2022 ikiz annesi olacaklar

Güçlü değilim yavrum da insanın başka çaresi olmayınca mecbur kalıyor. Başkası dese bende bu halime inanmazdım.

Yenidoğan hemşiresi de maşallah ne güzel saçmalamış öyle. Tutacaksın da besleyeceksin de hiç merak etme. Bende bilmiyordum tutmayı, ilk bebeğimiz sonucta. Deneyerek o nerede rahat huzurlu buluyorsun. Emzirme konusuna gelince benimkiler hala çok yavaş emiyorlar birini emzirmek 40 dakika sürüyor memede kalmayı seviyorlar. Bizim doktorumuz ten tene temasa ihtiyacı var senin göğsünde rahatlıyor ondan yavaş emiyor diyor. Ama baş edemediğin noktada sağıp verirsin. Kimseye kulak asma gerekirse mamada ver. Bana da herkes biberonla verme bir daha seni almaz dediler. Dedim almazsa almasın çocuğumu neden ağlayayım eziyet edeyim. Şimdi hem mama yiyorlar hem ben emiyorlar gayette iyi gidiyorlar.
Yardımcı bulabilirsen tabi ki seni çok rahatlatır ama herkes bebeklerine yardımcı ile bakmıyor. Ben bulamadım mesela. Yorucu evet ama bu bir surec oyle dusun sonu guzel olacak

Yaaa sütün yetiyor demek ki. 30ml hiçbir şey değil. Eğer anne sütü gece gündüz yetiyorsa sadece arada 30ml mama alıyorsa mükemmel. Gece 1kere 60ml vermekten hiçbir şey olmaz. Benimkiler 67gunluk bebek.

Düzgünce yazayım daha anlaşılır olacaktır:
Gece mamasinda kilosu fazla olan bebeğime 75ml suya 2bucuk ölçek mama katiyoruz. Kabiz olduklari için doktor mamayi daha curu yapın dedi. 5ml ekstra su koyuyoruz.
Kilosu az olan bebeğime gece mamasinda 60ml suya 2olcek mamaya yine ekstra 5ml fazla su koyuyoruz.
Gündüz mamasi kilosu fazla olanin 60ml suya 2olcek mama ve 5ml ekstra su.
Kilosu az olana 45mk suya 1bucuk olcek mama ve ekstra 5ml su.
Ama bunlar doyurmuyor onlari. Sürekli meme istiyorlar bu sayede. Memede süt yoksa o an büyük sıkıntı. Memede süt yoksa bile zorla emzirecekmişiz ki beyine daha fazla süt lazim diye sinyal gidip süt uretimimiz artacakmiş.

Ankara'da Gazi üniversitesi hastanesinde. İsmini hiç bilmiyorum. Özellikle bebek dostu hastane diye geçen yerlerde üni hastaneleri oluyor çoğunlukla, emzirme danışmanlığı bölümü var. Atoni nedeniyle hastanede fazlaca yattığım zaman da bebek hemşireleri emzirmeyi ogretmislerdi bana. İkili ayni anda emzirme yapmaya alistirdilar. Sonrasında da taburcu olunca emzirme danışmanlığı ile devam ettik. Mama oranina göre her hafta kilolarini ölçüp ona göre sistem belirletiyorlar bana. Gerçi çok zor oluyor böyle mamayi kestirmeye çalışıyor, bebekler çok alıştı mamaya zorlaniyoruz.
Sen daha yenice doğum yapmışsın biberona alistirmadan emzirerek sütünü bile cogaltabilirsin. Kesinlikle danışmanlık al. Tutmayı öğretsin. Bebeğe memeyi tutturmayi bile ogretiyorlar. Meme ucum yok gibiydi benim de ama bebeklere de bana da resmen meme tutmayi öğrettiler.

Kaç haftalık doğdular canım..ciğer geliştirici vurdurmuşmuydun..
33 hafta 2 gunluk dogdular. Ciger geliştirici vurulmustum.
Canim cok tes3kkur ederim bilgiler için. Beni de her gun emzirmek icin cagiriyorlar. Ama emzirmeye beceremiyorum. Meme ucu yok. Silikon meme ucu aldik ama ememiyor. Tutmayı bile beceremiyorum. Kendimi cok yetersiz hissediyorum. Her gun sut sagip bebeklere bırakıyoruz.

Bas hemsire de sizin bebekler hala pasif dedi. Zor yiyorlar siz napacaksiniz fedi. Eve yenidogan hemşiresi veya ebe tutun dedi.

Kendimi hic bir ise yaramayan biri gibi hissediyorum. Moralim cok bozuldu.

Rica ederim. Bu yüzden depresyona girme hiç. Destek alınca huzur bulursun. Erken doğumlarda emme refleksi geç gelişiyor. Benimkiler 36+2de doğdu ama oğlan 33hafta ayarindaydi. Onun emme refleksi zor gelişti. Hatta biberon yüzünden ememiyordu memeyi, hastane sonrasi memeden daha da uzaklaşınca onun yüzünden danışmana başladık. Hâlâ agzina memeden süt sıkmadan kendiliğinden memeye yapismiyor ama emmeyi öğrendi çok şükür. Mamayi da azaltinca aç kaldikca memeye geldi hep mecburen

Canim cok haklisin. Kimler kimler cocuk buyutuyor biz neden büyütmeyelim. Insallah yapacağım ben de. Belki bi emzirme danismani ya da ilk baslarda gunde bir kac saat yardımcı olacak birini alirim. Bir de bakiciyla devam ederim.

Bu günler geçecek lütfen moralinizi bozmayın. Çok şükür sağlıkları yerinde her bebekte hemen adapte olup böyle emebilecek diye bir şey yok ki. Tek bebek normal doğumda bile ememeyen bebekler var. Vakitleri gelince öğrenecekler

Sadece bayramda bana söylenilen bir şeyi söylemek istiyorum çenesinin altından böyle hafifçe ittirir gibi yapıp emmeye teşvik edilebiliyormuş bilmiyorum yapınca oluyor mu mantıklı mı ama bu durumda akıl veren oluyor ya yanlış anlamayın öyle değil niyetim ama belki denenebilir.

Merhaba ,
Evet çenesine oyle yapiliyor. Ama iste 2 nefes alıp sonra dinleniyor. Hatta biberonla da ayni şekilde oluyor.
Brn neden bibetondan da memeden de hızlıca ememiyorlar. Ona üzülüyorum. Bir de yenidogam bas hemşiresi de pasif bu bebekler dedi. Ozellikle kilodandir dememe rağmen hayit dedi yapıları pasif dedi. Eve gotururseniz bakamazsiniz bakici icin bir yenidogan hemşiresi ya da ebe tutun dediler.

Merhaba kızlar
Ben bugün doktora geldim
Üçüzlere hamileyim 2 tanesi tek kesede ikizler
teki ayrı kesede
İkizlerin plasentası aynıymış doktor çok kötü konuştu çok kötü oldum
Buranın doktorları her zaman en kötü şeyi söylerler ama kendimi çok kötü hissettim

Allah yardımcınız olsun canım..hem tek yumurta ikizin var hem ayrı kasede 1 tane daha var ..doktorun kötü konuşma sebebi tek plesanta olduğu içindir..hem de tek kesede 2 bebek olduğu içindir..bizlerde ikizlere hamileyim zorlu bi süreç sana kolay dersek yalan olur ve bunu doktorlar bize mecbur açık söylemek zorunda..cidden ikizler üçüzler riskli gebelik doktorlar asla net bişey söyleyemez..ben bak 30.hagtam bitti daha doktorum net hiç bişey demiyor..bazı cümlelere alışmalısın ve zamana bırakmaktan başka çaremiz yok..

Peki senin tedavi ile mi böyle oldu 3üz

Evet canım tedaviyle 2 embriyo transfer edildi
Seninde tek plasentamıydı canım
Cevabın için teşekkür ederim
Bana başta tek plesanta deyip doktorun biri korkuttu. Sonra 2 tane daha doktoravgittim doçente falanyok dediler..iki kese iki bebek iki plesanta. En az riskli ikiz gebelik durumu dediler sonra rahatladım .şükür bugün 31.hagtaya girdik

Merhaba pinkbuyu öncelikle sağlıkla size kavuşsunlar inşallah bebekleriniz.

Merhaba pinkbuyu öncelikle sağlıkla size kavuşsunlar inşallah bebekleriniz. Benim bebeklerim 19 gün kaldı küvözde 36. Haftaya yakın taburcu ediyorlar genelde. Hemşire biraz abartmış gibi. Bizim bebeklerimiz erken doğduğu için normal bence öğrenecekler inşallah. Ayrıca bebeklerine en iyi sen bakarsın onların annesi sensin. Destek olsunlar diye bir bakıcın olabilir hem seni rahatlatır. Bu pasif olma konusunu bilmiyorum açıkcası aktif olarak biberonu yada anneyi emmeden vermediler bizde bebekleri. Ben kimseden yardım almadım. Zaten ilk günden beri tek bakıyorum bebeklerime birde oğlum var zor ama imkansız değil. Benim maddi olarak bakıcı imkanım olmadığı için öyle oldu. bence kendinize güvenin yaparsınız bebeklerinize çok güzel bakarsınız sadece destek olacak birileri olursa ev işlerinde yemekde sizin için daha rahat olur. Eminim çok güçlüsünüz bakarsınız.

Maşallah canım rabbim bebeklerini sana bağışlasın inşallah

Canim cok haklisin. Kimler kimler cocuk buyutuyor biz neden büyütmeyelim. Insallah yapacağım ben de. Belki bi emzirme danismani ya da ilk baslarda gunde bir kac saat yardımcı olacak birini alirim. Bir de bakiciyla devam ederim.
Alışırlar canm emmeye ben kendimden örnek vereyim 37 haftalık doğum yaptığım halde 3 haftada zor alıştırdık memeye bebeklerimi almayacaklar diye çok korktum ama uğraştık çabaladık tutturduk meme ucum yoktu eme eme oldu. Stres yapma sakın ol zamanla alışacaklar bebeklerin emmeye daha küçükler hemsireyede kulak asma. Yeterki sağlık olsun bunlar aşılacak şeyler. Bakma konusundada eve gelsin bebeklerin sen bile şaşıracaksın nasıl baktığına annenin başaramayacağı hiçbir şey yoktur.

Maşallah yememesindense yemesi daha fazla istemesi daha iyi sanki :)
Yok taze sağılmışı vermiyorum. Daha önce sağıp dolaba koyduğumuz sütü ısıtıp veriyoruz. Stok mantığıyla ilerliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…