• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Oglumda da var ama gene o arada kendi basina cikrabiliyor kiz cok zorlaniyor yuzu oluyor kirmizi baya zorlandigini belli ediyor bana dr verdi 10 gun kullan ise yaramazsa yeni damla veririz dedi biogaia damlasi
Kuzum 30 gunlukde olsa bebislerim erken dogduklarindan hala memede yorulup nefes nefese kaliyorlar dr ondan max 30 dk tut dedi pesine mama verki takviye olsun ondan oyle yapiyorum ama sen verdiginde oluyorsa demekki onla alakasi yok ins max 3 ay diyorlar sonra duzene giriyormus ins bizim de oyle olur 🤲🏻🤲🏻
Aynı benm kızımda çok zorlanıyor. kaka yaparkende öyle makatı çatladı yavrumun zorlamakta. Bende aynı damlayı kullanıyorum bide metsil diye bi damla verdi dr o pek ise yaramıyor değeri daha iyi ama günde 1 defa veriyorum oda 3 4 saat rahatlatiyo sonra geciyo etkisi. Memende 30 dk doyar aslında bebeklerin banada öyle dedi dr memeden sonra mama ver diye yaptım kustu bebeklerim ozmn fazla geliyor diye kestim bnde gündüz mamayı arada veriyorum sütüm yetmediği zamn oda. Inş canm bu gaz işi zor zaten iki bebeğe bakmak zor bide gaz cıktı hepten zorlaştı işimiz allah hepimizin yardımcısı olsun🤲

Kızlaaaar o kadar mutluyum ki bugün kanguru bakımı için gittiğimde emzirebilecegimi söylediler 🤗 hem kızımı hem oğlumu emzirdim Rabbime binlerce şükürler olsun. Kızım henüz güçlü değil fazla ememedi. Oğlum daha iyi emdi. İnşallah bundan sonra hergün emzirecegim saat 3 te 🤗🤗🤗🥰🥰 umarım taburculukta yakındır. Darısı bekleyen tüm annelere inşallah 🤲

Rahim agzinda kisalma, Acilma, su gelmesi vb hicbisey olmamisti. Dun sadece 14:30dan 17ye kadar karnimda garip acisiz sertlesmeler oluyordu ( gaz sancisi gibi tanimlayabilirim) sonra karnimdakiler epey hareketliydi. Haftamiz itibariyle yalanci sanci normal oldugu icin Su ictim, pozisyon degistirdim, odada dolandim vb. artmadi ama bitmedi de. Saat 17de oglen yemegimi de istifra edince 19:30 doktora yazdim; geliyorum hastaneye diye.
Once kan tahlillerim alindi, bir yandan NST bakildi, 70duzeyinde cok duzenli sancilar vardi (hicbir aci vb yok), susuzluk kaynakli olabilir mi diye 1000lik bir serum takildi, tedbiren tek doz ciger gelistirici yapildi. Ikinci NST sakin, bir daha yapildi tekrar duzenli sanci goruldu. Duzensiz sanciyi durdururduk ama sezeryan gecirmis bir hastada riske gerek yok diye dogum karari aldilar.
Hem spinal hem epidural 4 kez denendi ama katater ve igne bir turlu girmedi/ilerlemedi (insan kasiyor tabi), genel anesteziye donduk. Bebekler az etkilensin diye sonda takimi, dezenfeksiyon, sabitleme vb islemleri anestezi oncesi yaptilar. Cikista agri oldu ama bir igne bir de kum torbasi ile gecti sukur. ilk sezeryana kiyasla hicbirsey yok, dualariniz ile Allah cok yardim etti. Allah razi olsun.

Bebikler 2kg'dan biraz az 1900gr civari, yenidogan yogun bakimdalar. Sadece corap bez ve sapkalari var. 0 degil 1 numara bez daha iyi olur dediler. Ilk yemegimi yedim, birazdan yuruyerek ogullarima gidecegim gormeme izin var. Hastane cantamda olmayan "bebe yagi" istediler. Bir de 60x90 alt acma ortusu istiyorlar ozellikle kucuk olmasin dediler (sleepy o boyda zaten).

Kendi pompalarimi getirmedigim icin Mamajoo marka sifir pompa hastaneden tedarik edildi, sabit emme unitesi ucuna tum hortumlar, basliklar ve sifir biberon size aciliyor. Ana uniteye de sut degmedigi icin gonul rahatligi ile kullanabilirsiniz.

Hasta bezi icinde gazli bez var, cok kanamam yok, depend kullanmaya gerek olmayacak gibi. Şu ana kadar 7 unite 1000lik serum takildi, bobrekler calissin diye... artik o is de bitti.
Herseyi yazdim :))
Gözünüz aydın olsun Allah analı babalı sağlıklı bir şekilde büyütmeyi, en kısa sürede evlatlarınızı alıp evinize dönmenizi nasip etsin inşallah :KK200::KK200:

Kızlaaaar o kadar mutluyum ki bugün kanguru bakımı için gittiğimde emzirebilecegimi söylediler 🤗 hem kızımı hem oğlumu emzirdim Rabbime binlerce şükürler olsun. Kızım henüz güçlü değil fazla ememedi. Oğlum daha iyi emdi. İnşallah bundan sonra hergün emzirecegim saat 3 te 🤗🤗🤗🥰🥰 umarım taburculukta yakındır. Darısı bekleyen tüm annelere inşallah 🤲
Çok sevindim adınıza gözünüz aydın :nazar:

Darisi basima 🤲

Valla canım benim doktorum hiçbir risk görmemesine rağmen 31. Haftada vurdurdu ben de onu anlamadım cidden her doktor farklı sen sormadın mı peki neden vurdurmuyoruz. 34. Haftadan sonra gerek duyulmuyor sanki
Önce ikileme dustu kendi de şimdi gerek yok demeye başladı anlayamadım ki kuzum

Öncelikle hayırlı olsun canım benim de 5. Haftada kalp atışları duyuldu biri daha netti daha geç döllenmiştir benim bi kese göründü 1 hafta sonra diğer kese göründü aşılama ileydi benim de
Ya o zaman benim de demek aralarında en az bir 4 5 gün var. Allahtan hayırlısı. Gönlüm ikincinin de kalp atışını duymaktan yana. İnşallah hayırlı olan olur..

36 bitmiş oluyor kuzum 37 ya olur ya olmaz yani
tamam canim daha ne olacak masallah subhanallah girmezler insallah hepimizin hayali bu haftalarda bu kilolarda dogum yapmakti zaten rahatla biraz biliyorum cok zor ama hamileliğinin son günlerini iyi hatırla her ani yaşa. dogunca bambaska bir macera başlayacak çok önemli bir eşikten geciyorsun :) özellikle ilk kez anne olacaklar icin söylüyorum hayatınız öncesi ve sonrası diye ayrılıyor resmen dogumda

Gözün aydın canım ne güzel bir haber bu maşallah 🧿 🙏🏻

tamam canim daha ne olacak masallah subhanallah girmezler insallah hepimizin hayali bu haftalarda bu kilolarda dogum yapmakti zaten rahatla biraz biliyorum cok zor ama hamileliğinin son günlerini iyi hatırla her ani yaşa. dogunca bambaska bir macera başlayacak çok önemli bir eşikten geciyorsun :) özellikle ilk kez anne olacaklar icin söylüyorum hayatınız öncesi ve sonrası diye ayrılıyor resmen dogumda
Onca tedavi onca ilaç onca hastane ameliyat hacı hoca derken iple çekiyorum şuan doğum sonra bebeklerimle eve gelmiş olmayı 🤗 insallah gerek kalmaz kuveze sarılık falan da olmazlar inşallah Rabbim hepimize hayirla sağlıkla büyütmeye ömür hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder 🥰

Back