Rahim agzinda kisalma, Acilma, su gelmesi vb hicbisey olmamisti. Dun sadece 14:30dan 17ye kadar karnimda garip acisiz sertlesmeler oluyordu ( gaz sancisi gibi tanimlayabilirim) sonra karnimdakiler epey hareketliydi. Haftamiz itibariyle yalanci sanci normal oldugu icin Su ictim, pozisyon degistirdim, odada dolandim vb. artmadi ama bitmedi de. Saat 17de oglen yemegimi de istifra edince 19:30 doktora yazdim; geliyorum hastaneye diye.
Once kan tahlillerim alindi, bir yandan NST bakildi, 70duzeyinde cok duzenli sancilar vardi (hicbir aci vb yok), susuzluk kaynakli olabilir mi diye 1000lik bir serum takildi, tedbiren tek doz ciger gelistirici yapildi. Ikinci NST sakin, bir daha yapildi tekrar duzenli sanci goruldu. Duzensiz sanciyi durdururduk ama sezeryan gecirmis bir hastada riske gerek yok diye dogum karari aldilar.
Hem spinal hem epidural 4 kez denendi ama katater ve igne bir turlu girmedi/ilerlemedi (insan kasiyor tabi), genel anesteziye donduk. Bebekler az etkilensin diye sonda takimi, dezenfeksiyon, sabitleme vb islemleri anestezi oncesi yaptilar. Cikista agri oldu ama bir igne bir de kum torbasi ile gecti sukur. ilk sezeryana kiyasla hicbirsey yok, dualariniz ile Allah cok yardim etti. Allah razi olsun.
Bebikler 2kg'dan biraz az 1900gr civari, yenidogan yogun bakimdalar. Sadece corap bez ve sapkalari var. 0 degil 1 numara bez daha iyi olur dediler. Ilk yemegimi yedim, birazdan yuruyerek ogullarima gidecegim gormeme izin var. Hastane cantamda olmayan "bebe yagi" istediler. Bir de 60x90 alt acma ortusu istiyorlar ozellikle kucuk olmasin dediler (sleepy o boyda zaten).
Kendi pompalarimi getirmedigim icin Mamajoo marka sifir pompa hastaneden tedarik edildi, sabit emme unitesi ucuna tum hortumlar, basliklar ve sifir biberon size aciliyor. Ana uniteye de sut degmedigi icin gonul rahatligi ile kullanabilirsiniz.
Hasta bezi icinde gazli bez var, cok kanamam yok, depend kullanmaya gerek olmayacak gibi. Şu ana kadar 7 unite 1000lik serum takildi, bobrekler calissin diye... artik o is de bitti.
Herseyi yazdim :))