• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Tek kalan hanımlar nasıl gidiyor
kuzum nasil tek bakıyorsun Allah askina 2 kisiyi yere seriyorlar uyumuyo ve kucakta duruyolar almazsak morarana kadar agliyorlar nasil tek kisi bakabilir hayret ediyorum 3 saattir ikisi de uyanik ve kucaktalar hoplayıp zipliyoruz uyusunlar diye. uyudu yerine bırakalım diyoruz 5 dk sonra yine ağlayıp kucaga cikiyo.

Kizlar selam, 34. Haftaya girdim yeni, 4 sene önce sezaryenle dogum yapmistim, bugün aksam sezaryen dikiş yerim kaşındı baya ve acımaya başladı. Ama yüzeysel bi acima derinden gelmiyor, yaşayan var mı bu durumu karnim da epey büyük cok mu baskı yaptı ki, korktum da. Daha doktora sormadım cok yeni başladı sizlerden bu durumu yaşayan var mı? Hemen çocukların kıyafetlerini filan makineye attim, daha hicbisey yikamamistim, kafamda bir sürü senaryo
ben de 4 yil once sezaryen olmustum. dr usg de gosteriyordu bak kil kadar kalmis orasi diye ama bir sıkıntı yasamadan 37ye geldim sukur. kaşıntı icerden gelmiyorsa sorun yoktur insallah

Kızım ne bulsa emiyor zorlanmadım emzik de verdik zaten ama oğlan biraz zorladı aventin plastik göğüs uçları var çoğunlukla onlarla emiyor sanırım plastiğe ve uzun bir şey emmeye alıştı direk memeyi almazsa onu deneyebilirsiniz. Keyfi gelince memeyi de emiyor aslında ama bazen inat ediyor zamanla alışır bence 😊
İnşallah canım 🙏🏻 Doktorun tavsiyesiyle Kızımı en fazla 10 dk oğlumu da en fazla 5 dk memede tutuyorum ben küçük oldukları için. Bazen güzel emiyorlar ama bazen çok sinirleniyorlar memeden süt yavaş geldiği için bakalım hakkımızda hayırlısı 🙏🏻🤲🏻

Amin canım amin inşallah 🙏🙏🙏 her bebeğe göre değişir bence senin de fazla değil verdiklerin ben hem emzirip hem sağdiğım verip üstüne mama verince kustular fazla geldi o yüzden 3 u birarada yapmıyorum kızım güzel çekiyor ondan yana şüphem yok ama oğlum kuvvetli çekemiyor o yüzden emin olamıyorum ne emdi diye sağdiğımi ona veriyorum hep. Doktor bana haftalık ilerle dedi o yüzden 30 verirken mamayı 40 yapmıştım yarın itibariyle 50 yapıcam sütümu bilemiyorum o yüzden mamayı arttırıyorum☺️ kaç saatte bir besliyorsun peki canım? 3 saati asmamaya çalısiyorum ama bazen uyuyorlar falan 4 saati bulduğu oluyor nadiren de olsa.
Canım ben de 3 saatte bir besliyorum bebekleri. Çok nadiren uyanmazlarsa ya da ben kalkamazsam falan gece bir defa 4 saati buluyor maalesef ☹️ 10 gün oldu benimkiler doğalı genelde de 4 kişi baktık hep ama ben çok yorgunum yaaaa ☹️

kuzum nasil tek bakıyorsun Allah askina 2 kisiyi yere seriyorlar uyumuyo ve kucakta duruyolar almazsak morarana kadar agliyorlar nasil tek kisi bakabilir hayret ediyorum 3 saattir ikisi de uyanik ve kucaktalar hoplayıp zipliyoruz uyusunlar diye. uyudu yerine bırakalım diyoruz 5 dk sonra yine ağlayıp kucaga cikiyo.
Canm benm sorma perişanım bende inan ki hamileligim de de evde hep tek kalmıştım esim suriye de gorevdeydi şimdi de hep gorevde gene tek kaldım tuvalete gitmek bile benm için olay oldu şu günlerde ama cok kucaga almıyorum sadece gaz için alışmasın lar diye bir düzen oluşturdum 3 saatte 1 beslenme bakim saatleri mesela emzik te başladık şimdi ağlayınca veriyorum ama zor mu hemde çok

Zaten doymuyorlar canım bir kaç kere denedim mama vermeyeyim emsin uyusunlar dedim ama ne mümkün ortalığı yıkıyorlar sütün yarayıp yaramadığı kontrolde belli olacak bakalım 🙏 zor ama çok güzel herseyine razıyız sonuçta kolay elde etmedik yavrularımızı nelerden geçtik onları kucağımıza alana kadar çok şükür Allah nasip etti gerisi gelir öyle ya da böyle ☺️
Gerçekten de öyle hersey feda olsun 💞

Birinin masallahi var bebek iste... digeri biraz zor, beslenme sonrasi kusma, hickirik, bir turlu uykuya girememe vb.
Dr. bol bol kucaklanmasini, ten temasini ve kanguru bakimi onerdi. Sesimi, kokumu duymak erken geldikleri dunya hayatini kabul edilebilir kilarmis onlar icin.
Dr. Tavsiyesiyle kafayi yukselterek yatiyorlar.

Günaydınlar..
Dün akşam okuduğum kitapta bazı bilgiler vardı, ikizlere de ayrı yer vermişler. Belki bizler için biraz erken ama sonra unuturum diye şimdi paylaşmak istedim. Uykusunu alan bebeklerin beslenmesinin de daha sağlıklı olduğunu söylüyor.
914A39A2-3F90-4514-AAD5-C39FB0552865.jpeg
DE63A95C-88CD-42E2-9C10-853360C81664.jpeg
8CF59487-970D-420A-848C-B2DF4ECEB579.jpeg
811FA6F3-8A60-4A21-A510-E752221FAE93.jpeg
4862C2E8-296D-4207-944D-742BFAD9CE48.jpeg
4C23726D-7AD9-4446-B45C-2C8DD8704551.jpeg
4E3A89D4-8533-45A1-8C36-3F60D34D5C1F.jpeg
7DD32339-E9E8-4B47-A09F-32BAF27DF61B.jpeg
9A2BA458-FA17-458F-B5B3-C53A5FF760D4.jpeg

Birinin masallahi var bebek iste... digeri biraz zor, beslenme sonrasi kusma, hickirik, bir turlu uykuya girememe vb.
Dr. bol bol kucaklanmasini, ten temasini ve kanguru bakimi onerdi. Sesimi, kokumu duymak erken geldikleri dunya hayatini kabul edilebilir kilarmis onlar icin.
Dr. Tavsiyesiyle kafayi yukselterek yatiyorlar.
kafa yükseltme dediginiz reflu yatagi mi? kızlarım artik durmuyor üstünde bi bakıyorum çırpına çırpına dibine inmisler

ben de 4 yil once sezaryen olmustum. dr usg de gosteriyordu bak kil kadar kalmis orasi diye ama bir sıkıntı yasamadan 37ye geldim sukur. kaşıntı icerden gelmiyorsa sorun yoktur insallah
Insallah cok sagolun, bugün bi de doktora soracagim belki benim de incelmiş olabilir dediğiniz gibi. Sizin de gozunuz aydin olsun cok guzel durmuşlar bebisler. Darısı bizlere insallah🙏

Allah razi olsun kuzum, mesajin o kadar iyi geldiki , insan ne yapacagini bilemiyor. Ayni yollardan gecmis birinin deneyimlerini paylasmasi cok guzel rahatlatici. Emzik denedik , onun cok faydasi oldu, emmesi biraz daha iyi. Mamasinin hepsini agizdan verebilirsem o zmn taburcu olabilirmisiz.
Bebeginin yüzüne bol bol ayetel kürsü oku ismi azam duası oku bak nasıl bitircek insallah

Merhabalar, ben yaklasik 9 sene once ikizlerimi kucagima aldim, cok sorunlu bir hamilelik gecirmistim, 24 saat elimde bilgisayar surekli buradan yazisir, birbirimize destek olur, akil verirdik...birden aklima gelip girdim bu topic'e ama 700 sayfa olunca da acikcasi mesajlari okuyamadim ama belki ayni seyleri yasayan anneler/anne adaylari varsa yardim edebilirim diye dusundum... eger rahim agzi yetmezligi, gebelik sekeri, kolestaz, bebek gelisiminin anne karninda yavaslamasi/durmasi, bebekte bobrek genislemesi problemleri ile ilgili sorun yasayanlar varsa deneyimlerimi paylasabilirim

insallah hepiniz saglikla bebeklerinizi kucaginiza alirsiniz, Allah yardimciniz olsun
Rabbim bebeklerinizin bahtini acik etsin inşallah.
Bebegimde böbrek genişlemesi var.
Suyum fazlaymış,
Sekerim vardi kontrol altina aldik ama hala ölcümlere devam.
Normalde gebelikte tansiyon düşermiş ama benim Tansiyonum yuksek arada da olsa en fazla 13küsürlerde 14 üstü olunca tehlikeliymis o yüzden devamli ölcüm yapiyorum.
Ama beni korkutan 25+4 ultrasonda bebeğimin böbreklerinde sağ 7.5mm sol 4.8mm.olan buyume varmis.
Erkeklerde olurmus ama kontrol altindayiz yine de.
Sizde de varmiydi ?

Rabbim bebeklerinizin bahtini acik etsin inşallah.
Bebegimde böbrek genişlemesi var.
Suyum fazlaymış,
Sekerim vardi kontrol altina aldik ama hala ölcümlere devam.
Normalde gebelikte tansiyon düşermiş ama benim Tansiyonum yuksek arada da olsa en fazla 13küsürlerde 14 üstü olunca tehlikeliymis o yüzden devamli ölcüm yapiyorum.
Ama beni korkutan 25+4 ultrasonda bebeğimin böbreklerinde sağ 7.5mm sol 4.8mm.olan buyume varmis.
Erkeklerde olurmus ama kontrol altindayiz yine de.
Sizde de varmiydi ?
Vardi canim önemseme bile doğdu doktorumuz çok test yapti enfeksiyon varmış böbrekleri 1 hafta kuvezde kaldi çok önemli degl canini sıkma

Benm bebegimin biri de agliyordu besiginde sallamaya alıştırdım ağzına da emzik oh mis sende dene bak sonucta elbet tek kalacaksın canm benm

Back