- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #44.201
Biz de öyleyiz canım ev sevdikleri koltuk tepeleri .Bebem koltuktan kanepeden tek başına inebilmeye başladı, ne kadar hareketlı olduğunu varın burdan anlayın. Söyleyeceklerim bu kadar evde her sn bir harb var. Her an her yerde bir tehlike içinde.
Konusmasininkafaya takma bizimkilerin de anlamlı kelimesi yok anlamlı hareketi var ama anne. hayvan seslerini sık öğretiyorum sadece köpek deyince ha diyorlar ama anlamlı bir anne baba falan yok . Bence 18 aydan sonra olacak onlar ama koltuk kenarı yürümesi başladıysa arkadan bağımsız yürüme cabuk geliyor. Önce gözüne kestirdiği yakın mesafeye 2 adımla başlıyor gerisi geliyor Allah inSelam kızlar ben de güncelleme yapayım bari. Maaşallah sizinkiler folik asit bebesi benimki biraz hımbıl.
Öncelikle 5 gün sonra 14 aylık olacak.. Hala yürümüyor ama heryere süper hızlı emekliyor. Ayakta tutunarak yürüyor.
Bence hala anlamlı kelimesi yok. Mama belki? Yerken mama diyor ama mama diyerek istediğini belli etmiyor. Baba dede aşi agu eda gibi kelimeleri söylüyor ama hiçbirini anlamlı kullanmıyor hala. Bir şeyleri işaret ederek istemiyor. Her söylediğimi anlıyor diyenler olmuş bence benimki anlamıyor
Alkış baybay birbir hareketlerini söyleyince yapıyor. Hayvanlar kitabından kedi nerde deyince olduğu sayfayı açıp kediyi gösteriyor (sacece kedi henüz) halka kuleleri geçiriyor tek tek, legoları söküp takıyor, taktıktan sonra alkış yapıyor.
8 dişi var. Gece beslenmesini kendi isteği ile bıraktı. Emmiyor da artık istemiyor. Sadece yemekle besleniyor yani. Günde 4 veya bazen 5 öğün yiyor. Sabah kahvaltıda genelde omlet pekmez zeytin ve portakal suyu veriyorum sonra meyve ara öğünü, sonra öğle yemeği dünden kalan bir şeyler oluyor genelde. Sonra akşam üstü atıştırmalık bir şeyler sonra da akşam yemeği. Eğer akşam yemeği erken yenirse yatmadan 1 saat önce bişiler veriyorum yine meyve gibi.
Günde 2 uyku uyuyor genelde 7,30 uyanış akşam 21 30 kapanış
Aşıya rağmen Rota virüsü ve 6. Hastalık atlattık. Bunun dışında bronşiolit oldu. Antibiyotik kullanandan atlattık.
Bizde durumlar böyle hepsinin gelişimi birbirinden farklı. Konuşmamasını kafaya takıyorum inşallah konuşur sıpa