2022 ikiz annesi olacaklar

İnşallahh geçer canım benım, elim ayagım boşaldı bı de okulda basıma gelınce ne yapacagım bılemedım, İnşallahh olmaz bir daha, asistanlardan biri ben ağlayınca korkma bebekler ıyı, kanama çok kişi de oluyor, tedbir amaclı buradasınız falan dedı, Hulusı hocayı da özledim ben ya, sen boyle dıyınce aklıma geldi bak.. Cok sukur nihal hoca da cok ilgili sıcak davranıyor ☺️🤲🏻
Çok doğru demiş kuzum hemen hemen tup bebek ve ikizlerde kanama olabiliyor ondan korkma hiç bebeklerde yavaştan horman salgilayip tutunmasını saglamlastirdikca geçiyor hepsi allahin izniyle 😊 yaa sorma o hocamız candi artık muaynesini açılışa geçerse dayanamaz bi gideriz kesin 🤭 aynen Nihal hocada çok tatlı bir bayan ve demistim daha tecrübeli merak etme iyi emin ellerdesin 🤗😇

Çok doğru demiş kuzum hemen hemen tup bebek ve ikizlerde kanama olabiliyor ondan korkma hiç bebeklerde yavaştan horman salgilayip tutunmasını saglamlastirdikca geçiyor hepsi allahin izniyle 😊 yaa sorma o hocamız candi artık muaynesini açılışa geçerse dayanamaz bi gideriz kesin 🤭 aynen Nihal hocada çok tatlı bir bayan ve demistim daha tecrübeli merak etme iyi emin ellerdesin 🤗😇
Hulusı hocayla vedalasırken bebekleri sevmeye muhakkak getireceksin dedı 🥰inşallah o gunlerı de görürürz🤲🏻

Yok kuzum benim değil tabikide her dr görüşü bakışı bir yerde farklı oluyor öyle düşünmek lazım bide Allah korusun ne kadar ultr baktırmak bazen görünmeyecek şeylerde oluyor sen hiç korkma takılma benim bakıldığım dr belki hep böyle yapiyordur ondan dedi mesala erkek de banada dedi böbrek bakılsın takip edilsin her zaman erkeklerde olabiliyor bazen büyüklük şuan yok ama dedi böyle düşün kucağımıza alana kadar her zaman tedirginlik olacak ins sag saglim iki bebeklerimize alacağız allahin izniyle 🥰🤲🏻 ben 25 haftada bide şeker yüklenmesine gideceğim onuda hayirlisiyla atlatalim ins 🤗😇
İnşallah güzel geçer o da canım çok sağ ol 🤲🏻🤗❤️

selam kızlar bugün kontrolum vardı 20+4 bebekler iyiymis 375 ve 410 gr olmuslar. kalp beyin el ayak ic organlar falan sıkıntı yok. yalnız rahim ağzı 30 mm ölçtü :KK43: 16. haftada 42ydi, 19. haftada 38di simdi 30 olmuş. 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı. zaten anliyordum o aşağılarda biseyler oluyor bazen agri vuruyor. hafif baski var. otururken sanki bebeklerin ustune oturuyormusum gibi hissediyordum. tabii oyle değil de farkliligi algilamisim iste. moralim bozuldu 2 haftada daha da düşmez insallah
İnşallah kisalmaz ama en azından 30.hafta sınırına yakinsiniz. Ne kadar zamanda bir neye göre kısalan bir şey bu acaba? Belli bir yerden sonra bebeklerin büyümesi de yavaşlayinca daha da kisalmaz heralde bugüne kadar olmaması çok güzel, 30 da öyle kısa sayılmaz tabi ama endişenizi anlıyorum ben de olsam tedirgin olurdum... Bazılarının 3. 4.aylardan rahim ağzına dikiş atılmış. Ola ki kisamaya devam ederse bir şekilde tedbirinin alinabilecek bir durum olmasina şükür.

Kuzum bebislerinin iyi olmasına çok sevindim gözün aydın 🥰 yanlış hatırlamıyorsam ikinci gebeligin senin hem onun hemde ikiz olma sebebiyle öyle olmuştur bir an bide 30 mm hiç düşük değil belki daha azalmaz azalsa bile etrafimda ve 2021 ikizlerde okumuştum ama kisalan selviksi 37 haftayı gördüm dedi o yüzden moral bozma ins hayirlisiyla sende hepimizde bu güzel haftaları görür sağlıkla dogururuz ins 🤲🏻😇
amin insallah hepimiz 36larda dogururuz. benim ikinci gebelik bu evet. ilk gebeligimde rahim agzi nedir bilmiyordum. 37. haftada agrisiz sancisiz acilmam olmuş 4 cm habersiz kontrole gittim doguma alındım. bebek de kilolu değildi zayifti ama o kadar tasiyabildim yani. belirtisiz acilmam oldugu icin de bu hamilelikte korkuyorum ya farketmezsem ya geç kalirsam gittigimde önlenemezse diye.
simdi biraz hizli kisaldi ondan korktum 5 haftada 12mm kisaldi. 2021 annelerini de Bayadır takip ediyorum ama serviks kisalmalari dönemlerine yetisemedim dogum donemlerini okudum hep

Maşşallah canım bebişlerin iyiymiş çok şükür kiloları da iyi 🤲🏻🥰 benim de perinatolog 31 mm ölçtü ama iyi dedi daha önce söylememişti doktorum hep iyi diyordu o yüzden bilmiyorum senin gibi mi azaldı ama 25e kadar problem değil dedi. Benim öyle ağrım olmuyor ya da o hissiyattan. Açıkçası boyum kısa minyonum o yüzden çok uzun olmasını da beklemiyorum bebekler anca sığıyor. En kötü son aylar yatarım sağlıklı olsunlar da diyorum artık. Sen de moralini bozma zor da olsa… Senin doktorun kötü mü dedi bu uzunluk için neden bu kadar moralini bozdun?
minyon olduğum için sığmadığıni düşünüyorum ben de çünkü kendimi yormuyorum genelde yatiyorum enfeksiyon da bence yok koku yok gunde 4 adet progestan fitil kullaniyorum.
hayir doktorum kötü demedi canim belki seninki en bastan beri oyledir o durumda sorun yok zaten sınır 25 mm diye biliyorum. doktorum hizli kisaldigi icin tedirgin oldu 4 haftada bir cagirirken 2 hafta sonra gel dedi.

canım benim tüp bebek doktoru da bana aynı şeyi söylemişti ama şimdi farklı doktora gidiyorum ve bu doktor da tüm iğne ve ilaçları kesti proluton depota gerek yok dedi. insanın aklı karışıyor ister istemez. bu arada sen Ankara'da mısın?
Yok canım ben izmirdeyim ama arkadaşım hemşire benim ve kız 26. Haftada doğuruyordu nerdeyse ikizleri. Kendi doktoru da aynen kestirtti işte böyle. Sonra apar topar tüp bebek doktorumuzu aradı ve hemen proluton değota başlayıp devam etti. Çok şükür 37-39 arası sağlıklı doğum yaptı. Yine de kullanabilirsin iğneyi bence. Zararı yok ama acısı çok☺️

İnşallah kisalmaz ama en azından 30.hafta sınırına yakinsiniz. Ne kadar zamanda bir neye göre kısalan bir şey bu acaba? Belli bir yerden sonra bebeklerin büyümesi de yavaşlayinca daha da kisalmaz heralde bugüne kadar olmaması çok güzel, 30 da öyle kısa sayılmaz tabi ama endişenizi anlıyorum ben de olsam tedirgin olurdum... Bazılarının 3. 4.aylardan rahim ağzına dikiş atılmış. Ola ki kisamaya devam ederse bir şekilde tedbirinin alinabilecek bir durum olmasina şükür.
hizli ya da yavas olabiliyor kisalma önlemek için bazi tavsiyeler var hepsini uyguluyorum. yatmak, progestan kullanmak, enfeksiyona dikkat etmek... 30 mm normal sayılır eh iştelik bir değer. 42den buraya geldiği icin tedirgin oldum bebeklerin agirligi daha ne ki toplasan 800 gram. 4 kg kadar rahim agzinin dayanmasini istiyoruz halbuki. neyse ben fazla endiselendim suanda bir iki güne kabullenir normale dönerim :)
25 mm altina dikis atiliyor heralde ama benim doktorum kac mm bekler bilmiyorum yorum yapmadı

amin insallah hepimiz 36larda dogururuz. benim ikinci gebelik bu evet. ilk gebeligimde rahim agzi nedir bilmiyordum. 37. haftada agrisiz sancisiz acilmam olmuş 4 cm habersiz kontrole gittim doguma alındım. bebek de kilolu değildi zayifti ama o kadar tasiyabildim yani. belirtisiz acilmam oldugu icin de bu hamilelikte korkuyorum ya farketmezsem ya geç kalirsam gittigimde önlenemezse diye.
simdi biraz hizli kisaldi ondan korktum 5 haftada 12mm kisaldi. 2021 annelerini de Bayadır takip ediyorum ama serviks kisalmalari dönemlerine yetisemedim dogum donemlerini okudum hep
Demekki kuzum bünyen senin öyle ondan oluyordur bide bu ikiz olunca biraz hızlıca olmuştur ama bir daha olacak yada fark edemeyeceğim diye hiç düşünme ne de olsa genede tecruben var allahim kötü şeye fırsat vermesin ins güzel zamanlarda hayirlisiyla doğururuz balım 🤲🏻🥰

minyon olduğum için sığmadığıni düşünüyorum ben de çünkü kendimi yormuyorum genelde yatiyorum enfeksiyon da bence yok koku yok gunde 4 adet progestan fitil kullaniyorum.
hayir doktorum kötü demedi canim belki seninki en bastan beri oyledir o durumda sorun yok zaten sınır 25 mm diye biliyorum. doktorum hizli kisaldigi icin tedirgin oldu 4 haftada bir cagirirken 2 hafta sonra gel dedi.
Anladım canım valla işimiz zor şöyle selvi boylu olsaydık daha kolay olurdu tabi 🙁 yani bir de kız kaburgamın altında resmen göbeğim aşağıda da değil ki 🤷🏼‍♀️ ben de evden çalışıyorum genelde uzatıyorum ayaklarımı hiç ayakta kalmıyorum eşim iş yapmama izin vermiyor kendi yapıyor beni bekle diyor hep ona rağmen böyle şimdi önceki uzunlukları söylemediği için ben de biraz korktum kuzum bakalım 6 kasımda gidicem sorayım… Serklaj gerekir mi acaba o da kimisi erken doğuma sebep oluyor diyor ama zaten erken doğum riski olanlara yapılıyor. Şey gibi yani yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan 🤦🏼‍♀️ Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah daha ilerlemez sağ salim vaktinde doğururuz 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Anladım canım valla işimiz zor şöyle selvi boylu olsaydık daha kolay olurdu tabi 🙁 yani bir de kız kaburgamın altında resmen göbeğim aşağıda da değil ki 🤷🏼‍♀️ ben de evden çalışıyorum genelde uzatıyorum ayaklarımı hiç ayakta kalmıyorum eşim iş yapmama izin vermiyor kendi yapıyor beni bekle diyor hep ona rağmen böyle şimdi önceki uzunlukları söylemediği için ben de biraz korktum kuzum bakalım 6 kasımda gidicem sorayım… Serklaj gerekir mi acaba o da kimisi erken doğuma sebep oluyor diyor ama zaten erken doğum riski olanlara yapılıyor. Şey gibi yani yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan 🤦🏼‍♀️ Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah daha ilerlemez sağ salim vaktinde doğururuz 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
İnstgramda çagrı gulumser var, o setklaj yapmıyor, pessar diye bi halka takıyor, çok daha etkılı gıbı geldı bana da 19.haftada takmıs bı hastaya 37.haftda dogum yapmıs

Demekki kuzum bünyen senin öyle ondan oluyordur bide bu ikiz olunca biraz hızlıca olmuştur ama bir daha olacak yada fark edemeyeceğim diye hiç düşünme ne de olsa genede tecruben var allahim kötü şeye fırsat vermesin ins güzel zamanlarda hayirlisiyla doğururuz balım 🤲🏻🥰
amin amin insallah hepimiz 2021 anneleri gibi yakin zamanlarda miadinda dogururuz.
şimdi ben evde yanımda duracak maasli birini araştırmaya baslicam. 2 hafta sonra daha da kisalmis olursa veya serklaja kadar giderse olay birisinin ev işlerini ve yemegi yapmais gerekcek

6 kasima bisey kalmamis canim benim de 2 hafta sonraki randevum 6 kasimda. 25 mm üstüne serklaj koymuyorlar herhalde ama altinda kaça kadar bekliyorlar o doktora kalmis bir sey sanirim. seni de endiselendirdigim icin üzüldüm simdi bana bakma yasanmis biseyler var ve senin kadar iyi takip edilmiyorum bence. benim bebelere o kadar ayrintili bakmadi doktorum 10ar dk toplam mesela

Nihal hoca baktı deıl mı canım, ben cok sevdım doktoru, ben persembe gece hastanede yattım 1 gun, persembe dersimin bitmesine 5 dk kala birden kanlı su geldı benden, panikledım hastaneye gittik, once sakınlestırdı, sonra tedbıren 1 gece burda kal dedı, saollsun kac kere geldı gıttı yanıma.. Bugun evdeyim ama kanama artarsa gelirsin dedı
Cok gecmis olsun iyimisin? Ben de 10.haftada yatmistim hastanede benzer sekilde, cok sukur iyiyiz.

Cok sukur canım, ıyıyım, bebeklerin ıyı oldugunu gördüm ya daha ıyı oldum 🤲🏻
Senın kanaman kac gunde bitmişti canım?
Aktif kanamayi hastanede hemen kestiler, 2 gece yattim. Basladiginda evde tuvaletteydim ayaga kalkmamla kan damlalari yere damladi. Gitti bebekler dedim, tabi hast. gidene kadar elim bosaldi resmen (malum kaybim depresti tabi) banyoda ped vb. gelmedi elime yarim rulo havlu kagidi bastim. Dogru hastane...
Pasif kanama 4-5 gun kahverengi, siyah surdu.
Bir daha gormek istemiyorum kirmizi herseyden nefret ediyorum o derece.

Aktif kanamayi hastanede hemen kestiler, 2 gece yattim. Basladiginda evde tuvaletteydim ayaga kalkmamla kan damlalari yere damladi. Gitti bebekler dedim, tabi hast. gidene kadar elim bosaldi resmen (malum kaybim depresti tabi) banyoda ped vb. gelmedi elime yarim rulo havlu kagidi bastim. Dogru hastane...
Pasif kanama 4-5 gun kahverengi, siyah surdu.
Bir daha gormek istemiyorum kirmizi herseyden nefret ediyorum o derece.
Ya bu dusuk olayı bızım psikolojimizi cok etkılemıs, ben de su gelınce, herhalde kese bozuldu, gıttı bebek dedım.. Peceteye sildikçe geliyor benım de, bazen kırmızı bazen kahverengi, bazen Hıc yok bazen pembe.. Insallah benımkı de biter, kurtuluruz, kafam rahatlar

İnstgramda çagrı gulumser var, o setklaj yapmıyor, pessar diye bi halka takıyor, çok daha etkılı gıbı geldı bana da 19.haftada takmıs bı hastaya 37.haftda dogum yapmıs
Evet evet balım ben de takip ediyorum onu gördüm ama bilmeyen birisi yapamaz herkese ayrı boyut kullanılır çok dikkatli takılması çıkarılması lazım falan demiş hep korktum hatta daha gebeliğin başında kendi doktoruma sordum o da takip ediyor o doktoru dedim çağrı gülümser pessar yapıyormuş serklaj yerine siz ne düşünüyorsunuz diye güldü en baştan sordum ve stalkladım diye heralde 🙈 daha öyle bir şey yok ille gerekecek diye de bir şey yok dedi inşallah gerekmez o doktor da ankaradaymış ben oraya gelene kadar doğururum zaten herkes yapamıyorsa
6 kasima bisey kalmamis canim benim de 2 hafta sonraki randevum 6 kasimda. 25 mm üstüne serklaj koymuyorlar herhalde ama altinda kaça kadar bekliyorlar o doktora kalmis bir sey sanirim. seni de endiselendirdigim icin üzüldüm simdi bana bakma yasanmis biseyler var ve senin kadar iyi takip edilmiyorum bence. benim bebelere o kadar ayrintili bakmadi doktorum 10ar dk toplam mesela
Yok canım olur mu paylaşıyoruz burda herşeyi iyi ki söyledin 💙 aynı günmüş randevularımız güzel haberlerle döneriz inşallah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻 Detaylı ultrasonda mı 10ar dakika baktı şaşırdım valla nerde bu doktor başka bir yere daha gidersin en olmadı kuzum. Baksana ben de detaylı baktı diyorum ama hep pozitif konuştu benimki de problemleri görmezden mi geldi diyorum 🤷🏼‍♀️

X