• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Merhaba kızlar. Oğlum bugun 23 günlük oldu. İlk başta eşim grip oldu sonra bana geçti. Baya ağır atlatıyorum serumlarla ayakta duruyorum. Sürekli maske taktım ama malesef oğlumada geçti. Doktora gittik öksürük hapşırma ve burun tıkanıklığı var. Bol bol emzir dedi, balgam sökücü şurup günde yarım cay kasıgı ve burun aspratöryle burnunu temızlememi söyledi. 3 gün geçti hala aynıyız. O öksürdükçe ben ağlıyorum.. çok zormuş içim parçalanıyor daha çok küçük olduğu için. Bi tavsiyesi olan böyle bir durum yaşayan var mı
Çok geçmiş olsun canım, Allah şifa versin.
Merhaba kızlar, sürecinizi buradan hep takip ettim. Hiç beklemediğim şeyler yaşadım son hafta. Aşırı mutsuzum. Geçen hafta her şey yolundaydı dr muayenesinden çıktım, birden başım dönmeye ve kusmaya başladım. Hastaneye yatırdılar, beyin kanamasından şüphelendiler mr çektiler. Hatta o ara beni sezaryene bile hazırladılar ne olur ne olmaz diye. Çok şükür tahlillerim iyi çıktı, nistagmus vertigo denildi eve gönderildim. Hamile olduğum için ne bir ilaç ne bir manevra yapılamadı. Bugün 8. Gün acıdan ağlıyorum sürekli. Çok hızlı bir baş dönmesi ve bulantı var. Ayağa kalkamıyorum. Karanlık bir odada tek başıma yatıyorum. Kadın doğumcum bu şekilde normal yapamazsın dedi. Haklı çünkü kendimde bile değilim. Sezaryenle alalım dediler. 39+1 de haftaya perşembeye anlaştık. O da ben ısrar ettim, yoksa bugün alalım dedi. Belki hamilelik hormonları yapmıştır dedi ama o da kesin değil. Bebek çıktıktan sonra eğer geçmezse bebeği kucağıma bile alamam çünkü günün 17 18 saati uyuyorum. Hem de duran çocuğu sezaryenle aldıracağım için vicdanım sızlıyor. Eşim doğur, iyileşmezsen vertigo tedavisi olursun diyo. Hiç böyle hayal etmemiştim. Kafam çok karışık 🙏🏻 Sizinle paylaşmak istedim. Çevrenizde hiç hamileliğin son haftası vertigo olan var mı?
Allah yardımcın olsun, sana acil şifalar diliyorum. Bebeğini sağlıkla kucağına alıp, güzelce büyüt inşallah 🤲
Kızlar bebişin gazıyla nasıl baş ediyorsunuz ? Yazığım bugün 2 saat kıvrandı resmen
1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı çörek otunu atıp bir taşım kaynatıp demledim. Emziğini 4 kes daldırıp ağzına veriyorum günde 2 kez. sanırım faydası oluyor alttan gaz çıkarıyor çünkü.
Ya ben çok mu takıyorum bu kanama bitmeyişini? İnternette 15 günden sonra lekey döner yazıyor benim 16. Gün olmasına rağmen adetin 4 günü gibi geliyor ortalama. Aşırı değil ama leke gibi de değil. Doktora gitmek istemiyorum normaldir inşallah 😔
Bende de devam ediyor canım hala.
Kızlar Rabbim izin verirse sabah doğuma gireceğim.3 gebelik kaybından sonra.mucizemi bekliyorum.Korku heyecan bütün duyguları yaşıyorum.🥺 Neolcak nasl olcak bebeğime sonunda kavuşacağım mi faln Sürekli düşünüyorum.Dualriniza talibim🤲🥲
Sağlıkla kucağına al inşallah, Allah yardımcın olsun canım.

Kızlar bebişte şüphelendiğim gibi idrar yolları enfeksiyonu çıktı. Yarın kültürü çıkacak ve böbrek için ultrasona girecek. Doktor antibiyotik tedavisine başlarız dedi. Eşimin arkadaşı hemşire onların başınada gelmiş ama antibiyotik tedavisi demiş doktorları kadın bebeğe antibiyotik mi olur demiş başka doktora götürmüşler. Oda iğne vermiş. Başına gelen varsa ne tür tedavi yöntemi uygulandı paylaşabilir mi?

Özele yönlenme sebebiniz nedir?
Sezeryan için canım. Sonuna kadar normal doğum yanlısı biriyim, ilk bebeğini çok güzel bir şekilde normal doğumla aldım kucağıma. Ama bunda nasıp değilmiş. Çocugun 3 kere kalp atışları düştü almadılar sezeryana. Anca çocuk kakasını tutunca alırız dedi. Öyle bi risk alamazdım 42 haftalık olduğumuz için.

Kızlar bebişte şüphelendiğim gibi idrar yolları enfeksiyonu çıktı. Yarın kültürü çıkacak ve böbrek için ultrasona girecek. Doktor antibiyotik tedavisine başlarız dedi. Eşimin arkadaşı hemşire onların başınada gelmiş ama antibiyotik tedavisi demiş doktorları kadın bebeğe antibiyotik mi olur demiş başka doktora götürmüşler. Oda iğne vermiş. Başına gelen varsa ne tür tedavi yöntemi uygulandı paylaşabilir mi?
Geçmiş olsun canım inşallah diğer sonuçları güzel çıksın paşanın 🤲🏻 bi bilgim yok ama sen nasıl şüphelendin

rinapera rinapera kaç damla d vit veriyorsun?

Gaz damlası biz de kullanıyoruz biogaia diye bir damla, seninki hangisi?
D vitamini için biogaia verdi bize doktor 5 damla, gaz için sab simplex günde 3 kez 10 damla. Gaz damlasını ilk sağlık ocağındaki hemşire söyledi çok faydasını gördüm diye doktora sorduk olur dedi yazdı. Etkisi oldu bence daha fazla gaz çıkarıyor şu an

Kızlsr mesajşara bakamıyorum kızım Allaha çok şükür ki 38+3 te 3250 g 49 cm dünyaya geldi 🧿❤️ Sezaryeni olanlar söylüyorum asssla korkmayın. Hiç tahmin ettiğimiz gibi zor değil yarın doğumu olan Arkadaşlarım Allah yardımcınız olsun ❤️🧿 besleyemiylrum mama verme dediler vermedik emiyo ama uyuyo iki çekip beş dk uyuyor doyuyo mudur sizce

Kızlar kaç saatte bir emzirmeniz gerekiyo uyuyo şu an ne zaman uyandırmalıyım
Hayırlı olsun bebeğin canım sağlıkla büyüt ben de sezeryanı çok rahat geçmiş biri olarak kesinlikle katılıyorum sana 😍
Emzirme konusuna gelirsek şimdi zaten çok küçük midesi 1 çay kaşığı kadar o yüzden az emzirmen sorun değil yine de eğer pompan yanındaysa sağabilirsin öyle verebilirsin ben hep emzirdim sağım yapmadım artıyor zamanla zaten ama gündüz 2 saat gece 3 saati aşmayacak şekilde emzirmen yeterli 🥰

Sezeryan için canım. Sonuna kadar normal doğum yanlısı biriyim, ilk bebeğini çok güzel bir şekilde normal doğumla aldım kucağıma. Ama bunda nasıp değilmiş. Çocugun 3 kere kalp atışları düştü almadılar sezeryana. Anca çocuk kakasını tutunca alırız dedi. Öyle bi risk alamazdım 42 haftalık olduğumuz için.
Bende şehir hastanesinde sizinle aynı şeyleri yaşadım ama benim kalo atışo düştü diye panik ederek sezeryana aldılar. Çok iğrenç bir muameleyle karşı karşıya kaldım hatta.

Kızlsr mesajşara bakamıyorum kızım Allaha çok şükür ki 38+3 te 3250 g 49 cm dünyaya geldi 🧿❤️ Sezaryeni olanlar söylüyorum asssla korkmayın. Hiç tahmin ettiğimiz gibi zor değil yarın doğumu olan Arkadaşlarım Allah yardımcınız olsun ❤️🧿 besleyemiylrum mama verme dediler vermedik emiyo ama uyuyo iki çekip beş dk uyuyor doyuyo mudur sizce
Gözünüz aydın sağlıkla huzurla büyütmek nasip olsun🌸 emzirme konusu şöyle 2 saatte bir uyandırıp emzirmen gerek. Daha fazlayı geçmesin. Mama verme diyen kim ? Eğer besleyemiyorsan ki ben besleyememişim sarılık olmasındansa mama takviyesi vermeni tavsiye ederim.

Hastanedeki bir ailenin bebeği kuvözde yatarken kapmış 5günlük antibiyotik tedavisi uygulanıyor gecmiş olsun

nasıl şüphelendin canım enfeksiyondan?

Kızlar bebeğin doğum kanalına inmesi için neler yapabilirim? Evde bazen sancım, ağrım oluyor ama nst'ye girince tık yok. Şu an açıklık ne durumda bilmiyorum, haftaya yine kontrolüm var 39 haftalık olacak, sonra muayene sıklığı üç güne düşecek. Doktorum kırk haftayı beklemekten pek uana değil, haftaya da inmemiş olursa suni sancı verebilir galiba. Kesin konuşmadık ama bilemiyorum da. Bu arada doktoruma çok güvenirim öyle doğurtayım kurtulayım kafasında bir insan asla değildir sırf bu yüzden ona gitmiştim, bebek gelişimi de güzel şu an 3350 Gr olmuş.
İnsan son haftalarda beklemek istemiyor ama durduk yere,doğumu bebek başlatmadan suni sancı almanın da riskleri var,ben de aynı gitgelleri yaşıyorum. Bugün kontrolüm var, ayrıntılı olarak konuşacağım,bakalım ne diyecek,40ı geçip beklersek ve sonunda sezeryana dönerse de üzülürüm

Güne sinir olarak başladım 😖 10 gündür ortalıkta olmayan kaynanam eşimi arayıp bebeğin 10unu dökmeye geleceğini söylemiş . O neyse artık 😒 hayır yani benim o durumum mu ya da çok heveslisin ara bana söyle

Back