• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Selam arkadaşlar 👋🏻 Şu mukus tıkacı denen şey yani halk arasında bilinen adıyla nişan gelmesi durumu sizde oldu mu? Olduysa nasıl bir şeydi? Ben tuvalette peçeteye silince beyaz yapışkan sümüksü akıntı gibi bir şey geldi de acaba o şey mukus tıkacı mıydı? 🙈
Evvvveeet. Kanlı da gelebiliyormuş, pembe,kirmizi,kahve tonlarda. Benimki yumurta akı kivaminda renksiz geldi. Elle muayene etti emin olmak için gerçekten mukus tikaci imiş. Açılmam başlamış. Hemen gidip kontrol ettirin. Açılma var mı, ne kadar dayanabilirsiniz daha diye. Bir de dışardan girecek bakterilere rahim artik daha açık olacaktir, alt taraftaki hijyene daha çok özen gösterin

Ayyy ben kavga ettim çıktım canım artık gitmiyorum tavırları aşırı geriyor beni inan durumumuz pek yok ama maalesef özele gitmek zorundayım bebeklerimiz her şeyden önemlş
Vallahi bende dün çatladım gerçekten. Diyorum ya allah düşürmesin gerçekten. Ay muayene icin örtü istedim sanki ne istedim gorseniz afra tafralari bin bir naz ile getirdiler. Anliyorum cok yogun ve yilmis olabilirler ama bunun suclusu ben degilim. Bizde mukemmel sartlarda calismiyoruz ama kimseye oyle davranmiyorum.
Canim ben Zeynep kamil hastanesinde ocak ayında acile gitmistim. Yarim saatte sira gelmisti. Doktor muayene etti kan testi yapti sonra kan sonucuna göre de yönlendirme yapmisti. Cok ilgilenmislerdi.
Ama dogum icin ikiz bebek zaten riskli bizim oyle bekleyip planli dogum olur mu o bile belli degil. Cok iyi doktorlara ve bebek yogun bakim unitesi cok iyi olan merkezlere gitmemiz gerekecek.
Çok şanslısın kuzum iyi birilerime denk gelmişsin. Benim doktorum zaten perinatolog ama şansımı dün il dışındaydı inat gibi sancim tuttu 😂 hastane olarak katılıyorum sana merkez çok önemli Biz doktorumuz nereye yönlendirirse haftamıza göre öyle adım atacağız bu konuda.

Merhaba kızlar grubu yeni gördüm katılmak istiyorum..20 haftalık ikizlere gebeyim..15.hagtada rahimağzıuzunluk 52mm di ..20.haftada 39 mm düşmüş...çok tedirgin oldum..bi kızım var daha önce gebeliğim de yaşamadım yetersizlik fakat moralim bozuldu nedenbukadardüştü .. ne yapmalıyım bu bebekleri çok bekledim çokistedim 😭😭

Evvvveeet. Kanlı da gelebiliyormuş, pembe,kirmizi,kahve tonlarda. Benimki yumurta akı kivaminda renksiz geldi. Elle muayene etti emin olmak için gerçekten mukus tikaci imiş. Açılmam başlamış. Hemen gidip kontrol ettirin. Açılma var mı, ne kadar dayanabilirsiniz daha diye. Bir de dışardan girecek bakterilere rahim artik daha açık olacaktir, alt taraftaki hijyene daha çok özen gösterin
Ay olabilir mi gerçekten ya panik oldum ben şimdi biraz ☺️ Benimki şeffaf değildi baya rengi beyazdı miktarı da önemli mi acaba bilmiyorum ama inşallah nişan değildir de 2 hafta daha dayanır bebeklerim 🙏🏻

Kızlar ikizlere gebeyim nolur birileri yazsın..15.hagtada gittiğimde rahimağzıuzunluk 52mm di..20.hagtada ikiz gebelikte detaylı ultrasonda 39mm düşmüş.. bu düşüş normal mi😔yoksa düşmeye devammıeder napıcam çok tedirginim korkuyorum..

Kuzum bana doktorum az da olsa kan varsa ara demişti. Bi tekrar sil düzgünce vajinani. Hemoroid sorunun falan var mı makattan gelmiş olabilir mi ?
Olabilir canım veya sivilce.. sonradan sildiğimde hiç göremedim kan falan çünkğ.. doktoru da hemen arayıp galeyana getirdim yaaa 🙈

Kızlar ikizlere gebeyim nolur birileri yazsın..15.hagtada gittiğimde rahimağzıuzunluk 52mm di..20.hagtada ikiz gebelikte detaylı ultrasonda 39mm düşmüş.. bu düşüş normal mi😔yoksa düşmeye devammıeder napıcam çok tedirginim korkuyorum..
39 gayet iyi canım kolay düşmüyor benim hep aynıydı

39 bana da düşük gelmedi, 25 mm'nin altına düşmesi riskli oluyor. Daha çok düşer diye endişe edersen kendini çok yormamaya çalış, çokça dinlen ve stres, panik, kötü düşüncelerden uzak dur. Zaten doktorun da seni yönlendirir, korkacak bir şey yok ☺️

39 bana da düşük gelmedi, 25 mm'nin altına düşmesi riskli oluyor. Daha çok düşer diye endişe edersen kendini çok yormamaya çalış, çokça dinlen ve stres, panik, kötü düşüncelerden uzak dur. Zaten doktorun da seni yönlendirir, korkacak bir şey yok ☺️
Ayy o zaman ben hep öyle yapıyım çok sağolun ya bol bol yatıyım..dinlenilen..inşaallah düşmez böyle kalır

Canim 25mm alti dusuk diye biliyorum. Ama muhakkak her muayenede takip ettir. Benim 1 gunde 21mm den 3mm ye inmişti acil serklaj oldum. Ama benim durumum gercekten istisna. Cunku hunilesme mevcuttu. Yani kese asagiya rahime dogru inmeye baslamisti. Bu daha önemli bir sey sanirim.

Doktoruna duzenli muayene ol o gerekli önlemleri alır. 39mm gayet iyi diye biliyorum ben.

Canim 25mm alti dusuk diye biliyorum. Ama muhakkak her muayenede takip ettir. Benim 1 gunde 21mm den 3mm ye inmişti acil serklaj oldum. Ama benim durumum gercekten istisna. Cunku hunilesme mevcuttu. Yani kese asagiya rahime dogru inmeye baslamisti. Bu daha önemli bir sey sanirim.

Doktoruna duzenli muayene ol o gerekli önlemleri alır. 39mm gayet iyi diye biliyorum ben.
Ayy peki sizin durumunuz neoldu?çokgeçmişolsun..evet devamlı gidip takipettircem inşaallah artık 39 da kalır vehiç düşmez. Peki sizin kaçıncı haftada 21 mm di

Ayy peki sizin durumunuz neoldu?çokgeçmişolsun..evet devamlı gidip takipettircem inşaallah artık 39 da kalır vehiç düşmez. Peki sizin kaçıncı haftada 21 mm di
21. Haftada detayli ultrasonda. Hoca baska doktora bizi serklaj icin yonlendirdi. Ertesi gün gittigimizde 3mm olmustu. Beni o gun serklaja aldilar.
Simdi 25. Haftadayim. 1 aydir yatiyorum dinleniyorum. Cok kendinizi yormayın. Benim durumumda olanlar ile görüştüğümde hep dinlenmisler. Oyle bebeklerini kucaklarina almislar.

Ben 1 aydir yatiyorum neredeyse, ama o kadar bunaldım ki artik bu haftasonu 1 er saatten 2 defa evden çıktım. Yuruyus vs yapmadim bir yerde oturduk bi yemek yedik.

tek kişilik oda ayarlanabilirse düşünülebilir. devlette evrak isi prosedur vs cok fazla. ayrica calisanlarin tükenmiş oldugunu da unutmayalım. bir de kac kez ikiz bebek dogurcaz Allah aşkına imkaniniz varsa ozelde yapın 💕
Çok şükür imkanım var 👯‍♀️ kesinlikle özel zaten sorduğum kabahat

Back