2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Gündüzleri devam ediyor kucak uykusu, akşama doğru sadece bı yarım saat, 45 dk yatağında kalıyor.Gecen hafta gecenin ilk uykusu 2-3 saat sürüyordu ve sonra saat başı gibi uyanıp kucak,meme istiyordu. Dun gece o durum normale döndü

Çoğu dr önermiyor artık rezeneyi. Doğumdan sonra içeyim dedim gaz için ebe uyarmıştı benide içmek yasak diye bir daha içmedim zaten
Ben de ilk 2-3 hafta içtim sonra bıraktım olumsuz bir şey hissetmedim bıraktığım İçin açıkçası i.
Selaaamm,
Minder aktivitesi- jimlastigi başladı mı sizde?
Geçen ay denemistim, hiç ilgilenmemisti.
Tekrar çıkardım, artık 15-20 dk ağlamadan duruyor bunlara bakarken- abisi bozmazsa
Ben de almak istiyorum minderlerden şuan için pusetin tutma aparatına çıngıraklar bir şeyler koydum o bile inanılmaz dikkatini çekiyor
Kızlar bebekleriniz sabah güne ortalama kaçta başlıyor , gündüz kaç uyku uyuyor ve gündüz uykuları kaç saat?
Bizimki eşim işe giderken 6:30-7 semalarında muhakkak bi uyanıyor ama sonrasında tekrar yatırıyorum, Bugün 8:30 da kalktı yine mesela ama altını alıp emzirip tekrar uyuttum kendim de uyumuşum.
8:30-9 diyebiliriz alt alma emzirme sonrası tekrar uyutmaya saymazsak.

Kızlar bebekleriniz sabah güne ortalama kaçta başlıyor , gündüz kaç uyku uyuyor ve gündüz uykuları kaç saat?
Sabah 8-8:30 gibi başlar. Sonra 10:30-11 gibi tekrar uyur duruma göre bu bazen uzun uyku (2-3 saat) bazen 40-45dk olur. Genelde gündüzleri kısa uyuyor. Toplamda 3-4 kısa uyku yapar. Gece uykusuna da akşam 7-8 en geç 9 gibi geçiyor atak haftası aşısı vs yoksa tabii

Kızlar sütünüz ilk zamana göre nasıl, ilk haftalar göğüslerimi daha şiş hissederdim ve mochiye daha çok süt toplanırdı. Şimdi bebeğin emerken süt geliyor biliyorum ağzının kenarından akıyor ama mochiye daha az toplanıyor ve şişkinlik hissi daha az.
Acaba süt mü azaldı yoksa bebekler daha çok çektiği için mi şişkinlik daha az oluyor?
İlerleyen zamanlarda talebe göre süt üretilecek öyle çok kıyafete çıkma olmayacak diyorlardı ondan mı acaba?

Dün canım o kadar çok cips çekti ki bu Züber’in nohut cipslerinden aldım. Yemin ederim nohutun gaz yapabileceği hiç aklıma gelmedi, hep acaba baharatlı bir şey olur mu ya takılmıştım. Basiretim bağlandı demek
Çocuk gazdan mahvoldu ağla ağla, sonra gece 23:30 gibi sızdı 3:30’da bir kere kalktı. 7’de yine uyandık ama onları saymıyorum önemli olan gece :)

9/10 arası başlıyoruz güne. 3/4 uyku oluyor gündüzleri ama süreleri çok değişken, uyanıklık olarak 1.5, 2 saat kadar dayanabiliyor.

Bizim de hemen hemen aynı, gündüz uykuları kısa ve bazen uyanıklık süresi uzun oluyor (2 Saat kadar) acaba dedim normal mi değil mi ama hepimizin benzermis, sıkıntı yok

Benim de öyle muhtemelen memeler bebelere ayak uydurdu

Sağma makinesi ile çıcuğun Emdiği aynı olmuyor canım onu kafana takma. Şişlik hissinin azalmasının sebebi de damarlar genişliyor

Ama nedense üçüncüde erkek olacak gibi hissediyorum
Kader de ne varsa o canim hayırlısı diyelim
Biz seneye planlıyorduk ama minigimiz kendisi geldi çok da iyi etti,çok şükür

Valla kazalar olabiliyor kontrol etmek lazım sonunda
Hayırlısı böyleymiş ikinci planlı olur
Selaaamm,
Minder aktivitesi- jimlastigi başladı mı sizde?
Geçen ay denemistim, hiç ilgilenmemisti.
Tekrar çıkardım, artık 15-20 dk ağlamadan duruyor bunlara bakarken- abisi bozmazsa
Ahhh yerimmm onu maşallah bizimki de son bir haftadir ilgileniyor diyebilirim ama cok uzun kalmıyor biraz bakınıyor farkında olmadan elini falan vuruyor sonra bağırmaya başlıyor al beni diye
Sabah 8 buçuk gibi bı uyanıyor koluma alıyorum emerek uyuyor tekrardan sonra 11 de uyanıyor dahası yok bizde gündüz uykusu on dakika diyebilirim çok uzun sürek uyanik kalıyor geceye geçerken de 1 den önce gece uykusuna geçmiyor. Sonrasında 4 de bı uyanır 6 gibi bı uyanıyor gece uykusu düzeni güzel gündüz hiç yok on dakika uyku mu olur ya
Son dediğine katılıyorum kuzum sütümz terbiye oluyor bence bebeğin emecegi kadar üretim yapıyor benim de aynı şekilde
Hemen etki ediyor mu diyosun barbunya yemiştim bende dün akşam öyle çok bişey yapmadı ama sabah huysuzdu biraz işi gücü abiyi bıraktık beyfendiyle ilgilendik

Benim de öyle muhtemelen memeler bebelere ayak uydurdu

Sağma makinesi ile çıcuğun Emdiği aynı olmuyor canım onu kafana takma. Şişlik hissinin azalmasının sebebi de damarlar genişliyor

Sütüm mü azalıyor tribine girdim de
Zaten şurda işe başlamama kalmış 24 gün

Eşimin işi sebebiyle Cuma’ya kadar balıkesirdeyiz, rutinimizi bozmayarak burda da yakındaki pek bahçeleri mesken eyledik oğlumla geziyoruz.Kayınvalidem aradığında da dışarıdaydık tebrik etti aferin kızım ben çok dikkat ettim hep hasta oldu çocuklar sen yapabiliyorsun rahat ol gezdir dedi
Hakaret mi iltifat mı?
Şaka bir yana nedense mutlu oldum. İmkanı olan kendini dışarı atsın bebek arabası sarsıntısıyla uyuyor oturunca uyanıyor resmen, gezmeyi sevecek belli.

Benim de aynı özellikle akşamları sanki daha bir yumuşak oluyor göğüslerim bunu da araştırdım normalmiş ama endişelenmeyelim bence. Ama süt arttırıcı humana filan içmeyi düşünüyorum bana iyi geliyordu o.
Biz de bugün menenjit aşılarını olduk doktor zor geçecek dedi bakalım takipteyim şuan hemşire hemen calpol verin dedi beklemeden doktor ateş çıksın öyle verin dedi. Ben de doktorla aynı fikirdeyim.inşallah rahat geçiririz

Zamanla alışır diye düşünüyorum, bizim de belli olmuyor bazen çok az bazen çok fazla, beyefendinin moduna göre tamamen

Aşılardan önce calpol verildi mi? Bizim doktorumuz aşı öncesi 2.5 ml calpol verdi ona rağmen ateşi oldu 2 kere de biz vermek zorunda kaldık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…