• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
7 7thstreet canım istersen önce destek al memeyi doğru tutmayı öğrenmek çok önemliymiş onu anladım ben ve bebeği tutmak. Onları öğrendikten sonrası bebeğe kalıyor artık. Ben onu beceremiyordum hep göğüslerim yara içinde kalmıştı. Şimdi bebeği ve memeyi doğru tutuyorum gerisi kızımda artık
Benim göğüsler de yara olmuştu başlarda artık iyileşti şimdi emerken sorun olmuyor.ama işte memeyi boşaltma sıkıntısı var.başta 2 dakika falan süt çok olduğu için iyi emiyor sorunsuz çekiyor yutuyor görüyorum.sonra sütün tazyiği azalınca aşırı sinirleniyor çekmek istemiyor bırakıp bırakıp tutuyor memeyi

Litereax 3 travel sistem, ama arkadaşım bahsettipinş ben yanlış anlamışım sanırım 😊 ben normal poşetten bahaedıyoruz diye düşündüm ona da bazen anakucağı diyorlar ya
Benimki bunddan kızlar oyuntulu kısma yastık vs koyup düz yapmaya çalıştık. Biraz yatırdık çok sevdi mışıl mışıl uyuyo ama dümdüz olmadığı için emin olamadım yatırabilie miyim yatıramaz mıyım diye
Ben karıstırmışım ya bunu dediğini düşünmedim. Ama buna sımdı yatırabilirsın bence zaten büyüyünce sıgmaz
Kızlar bebekleriniz kıyafetle tsrtıldığı zaman kaç gr düşüyorsunuz tartıdan. Mesela bez, badi ve üzerinde ince alt üst takım var ne kadar düşmem lazım tartıdaki değerden bilen var mı
200 gram yaklaşik
Kızlar biri bahsetmişti ya bebek emmeye vaslayinca sanki göğsümde içinde ama ucu değil cam kırığı varmış gibi acıyor diye bende de aynı o şekil ama ateş şişlik vs yok.ne olabilir ? Bunu yaşayan var mi
Aynısı bende de var, süt tıkanıklığı değil ona eminim ama ne olduğunu çözemedim. İlk bebegımde olmamıştı hiç
Anaaa siz kayseride miydinizz doğumunuz hangi hastanede hangi doktora oldu acaba bende doğuma memlekete kayseriye geldim şimdi döndük tekrar 😊😊
Film gibiydi doğumum :) şehir hastanesinde başladı, Hüma da gönül özsipahioğlunda sonlandı 🙈si nerde yaptınız?

Benim Ilk günden agzini guzelce acan kizim hayta oldu, artik sadece ucunu tutuyor. Ben de bekliyorum bakalim ne zaman düzelecek.
Evet benim ki de ilk başlarda ağzını açıyordu şimdi rahatına düşkün oldu dudaklarını aralıyor sadece :KK6:nasıl alışırsa oyle gider diye düşünüyorum
Yatmadan sağıyorum iki memeyi boşaltıyorum. gece beslenmesini biberonla yapıyorum ikimiz de rahat uyuyoruz öyle.

Migrostan unibaby biberon temizleyici aldım

İlk 15 gün 2 saatte bir alarm kurup kalkıyodum canım. Artık hiç alarm kurmuyorum ne zaman kalkarsa, maksimum 4 saatte uyanıyor zaten. Bir geçen gece bir kalktım 5 saat olmuş uyandırdım tabiki 😂 ama iyi uyumuşum kendime geldim.

200 gr düşüyorum ben

Korkacak bir şey yok, burun temizliği yapınca çok rahatlıyor yap mutlaka

Çok kötüydü virgomm inşallah bidaha yaşamam. İyiyiz çok şükür yarın 40 oluyoruz ❤️😄 darısı sağlıkla başına inşallah kolay geçer doğumun 💕

Ah ne pozitif bir mesaj ❤️ kendime geldim çok şükür kuzum
Video da doktor 1 haftada o serumu vitirin demişti ama bizim bitmedi bozuluyor mu acaba serum o yüzden mi 1 hafta diyor ? Daha kullanamaz miyiz ? Siz nasıl yapıyorsunuz?

Bu sabah ilk defa 30 cc civarı emmiş yani göğüslerin yarısını boşaltmış çok sevindim.emdikten sonra sağdım sol göğüsten 10 cc falan çıktı sağ göğüs olduğu gibi kalmış önce çok açken solu vermiştim iyi çekmiş.sonra uyuyakaldı kaldırıp sağı verdim.acaba tekrar aynı göğsü mü vermek lazım iyice boşalana kadar onu bilemedim.şimdi 3.30 da sağmam lazım normalde ama uyanınca yine emzircem bakalım nekadar emecek

Evet benim ki de ilk başlarda ağzını açıyordu şimdi rahatına düşkün oldu dudaklarını aralıyor sadece :KK6:nasıl alışırsa oyle gider diye düşünüyorum

Video da doktor 1 haftada o serumu vitirin demişti ama bizim bitmedi bozuluyor mu acaba serum o yüzden mi 1 hafta diyor ? Daha kullanamaz miyiz ? Siz nasıl yapıyorsunuz?
Benim de doğduğunda hastanede tüm kahverengiyi ağzına alıyordu ona rağmen yara oldu göğüslerim.sonra sarılık falan oldu o ara mecbur biberona geçtik ondan sonra emerken daha az açıyor ağzını.sanırım biberon ucuna alıştı ona göre açıyor.emsin de önemli değil oğlum 2 kere emmedi 2 sene süt sağıp sağıp verdim.bunda da öyle olursa diye kabusum oldu.emsin herşeye razıyım

Benim de doğduğunda hastanede tüm kahverengiyi ağzına alıyordu ona rağmen yara oldu göğüslerim.sonra sarılık falan oldu o ara mecbur biberona geçtik ondan sonra emerken daha az açıyor ağzını.sanırım biberon ucuna alıştı ona göre açıyor.emsin de önemli değil oğlum 2 kere emmedi 2 sene süt sağıp sağıp verdim.bunda da öyle olursa diye kabusum oldu.emsin herşeye razıyım
2 sene yazacağıma 2 kere yazmışım

Litereax 3 travel sistem, ama arkadaşım bahsettipinş ben yanlış anlamışım sanırım 😊 ben normal poşetten bahaedıyoruz diye düşündüm ona da bazen anakucağı diyorlar ya

Ben karıstırmışım ya bunu dediğini düşünmedim. Ama buna sımdı yatırabilirsın bence zaten büyüyünce sıgmaz

200 gram yaklaşik

Aynısı bende de var, süt tıkanıklığı değil ona eminim ama ne olduğunu çözemedim. İlk bebegımde olmamıştı hiç

Film gibiydi doğumum :) şehir hastanesinde başladı, Hüma da gönül özsipahioğlunda sonlandı 🙈si nerde yaptınız?
Hüma da Nagihan hanımda yaptım ben de doğumdan bir ay öncesinde gelmiştim son ay hep o takip etmişti zaten 😊 memnun kaldınız mı Gönül hanımdan

Canim ben doğduğundan beri reflü yataginda yatırıyorum ,bazen fışkırarak bazen normal şekilde kusuyor ama illa ki hep kusuyor, emince ,emdikten sonra uyuyor zar zor bu sefer uyurken gaz gelirse onu cikaricam derken yine kusuyor, yan yatırıyorum hep büyüdükçe geçecek diye umut ediyorum
Aynı seyleri yaşıyoruz. Gece 1,5 saat uyuyacaksam da ıyuyamıyorum korkudan en ufak sesinde on dk da bir başındayım kuscak diye korkumdan iyice fobi oldu bende
Benimde hastanemde 415₺ olmuş muayene ücretleri maalesef en son bende 285₺ odemistim🙁
Yuh ya ne kadae artmış. Yılbaşı zammı mı bunlar yeni yıldan sonra ben de gitmedim hastaneye kesin bizimki de böyle oldu of
Arkadaslar memeyi bosalttigini nerden anliyosun birde ben her seferde tek gogustenn emziriyorum bazen sadece 10 dk emiyor bazende 20 25 dk hiç ayni anda iki gogusten emzirmedim kilo alimida iyi
Canım meme boşalmayınca sertlik oluyor ben ordan anlıyorum. Benimki de bazen bes dk bazen on bazen 20 dk ama kilo alımı çiş kaka yapımı güzel ben de tek memeden emziritorum 2. Yi emmiyor
Bu sabah ilk defa 30 cc civarı emmiş yani göğüslerin yarısını boşaltmış çok sevindim.emdikten sonra sağdım sol göğüsten 10 cc falan çıktı sağ göğüs olduğu gibi kalmış önce çok açken solu vermiştim iyi çekmiş.sonra uyuyakaldı kaldırıp sağı verdim.acaba tekrar aynı göğsü mü vermek lazım iyice boşalana kadar onu bilemedim.şimdi 3.30 da sağmam lazım normalde ama uyanınca yine emzircem bakalım nekadar emecek
Canım ben üst üste aynı memeyi veriyorum ön süt son süt olayı var ya hep değiştirirsen benek hep ön sütü alır son sütü de alması için en son hangi memeyi emzirdiysem tekrar ondan başlıyorum

Valla aynı videoyu izledik sanırım 😂 bitmiyor bitene kadar kullanırız ya, ablam kullanıyordu bir şey olmaz bence

Bebeğim resmen mamayla büyüyor ya çok üzülüyorum
İster mama ister anne sütü ile büyüsün. Sağlıklı ve yanında ya annesi onu seviyor ya gerisi önemli değil. Ben her oğlanı emzirdiğimde kızımı anıyorum. Her baktığımda o geliyor aklıma. Benzemiyorlar birbirlerine. Ama süt mü mama mı hiç biri önemli değil. Yanyana olmanız paha biçilemez. Bunu düşün ve anı yaşa. 🥲

İster mama ister anne sütü ile büyüsün. Sağlıklı ve yanında ya annesi onu seviyor ya gerisi önemli değil. Ben her oğlanı emzirdiğimde kızımı anıyorum. Her baktığımda o geliyor aklıma. Benzemiyorlar birbirlerine. Ama süt mü mama mı hiç biri önemli değil. Yanyana olmanız paha biçilemez. Bunu düşün ve anı yaşa. 🥲
Çok doğru söylüyorsun ya ama işte anne yüreği her şeyi düşünüyor 🤲🏻 Rabbim evladınıza hayırlı sağlıklı ömür versin meleğiniz zaten sizi cennette bekliyo 🥰 Allah evlatlarımızla sınamasın kimseyi inşallah

Kızlar moralim çok bozuk. Benim 3.5 yaşındaki oğlum grip olmuş sabahtan beri hapşırık burun akıntısı... Ateş yok ama oksurukte var hafiften. Kıza geçecek diye ödüm gidiyor

Kızlar moralim çok bozuk. Benim 3.5 yaşındaki oğlum grip olmuş sabahtan beri hapşırık burun akıntısı... Ateş yok ama oksurukte var hafiften. Kıza geçecek diye ödüm gidiyor
Ayy bütün çocuklar hasta ya kıyamamm. Sürekli ateşini ölçün Allah şifa versin 🤲🏻

Kızlar bugün kontrolümüz vardı. Kilomuz boyumuz gayet önde gidiyor hala sarılığımız geçmiş değil bunun için idrar yolu testi sonra tiroidlerine falan bakılacak inşallah bir şey çıkmaz da anne sütünden dolayı sarılıktır ☹️ başına böyle bir şey gelen var mı 😔
Biz varız, kan uyuşmazlığından dolayı uzamış sarılık çıktı, değer çok yükselmedi. Ama 1 ay kontrolünde hala sarılık vardı, doktor 3-4 ay sürer böyle dedi. Yeşil reçeteli bir ilaç yazdı Luminaletten. Çok tereddüt ettik kullanıp kullanmama konusunda çünkü ilaç normalde epilepsi ilacı. Karaciğeri fazla çalıştırıyormuş, böylece bilirubin değeri düşüyormuş. Günde 3 kez yarım tablet, 1 hafta kullanıp kontrole gelin denildi. Kullandık, bugün ölçüm yapıldı düşmüş değer daha kullanmaya gerek kalmamış. Bu arada bizim de T4 ve TSH bakıldı önceki kontrolde. Uzamış sarılık için standart ölçümler sanırım.

Biz varız, kan uyuşmazlığından dolayı uzamış sarılık çıktı, değer çok yükselmedi. Ama 1 ay kontrolünde hala sarılık vardı, doktor 3-4 ay sürer böyle dedi. Yeşil reçeteli bir ilaç yazdı Luminaletten. Çok tereddüt ettik kullanıp kullanmama konusunda çünkü ilaç normalde epilepsi ilacı. Karaciğeri fazla çalıştırıyormuş, böylece bilirubin değeri düşüyormuş. Günde 3 kez yarım tablet, 1 hafta kullanıp kontrole gelin denildi. Kullandık, bugün ölçüm yapıldı düşmüş değer daha kullanmaya gerek kalmamış. Bu arada bizim de T4 ve TSH bakıldı önceki kontrolde. Uzamış sarılık için standart ölçümler sanırım.
Sizde de aob kan uyusmazlığı mı var bizim de 23 günlük daha geçmedi yüzü falan sarı başka dr ların da fikrini alın canım ilaç konusunda hepsi veriyo mu scaba o ilacı

Aynen birde dikkatli okuyunca anladım bizim ev 26 derece o kadar sıcakta durması sakıncalı daha düşük derecede sıkıntı olmayabılır
Bizim ev de 26 derece azıcık çocuklarla uğraşsam ter döküyorum resmen
Kızlar 26 derece bebek için sıkıntı değil mi hasta olmasınlar sonra bizim doktor 24 bile olmasın dedi sıcak daha fazla hasta edermiş soğuktan
Kızlar korbell alıp kullanan var mı hani şu bebek bezi için özel çöp kovası
Bizde var ben memnunum baya da alıyor ama o kadar çok bez gidiyor ki doluyor sürekli 😂

Back