2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

  • kız

    OY: 132 47,5%
  • erkek

    OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

    OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

    OY: 3 1,1%
  • ikiz kız/erkek

    OY: 3 1,1%
  • üçüz/çoğul

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    278
Bebislerini mamayla besleyen anneler, 1 yasindan sonra ne yapmayi dusunuyorsunuz? Gordugum kadariyla doktorlar 1 yasindan sonra formul mama onermiyor, bir faydasi yokmus.1 yas sonrasi devam sutlerine de itibar etmiyorlar. Illa sut verilecekse inek sutune gecilebilir ama peynir, yogurt, kefir vs yedigi surece sut vermeye gerek yok diyen de var. Benim ne devam sutu icime siniyor ne inek sutu. Sutu tamamen kesmek de cok radikal geliyor kafam karisik :/
 
Ben kızimi mama ile büyütmüştür. 1- 1,5yaşından sonra pınar çocuk devam sütü vermeye başladım . Normal süt Paketinde oluyor ..
 
Ay maşallah ya, biz hala yurumuyoruz tay tay da durmuyor bırakıyor kendini biraz kafama takıyorum
Her bebeğin gelişimi farklı gerçekten bizimde bugün bir yaş muayenemiz vardı. Hiç anlamlı kelime kurmadığı için çocuk gelişim uzmanına yönlendirdiler anne baba bile demiyor henüz. Bebişler bir anda hünerlerini sergiliyorlar yürürler de konuşurlarda insaAllah üzmeyin kendinizi
 
evet doktorlarda diyetisyenlerde önermiyor mama ile devam etmeyi. inek sütü konusunda farklı görüşler var tabii kimi çok yararlı diyor kimisi ise zararlı diyor.. ben pankeke vs katıyorum ama direkt içmesine gerek yok diye düşünüyorum
 
Gece uyandığında mama aramasa komple kesebilirim ama geceyi düşünüyorum. İnek sütü bağışıklığı düşürüyor diyor osman hoca. Süt vermeyi o yüzden düşünmüyorum. Yoğun ev yerleştirme dönemindeyiz bitsin gündüz mamasını komple kesmeyi planlıyorum.
 
Benimkiler de demiyor dede diyor ama o da anlamını bilerek değil
 
bende açıkçası bu konuyu merak ediyorum
bizim doktorumuzda 1 yaşında mamayı kesebilirsin dedi ama ne bileyim içime sinmiyor bazı doktorlar 18 ayda bıraktırıyor
 
Osman Gonulal mi? Allah allah benim son izledigim videosunda sut tuketiminin azalmasinin negatif sonuclarindan bahsetmis. 1-3 yas arasi da 400 ml sut diyor (amerikan pediatri akademisinin onerisiyle). Son zamanlarda fikri mi degisti acaba? Ekliyorum linki buraya.

Benimkinin gece beslenmesi yok ama kilosu dusuk ondan tumden kesmek icimden gelmiyor. Kilosu iyi olup da diger sut urunlerini de guzel tuketse ben de verme geregi duymazdim herhalde.
 
Merhaba,bebeginz kac kilo,
Benimkide 9400
Ama asiri hareketli ona bagliyrm,bizimki 20sinde 1 yasinda olacak bu arada
 
Kızlar bir sorum olacak.balık yedikten sonra yoğurt yemeyin falan derler ya.bebeklere balık verince anne sütü veriyor musunuz arkasından ya da nekadar süre bekliyorsunuz?bi sıkıntı yaşadınız mı bu konuda?
 
Kızlar bir sorum olacak.balık yedikten sonra yoğurt yemeyin falan derler ya.bebeklere balık verince anne sütü veriyor musunuz arkasından ya da nekadar süre bekliyorsunuz?bi sıkıntı yaşadınız mı bu konuda?
Yok bir sıkıntı yaşamadım balık veriyorum sonrasında ve gece hep emiyor bir sıkıntı olmadı.
 
Canim link verdim yukarida belki sana da fikir olur. Ben hala kararsizim
ya inek sütüyle ilgili okadar farklı ve çok görüş varki ben de ne düşüneceğimi şaşırdım
ama mamayı da hemen bırakmak ne bileyim içime sinmiyor
18 aya kadar devam ediyordu takip ettiğim bir hemşire
ama dediğim gibi çok farklı görüşler var neyapacağımızı şaşırdık
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…