2022 ikiz annesi olacaklar

Yinede içim rahat etmiyor canm burda okuyorum emzirdikten sonra bebekler mama istiyor diyosunuz ya acaba bnm kiler ac mı kalıyor düşüncesine kapılıyorum. Annelik iste herşeyde vicdan yapıyoruz. Maşallah kilo alımları güzel seninkilerin bn 1 ay önce gittiğimde ikiside 1 er kilo almıştı. Dr iyi demişti.
Çok haklısın hep bir vicdan durumundayız ama bende hiç vicdan yapma maşallah 🧿 çok güzel kilo almışlar demekki sütün kaliteli🥰

Canim çok tsk ederim bende denemek istiyorum bakalim dr sorucam peki çok sağım yapmak göğsünü acıtıyor mu günde kac kez emziriyorsun ve sağıyorsun kuzularin kilolarini biniyor musun ne kadar aldılar? Kont sonrası beni de bilgilendirir misin? Rica etsem
Bugünkü doktor kontrolümüz bitti. Kuzular ilk aylarında yaklaşık 1er kilo almışlar. Bu ilk ay beslenme ritüelimiz şu şekildeydi;
- günde 7-8 defa (3saatte bir) beslenme
- her beslenmede önce meme (ne kadar alırlarsa 15-30dk arası), sonra biberon ile sağılmış anne sütü verme (ne kadar alırlarsa 40-50ml)
- her emme seansı sonrası süt sağma. Geceleri 10dak, gündüzleri 10-15dak (memede oluşan süt yoğunluğuna göre yaptım ama max 15dak).
Bu şekilde ilk aylarında 1er kilo almışlar, gelişimleri iyiymiş.

Ama benim şu biberon işi hiç içime sinmiyordu. Memeyi bırakmalarından korkuyordum. Bugün doktor ile yaptığımız görüşmede o ki sütün şu an yetiyor o zaman sadece meme ile devam et dedi. Ne zaman acıkırlarsa meme vereceğim. Bu biraz zor olacak gibi. Şimdiye kadar aynı anda besleme yapıyorduk bana da zaman kalıyordu arada. Şimdi farklı zamanlar olabilir bakalım başarabilecek miyim.

Azmet5255 Azmet5255 sen sadece meme ile besliyorsun galiba. Nasıl zor oluyor mu? Farklı zamanlarda emmeleri çok zamanını alıyor mu?

33+0 da doğdular aslında 2 hafta öncesine kadar sorunsuz geçti bir anda suyum geldi ve maalesef ben ciger geliştiricide olmamıştım. İkizlerde heran herşey olabiliyormuş. Hemen hastaneye gittim ama bulunduğum şehirde hastane kabul etmedi ve Ankaraya sevk oldum. Bir doz ciğergeliştirici oldum ve 7 saat sonra doğum yaptım. 19 gün küvözde kaldılar. Bizimkiler sadece küçüktü başka sorunları yoktu. Sadece 2 gün solunuma bağlıydılar. Büyümelerini bekledik sürekli süt sagdım hastaneye verdim onlar biberonla verdiler. Bizde günde 1 kere ilerleyen süreçte günde 3 yada 4 kere emzirmeye başladım. Emebildiklerinde ve biraz kilo aldıklarında taburcu ettiler. 1500 kiloya kadar düşmüşlerdi. Şimdi çok şükür iyiler oğlum 5 kilo kızım 4.5 kilo. Bende kaşar muz ceviz yumurta herşeyi yedim ama bu kadar kilo alabilmişler. Merak ettiğiniz şeyler olursa sorabilirsiniz. Sağlıkla gelirler inşallah vaktini beklerler bebekleriniz.
Merhaba Mavikus_ Mavikus_
Benim bebeklerim de 33+2 de dogdular. 1 haftadir kuvozdeler. Yemek yemekte sorun yaşıyorlar. Doktor bu hafta çıkarabilirim dedi ama hemssire ben cok mumkun görmüyorum dedi. Pasifler hala dedi. Sabah 45 dk birine biberonla anne sütü vermeye calismis. Cok zor içiyorlar. Cok uzuldum.
Bir de örnek olarak 1800 gram bebegi cikardik cunku cok aktif bir bebekti beslenebiliyordu dedi.

Neden benim bebeklerim pasif oldu acaba ne yapmak gerekiyor. Bir de hemsire, premature bebek deneyimi olan birini tutun ev icin dedi. Acaba bakamayacak miyiz cok endişelenmeye basladim ben. Sizler nasil bakıyorsunuz? Yenjdogan hemşiresi ya da bir ebeden destek mi aldiniz?

Bugünkü doktor kontrolümüz bitti. Kuzular ilk aylarında yaklaşık 1er kilo almışlar. Bu ilk ay beslenme ritüelimiz şu şekildeydi;
- her beslenmede önce meme (ne kadar alırlarsa 15-30dk arası), sonra biberon ile sağılmış anne sütü verme (ne kadar alırlarsa 40-50ml)
- her emme seansı sonrası süt sağma. Geceleri 10dak, gündüzleri 10-15dak (memede oluşan süt yoğunluğuna göre yaptım ama max 15dak).

Ama benim şu biberon işi hiç içime sinmiyordu. Memeyi bırakmalarından korkuyordum. Bugün doktor ile yaptığımız görüşmede o ki sütün şu an yetiyor o zaman sadece meme ile devam et dedi. Ne zaman acıkırlarsa meme vereceğim. Bu biraz zor olacak gibi. Şimdiye kadar aynı anda besleme yapıyorduk bana da zaman kalıyordu arada. Şimdi farklı zamanlar olabilir bakalım başarabilecek miyim.

Azmet5255 Azmet5255 sen sadece meme ile besliyorsun galiba. Nasıl zor oluyor mu? Farklı zamanlarda emmeleri çok zamanını alıyor mu?
Canım birşry sorucam sağdığımız sütü hemen vericeksek ısıtmaya gerek yok demi

Evet sadece gündüz ve gece 1 defa mama veriyorum sütüm azaldıysa oda.
zor değil bana mamadan daha kolay geliyor önceden gece emzirmiyordum sağıp biberonla veriyordum şimdi emziriyorum aglum 3 4 saati aksatmaz mizildanmaya başlayınca hemen kalkıp emziriyorum sonrada kızımı. Zamn konusunda da bnm bebeklerim 10 dk anca emiyorlar ilk başta sütüm tanzikli geldiği için çabuk doyuyorlar. Farkli zmnlarda emdikleride oluyor ama genelde sıra sıra emziriyorum oğlum acıkınca ağlar hemen kızım ona göre sakin ilk oğlumu alıyorum sonra kızımı bu şekilde inş sütümüz hep yeter böyle daha rahat oluyor. Bu aralar arada meme almak istemiyorlar çok korkuyorum meme reddi olacak diye mesela sabah oğlum almadı 5 buçuk saat sonra zor verdim. Işimiz zor olacak sütün yetiyorsa biberon hiç kullanma bence.

Kizlar bir sey sorcam,
Bebeklerden birinin tsh 6 cikmis. Referan degerin yarim puan ustunde. Doktora sordum sorun yok dedi. Ama internetten okuduğumda ilaca başlanması lazim yoksa zeka geriliği büyüme geriliği olur deniliyor. Bir de 1 haftadir kuvozdeler sadece bir defa topuk kani alinmis. Yani tsh degeri surekli de kontrol edilmemiş. Cok endişeleniyorum. Bilgisi olan varsa beni yönlendirebilir mi? Baska bir doktordan bilgi mi almam gerekiyor?

Ben emzirme danışmanına gidiyorum. Düşünün sütüm kesinlikle yetmiyor ama bunu defalarca söylememe rağmen göğüsler ordayken hep sert olduğu için senin sütun iyi dedi. Emdirip kac cc icmisler hep tespit etti. Mamayı sürekli azalttirdi bize. İlk seferde cc leri azalttirdi, sonraki seferde 3saatte 1olan beslenmeyi 4saatte bire cikartti. Hatta suan en son 6saatte 1 beslenme yapiyoruz. Kalan zamanda meme veriyorum. Ama her saat sütüm olmuyor. Bunu da danışmana söyledim. Bana bebekler memeye geldikce süt uretimi artar dedi. Pes etme dedi. Cocuk memeye geliyor süt yok ciyak ciyak bagiriyor. Ama zorla memeye getirtiyoruz. Haftaya kilo alimlarina bakıp sütüm yetiyor mu bakacak. Biberona, kolay yola alışan bebek belli bir süre icinde yavas yavaş kolay olani seçecek, meme reddine gidecek dedi.ilerde daha çok üzülürsün diyip bizi ikna etti. Yoksa valla öyle bir ağlıyorlar ki ben de eziyet etmek istemiyorum hic. Kendine güvenn sütünün yetecegine inan dedi. Beyin, düşünce gücüyle süt getirtmeye çalışıyoruz şaka gibi ama gerçek. Güncel olarak büyüğe 2olcek, küçüğe 1bucuk ölçek gunduz mamasi ve 5er cc fazla su yapiyoruz kabızlık yüzünden. Gece mamasinda 2bucuk ölçeğe 2olcek yapip 5er cc fazla su kullanıyoruz.
Canim emzirme danismanini nereden buldun? Online bir danışman mi? Eger mümkünse ismini vs verebilir misin? Kuvoz sonrasi ben de emzirme danışmanı ya da bir yenidogan hemsiresinden bilgi almak istiyorum. Bebekleri tutmayı bile bilmiyorum. Bugun cok moralim bozuldu. Hic bir sey yapamayacakmisim gibi geliyor.

Gözün aydın kuzum. Alllah analı babalı büyütmeyi, tez zamanda kavuşmayı nasip etsin inşallah 🙏🏻💙 bende atoniye girmiştim o acıyı yasayan bilir gerçekten ama merak etme çok çabuk toparliyorsun. Benim kimsem olmayınca mecbur kalktım o yüzden çabuk iyileştim. Zor oluyor biliyorum ama hareket etmek için zorla kendini. Ben ağlayarak kalkıyordum bir iki gün sonra düzeldi. Özellikle verilen kan ilaçlarını aksatma sakin. Gelmiş geçmiş olsun tekrardan 🤗
Canim nasil tek başına kendine geldin? Ne kadar güçlü birisisin sen. Ben 3 defa atoniye girmisim. 4 tup kan verilmis. Inan 1 hafta geçti yeni yeni toparladım kendimi.

Simdi de cok endiseliyim. Bebekleri tutmayı bile bilmiyorum. Hemsire bebekler icin pasif diyor. Kilosundandir diyorum. Yok yapıları oyle dedi. 1800 gram bebek vardi cok guzel mama yiyordu. Ben sabah 45 dakikada zor besledim siz yapamazsınız dedi yenidogan bakıcısı tutun ya da cok cok deneyimli bir bakici tutun dedi.

Canim cok sikildi. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Canim nasil tek başına kendine geldin? Ne kadar güçlü birisisin sen. Ben 3 defa atoniye girmisim. 4 tup kan verilmis. Inan 1 hafta geçti yeni yeni toparladım kendimi.

Simdi de cok endiseliyim. Bebekleri tutmayı bile bilmiyorum. Hemsire bebekler icin pasif diyor. Kilosundandir diyorum. Yok yapıları oyle dedi. 1800 gram bebek vardi cok guzel mama yiyordu. Ben sabah 45 dakikada zor besledim siz yapamazsınız dedi yenidogan bakıcısı tutun ya da cok cok deneyimli bir bakici tutun dedi.

Canim cok sikildi. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Canım nasılsın çok geçmiş olsun bebişlerini sağlıkla büyüt inşallah 🙏korkularını anlıyorum bende zor bir doğum geçirdim daha yeni yeni kendime geliyorum yardım edicek ailenden birileei varmı

Kızlar biberon önerisi olan varmı aventin kolik biberonunu aldım bebeklerin boğazına kaçıyor artık korkudan besleyemiyprum bebişleri

Canım birşry sorucam sağdığımız sütü hemen vericeksek ısıtmaya gerek yok demi
Eğer ortam sıcaklığı düşük değilse evet ısıtmaya gerek yok. Biz genelde biberonu sıcak suyla çalkalıyoruz sonra sütü içerisine koyuyoruz. Cam’ın malzemesi nedeniyle çok çabuk soğutma özelliği var. Bu nedenle önce onu ısıtıp sonra sütü içerisine koyuyoruz.

Evet sadece gündüz ve gece 1 defa mama veriyorum sütüm azaldıysa oda.
zor değil bana mamadan daha kolay geliyor önceden gece emzirmiyordum sağıp biberonla veriyordum şimdi emziriyorum aglum 3 4 saati aksatmaz mizildanmaya başlayınca hemen kalkıp emziriyorum sonrada kızımı. Zamn konusunda da bnm bebeklerim 10 dk anca emiyorlar ilk başta sütüm tanzikli geldiği için çabuk doyuyorlar. Farkli zmnlarda emdikleride oluyor ama genelde sıra sıra emziriyorum oğlum acıkınca ağlar hemen kızım ona göre sakin ilk oğlumu alıyorum sonra kızımı bu şekilde inş sütümüz hep yeter böyle daha rahat oluyor. Bu aralar arada meme almak istemiyorlar çok korkuyorum meme reddi olacak diye mesela sabah oğlum almadı 5 buçuk saat sonra zor verdim. Işimiz zor olacak sütün yetiyorsa biberon hiç kullanma bence.
İnşallah sizin gibi dengeyi sağlayabiliriz. Gerçekten bu çok büyük kolaylık olur. Yoksa besleme seansları ciddi anlamda uzun sürüyor. Umarım sütüm yeter de uygulayabilirim.

Kızlar biberon önerisi olan varmı aventin kolik biberonunu aldım bebeklerin boğazına kaçıyor artık korkudan besleyemiyprum bebişleri
Bizde hem aventin kolik biberonu hem de dr.browns’ın kolik biberonu var. Her ikisiyle de boğazına kaçma durumu oluyor, bir anda hııık diye kalıyorlar, korkutuyorlar bizi. Sanırım bizim kızlar biraz heyecanlı emiyorlar, ister istemez genizlerine kaçırıyorlar.

Canım nasılsın çok geçmiş olsun bebişlerini sağlıkla büyüt inşallah 🙏korkularını anlıyorum bende zor bir doğum geçirdim daha yeni yeni kendime geliyorum yardım edicek ailenden birileei varmı
Canim cok tesekkur ederim. Henuz bebekler yogun bakimda. Biz annemde kaliyoruz. Bebekler çıktıktan sonra 40 gun kadar annem bizle kalacak sagolsun. Ama yeni yeni ağrılarım dayanilacak boyuta geldi

Canm tsk ederm masallah kuzulara da ne güzel ya ben oğlumu doyuramıyorum bi türlü her geçen gün mama cc si artıyor hic ac kalamıyor kızımı emzirken uyanirsa kiyameti koparıyor bugub kizimi memeden cekmek zorundw kaldim sustiramadm ne yalancı meme ne birsey aslinda sütüm var tam cekseler bende arada sagiyrm boşaltamadiklarinda ama olmadı senij gibi yapaym taze olan sütü mu veriyesin sagip ve sen.sagarken bekliyrlarmi nasil yapıyorsun

X