2022 ikiz annesi olacaklar

Benim bebeler 110cc besleniyor, anne sutu ise 2.5 saat mama ise 3 saatte bir, cok mu bilemiyorum, sizde durumlar nedir?
Darlandum Darlandum emzirme danismani faydali mi, ikizde destek almam gerekiyor sanki? Her sagimda ikisini besleyemiyorum, arada 20dk olur ise ikisini ancak besliyorum.
Son olarak bebelerin biri 5kg olmus, digeri 4400, evde olctum. Pdf gecis mamasini birakacagim, hangi mamaya geceyim ne kullaniyorsunuz, ozelligi nedir??
110 cc mama+anne sütü toplamı mi? Ben sürekli emziriyorum ne kadar emiyorlar bilmiyorum 3 saatte bir 70 cc mama veriyorum en son 2.ay kontrolünde oğlum 1100 kızım 770 Gr almıştı doktor gayet iyi dedi o yüzden arttırmadim mamayı ama acaba az mı geliyor sürekli uyanıklar hele gündüz çok nadir uyuyorlar mama yedikten sonra da uyumuyorlar yoksa aç oldukları için uyumadiklarini düşünücem.

Doktor eğer süt yetiyorsa mama verme dediği için ben mama vermiyorum. Önce emziriyorum bazen 15-20 dak emiyorlar bazen de yarım saat. Sonrasında 50-60ml’lık sağdığım sütü biberona koyup veriyoruz. Memeyi emdikleri süreye göre alımları değişiyor bazen hepsini bitiriyorlar bazen de bitiremiyorlar. Eğer hâlâ doymamış olurlarsa ya da uyku arasında çok mızıklar ve acıkmış olurlarsa 30ml’lik mama hazırlayıp veriyoruz ama çok çok nadir. En son 18günlükken gitmiştik doktora kilo alımları iyi demişti. Pazartesi 1ay kontrolümüz var bakalım bu şekilde beslenme yeterli olmuş mu göreceğiz.
Canim çok tsk ederim bende denemek istiyorum bakalim dr sorucam peki çok sağım yapmak göğsünü acıtıyor mu günde kac kez emziriyorsun ve sağıyorsun kuzularin kilolarini biniyor musun ne kadar aldılar? Kont sonrası beni de bilgilendirir misin? Rica etsem

Canım ben de azaltmak istiyorum mamayı ama aç kalırlar diye korkuyorum günde kaç kere kaç ml veriyordun önceden şimdi nasıl veriyorsun. Birde ekstra süt artırıcı bişey kullanıyor musun.
İlk seferde 15er cc düştük. Beslenme sayısı 8idi. Kilo kontrolünde iyilerdi. İkinci seferde beslenme sayisini 6ya düştük. Yine kilo kontrolünde iyilerdi. Şimdi beslenme sayısını 4e indirdik. Geceleri uyanip durmasinlar diye gece beslenme saatinde 15er cc geri ekliyorum. Şuan gündüz mamasi 45 ve 60cc. 5er cc fazla su koyuyoruz kabizliktan dolayi. Geve mamasi da 60 a 75cc. Yine kabizliktan dolayi 5er cc sade su ekliyoruz. Ama tabi ben aglamalarina dayanamayip evdekilerden gizli kuytu köşelerde arada mama veriyorum 4 beslenmeye düştüğümüzden beri. Kilo kontrolünde normal cikacaklar kesin. Bu sefer mamayi kes filan derse ağlarım. Gizli verdigim mamalari danışmana da soyleyemem. Beni dinlemeyeceksen niye geliyorsun dese hakli kadin...

İlk seferde 15er cc düştük. Beslenme sayısı 8idi. Kilo kontrolünde iyilerdi. İkinci seferde beslenme sayisini 6ya düştük. Yine kilo kontrolünde iyilerdi. Şimdi beslenme sayısını 4e indirdik. Geceleri uyanip durmasinlar diye gece beslenme saatinde 15er cc geri ekliyorum. Şuan gündüz mamasi 45 ve 60cc. 5er cc fazla su koyuyoruz kabizliktan dolayi. Geve mamasi da 60 a 75cc. Yine kabizliktan dolayi 5er cc sade su ekliyoruz. Ama tabi ben aglamalarina dayanamayip evdekilerden gizli kuytu köşelerde arada mama veriyorum 4 beslenmeye düştüğümüzden beri. Kilo kontrolünde normal cikacaklar kesin. Bu sefer mamayi kes filan derse ağlarım. Gizli verdigim mamalari danışmana da soyleyemem. Beni dinlemeyeceksen niye geliyorsun dese hakli kadin...
4 beslenme çok az değil mi ya 😔 ben 7 kere mama veriyorum aralardaki emzirme hariç bazen fazla uyuyup 6 kez yiyince acayip vicdan yapıyorum keşke kaldırıp yedirseydim diye 😔 iyiki almamışım danışmanlık boşa para vermiş olurdum dinleyemezdim onu.

Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim ben sadece medikal parkta ikiz bebek için ücret bilgisi 10 bin tabiki ekstrası olacaktır burda küvez parası olursa altından nasıl kalkarız diye arkadaşlara sorayım dedim bilgiler için teşekkür ederim
Merhabalar, ben özel hastanede doğum yaptım. İlk fiyat alırken 19bin diye ücret vermişlerdi, sonrasında bende oluşan bazı komplikasyonlar nedeniyle kalış sürem 5güne çıktı. Birçok tetkik yapıldı. Bebeklerin ve benim extra konaklamam ve tetkiklerden dolayı çıkış ücretim 30bindi. Bebekler küvezde kalmadı ama bildiğim kadarıyla kalsalardı da küvez için ödeme olmayacaktı.
Hastaneden çok memnundum, devlet hastanesinde olsam bu kadar ilgilenirler miydi bilmiyorum. Anne için hemşireler ayrı, bebekler için hemşireler ayrıydı ve bebek bakımı ile ilgili birçok destek veriyorlardı. İsterseniz tüm bakımları onlar yapıyor sadece size emzirmeye getiriyorlardı ama biz öyle yapmadık, ilk günden beri yanımızda kalmalarını ve bakımlarını biz yapmak istedik, onlar yardımcı oldular. Fiyat alırken belki oluşabilecek komplikasyonlar da düşünülüp ona göre fiyat alınabilinir tabi v

4 beslenme çok az değil mi ya 😔 ben 7 kere mama veriyorum aralardaki emzirme hariç bazen fazla uyuyup 6 kez yiyince acayip vicdan yapıyorum keşke kaldırıp yedirseydim diye 😔 iyiki almamışım danışmanlık boşa para vermiş olurdum dinleyemezdim onu.
Bence de 4 çok az ama zaten kadın bize komple mamayi biraktirmaya çalışıyor. Sütümün yetecegine inanıyor, benim de sütümün yetecegine inanmami istiyor. Cocuk emdikçe süt artacak yoksa zamanla biberonu tercih edip seni birgün reddederler diye korku yarattı bizde. 4kere beslenme olayinda günün bazi saatlerinde sütüm gerçekten yetiyor. Emip Memede uyuyorlar. Ama aksam vakti oldu mu kiyamet kopuyor. Bir de yardima kimin kaldığı da önemli. Kendi annem olunca sütüm artıyor. Eşimin annesi olunca sütten bile kesilebiliyorum 😑

Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim ben sadece medikal parkta ikiz bebek için ücret bilgisi 10 bin tabiki ekstrası olacaktır burda küvez parası olursa altından nasıl kalkarız diye arkadaşlara sorayım dedim bilgiler için teşekkür ederim
Merhaba, MedicalPark yanılmıyorsam SGK ile anlaşmalı. Belki değişkenlik gösterebilen bir durumdur bilemiyorum tabi ama arayıp bilgi alabilirsiniz. Benimde en çok aklımı karıştıran şey kuvöz durumuydu. Eğer SGK ile anlaşmalı bir hastaneyse kuvöz için ücret talep edemiyorlar.
Sarılık vs durumlar hariç tabii.

Sma optipro kullaniyorum canm ben suanlik memnunum günde 2 kere veriyorum sadece
Merhabalar ben de 2 aylık bebeğime optipro kullanmaya başladım onu kullanmaya başladığımızdan beri sürekli poposundan gaz çıkartıyor ve gazı bozuk balık gibi kokuyor sizde böyle bir durumla karşılaştınız mı

Bence de 4 çok az ama zaten kadın bize komple mamayi biraktirmaya çalışıyor. Sütümün yetecegine inanıyor, benim de sütümün yetecegine inanmami istiyor. Cocuk emdikçe süt artacak yoksa zamanla biberonu tercih edip seni birgün reddederler diye korku yarattı bizde. 4kere beslenme olayinda günün bazi saatlerinde sütüm gerçekten yetiyor. Emip Memede uyuyorlar. Ama aksam vakti oldu mu kiyamet kopuyor. Bir de yardima kimin kaldığı da önemli. Kendi annem olunca sütüm artıyor. Eşimin annesi olunca sütten bile kesilebiliyorum 😑
Ben emziriyorum diyorum ki bir öğün mama yemeden geçirsinler ne mümkün yarım saat zor dayanıyorlar belki de sütüm doyurucu değil 😔 danışmanlar öyle tutturmuşlar sütüne güven güveniyorum da ne oluyor lafla olmuyor işte 😂 kayınvalidem yok diye bazen üzülüyorum çocuklarımın babannesi olmayacak diye ama demekki varlıkları çok da önemli değil 😂

Selam anneler perşembe ve cuma günü ciğer geliştirici vuruldum ve 2 gündür geçmeyen baş ağrım var doktor parol iç ve bol sıvı al dedi tansiyonda normal. Ciğer geliştirici yapan arkadaşlar bu yan etki olabilir mi? Bir türlü geçmiyor 🥺

Arkadaşlar suyun gelmesi nasıl birşey. 24. Haftadayim su mu idrar mi bilemedim bir anda ıslaklık geldi.su gibi kıvamı. Doktoruma da mesaj attım ama cevap yazmadı daha. Acaba doktorumu aramalı miyim bilemedim. Doğum yapanlar suyu nasıl geldi

Merhabalar ben de 2 aylık bebeğime optipro kullanmaya başladım onu kullanmaya başladığımızdan beri sürekli poposundan gaz çıkartıyor ve gazı bozuk balık gibi kokuyor sizde böyle bir durumla karşılaştınız mı
Hayır bizde öyle bişey olmadı başlarda memnundum mamadan sonra tuvaletlerini yapamamaya başladılar degistirdim mamayı ben 1 ay kullandım sadece acaba neden öyle bir kökü varki anlamadım grupta kullanan arkadaşlar vardı onlara da sorun istersen

Ben emziriyorum diyorum ki bir öğün mama yemeden geçirsinler ne mümkün yarım saat zor dayanıyorlar belki de sütüm doyurucu değil 😔 danışmanlar öyle tutturmuşlar sütüne güven güveniyorum da ne oluyor lafla olmuyor işte 😂 kayınvalidem yok diye bazen üzülüyorum çocuklarımın babannesi olmayacak diye ama demekki varlıkları çok da önemli değil 😂
Ya benm bebeklerimi emziriyorum ben genelde memeden 1 saat sonra mama versem içmiyorlar 2 3 saate göğüslerin tekrar doluyor gündüz ve gece 130 cc mama veriyorum emin değilim sütümün yetip yetmediginden mamayi yemeyince bnde diyorum demekki doydular ama içim rahat etmiyor sütüm 120 130 cc çıkmaz çünkü 2 3 saate. Sizin bebekleriniz kilo alımı nasıl acaba

Bizde öyle bir şey olmamıştı. Ama koca insan gibi korkutuyorlar gaz yapinca denedigimiz tüm mamalarda

Ayy ne güzel kafaniz rahattır. Keşke bizimki de olmayaydi

Selam anneler perşembe ve cuma günü ciğer geliştirici vuruldum ve 2 gündür geçmeyen baş ağrım var doktor parol iç ve bol sıvı al dedi tansiyonda normal. Ciğer geliştirici yapan arkadaşlar bu yan etki olabilir mi? Bir türlü geçmiyor 🥺
Geçmiş olsun canım benim, ben 2şer kez farklı zamanlarda olmuştum, bende olmamıştı ama bende olmadı diye olmayacağı anlamına gelmiyor, herkeste farklı yan etkiler olabiliyor malesef. Diğer arkadaşlarda oldu mu acaba?🧐

Ya benm bebeklerimi emziriyorum ben genelde memeden 1 saat sonra mama versem içmiyorlar 2 3 saate göğüslerin tekrar doluyor gündüz ve gece 130 cc mama veriyorum emin değilim sütümün yetip yetmediginden mamayi yemeyince bnde diyorum demekki doydular ama içim rahat etmiyor sütüm 120 130 cc çıkmaz çünkü 2 3 saate. Sizin bebekleriniz kilo alımı nasıl acaba
Demekki toklar sütün tok tutuyor yoksa emin ol ortalığı yıkarlar benim sütüm en fazla 6 saat emzirmeme üstüne 140 cc çıktı onun haricinde en fazla 80 çıkıyor. En son iki ay kontrolüne götürmüştüm 1 ay içinde oğlum 1100 kızım 770 Gr almıştı doktor gayet iyi dedi ama 3 saatte bir kesin mama veriyorum

Ayy ne güzel kafaniz rahattır. Keşke bizimki de olmayaydi
Rahat kafam aynen sırf kendi ailem ile iç içeyim eşimin ailesi pek yok iç guveysi geldi gibi bişey 😂😂 işin şakası tabiki eksikliklerini hissediyor eşim ben ona üzülüyorum doğumda benim ailem yanında iken onun kimsesi yoktu mesela ne kadar benim ailem onun ailesi olsa da en çok öyle anlarda zor yoksa benim bir şikayetim yok kayınvalidem yok diye 🥰

Geçmiş olsun canım benim, ben 2şer kez farklı zamanlarda olmuştum, bende olmamıştı ama bende olmadı diye olmayacağı anlamına gelmiyor, herkeste farklı yan etkiler olabiliyor malesef. Diğer arkadaşlarda oldu mu acaba?🧐
Sağol canım ❤️ Allah kimseye göstermesin anlık olarak bile geçmedi 😣 inşallah sabaha kadar birşeyim kalmaz denemediğim yöntem kalmadı 😖

X