• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

@Nameless Warrior nasilsin canim doktorla mama isini konustun mu? bugun kontrolde 2500u gectikleri icin prematili birak artik dedi doktor. zaten başka bulamayıp sabah normal aptamil 1e basladim. @beyaz_lale sen hangi mamayi kullanıyorsun konusmus muyduk
Yok kuzum konusmadik mamayi ben suan hipp organik olani kullaniyorum bu hafta kontrol var bakalim bana ne der dr devammi yoksa baska seymi onerir bilmiyorum canim benim umarim gene kilo almislardir 🤷🏻‍♀️

Geldim zurnanın zırt dediği yere kizlar haftaya hazır ol doğum var dediler 😑 bebeklerim kilo alımını bırakmış 😪 1 hafta daha bekleyip hemen snra spinal anestezi ile doğum yapılacakmisim çok korktuğumu söylesem de genel de bebekler etkilenir özellikle ikinci çıkan bebek dedi ve beni dinlemeden onlari tehlikeye sokamam dedi bu arada kilolarını söyledi 2400 müş sizce nasıl? Doğum yapan hanımlar kuveze girer mi benm findiklarim tecrubeleriniz nasıl
Valla dogumum epidural basladi, katater girdi, ilerlemedi, 2 kez denedi. Spinale gectik igneyi yurutemediler 2 kez de bu etti 4 🤪 Donduk genel anesteziye... Tek seferde hepsini denedim cok sukur
🤣🤣 Dogumda planlar islemiyor, akisina birak korkma...
Bebekler etkilenmesin diye on hazirliklari genel anestezi oncesi ben ayikken yaptilar, bi tik genis kesi yaptilar 2 bebegin karnimdan cikis araligi 3dk.
En dogrusu ne ise doktorun yapar.
2 Gunluk minicik yogun bakim tecrubeme dayanarak kuvoze girmeyi etkileyen en onemli faktor kilo degil, burada 37-38 haftada dogmus yogun bakim bebekler var, baksan tosun gibiler masallah ama kimi ememiyor, kimi yardimsiz soluk alamiyor vb. En onemlisi bebegin yasamsal yetilerini desteksiz kullanabilmesi...

Simdilik entubeler, surfaktan aldilar. Ciger tepki verdi, sismeye basladi. Bugun eko cekilecek. Her beslenmede hortumla 2cl besleniyorlar, 20şer gr almislar, cis kaka yapiyorlar. Durum stabil, gorunum olumlu.
Henuz sagip verecek gibi sut inmedi, kolostrum hala damla damla, seker ignesi getirdim bugun 2-3 damla bile olsa verecegim zaten o kadar tuketiyorlar.
Her gun sapka-corap- muslin ve battaniye degisiyoruz.
Yatagin tabanina battaniye seriyorlar, muslini cift tarafli rulo yapip ortaya bebegi yatiriyorlar, ısiyi ayarlayip bazen corap giydirip bazen komple soyuyorlar.
Hastane 3 gun yatis verdi, bugun gece de 2.kez gorus izni verdiler sevindim 😁
Hayırlı olsun canım gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah. Senin bebişlerde süpriz yapıp erken gelmişler. Hayırlıca alıp evinize dönersiniz inşallah.

Canm bnm direk dr ilk tek kese gördü tup bebek olduğu için çok sevindik tuttu diye snra 1 hafta snra başka dr a gittim orda öğrendim ikiz olduğunu 2 kese varmış düşün yani görmemiş adam keseyi
Kalp atışlarını birlikte mi duymuştun peki. Benim geçen hafta ikiz olduğunu bana da ekrandan göstererek söyledi de bu hafta tek birinin kalp atışını duyduk. Diğeri haftaya inşallah duyulur..

Valla dogumum epidural basladi, katater girdi, ilerlemedi, 2 kez denedi. Spinale gectik igneyi yurutemediler 2 kez de bu etti 4 🤪 Donduk genel anesteziye... Tek seferde hepsini denedim cok sukur
Bebekler etkilenmesin diye on hazirliklari genel anestezi oncesi ben ayikken yaptilar, bi tik genis kesi yaptilar 2 bebegin karnimdan cikis araligi 3dk.
2 Gunluk minicik yogun bakim tecrubeme dayanarak kuvoze girmeyi etkileyen en onemli faktor kilo degil, burada 37-38 haftada dogmus yogun bakim bebekler var, baksan tosun gibiler masallah ama kimi ememiyor, kimi yardimsiz soluk alamiyor vb. En onemlisi bebegin yasamsal yetilerini desteksiz kullanabilmesi...
Masallah masallah sana 41 kere maşallah hemde 🧿 ben olsam o ameliyathane nolurdu acaba
Canım o haftalar bana mucize fibi geliyor çok şükür ssn gelmişsin sıkma artık canını

Kalp atışlarını birlikte mi duymuştun peki. Benim geçen hafta ikiz olduğunu bana da ekrandan göstererek söyledi de bu hafta tek birinin kalp atışını duyduk. Diğeri haftaya inşallah duyulur..
İkinci gittiğim dr kendi tup bebek dr um prof du ve çok tecrübeli alttan baktı transferden 3 hafta falan sonra duyduk kalp atışı alttan

Simdilik entubeler, surfaktan aldilar. Ciger tepki verdi, sismeye basladi. Bugun eko cekilecek. Her beslenmede hortumla 2cl besleniyorlar, 20şer gr almislar, cis kaka yapiyorlar. Durum stabil, gorunum olumlu.
Henuz sagip verecek gibi sut inmedi, kolostrum hala damla damla, seker ignesi getirdim bugun 2-3 damla bile olsa verecegim zaten o kadar tuketiyorlar.
Her gun sapka-corap- muslin ve battaniye degisiyoruz.
Yatagin tabanina battaniye seriyorlar, muslini cift tarafli rulo yapip ortaya bebegi yatiriyorlar, ısiyi ayarlayip bazen corap giydirip bazen komple soyuyorlar.
Hastane 3 gun yatis verdi, bugun gece de 2.kez gorus izni verdiler sevindim 😁
Canim saglimli olsunlar da onemli olan bu. 3 gun sana mi yatis verdiler? Sezeryande 2 gun yatis veriyorlar saniyordum. Bebiskolarda yakinda kuvozden çıkarlar endiselenme hic.

Geldim zurnanın zırt dediği yere kizlar haftaya hazır ol doğum var dediler 😑 bebeklerim kilo alımını bırakmış 😪 1 hafta daha bekleyip hemen snra spinal anestezi ile doğum yapılacakmisim çok korktuğumu söylesem de genel de bebekler etkilenir özellikle ikinci çıkan bebek dedi ve beni dinlemeden onlari tehlikeye sokamam dedi bu arada kilolarını söyledi 2400 müş sizce nasıl? Doğum yapan hanımlar kuveze girer mi benm findiklarim tecrubeleriniz nasıl
Kuzum hayırlısı olsun bence kiloları iyi ciğer gelişimleri nefes iyiyse kuvöze girmez allahın izniyle hiççç korkma

Kizlar kendim için kaç pijama koyayım hastane çantama tecrübeli hanımlar bebeklere 1 er tane 10lu koydum 3 er tane de 5 li koydum hastane çıkışı bol bol bez 2 paket ıslak mendil koydum

Doğum yapan arkadaşlarıma hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah sağlıkla darısı bekleyen herkese🥰

Arkadaşlarım sat.a göre 5+4ten gidiyorum vajinal muayenede ikizlerden birinin kalp atışını net aldık diğeri için belli belirsiz ama yolc sac var haftaya tekrar gel dedi. Net olarak kalp atışı yok demedi..

Siz de bu şekilde bir durum ile karşılaşan var mi? Benim bebeklerim aşılama sonucunda ikiz oldu. Acaba biri daha mı geç dollendi. Tecrübeli annelerim yardımcı olur musunuz bana😍
Öncelikle hayırlı olsun canım benim de 5. Haftada kalp atışları duyuldu biri daha netti daha geç döllenmiştir benim bi kese göründü 1 hafta sonra diğer kese göründü aşılama ileydi benim de

Bana iste vurmadı canim ciğer geliştirici yani neden vurmadı anlamış da değilim ya
Valla canım benim doktorum hiçbir risk görmemesine rağmen 31. Haftada vurdurdu ben de onu anlamadım cidden her doktor farklı sen sormadın mı peki neden vurdurmuyoruz. 34. Haftadan sonra gerek duyulmuyor sanki

Gelmiş geçmiş olsun canım bundan sonrası bebişleri alman ozamana kadar kendine çok dikkat et minnoşların sana çok ihtiyacı olcak ☺️

Canim saglimli olsunlar da onemli olan bu. 3 gun sana mi yatis verdiler? Sezeryande 2 gun yatis veriyorlar saniyordum. Bebiskolarda yakinda kuvozden çıkarlar endiselenme hic.
Ben ilk sezeryanda da 3 gece yattim bu baska hastahanede ama gene 3 gece yatis verdiler. Dogum aksam gec olunca ilk geceyi adamdan saymiyorlar demekki. (Parasini alirlar o ayri 🤪)

Valla canım benim doktorum hiçbir risk görmemesine rağmen 31. Haftada vurdurdu ben de onu anlamadım cidden her doktor farklı sen sormadın mı peki neden vurdurmuyoruz. 34. Haftadan sonra gerek duyulmuyor sanki
Ben 28 deyim ne olur olmaz diye vurduryor ilk dozu sonra 34 te vururuz dedi 🤦‍♀️ İnşallah o haftalaeı görürüz

34ten sonra cok ekstrem durumlar harici gerek yok, ciger sismis oluyor. Ters bir durum olursa da dogar dogmaz surfaktan veriyorlar kisa surede toparliyor.

Back