- 24 Ekim 2012
- 3.216
- 2.202
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #14.021
Bizde de ne yapsak ates düşmedi. Sabah esim cocuk acile goturdu. Çeşitli kan testleri yapmislar idrar testi yapilmis bir sorun cikmamis. Carpol verilmis. Kendiliginden dusmus ates, yeni tip koronavirus bebekleri de etkiliyor 1 2 gun ates yapiyor sanirim.Öncelikle cok gecmis olsun.Bende bayramin 3.gunu covid olmustum.Belirtilere rağmen konduramadim. bebeklerimin atesi çıkınca gidip test yaptırıp öğrendim. 2 gün bebeklerim ateşledi. İlk gece hastaneye götürdük hiç bisey yapmadilar.38.5 geçmedi ateşleri calpol verdik, kıyafet giydirmedim sadece bez ve atletle durdular, ateşleri yükselince ılık duş aldirdik ateş düşürücüden daha çok fayda etti diye düşünüyorum. İki gün boyunca çok huysuzlardi beş dk uyuyup uyandılar. Beslenmeleri durdu ne meme ne mama istemiyorlardi normalde 3 saatte bir besliyorum, hastayken her ağladıklarında emzirmeye çalıştım. Aglamalarindan bile acı çektikleri belli oluyordu inler tarzda ağlıyorlardi. Saglik bakanlığını bile aradim covid birimiyle görüştüm 38 ateş değil dediler 39 olursa arayın ambulans falan yönlendirelim dediler. Aslında ateş olmasi iyi biseymis vücudun virüsle savaştığının göstergesiymis. Çok korktum gerçekten kendim ayakta duracak halde bile değildim ama bebeklerim için zorda olsa ayakta kalmaya çalıştım. Çok şükür ikinci günün sonunda normale döndüler. Allahim hiç bir bebege hastalık vermesin çok zor gerçekten.
O fiyata gorsem alirdim ama iş mi cikariririm basima bilemedim. Balkonda kullansam hergun suyu dokmem gerekir toz çok.doldurmak icin O ksdar suyuda hergun tasiyamam. Bi kararsiz kaldim. Oturabilseler normal havuz iyi olurdu. Seninkiler oturmaya basladi miAman yarabbim korku filmi gibi
2021 ikiz annelerinde 3 erkek bebek sonrası kibrisa gidip cinsiyet seçimi ile tüp bebek yaptırıp ikiz kızları olan biri vardı.
Gıpta etmiştim kendisine ben o zaman hamileydim. Şu an baya baya hayranım onaben 2 tanesine bakamıyorum 5 taneye bakanın elini öperim
Valla bende kapattım allah yazmamış olsun. Bizimkilere sağlık versin
Ay indirim beklediğini bilseydik haber verirdim hepsi burada dan 460 tl aldım. Ölçüsü 140×100×70 olanı. 120×100 olanlar daha uygun ama sığmazlar gibi gelmişti bana. Denk gelirsem yine indirime yazarım hemen
Cok gecmis olsun.Ateşleri cikinca insanin eli ayagi dolaniyo gercekten. 4.ay asilari ates yapti 38 i gorduk. Calpol verip eklem yerlerine soguk bez uyguladim 2 saate 37 ye dustu.Bizde de ne yapsak ates düşmedi. Sabah esim cocuk acile goturdu. Çeşitli kan testleri yapmislar idrar testi yapilmis bir sorun cikmamis. Carpol verilmis. Kendiliginden dusmus ates, yeni tip koronavirus bebekleri de etkiliyor 1 2 gun ates yapiyor sanirim.
Bizde evde atesi olctuk 38.5 görünce hemen acile gitmiştik hastaneye gidince düşmüştü ateşi bisey yapmadan. Eve geldik tekrar çıkmıştı. Maalesef çoğaldı bu illet dikkat etmekte fayda var. 2 gün biraz sıkıntılı geçiyor ama geçiyor korkma hiç emziriyorsan bol bol emzir emmiyorlarsada mamayi normalde 3 saate bir veriyorsan 1 saate bir ver. İnşallah tez vakitte atlatirsinizBizde de ne yapsak ates düşmedi. Sabah esim cocuk acile goturdu. Çeşitli kan testleri yapmislar idrar testi yapilmis bir sorun cikmamis. Carpol verilmis. Kendiliginden dusmus ates, yeni tip koronavirus bebekleri de etkiliyor 1 2 gun ates yapiyor sanirim.
Canım çok sevindim,çok şükür sağlığına kavuşmuş minik...önümüzdeki 3 gün çok kritik diye yazdığın dün gibi.. Allah büyük,inşallah tekrarlamazMerhaba arkadaşlar bende durum güncellemesi yapayım bebeklerim banyo sonrası derin uykudayken
Kronolojik olarak tam 3 aylık olduk düzeltilmiş 1 ay 5 günlüğüz. Kızım tam bir ay kuvezde kaldı 2.670 gram olunca taburcu ettiler. Oğlumda hatırlayanlar vardır mutlaka ciddi sağlık problemi oldu. Doğduktan 5 gün sonra enfeksiyon kaptı akabinde bağırsak delinmesi oldu. 15 gunlukken ameliyat oldu bagirsagi dışarıya aldılar. Yaklaşık bir ay o şekilde takip ettiler. Patoloji sonucuna göre teşhisi Nek diye bir bağırsak hastalığıydi. Bir ayın sonunda tekrar bagirsagi içeriye aldılar. Çok şükür iyileşmeye tedaviye cevap vermeye başlamıştı. 53.gun 2.440 gram olarak taburcu olduk. Çok şükür şu an durumu çok iyi. Bu sürede çok sıkıntılar yaşadık burdan anlatmakla bitirmek mümkün değil özetle hergun kötü haber gelecek diye bekledik doktorlar çok umutlu değillerdi.Net bisey soyleyemiyorlardi beklemekten başka çare yok diyip durdular. Oğlum iyileşince doktorları açıkçası bu sonucu beklemediklerini yetişkin bir insanın bile bu ameliyatları kaldıramayacağından bahsettiler. Taburcu olduğu gün kefeni yırttı bile dediler. Ama hayatı boyunca hep bir riskle yaşayacak doktoru belki 3 gün belki 3 ay belki 30 sene sonra bile tekrarlayabilir,belki de hiç bir zaman tekrarlamaz diyor. Allah'a şükürler olsun şu an çok iyi durumu kızıma göre biraz küçük duruyor oda bu ameliyatlara rağmen çok iyi. Kızım 5.400,oğlum 4 kilo. İnşallah bir daha uğramaz bu hastalık bir daha. Kızım tam bir kolik oldu oğlum çok sakin. Oğlum benden başka kimsede durmuyor tam bir ana kuzusu
Buraya çok girip yazmasamda takip etmeye çalışıyorum. Hepinizin dediği gibi ikiz annesi olmak gerçekten çok zor. Tek bakanları gerçekten tebrik ederim ayakta alkışlıyorumsaygıyla eğiliyorum önlerinde Benim yanımda annem var yardımcı oluyor eşim akşamları destek oluyor iki gün öncesine kadar yeğenim vardı yanımda o gitti onun gidişinde bile çok zorlandik. Buna rağmen bile bende zaman zaman kafayı yiyorum ağlama krizine giriyorum. Allah yardımcımız olsun gerçekten zor işmiş anne olmak ama bir o kadarda müthiş bir duygu tek bir gülümsemeleri herseyi unutturuyor insana. Rabbım hepimizin yavrularını korusun saglik sıhhat versin inşallah
Çok şükür Allah razı olsun canım Aminn inşallahCanım çok sevindim,çok şükür sağlığına kavuşmuş minik...önümüzdeki 3 gün çok kritik diye yazdığın dün gibi.. Allah büyük,inşallah tekrarlamaz
Bizde ateş yapmadi ama ilk gün huysuzluk oldu sadece.Kızlar biz aşılarda geriden geliyoruz nötropeniden dolayı. Daha bugün başlayabildik çok şükür. 5’li karma ve KPA (zatürre filan dedi hemşire) aşısı yapıldı. Bunlar sizde ateş yaptı mı? Hemşire yapmaz dedi ama ben çok korkuyorum ateşten. Küçücükken o kadar hastanede yatınca bir korku oldu bende
Onu da sok ver kardeşlerini kucağına dursun annesicok iyi benim büyüğümun comak sokmayacagini bilsem alırdim
Balkonda olmaz. Biz hortum aldik 10 metre banyodan hortumla doldurduk sıcak suyla. Altında tahliye musluğu da var hortum takip oradan da tahliye edilebilir. Is çıkarır misin kısmına gelince evet çıkarırsınO fiyata gorsem alirdim ama iş mi cikariririm basima bilemedim. Balkonda kullansam hergun suyu dokmem gerekir toz çok.doldurmak icin O ksdar suyuda hergun tasiyamam. Bi kararsiz kaldim. Oturabilseler normal havuz iyi olurdu. Seninkiler oturmaya basladi mi
Bizimkilerde 37,8 lerde gezdi. Ama ekince huysuzlastilar bende verdim calpol. Bizde özel asi olan menenjit aşırı yaptı ateş.Kızlar biz aşılarda geriden geliyoruz nötropeniden dolayı. Daha bugün başlayabildik çok şükür. 5’li karma ve KPA (zatürre filan dedi hemşire) aşısı yapıldı. Bunlar sizde ateş yaptı mı? Hemşire yapmaz dedi ama ben çok korkuyorum ateşten. Küçücükken o kadar hastanede yatınca bir korku oldu bende
Şu an birinde 38 ateşBizimkilerde 37,8 lerde gezdi. Ama ekince huysuzlastilar bende verdim calpol. Bizde özel asi olan menenjit aşırı yaptı ateş.
Bize doktorumuz 4 saatte bir verebilirsin demişti bende ortalama 5 saatte bir vermiştim. Çünkü 4 saati gectigi an yukselmeye basliyordu. Eklem yerlerine ve kafasına ıslak bez koy kuzum o çabuk rahatlatıyor. Küçük muslin bezleri koymuştum ben iyi olmuştuŞu an birinde 38 ateşcalpol verdim inşallah düşer
Calpol + küçük müslinlerle eklemlere ılık uygulamadan sonra düştü çok şükür. Takip edeyim tekrar yükselecek mi. Demek ki her bebekte aynı etki olmuyor ya nötropenik olan kızımda çok şükür yükselmedi, diğerinde yükseldiBize doktorumuz 4 saatte bir verebilirsin demişti bende ortalama 5 saatte bir vermiştim. Çünkü 4 saati gectigi an yukselmeye basliyordu. Eklem yerlerine ve kafasına ıslak bez koy kuzum o çabuk rahatlatıyor. Küçük muslin bezleri koymuştum ben iyi olmuştu
Geçmiş olsun kuzucuga❤Calpol + küçük müslinlerle eklemlere ılık uygulamadan sonra düştü çok şükür. Takip edeyim tekrar yükselecek mi. Demek ki her bebekte aynı etki olmuyor ya nötropenik olan kızımda çok şükür yükselmedi, diğerinde yükseldi
Ekledim yavrum. Fiyat performans ürünü çok kaliteli değil ama evde havuzda kullanmak için fazlasıyla yeterli. Çıkma falan yapmıyor, su almiyo icine. 500 tl lik urunlerde var ama benim isimi gordu senine gorecegini dusunuyorum.
Bizim çerkezköydeki doktorumuz da öyle önerdi yaptırmadıkKızlar menenjit aşısını bizim Dr tek toz öneriyor 1 yasindan sonra
İlk kizimdada tek doz yapilmisti
Çok teşekkür ederim canımGeçmiş olsun kuzucuga❤
Ekledim yavrum. Fiyat performans ürünü çok kaliteli değil ama evde havuzda kullanmak için fazlasıyla yeterli. Çıkma falan yapmıyor, su almiyo icine. 500 tl lik urunlerde var ama benim isimi gordu senine gorecegini dusunuyorum.