2022 ikiz annesi olacaklar

Benim bebeler 110cc besleniyor, anne sutu ise 2.5 saat mama ise 3 saatte bir, cok mu bilemiyorum, sizde durumlar nedir?
Darlandum Darlandum emzirme danismani faydali mi, ikizde destek almam gerekiyor sanki? Her sagimda ikisini besleyemiyorum, arada 20dk olur ise ikisini ancak besliyorum.
Son olarak bebelerin biri 5kg olmus, digeri 4400, evde olctum. Pdf gecis mamasini birakacagim, hangi mamaya geceyim ne kullaniyorsunuz, ozelligi nedir??
Emzirme danışmanı her hafta kilo kontrolü ile anne sütü yetiyor mu diye bakıp ona göre beslenme programini ayarlıyor. Benim sütüm artsın mamayi kısalım diye bizde baya mamayi eksiltti. Çocuklar baya aç kaliyor. İkisi ayni anda bence de beslenmiyor. Biz sma optipro, aptamil prematil denedik. Şimdi aptamil comformil deniyoruz. Laktozu azaltilmis ve daha lifli diye. Kabızlık ve gaz sorunumuz şiddetli olduğu için bunu deniyoruz şimdilik. Bebekten bebeğe göre mama faydasi değişiyor. Sizinkiler hangisiyle rahat olacaksa sirayla deneyin.

insallah başarırsın canim. benim doktorum illa anne sütü diye diretip cocuklari sarilik yapma kilolari düşük kuvoze aliriz demisti. ama benim diretmeme kalmadi zaten bebeklerin aglamasina dayanamadim
Ben de aglamalarina dayanamiyorum gizli gizli mama verdiğim oluyor. Hatta bazen fazla mama koyuyorum. Ama mama da dehşet gaz sancısı ve kabizlik yapiyor yavrulara... Gaz damlalari bana mısın demiyor.Emzirme danışmanı da haklı emdikce süt artacak ama bizimkiler süt gelmedigi an basiyor çığlığı. Büyük bir çıkmaza girdim, çıkamıyorum. Artik 6.ay bir geleydi de ek gidaya geçeydik bu izdirap bitseydi keşke.

Hiç sorma ya 😂 bide uzanamadım ayakta vurdu hemşire 😂 yarını da atlatsam rahat ederim inşallah bebişlerim hareket eder annelerini özletmezler :anne:
Valla canım benim bebekler ciğer geliştiriciler sonra 2 gün hiç hareketetmediler..3.günü az az vurdular..bugün iyiler şükür..korkma yani iğneden dolayı hareketmeriazalıyor

Emzirme danışmanı her hafta kilo kontrolü ile anne sütü yetiyor mu diye bakıp ona göre beslenme programini ayarlıyor. Benim sütüm artsın mamayi kısalım diye bizde baya mamayi eksiltti. Çocuklar baya aç kaliyor. İkisi ayni anda bence de beslenmiyor. Biz sma optipro, aptamil prematil denedik. Şimdi aptamil comformil deniyoruz. Laktozu azaltilmis ve daha lifli diye. Kabızlık ve gaz sorunumuz şiddetli olduğu için bunu deniyoruz şimdilik. Bebekten bebeğe göre mama faydasi değişiyor. Sizinkiler hangisiyle rahat olacaksa sirayla deneyin.
Canım ben de azaltmak istiyorum mamayı ama aç kalırlar diye korkuyorum günde kaç kere kaç ml veriyordun önceden şimdi nasıl veriyorsun. Birde ekstra süt artırıcı bişey kullanıyor musun.

Anneler bileyi merak ediyorum. benim bebekler 33. Haftada doğdu. Düzeltilmiş olarak nasıl bakıcagız 40. Haftayı mı baz alıcam yoksa zaten kırk haftayı tamamlayamazdık 37. Haftayı mı alıcaz. Ek gıdaya ne zaman geçecegiz düzeltilmişe göre mi olucak. Bütün gelişimlerde düzeltilmişe göre mi bakıcaz. Destekli oturtma v.s gibi şeyler de.

pinkbuyu pinkbuyu nasılsın canım, bebişler nasıl herşey yolunda mı? ☺️
Tesekkur ederim canim. Inanilmaz yogun gunler geçiriyorum. Bir yandan da acılar çekiyorum. Sezeryan dren yerim cok agriyor. Ozellikle aksam uyuduktan sonra sabah kalkarken çığlık atmamak için kendimi zor tutuyorum. Sanki dikişler kaynamaya çalışırken ben sabah hareket edince bir yandan yırtılması calisiuor

Hastaneye gittik bugun. Bebekler kilo kaybediyor buna cok uzuldum.

Kizlar bir sey sorcam.
Bebekler 2200 gram ve 1970 gram dogdular. Kuvozdeler ve sarilik olmuslar. Simdi 2200 gram olan 1900 lu gramlara inmis. 1970 gram olan da 1700 lerde sanirim. Doktor da bugun bizi cagirdi. Beslenme yapmamızı vs istedi. Anne sütü almadilar. Sagdigim sutu biberon koyup verdirttim.
Cumartesi günü çıkarabiliriz dediler ama, sarilik devam ederken ve bu kadar az kilodayken çıkarılması beni korkutuyor. Ne yapmamız gerekiyor? Sizin bebekler kac kilo iken kuvozden çıkarıldı? Cikarildiklarinda sariliklari devam ediyor muydu?

Tesekkur ederim canim. Inanilmaz yogun gunler geçiriyorum. Bir yandan da acılar çekiyorum. Sezeryan dren yerim cok agriyor. Ozellikle aksam uyuduktan sonra sabah kalkarken çığlık atmamak için kendimi zor tutuyorum. Sanki dikişler kaynamaya çalışırken ben sabah hareket edince bir yandan yırtılması calisiuor

Hastaneye gittik bugun. Bebekler kilo kaybediyor buna cok uzuldum.
Canım sezeryan yerin kaynaştığı için acı çekiyorsun bir haftaya kadar iyi olursun inşallah.

Bebeklerin kilosu hakkında doktor ne yorum yapıyor normal mi yani? Korkma gözetim altında zaten çok zayıf ve minnaklar mı civcivler 💞

Anneler bileyi merak ediyorum. benim bebekler 33. Haftada doğdu. Düzeltilmiş olarak nasıl bakıcagız 40. Haftayı mı baz alıcam yoksa zaten kırk haftayı tamamlayamazdık 37. Haftayı mı alıcaz. Ek gıdaya ne zaman geçecegiz düzeltilmişe göre mi olucak. Bütün gelişimlerde düzeltilmişe göre mi bakıcaz. Destekli oturtma v.s gibi şeyler de.
Duzeltilmis 40 haftayi baz aliyosun canim.
Ek gida dogum zamanina gore başladık iletisim halinde oldugum butun ikiz anneleri de ayni sekilde 6 ayda hatta daha erken basladik, oturma konusunda bebekler kendisi belirliyor aslinda ama o da dogum zamanina gore basladi bizde. 4 aydan sonra kucakta oturtma seklinde

Kizlar bir sey sorcam.
Bebekler 2200 gram ve 1970 gram dogdular. Kuvozdeler ve sarilik olmuslar. Simdi 2200 gram olan 1900 lu gramlara inmis. 1970 gram olan da 1700 lerde sanirim. Doktor da bugun bizi cagirdi. Beslenme yapmamızı vs istedi. Anne sütü almadilar. Sagdigim sutu biberon koyup verdirttim.
Cumartesi günü çıkarabiliriz dediler ama, sarilik devam ederken ve bu kadar az kilodayken çıkarılması beni korkutuyor. Ne yapmamız gerekiyor? Sizin bebekler kac kilo iken kuvozden çıkarıldı? Cikarildiklarinda sariliklari devam ediyor muydu?
Aslında bebekler zaten açlıktan sarılılık oluyor anne sütü neden kestiler anlamadim
Beslenerek ve küvezde mavi ışık altında kalıyorlar sanırım zaten iyileşmeden çıkarmazlar demek ki sarılık seviyesi düşük canım.

Canım sezeryan yerin kaynaştığı için acı çekiyorsun bir haftaya kadar iyi olursun inşallah.

Bebeklerin kilosu hakkında doktor ne yorum yapıyor normal mi yani? Korkma gözetim altında zaten çok zayıf ve minnaklar mı civcivler 💞
Canim kimseye dren takilmamis ya yorum yapamıyorum ben. Sezeryan dren yerinde çıkarıldıktan sonra zaman zaman cok yogun acılar çekiyorum.

Bebekler giderek zayıflıyor ve sariliklar doktor da bu halde bize cumartesi vermeyi düşünüyor. Cok korkuyorum ben.

Benim bebeler 110cc besleniyor, anne sutu ise 2.5 saat mama ise 3 saatte bir, cok mu bilemiyorum, sizde durumlar nedir?
Darlandum Darlandum emzirme danismani faydali mi, ikizde destek almam gerekiyor sanki? Her sagimda ikisini besleyemiyorum, arada 20dk olur ise ikisini ancak besliyorum.
Son olarak bebelerin biri 5kg olmus, digeri 4400, evde olctum. Pdf gecis mamasini birakacagim, hangi mamaya geceyim ne kullaniyorsunuz, ozelligi nedir??
Aptamil conformil kullaniyoruz, doktorumuz adı ustunde konforlu mama dedi , gaz siksyeti icin buna gectik.

Evet canim duzeltilmis yas 40. Haftaya gore.
Biz de 32+2 de dogduk; kro.80gunluk, duzeltilmis 21 gunluguz. Yetenek gelisimini duzeltilmis yasa gore izleyecekmisiz

Son düzenleme:
Kizlar bir sey sorcam.
2100 ile ciktik, ama emmeden cikarmadilar. Sarilik kolay, beslenerek gececek, olmazsa fototerapi. kilo vermeleri de normal, hepsi veriyor o odemin gitmesi lazim.

2100 ile ciktik, ama emmeden cikarmadilar. Sarilik kolay, beslenerek gececek, olmazsa fototerapi. kilo vermeleri de normal, hepsi veriyor o odemin gitmesi lazim.
Gunaydin canim. Ben emzirmeye calistum ama emmediler sagip götürdüğünü sütten ve masadan biberonla besledim. Ama oyle lıkır lıkır icmiyorlar. Icirmek icin ugras veriyordum orada. Doktor anne biberonla besleyebilsij takip edip cikaricaz demis. Ama su an ikisi de sarilik ve mavi ışık tedavisi goruyorlar. Bu sekilde cikis yapılabilir mi aklim almiyor benim.

Benim bebeler önce emiyor onu ne kadar bilemiyorum ama aradan biraz zaman geçince mama yapıyorum 70 içiyorlar genelde. Fazla içmiyorlar. Normalde 3 saatte bir yapıyordum artık biraz daha uzatmaya başladım süreyi. Hele ki uyuyorlarsa uyandırmıyorum mama için. İki hafta önce oğlum 4500, kızım 4200 gramdı. Mama konusuna gelince ikisi aynı mamayı içmeyebiliyor canım damak tadı ayrı oluyor illaki 😂 biz Bebelac, hipp, sma ve Aptamil denedik. Bebelacı ikiside içiyor ama gaz yapıyor gibi geldi. Hippi kızım sevdi oğlum içmedi. Smayı ikiside içti ama oğluma yaramadı sanki alerjik bir durum oluştu kakası sümüksü ve sarı bir hâle geldi huysuz oldu tekrar Bebelac verdim düzeldi. Sma oğluma olmadı yani. Şimdi bugün Aptamile başladık bakalım. Çok zor gerçekten ikisi içinde iyisi olsun diye uğraşınca.

X