- 15 Temmuz 2021
- 522
- 510
- 36
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #2.201
canım inşallah gönlünden geçtiği gibi olur, 1-2 haftaya tam netleşmiş olur senin de. benim nifty testte çıktı biri kesin erkek diye, kızı da ultrasonda çok detaylı inceleyince gördük.Ay çok güzel darısı başıma olsundoktorum biri kesin erkek dedi geçen hafta başka doktor da kesin kız dedi anlamadım canım bir şey
canım netleşti o zaman cinsiyetleri gönlüne göre olmuş çok sevindimKuzum benim de aynısı olmuş kız oğluşu geçmiş 20 graferin kızıma
Yaa o da minnoşmuş ama seninkiler doğup ele gelene kadar o da iyice anlar durumu oynar kardeşleriyleoğlum 3 yaşında bilemiyorum yardimci olur mukiskanclik krizleri gecirip işleri zorlastirmamasi yeterli.
emzik ilk basta meme reddi yapabiliyor o yüzden temkinli olmak lazım ama ikizleri istesek de kac ay emzirebiliriz ayni anda emzirebilir miyiz süt olacak mi hepsi muamma.
Gerçekten öyle bakalım biz ne hunerlere imza atacağız sırf bebeleri uyutabilmek için.bende tecrubesizim ama annelik iç güdüsüyle bisekilde büyüteceğiz artık.Ay valla kimbilir ne hallere düşecez canım bende tecrübe de yok bunu da yeni öğrendim işin şakası bir yana da gerekirse her yolu deneriz büyük konuşmamak lazım benim kuzenimin de sallamadığı yer kalmadı başka türlüsü olmuyordu maalesef
Ahaha mecbur kalınca neler yapılıyor bizde tecrübe de yok allah hepimize istediği zaman pıt diye uyuyan çocuklar versin kahveleri öyle içelim kuzum
Hayırlı olsun canım, bende ikizlere gebeyim allah izin verirse şu an 6. Haftanın içindeyim keseyi gördük çok şükür 10 gün sonra da kalp atışı ve bebek oluşumu varmı diye bakılacak ayyy çok korkuyorum hep böyle tedirginim acaba oluşacak mı bişey olacak mı diye sizin nasıl geçti ilk dönemlerpit diye uyuyan bebekler de var her sey nasip kısmetama işimi şansa bırakamam bu sefer emzigi en bastan tutturmaya caliscam oğluma 4 ay vermicem diye direndim sonunda yine de beni emmedi. emmedigi kesinlesince emzik verdim aglamalari azaldi. sonradan da zamani gelince hem sallamayi hem emzigi biraktirdim ama tam bir survivor çocuk büyütmek bebeginiz uslu olsa da iki tane olacaklari icin her türlü el ayak dolasacak
Hayirli olsun. Her birimizde ayri belirtiler oldu bazen kanamali/lekelenmeli ve heyecanli, normalden siddetli bulantilari gordugumuz, bol dinlenmeli bir sekilde bu gune geldik. Ikizi deneyimleyecegimiz uzun bir yolculuk olacak, yolda ogrenecegiz :))Hayırlı olsun canım, bende ikizlere gebeyim allah izin verirse şu an 6. Haftanın içindeyim keseyi gördük çok şükür 10 gün sonra da kalp atışı ve bebek oluşumu varmı diye bakılacak ayyy çok korkuyorum hep böyle tedirginim acaba oluşacak mı bişey olacak mı diye sizin nasıl geçti ilk dönemler
Ayy ne zormuş bu süreç. Daha başımdayım ama inanılmaz aksiyon gibiHayirli olsun. Her birimizde ayri belirtiler oldu bazen kanamali/lekelenmeli ve heyecanli, normalden siddetli bulantilari gordugumuz, bol dinlenmeli bir sekilde bu gune geldik. Ikizi deneyimleyecegimiz uzun bir yolculuk olacak, yolda ogrenecegiz :))
Belki hic olmaz, hersey sut liman olur insallahAyy ne zormuş bu süreç. Daha başımdayım ama inanılmaz aksiyon gibiçok şükür bulantım daha başlamadı erken sanırım siz kalp atışını ne zaman duydunuz acaba? Benim tarihi baz alırsak
Biraz komik olacak belki ama şu + şeylerini hiç anlamıyorumBelki hic olmaz, hersey sut liman olur insallah.. hepimiz ayri seyler yasiyoruz neticede. 6+1 de duydum kalp atisini
Gun sayisi demek. Mesela 5+3 yazinca 5 haftalik 3 gunluk demekBiraz komik olacak belki ama şu + şeylerini hiç anlamıyorumacemiyim nasıl oluyor
aa çok basitmiş yani bende 5+5Gun sayisi demek. Mesela 5+3 yazinca 5 haftalik 3 gunluk demek
Sen allah'a sığın Rabbimin yanında herşey kolaydır amenna kötü de düşünme hamilelik çok farklı bi'şey türlü türlü şeyleri kafamızda kurcalıyoruz bende senin gibi takıntılıyım resmen hastanede uyuyup uyanmak istiyor insanKızlar çok korkuyorum. Kontrolüme de iki hafta var daha. Normalde karnımın bazı bölgelerinde zaman zaman bir sertlik hissederdim elimi koyup dikkatimi verdiğim zaman solucan hareket etmiş gibi bir his olurdu. Ama bir kaç gündür o sertlik hissi olmuyor hiç. Korkuyorum bebeklerime bişey olmasından. Allah'ım herkesin evladını korusun benim evlatlarımıda korusun inşallah
Gun sayisi demek. Mesela 5+3 yazinca 5 haftalik 3 gunluk demek
5 hafta tam bitti uzerine 3 gun aldi demek. 6. Haftanin icinde demek5.haftanin 3.gunu gibi mi yoksa; 5tam hafta bitti,üzerine 3gun daha aldi, aslen 6.haftanin icinde mi demek? Bazi uygulamalarda 17+1deyken 18.haftanin içinde gibi yaparken, bazı başka gebelik takip uygulamalarinda 17.haftanin içinde gibi gözüküyor. Tam çözemiyorum. Mesela trimeser gösteren bir uygulamada 12+1'de değil de 13lü hafta dolunca 2.trimestera geçilmiş gösteriyordu.
Canım gebelik hesabı yaparken 30 gün üzerinden ay hesabı yapılır. Hafta olarak hesap yaparsan 40 haftalık bebek (1 ay 4 haftadan desen) 10 aylık yapar dolayısıyla bu yanlıştır. 5+3 demek 5 hafta bitmiş altıncı haftadan 3 gün almış demektir. 30 gün üzerinden ay hesabı yapıldığı için 1. Trimester 90 günlük, 2. Trimester 120 günlük oluyor. Yani tam 13 haftayı tamamlamışsan 91 gün yaptığı için 2. Trimester geçiyor5.haftanin 3.gunu gibi mi yoksa; 5tam hafta bitti,üzerine 3gun daha aldi, aslen 6.haftanin icinde mi demek? Bazi uygulamalarda 17+1deyken 18.haftanin içinde gibi yaparken, bazı başka gebelik takip uygulamalarinda 17.haftanin içinde gibi gözüküyor. Tam çözemiyorum. Mesela trimeser gösteren bir uygulamada 12+1'de değil de 13lü hafta dolunca 2.trimestera geçilmiş gösteriyordu.
Al benden de o kadar... 1kap bezelye pilav cacik, dus ve kalani boş.. oglen online gebelik egitimine girdim, kizimi pandemi riskleri nedeniyle okula yollamiyorum onun gunluk derslerini anlattim ve gun hic is yapmadan bitti. Bugun bulanti gene basladi, tatsizim yani...baya agirlastim kizlar bugün sadece duş alabildim 1 tencere yemek ve pilav yapabildim. onun dışında tuvalet ve yemek ihtiyaclarimi giderebiliyorum gerisi yok. ya uyuyorum ya uzaniyorum
ev kaldi öyle yapamıyorum bir de çocuk var oyuncaklari yere egilip toplayamadim
Ah benimde bugün bulantılarım yokluyor vallahi korkulu ruyamAl benden de o kadar... 1kap bezelye pilav cacik, dus ve kalani boş.. oglen online gebelik egitimine girdim, kizimi pandemi riskleri nedeniyle okula yollamiyorum onun gunluk derslerini anlattim ve gun hic is yapmadan bitti. Bugun bulanti gene basladi, tatsizim yani...
yarin bi A101e yuruyus yaparim, 2 de camasir yikarim, yarim kalan makaleler var onlarin basina oturmam lazim bi ara...