• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Öyle de çok zor oluyor canım biz en başından beri tam alamadık. Benim kızın ağzı küçük meme aşırı büyük çocuk da haklı 😅 senin kız başta alabiliyorsa yine alır canım geçicidir bu durum 😊 ya da emzik biberon falan veriyorsan oradan öğrenmiştir ucunu emmeyi
Avent biberonla mamaya başladıktan sonra, emzik alan kız onu da boşladı. Baktı süt gelmiyor biberondaki gibi😂😂 bekliyoruz bakalım ilerde belki yeniden alır keyfi gelirse. Benim de başı küçük değil aslında.

Bunaldı kusma yada baş agrisi olmadı bende ben ilk doğum sanmıştım. Büyük ihtimalle iki aneztezi aldığın içindir çünkü genelde benim için tek olumsuz olay ağrının bir anda gelmesi. Çay kahve içtim ekstra bir şey yapmadım aneztezi yi atmak için. Bende ikinci çocuğum olduğunda genelle yapacağım 🙂

Anesteziyi her vücut benzer şekilde karşılamıyor. Bu tölere etme ile ilgili.. 5 kere genel anestezi ile ameliyat oldum hiç bir zaman baş ağrım olmadı. Kapalı ameliyatlarda omzuma kürek kemiğime vuran ağrılar açıklarda sadece ameliyat yerinde ağrılar hissettim, onda da epidural takıldığı için şiddetli ağrılarım olmadı. Ama ayaklanmak, hayata geri dönmek kapalılara göre daha uzun sürdü. Doğumum sipinal anestezi ile oldu. Annelikten mi ameliyatın özelliğinden mi bilmiyorum ama bence en konforlu ameliyatım bu oldu. aynı gün ayaklandım bir daha hiç oturmadım 😂

Ben de aynı durumdayım.kızım memeyi tutuyor başlarda cok cok emiyor 1-2 dk sonra ya uyuyor ya süt azalıyor diye sinirleniyor emmeyi kesiyor.sağıyorum mesela 15-20 cc daha süt çıkıyor.tüm memeyi boşaltamıyor.bende kalanı sağıp veriyorum zaten o da az geliyor üstüne de mama veriyoruz.ya da bi öğün süt bi öğün mama şeklinde.küçük diye mi böyleler yoksa emzirme desteği mi alsam kararsız kaldım.biraz bekleyin büyüyünce daha rahat çeker diyorum bu sefer de yine çekemezse destek almak için geç mi kalmış olurum diyorum çok arada kaldım
Benim kız ne zaman meme alacak ne zaman bırakacak hiç belli olmuyor, genelde uyku arasında kabul ediyor,uyanıkken kavga halinde. 1 haftalıkken emzirme desteği için 90bin takipçili birine gittim,küçük bir şehir ve çok meşhur biri burada ama hiç memnun kalmadım. Önceliği sosyal medya olanlardan kaçınmak gerekiyormuş onu anladım.Siz de destek alacaksanız benim gibi süslü hesaplara kanmayın,iyi araştırın

Avent biberonla mamaya başladıktan sonra, emzik alan kız onu da boşladı. Baktı süt gelmiyor biberondaki gibi😂😂 bekliyoruz bakalım ilerde belki yeniden alır keyfi gelirse. Benim de başı küçük değil aslında.
Alır alır merak etme daha küçükler huy değiştiriyorlar sürekli 😊 benim ucu da büyük kahverengi kısmı da büyük çocuk haliyle hepsini alamıyor tıkıştırıyorum ağzına 😂 büyüdükçe öğrenecekler daha güzel emmeyi 🥰

Benim kız ne zaman meme alacak ne zaman bırakacak hiç belli olmuyor, genelde uyku arasında kabul ediyor,uyanıkken kavga halinde. 1 haftalıkken emzirme desteği için 90bin takipçili birine gittim,küçük bir şehir ve çok meşhur biri burada ama hiç memnun kalmadım. Önceliği sosyal medya olanlardan kaçınmak gerekiyormuş onu anladım.Siz de destek alacaksanız benim gibi süslü hesaplara kanmayın,iyi araştırın
Ben devlet hastanesinden destek almıştım hemşire tam bir saat uğraşıyordu cidden 10-15 dk göster gitsin yapmadı çok memnun kaldım ben ama kızımda iş yok. Ben her şeyi doğru yapıyorum sıpa hala tam alamıyor 😅 büyüdükçe düzene girer artık napayım şükür bu kadar emiyor oğlum neredeyse hiç emmemişti mamayla büyüdü

Ben devlet hastanesinden destek almıştım hemşire tam bir saat uğraşıyordu cidden 10-15 dk göster gitsin yapmadı çok memnun kaldım ben ama kızımda iş yok. Ben her şeyi doğru yapıyorum sıpa hala tam alamıyor 😅 büyüdükçe düzene girer artık napayım şükür bu kadar emiyor oğlum neredeyse hiç emmemişti mamayla büyüdü
Devlet hastanesi daha mantıklı, lohusa kafa düzgün düşünmeden gittim ben de hem paramdan oldum hem moralim bozuldu hem de bebeğim aç kaldı uykusunda bile içli içli ağladı bir kaç gün.Benim de ilk kızım sırf mama ile büyüdü bu yine az da olsa uykuda da olsa emiyor hiç yoktan iyidir ☺️

Benim kızım da emzik verince bazen emiyor ama genelde tükürüyor. Çok komik 😂 Uykuluysa alıyor gibi geliyor bana iki çekiyor kayıyor süt geldi gelmedi düşünemiyor herhalde 😂

Benim kızım da emzik verince bazen emiyor ama genelde tükürüyor. Çok komik 😂 Uykuluysa alıyor gibi geliyor bana iki çekiyor kayıyor süt geldi gelmedi düşünemiyor herhalde 😂
Hayatim Ben almasini istiyorum cünkü eli ağzına gidiyor yoksa , parmak emmesindense emzik daha iyi bence. Senin kız Maaşallah çok tatlıymış ama uyusun da bir an önce büyüsünler İnşallah 🧿😍

Bebeğim resmen mamayla büyüyor ya çok üzülüyorum
Takma desem de takılıyor biliyorum ama önemli olan sağlıklı olup büyüyebilmesi,ilk kızım şu an 6 yaşında,hiç emmedi,5. Ayında mamayı azaltmaya başladık ek gıdaya geçtik,gayet sağlıklı,bağışıklığı güçlü bir çocuk,Kolay kolay hastalanmaz, hastalansa da çabuk atlatır.İştahı yerinde,yemek seçmez vs.Şu an bebeğime süt yetmiyor diye üzüldüğümde hemen bunları düşünüp motive olmaya çalışıyorum.Keşke şarıl şarıl süt aksaydı ama olmayınca da olmuyor alternatifi var neyseki.

Arkadsslar ben simdi 2 numara bez alicam oglum 38gunluk 8gun önce 4250ydi kilosu simdi 4500 olmustir herhalde kaç paket almaliyim 2 numaradan

Gündüz sağıp gece mi veriyorsun canım.
Yatmadan sağıyorum iki memeyi boşaltıyorum. gece beslenmesini biberonla yapıyorum ikimiz de rahat uyuyoruz öyle.
Kızlar biberonu neyle yikiyorsunuz normal bulaşık deterjaniyla mi yoksa başka bisey mi kullanıyorsunuz??
Migrostan unibaby biberon temizleyici aldım
Yaa kızlar gece 1 de uyuya kalmışım 1.30 gibi kalkıp emzirmem lazımdı alarm da kurmamışım bebeğim 3.30 da ağlayarak uyandırdı beni normalde 2 saat sonra emeceğine 4 saat sonra emmiş oldu ilk defa böyle bir şey oldu kendimi çok kötü hissettim 🥹😢🥲
İlk 15 gün 2 saatte bir alarm kurup kalkıyodum canım. Artık hiç alarm kurmuyorum ne zaman kalkarsa, maksimum 4 saatte uyanıyor zaten. Bir geçen gece bir kalktım 5 saat olmuş uyandırdım tabiki 😂 ama iyi uyumuşum kendime geldim.
Kızlar bebekleriniz kıyafetle tsrtıldığı zaman kaç gr düşüyorsunuz tartıdan. Mesela bez, badi ve üzerinde ince alt üst takım var ne kadar düşmem lazım tartıdaki değerden bilen var mı
200 gr düşüyorum ben
Arkadaşlar burun temizliği yapmak istiyorum bebeğime ama korkuyorum ya 😐
Korkacak bir şey yok, burun temizliği yapınca çok rahatlıyor yap mutlaka
Canım doğumdan 1 hfta sonra fln bende aynısi oldum birdaha olmaz diye dsnuyrm bende lavmanla rahatlamıştim. Sen sabahları aç karnına kayısı incir isla ye ardına ılık su iç.
Maalesef oluyor doğumdan snra kabızlık. Kabızlık gaz benim hayatım boyunca kabusum zaten 🥺 nasılsın bebiş nasıl bu arada? Bende salı doğum yapacağım inşallah🤲
Çok kötüydü virgomm inşallah bidaha yaşamam. İyiyiz çok şükür yarın 40 oluyoruz ❤️😄 darısı sağlıkla başına inşallah kolay geçer doğumun 💕
Geçmiş olsun canım. Umarım tekrarı olmaz. Hislerine gelince bence bu anneliğin doğal getirilerinden, kaygılarından birisi.. her anne çocuğunun kendine yeteceğine inandığı ana kadar bunu sürekli hissetmek zorunda. Hastalık vs bu duyguyu büyütecek, daha ön plana çıkaracaktır. Ama bunu bebeklerimizin gelişimi için avantaja çevirmek zorundayız. Özgür, karar verebilen kendine yetebilen çocuklar büyütmek için en önemli nedenimiz bu olmalı. Nasıl ki birileri bizim için endişe etti ise sıra bizde.. bununla yaşamaya ama hayattan keyif almaya da devam edeceğiz.. öğreneceğiz 🥰😍
Ah ne pozitif bir mesaj ❤️ kendime geldim çok şükür kuzum

Bizde öyle yapıyoruz hatta eczaneden buz kalıbıyla veriyorlar eve gidene kadar bir sey olmasin diye sanirim probiyotik içeriyor ya o bakteriler sıcakta ölmesin diye tedbir amacli diyorlar

Emzirme örtüsüvar çok rahat oluyor ben dışarıda sürekli onu kullanıyorum
Aynen birde dikkatli okuyunca anladım bizim ev 26 derece o kadar sıcakta durması sakıncalı daha düşük derecede sıkıntı olmayabılır

Takma desem de takılıyor biliyorum ama önemli olan sağlıklı olup büyüyebilmesi,ilk kızım şu an 6 yaşında,hiç emmedi,5. Ayında mamayı azaltmaya başladık ek gıdaya geçtik,gayet sağlıklı,bağışıklığı güçlü bir çocuk,Kolay kolay hastalanmaz, hastalansa da çabuk atlatır.İştahı yerinde,yemek seçmez vs.Şu an bebeğime süt yetmiyor diye üzüldüğümde hemen bunları düşünüp motive olmaya çalışıyorum.Keşke şarıl şarıl süt aksaydı ama olmayınca da olmuyor alternatifi var neyseki.
Yaa çok teşekkür ederim canım insan üzülüyor işte. Hayırlı ömrü olsun yavrularının

Ben destek aldım canım ama yine de hepsini alamıyor memenin. 2 aydan itibaren tam öğreniyorlarmış emmeyi bende heyecanla onu bekliyorum. Ben emzirdikten sonra sağıyorum 50 cc falan çıkıyor onu içince direk uykuya dalıyor mamaya gerek kalmıyor ama sağmazsam sürekli aranıyor asla uyumuyor. İnşallah biraz daha büyüdüklerinde öğrenirler de biz de rahatlarız
Benim de 2 göğüsten 50 cc çıkıyor şuan.kızım emdikten sonra sağında 30-35 arası çıkıyor anca 15 emmiş oluyor.arkasından 80 mama ya da süt varsa süt veriyorum 100 le anca doyuyor yoksa kıyamet kopuyor.emse bile süt artmadan mama devam edecek gibi görünüyor.nezaman artacak sütümüz ya benim 2-3 haftadır hep 50 cc.Okadar sağıyorım emziriyorum yine aynı

Benim Ilk günden agzini guzelce acan kizim hayta oldu, artik sadece ucunu tutuyor. Ben de bekliyorum bakalim ne zaman düzelecek.
Bizim bebekte ayni 3 4 gundur ucunu aliyp sapir supur sanirsin ne yiyo boyle diyorum.uclar yara oldu bazen tam kavriyo hergune yeni guncelleme geliyo bu bebelere ya🤣

Back