-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.761
Endişeni anlıyorum. Burada neredeyse hepimiz çok zor bebek sahibi olduk. O yüzden biraz daha fazla tedirginiz. Ama bence biraz nefes almaya ihtiyacın var. Bebeklerin daha çok küçük onlara biraz zaman tanı annesi. Bu düşünceler seni yorar. Senin bu stresin onlara geçer. Sütünü etkiler. Bak 36.haftada doğum yaptım bebekler 3 kilo ustuydu prematüre saymadılar bile ama oğlumun biri 3 aylıkken ses çıkarmıyordu. Doktor endişe etti biraz bekleyebiliriz ya da kbb muayenesi isteyelim dedi. Bekleyeceğim dedim doktordan 3 gün sonra ses çıkarmaya başladı, şimdi aguluyor. Biraz sakin olup bebeklere zaman tanımak lazım diye düşünüyorum. Tabi bu benim fikrim ❤Kizlar bugun kalca ultrasonunu cektirdik. Cok sukur sorun yokmus. Radyoloji doktoru kalca ultrasonundan sonra tortikullis icin boynuna da bakti. Bir sorun gormedi cok sukur. Duzelmis. Bu defa da madem sorun yok neden bu bebek havalara bakiyor diye endişe ettim. 2. Noroloji kontrolu de eylülün ortasında. Ilk noroloji kontrolunde sorun görülmemişti. Simdi bu havaya bakan bebek havalara bakarken hic bir şeye konsantre olmuyor. Yemekten sonra genelde havaya bakiyor, normal zamanda oyuncağı gözle takip ediyor ya da beni gözle takip ediyor, ama yemekten sonra havaya bakiyor kendini geriye atiyor. Bazen de kusuyor ve salyasi akiyor. Reflu mu acaba var. Tecrübe edenler fikir verirse sevinirim..
Merhaba bende şuan uyku eğitimi surecindeyim danışman ile aliyorum bebeklerim 6 aylık siz de danisman ile veriyosunuz sanirim tek başınıza mi eğitim veriyorsunuz ne kadar süreniz var eğitimin bitmesine biraz bahseder misiniz bana özelden ulasirsaniz konuşmak isterim10 dakika icindw genelde uyuyorlar ama seninkiler kadar sakin degiller bir tanesi cok mizildak uykuya gecene kadar agliyor tepiniyor popoya patpat istiyor çoğunlukla bazen de çok uykusu geldiyse arkasini döndüğü gibi uyuyor. öbürü yavrum pek aglamaz genelde kendisi korumaliklardaki suratlara bakar güler uyur. nadiren aglar agladigi zaman hic kiyamam okşuyorum o zaman karnini ovaliyorum sikayet ede ede uyur. 30 dakika kadar uzadigi oluyor o zaman muhtemelen saatlerde bir hata yapmış oluyorum veya bebegin bir sıkıntısı oluyor uyuyamiyor anca öyle.
Haklisin canim. Duzeltilmis zamana bakip değerlendirmek lazım. Kendi kendime endise ediyorum iste. Bir bebegin gelisimi beni oldukça mutlu ederken ister istemez diger bebekle bunu kıyaslıyor maalesef. Boyle yapmamam gerekiyor biliyorum aslinda.bebeklerin cooookkkk küçükkkk daha kirklari bile cikmamis gozleri hep kapalı olsa aglayip uyusalar bile normal diyeceğim
Cok haklisij canim. Biraz fazla endise ediyorum galiba. Sanirim benim de dinlenmeye ihtiyacım var. Uykusuzluk vs psikolojimi de etkilemeye basladi. Bayramdan sonra bqkici baslayacak bir nebze olsun rahat olurum diye dusunuyorum.Endişeni anlıyorum. Burada neredeyse hepimiz çok zor bebek sahibi olduk. O yüzden biraz daha fazla tedirginiz. Ama bence biraz nefes almaya ihtiyacın var. Bebeklerin daha çok küçük onlara biraz zaman tanı annesi. Bu düşünceler seni yorar. Senin bu stresin onlara geçer. Sütünü etkiler. Bak 36.haftada doğum yaptım bebekler 3 kilo ustuydu prematüre saymadılar bile ama oğlumun biri 3 aylıkken ses çıkarmıyordu. Doktor endişe etti biraz bekleyebiliriz ya da kbb muayenesi isteyelim dedi. Bekleyeceğim dedim doktordan 3 gün sonra ses çıkarmaya başladı, şimdi aguluyor. Biraz sakin olup bebeklere zaman tanımak lazım diye düşünüyorum. Tabi bu benim fikrim ❤
Bacaklarıma bir şey olmadı şişlik ödem vsMerhaba deneyimli hanımlar
Bu gün itibariyle 32.haftaya girdim. Geçen hafta bacaklar çok şişti ve Dr damar genişlemesi olduğunu söyledi oksapar iğne verdi. Günde 2 kez vuruluyorum.Bacaklarım hala şiş. Dr böyle devam ederse 34.haftaa almak durumunda kalırım dedi. Bu durumu yaşayan oldumu
Kuzuuum ne zaman başlıyorsun? Ben de başlamak istiyorum artık bugün kronolojik 6 aylık düzeltilmiş 4 aylık oldular bayramdan sonra kontrole gidicez başlarız muhtemelen. Sana başla diye doktor mu dedi? Yoğurtla başlamak daha mı iyi oluyormuş?ben de yaklasik 1 hafta sonra ek gidaya basliyorum kizlar aslinda suan tasiniyorum tasinmasaydim 5 gun once baslayacaktim. yogurtla baslayacagim sonra sebze sonra meyve oyle giderim. mama önlüğü mama kaşığı cam rende ve yogurtla başlayacaksaniz yoğurt makinesi lazim. benim makinem çok basit ama cok da is goruyor hic tutmayan yoğurdum olmadi. anne sütü alsalardi acele etmezdim yuzde yuz mama ile besleniyorlar suan
Ne yazık ki ödem sorunu çok ciddi anlamda yaşadım. Belden aşağısı çok kötü şişmişti. Son zamanlarda tansiyon problemi de yaşamaya başlamıştım. Doktora bir an önce al diye yalvarıyordum o ise 38. Haftayı görmek istiyordu bebeklerden birinin kilosu az diye. 37.haftada idrarda protein çıkınca ertesi gün doğuma alındım. Bebekler 1730gr ve 2470gr doğdular, küveze girmediler. Doğumdan bir gün sonra gözlerimin etrafı şişti ve görme problemi yaşamaya başladım. Sonrasında da gebelik zehirlenmesi teşhisi kondu. Sizin haftanız çok güzel, inşallah ödem bebekleri ve sizi etkilemez. Ödemden dolayı doğum olursa da herşeyin yolunda gideceğine inanıyorum.Merhaba deneyimli hanımlar
Bu gün itibariyle 32.haftaya girdim. Geçen hafta bacaklar çok şişti ve Dr damar genişlemesi olduğunu söyledi oksapar iğne verdi. Günde 2 kez vuruluyorum.Bacaklarım hala şiş. Dr böyle devam ederse 34.haftaa almak durumunda kalırım dedi. Bu durumu yaşayan oldumu
Oyun halısı canımKizlar benim bebekler 2 buxuk aylik oldular. Duzeltilmis 3 haftaliklar. Bu aşamada önerebileceğiniz oyun ya da teraziler mevcut mu? Zeka kartlarıyla oynatiyorum. Yuz ustu pozisyonda gunde 10 dk tutuyorum. Baska da bir sey aklima gelmiyor. Sizlerin de önerisi varsa açığım.
Benimkilerde ilk aldigimizda fazla bakmadilar 2.5 ayliklardi sürekli koya koya dikkatlerini cekti oyuncaklarCanim benimkiler de yukarıdaki oyuncaklara ara ara bakiyor ama ayaklarıyla henuz piyanoyu vuramiyorlar. Yuz ustu yatirinca başlarını kaldırıyorlar. Bazen beni takip de ediyorlar. Ama sanki henuz bilincli gülmeleri yok. Bu gülme isi ne zaman başlıyor? Su an henuz duzwltilmis 3 haftaliklar? Geri mi kalıyorlar diye endişe ediyorum. Hele bir bebek keyfi yokken birak oyuncağı görmeyi dünyayı görmüyor bas bas bağırıyor agliyor. Ozellikle de yemekten sonra oluyor.
Yavrularin dogum gunu kutlu olsun annesiBacaklarıma bir şey olmadı şişlik ödem vs
Ama ben 34.haftada doğum yaptım
Kızlarımdan biri 7 gün yoğun bakımda kaldı
Digerini de beni doğum sonrası yoğun bakıma aldıkları için almışlar
Ben servise çıkınca hemen yanıma verdiler
Bunu ben de çok yaşadım. Kilo alımları iyi çıktı ama 5-6 saat 30 cc mamayla durdukları oluyordu. Maalesef bir çözüm sunamayacağım, haftalarca sürdü bizim, ne yaptıysam çözüm olmadı. Ama son birkaç haftadır yavaş yavaş düzeliyor. Dönemseldir belki sizin de. En azından aynı şeyleri yaşadık demeye geldimSelam kızlar nasılsınız? Çoktan giremiyordum hepiniz büyütmüşsünüx maşallah bebişleri benimkiler de 4 aylık oldu... kızım saatlerce bi şey yemiyor 5 saat 6 saat aç duruyor üstelik ağlamıyor da acıktığında kilo alımı çok yavaş hatta bu ara zayıfladı3300 doğdu şu an 6 kilo bile değil çok üzülüyorum
Teşekkürler canımBunu ben de çok yaşadım. Kilo alımları iyi çıktı ama 5-6 saat 30 cc mamayla durdukları oluyordu. Maalesef bir çözüm sunamayacağım, haftalarca sürdü bizim, ne yaptıysam çözüm olmadı. Ama son birkaç haftadır yavaş yavaş düzeliyor. Dönemseldir belki sizin de. En azından aynı şeyleri yaşadık demeye geldim
Doktorun bize önerilerini özetleyeyim: Sadece mama alıyorsa biberonu değiştirmek, mamayı değiştirmek ve yemedikleri zaman dışarı hava almaya çıkmak ya da duş aldırmak. Bunları sırayla denedim. Bizde beklemek dışında hiçbir şey işe yaramadı ama belki sana çözüm olur.
Yaa teşekkür ederimYavrularin dogum gunu kutlu olsun annesi) nasillar basladilar mi ev ici aksiyonlara; emekleme/yurume vs?
CanımYaa teşekkür ederim
Hepimizin yavrularının sağlıklı uzun ömürleri olsun inşallah
Atraksiyonlar bitmiyor benimkilerin ikisi de 6 aylıkken emeklemeye başladı
O günden beri totom sadece tuvalette yer görüyor afedersin
Çöpler karışıyor, çekmece içleri hep yerde, süpürge filtresindeki tozlar bile etrafa dökülüyor
Biri 11 aylıkken yürüdü diğeri hala yürümüyor
Mümkünse 18 aya kadar beklesin yürüyen iki bebenin peşinde koşmaya hazır değilim şu an
Seninkiler de büyümüş ek gıdaya başladınız mı
Masalllah bebislere❤Yaa teşekkür ederim
Hepimizin yavrularının sağlıklı uzun ömürleri olsun inşallah
Atraksiyonlar bitmiyor benimkilerin ikisi de 6 aylıkken emeklemeye başladı
O günden beri totom sadece tuvalette yer görüyor afedersin
Çöpler karışıyor, çekmece içleri hep yerde, süpürge filtresindeki tozlar bile etrafa dökülüyor
Biri 11 aylıkken yürüdü diğeri hala yürümüyor
Mümkünse 18 aya kadar beklesin yürüyen iki bebenin peşinde koşmaya hazır değilim şu an
Seninkiler de büyümüş ek gıdaya başladınız mı
tasindim canim eve yerleşmeye çalışıyorum. birkac gune başlarım. ilk bebekten tecrübeli oldugum icin daha rahatim bu sefer cok üstüne düşmeyecegim. ogluma cok ugrasmistim organik tuzsuz beslemeler 3 gün kurallari sebze vs cok dikkat ettim ama hepsini reddetti güzel bir beslenme düzeni oturtamadim sonucunda suanda neredeyse protein tuketmeyen yalvararak yemek yedirdigim bir cocuk var önümde. ona yogurtla baslamistim o zamanlar arastirmistim bazi doktorlar yoğurt bazilari sebze diyorlardi. yogurt beni cok mutlu etmisti çünkü cok guzel tuketmisti onu ve protein kaynağı. hala daha yemekleri bazen yogurtla kandırarak yediririm ona. kizlara da öyle yapacağım sonra sebze ile devam ederim arada hazir mamalar var aptamilin humana hipp toz halinde suyla veya sütle açıyorsun onlardan da kullanmıştim yine kullanirim. aslinda benim kizlardan tombik olan suan neredeyse desteksiz oturacak durumda ben birakmiyorum erken diye o sofrada her seye uzaniyor agiz sapirdatiyor agzina azicik peynir sürüyorum cok mutlu oluyor bir süre mizildanmayi kesiyor ona basladim sayilir. zayif kizim biraz geriden takip ediyor oturamiyor henüz onun yemeklere istahla baktigini görmedim bisey surmedim agzina. bana doktor soylemedi düzenli doktorumuz yok saglik ocagina götürüyorum. zayif olan kizima kan ve idrar bakildi onlar normal cikti ama o doktor da baska ilde kaldi suan. bizden haberler böyle.Kuzuuum ne zaman başlıyorsun? Ben de başlamak istiyorum artık bugün kronolojik 6 aylık düzeltilmiş 4 aylık oldular bayramdan sonra kontrole gidicez başlarız muhtemelen. Sana başla diye doktor mu dedi? Yoğurtla başlamak daha mı iyi oluyormuş?
selam canim benim de bir kizim öyle 2400 dogdu 5300 suan 4 bucuk aylik oldu. besleme saatlerce aglamaz uyanmaz beslenir azicik içer kilitler ağzını öyle bir cocuk doktor da kan ve idrar istedi bisey cikmadi temiz onlarSelam kızlar nasılsınız? Çoktan giremiyordum hepiniz büyütmüşsünüx maşallah bebişleri benimkiler de 4 aylık oldu... kızım saatlerce bi şey yemiyor 5 saat 6 saat aç duruyor üstelik ağlamıyor da acıktığında kilo alımı çok yavaş hatta bu ara zayıfladı3300 doğdu şu an 6 kilo bile değil çok üzülüyorum