2022 ikiz annesi olacaklar

pinkbuyu Canım benim kızım 2000, oğlum 2200 gramdı taburcu olduğumuzda. Ama sarılık değillerdi geçmişti. Küçük olmalarından korkma anne bakınca o kadar hızlı kilo alıyorlar ki şaşırıyorsun

Benim bebeklerimden biri 1855 diğeri 1950 idi taburcu olduklarında 1 gün anne bebek uyum odasında kaldık emebildiklerine bakıp öyle taburcu ettiler. Daha önce sarılık için mavi ışık almışlardı taburcu olduğumuz günde kızım mavi ışık aldı sınıra yakındı sarılık değeri ama taburcu olduk. Sık sık besledim bir sıkıntı olmadı şükür. İnşallah sizinde sıkıntısız geçer süreciniz.

Slm kızlar
Girip okuyorum cvp yazamıyorum oglum aşırı gazli sürekli kucakta mama degistirdik fayda etmedi onlarida iştahla içmedi tekrar aptamile döndük
Dün rop muaynemiz yapıldı ikisinede çok şükür bi sıkıntı çıkmadı 6 ay sonra göz doktoruna muayenesine götürün dediler

Yarın sabahta kalca usg ve 1.ay asimiz kontrolumuz var bakalım kilo boy durumlari nasil kızımin kilosu iyi gibi oglum yaninda küçük kaliyor aslında oglum 2.890 dogdu kuvoze girdi kuvozden 2.600 kg çıktı kizimda 2.650 dogmustu

Doğum yapmışsınız tebrik ederim saglicakla evinizede getirirsiniz ins
Benim oglumda öyleydi kuvozden ciktiginda 11 günlüktu 30cc mamayi zor iciyordu yavaş yavas
Dr arttırarak icirmeye çalış dedi suan 60cc ile 80cc arasi iciyor benim sütüm hala çoğalmadi çoğunluk mama iciyorlar ne yaptıysam goguslerim dolmadi

Suan uyuyorlar bende yatip uyusaydım ikiside uyumazdi eminim tek bakmak gerçekten zor bayramda annem yanimda kaldı çok rahat ettim yine tekim mama saatleri gelince ikiside ayni anda agliyor

Sarılık 1 veya 2 gün mavi ışıkta kalınca düşüyor canm sende beslenmelerine dikkat edersen birşeyleri kalmaz bnm bebeklerimin sarılığı 17 ye kadar cıktı 18 olsa yatıracaklardı 1 gece de 13 indi 2 saatte bir emzirmiştim korkma birşey olmaz allahın izni ile

Suan uyuyorlar bende yatip uyusaydım ikiside uyumazdi eminim tek bakmak gerçekten zor bayramda annem yanimda kaldı çok rahat ettim yine tekim mama saatleri gelince ikiside ayni anda agliyor
Bnm bebeklerimde öyle uyutuyorum ben kafamı yastığa koyunca uyanıyorlar gündüz uyku yok annelere gece ne uyuduysak artık. Süt için bence bol bol emzirmek gerekiyo ozmn çoğalıyor süt birde su inş çoğalır sütün

tüp bebekle 5. gun embrıyosu 2 transfer oldum .. bugun kese gormeye gıttık suprızz 2 kese :) haftaya kalp atısını alcaz ınsallahhh .. rabbım ısteyen herkese nasıp etsınn .. ne degısık duygularr bunlar .. ıcındekı susam bebek oluyor can oluyor rabbın senı yaratıyor senın uzerınden bır baska cann ... su bebek olusumu bıle Allahın varlıgına delil değil mi kurban oldugumm ..

Ya çok güzel hayırlı olsun ,ama baya bi zor oluyor hamilelik rabbim şimdiden sabrını versin kilo almamamaya çalış

Merhaba, tablodan doğum yaptığınız haftayı ve bebişlerinizin kilosunu gördüm. Doğum sonrası süreciniz nasıl geçti ne kadar kuvözde kaldılar?
Benim bebeklerim ısrarla kilo almıyorlar yani zorlasamda sanırım o kilolarda doğacaklar sonraki süreç nasıl geçecek bilmiyorum tabiki her bebek aynı değil ama süreç nasıl gidiyor merak ediyorum.
Umarım müsait olduğunuzda cevap verebilirsiniz.

Bugun çıkaracaklarını vazgeçtiler sanirim haftaya cikaracaklar. Bugun ben de emzirdim birini, digeri henuz cok cok kucuk.

33+0 da doğdular aslında 2 hafta öncesine kadar sorunsuz geçti bir anda suyum geldi ve maalesef ben ciger geliştiricide olmamıştım. İkizlerde heran herşey olabiliyormuş. Hemen hastaneye gittim ama bulunduğum şehirde hastane kabul etmedi ve Ankaraya sevk oldum. Bir doz ciğergeliştirici oldum ve 7 saat sonra doğum yaptım. 19 gün küvözde kaldılar. Bizimkiler sadece küçüktü başka sorunları yoktu. Sadece 2 gün solunuma bağlıydılar. Büyümelerini bekledik sürekli süt sagdım hastaneye verdim onlar biberonla verdiler. Bizde günde 1 kere ilerleyen süreçte günde 3 yada 4 kere emzirmeye başladım. Emebildiklerinde ve biraz kilo aldıklarında taburcu ettiler. 1500 kiloya kadar düşmüşlerdi. Şimdi çok şükür iyiler oğlum 5 kilo kızım 4.5 kilo. Bende kaşar muz ceviz yumurta herşeyi yedim ama bu kadar kilo alabilmişler. Merak ettiğiniz şeyler olursa sorabilirsiniz. Sağlıkla gelirler inşallah vaktini beklerler bebekleriniz.

Cevap verdiğiniz için çok çok teşekkür ederim. Bende elimden geldiğince yemeye özen gösteriyorum ama bir şekilde yaramıyor sanırım psikolojik olarak yoruldum.
Bebişlerinizin şimdi iyi olmalarına çok sevindim.

Kilo almaları veya bebeklerin kilolu doğmaları sonrasında sizin ele avuca gelmesi için iyi. Yoksa önemli olan gerçekten haftası. Olabildiğince içeride kalıp haftalarını tamamlaması onları güçlendiriyor. Ben de minyon bir insan olduğum için bebekler de çok kilo almadı (bir de ödem problemim vardı, o da kilo alımına engel oldu). Kızlarım 1720 ve 2430 gr doğdular 37 haftalık. Çok şükür küveze girmediler, ilk günden beri yanımdaydılar. 1720gr olan gerçekten küçük, kucağımız aldığımızda çok hassas davranıyoruz. Aslında diğeri de küçük normal bebeğe göre ama ona büyük çocuk gibi davranıyoruz, çok rahat ele avuca geldiği için. Umarım sizler de olabildiğince ileri haftalara gidersiniz ve kilo sıkıntı olmaz.

Doktor eğer süt yetiyorsa mama verme dediği için ben mama vermiyorum. Önce emziriyorum bazen 15-20 dak emiyorlar bazen de yarım saat. Sonrasında 50-60ml’lık sağdığım sütü biberona koyup veriyoruz. Memeyi emdikleri süreye göre alımları değişiyor bazen hepsini bitiriyorlar bazen de bitiremiyorlar. Eğer hâlâ doymamış olurlarsa ya da uyku arasında çok mızıklar ve acıkmış olurlarsa 30ml’lik mama hazırlayıp veriyoruz ama çok çok nadir. En son 18günlükken gitmiştik doktora kilo alımları iyi demişti. Pazartesi 1ay kontrolümüz var bakalım bu şekilde beslenme yeterli olmuş mu göreceğiz.

Merhabalar, ben özel hastanede doğum yaptım. İlk fiyat alırken 19bin diye ücret vermişlerdi, sonrasında bende oluşan bazı komplikasyonlar nedeniyle kalış sürem 5güne çıktı. Birçok tetkik yapıldı. Bebeklerin ve benim extra konaklamam ve tetkiklerden dolayı çıkış ücretim 30bindi. Bebekler küvezde kalmadı ama bildiğim kadarıyla kalsalardı da küvez için ödeme olmayacaktı.
Hastaneden çok memnundum, devlet hastanesinde olsam bu kadar ilgilenirler miydi bilmiyorum. Anne için hemşireler ayrı, bebekler için hemşireler ayrıydı ve bebek bakımı ile ilgili birçok destek veriyorlardı. İsterseniz tüm bakımları onlar yapıyor sadece size emzirmeye getiriyorlardı ama biz öyle yapmadık, ilk günden beri yanımızda kalmalarını ve bakımlarını biz yapmak istedik, onlar yardımcı oldular. Fiyat alırken belki oluşabilecek komplikasyonlar da düşünülüp ona göre fiyat alınabilinir tabi verirlerse.

Selam arkadaşlar, daha önce burada mı paylaşılmıştı yoksa başka bir yerden mi duydum bilmiyorum, notlarımda gördüm sizlerle paylaşmak istedim. Özellikle yeni doğum yapacaklar ve yeni doğum yapıp emzirme savaşları verenler için faydalı olabilir (Konu içeriğinde farklı farklı paylaşımlar var).o

Size de çok teşekkür ederim, doktora haftalarıyla uyumlular mı diyorum kan akışları güzel diyor bu da iyi bir şey ama insan net cevap istiyor hele internette ikiz gebeliğe tek yumurta ikizlerine dair bir bilgi bulmak iğneyle kuyu kazmak gibi.
Gerçekten çok çok teşekkür ederim. İnşallah ileriki haftaları görmek nasip olur sizin gibi

Bebeklerinizin hareketi nasıl kızlar benim bu haftaya kadar çok iyiydi şimdi sadece ufak ufak kımıldanıyorlar baya azaldı hareketleri önceden hareket etttiklerinde canım yanıyırdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…