt etmek zor
500 tl verdik bir defalık sonra dedik 4 lu paket alalim. Ikisi icin 4 lu paket 1400 verdik. Bizimkiler bayiliyor suya. Çıkarken ağlıyorlar çıkmak istemiyorlar.Ayip sormasi ikizler icin ne kadar oluyor aylik kabaca?
Oğlunuzdaki durumu yaşamaya niyet ediyorumbebekten bebege degisir canim çoğunluk bebek yuruyunce daha zor der ama ben oglumda tersini yasadim her gecen gun kolaya gitti. emekledi kucagimdan indi diye rahatladim yürüdü aglamasi azaldi diye rahatladim konustu derdini anlatiyor nedem agliyor diye anlayip rahatladim derken 4 yaş neredeyse bana arkadas gibi. bizimkiler de bu yaşa ışınlansa keşke
umut etmek kolay ve güzelOğlunuzdaki durumu yaşamaya niyet ediyorummaşallah,kulağa bile çok hoş geliyor
kac saat olacak? sadece iki gun ise düşünülebilir evetOf off demek istedim, bulamayacagiz herhalde...
Ben 2 gun gunduzbakimevinde karar kildim gibi (tabi 15dk da bir gikir degistiriyorim)
2 tam gun, derslerimi ancak bu kadar sıkıstirabildim. Sali ve persembe gidecekler. Sute zeval gelmesin diye 1 gun ara da versinler istedim. Covidden korkuyordum ama eve gelen kadin her gun dugun dernek geziyor sadece benim onumde maskeli. Esim ise gidiyor kizim 2 yildan sonra ilk kez okula gidecek, ben de oyle... yeri geliyor evde annemle biz soyleniyoruz off bi uyumadiniz diye, kontrolsuzce bir kadina birakmak icime sinmedi. Alip verme saatlerinde sıkınti olursa da dersime yetisemem dedim. Kurumlar hep açik nihayette...kac saat olacak? sadece iki gun ise düşünülebilir evet