• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar 2 saatte bir uyandırıp 40 ml süt veriyorum. Sizde durumlar ne?
Ben gün içinde ne zaman isterse (maksimum 3 saat aralikla) gece de 3 saatte bir emziriyorum. Daha erken kendi kalkarsa o uyandığında emziriyorum. Çok derin uyuyorsa bazen biraz daha bekliyorum kendi uyanır mı diye. Biberonu kestigimiz için kaç ml içiyor bilmiyorum açıkçası ama 30-40 dakika kadar emiyor. Çok hızlı emmiyor dinlene dinlene emiyor hanımefendi
Kızlar aklıma geldikçe bi şeyler soruyorum bu hiç elzem bi durum değil ama aile baskısı sonucu sorulmuş bi soru : hastaneye çarsaf götürdünüz mü ben gerek yok diyorum annemler aaaa öyle şey mi olur diyolar siz naptınız gerçekten başladım gelenekçilik lobisinin içine çekilmeye😀
Yok benim aklıma bile gelmedi açıkçası 😂
Kızlar iyi geceler .nasılsın bende 3 gün önce doğum yaptım. Bi sorum var yeni annelere Yastıkli mi yatiriyorsunuz bebisleri yoksa düz mü
Yastık önerilmiyor canım ben kullanmıyorum. Reflü yatağında yatırıyorum bebişi

Kızlar hala hastanedeyiz, bebek cıkana kadar hastanede kalmaya karar vermiştik, pazartesi günü taburcu olacağız inşallah. Bu sürecte sık sık emzirmeye çağırıyorlar beni sütüm yok denecek kadar az damla damla desem yeridir, süt bebek çektikçe çoğalacak dimi, motive olmaya ihtiyacım var, süt artttıcı ne varsa kullanıyorum bu sürecte, zamanla sütüm çoğalır mı, ne diyorsunuz?

Kızlar hala hastanedeyiz, bebek cıkana kadar hastanede kalmaya karar vermiştik, pazartesi günü taburcu olacağız inşallah. Bu sürecte sık sık emzirmeye çağırıyorlar beni sütüm yok denecek kadar az damla damla desem yeridir, süt bebek çektikçe çoğalacak dimi, motive olmaya ihtiyacım var, süt artttıcı ne varsa kullanıyorum bu sürecte, zamanla sütüm çoğalır mı, ne diyorsunuz?

Canım ne zamandır giremiyorum o yüzden öncesini bilmiyorum ama biz de maalesef o süreçten geçtik , sağma makinesi zerre süt arttırmıyor bence , emdikçe sütün artacak ,ilk gün 1 ml süt için yarım saat uğraşıp götürdüğümü ve hemşirelerin almadığını biliyorum . Ama şükür şu an bebek emiyor ve emdikçe sütün damla damla gelmesi bitti , tatlı şeyler yiyip su içiyorum en iyi gelen şey su dediler ama hiç takılma o kısımlara, sen sık sık emzirdiğin sürece o süt artacak ve moralini sakın bozma . Mutlu olmak da etkiliyor bence

Artacak tabiki annesi 💖 moralini sakın bozma bak aramızda emzirme ve süt konusunda hiç sıkıntı yaşamamış kimse yok benim gördüğüm hepimiz önce zorlanip sonra alışıyoruz bebişler de öyle

Arkadaşlar karnım aşırı sert kasılıyor sanırım gün boyunca böyleydi hafif bir sancı da hissediyorum doğum başlangıcı olabilir mi stresden gece boyu uyuyamadım kasılma bebeğime zarar verir mi ya çok sert karnım

Hangi mama markasını hangi ürünü kullandığınızı da yazar mısınız lütfen? 🙏🏻
Şuan hipp kullanıyoruz philips aventin biberonuyla besleme yapıyorum. Şu kaşık şırınga gibi bişey var aldık ama onla beceremedim biberonla devam ediyoruz

Besleme işi hepsinden zormuş cidden
Gerçekten o kadar zormuş ki. Anneme diyorum ki bebeğini emzirebilen anneler cidden çok şanslı. Benimki çok uyuyor sarılıktan dolayı uyandırmak zulümdü ağlıyodum resmen uyandırcam diye. Yeni yeni kendi uyanabiliyor

Arkadaşlar karnım aşırı sert kasılıyor sanırım gün boyunca böyleydi hafif bir sancı da hissediyorum doğum başlangıcı olabilir mi stresden gece boyu uyuyamadım kasılma bebeğime zarar verir mi ya çok sert karnım
Suyun gelmediği sürece kasılma bebeğe zarar vermez ama istersen bi acile git nst çeksinler sancıların düzenli mi bakılsın

Bende ayın 6sında kızımı kucağıma aldım çok şükür. Hiç doktorların dediği gibi çıkmadı maşallah çok sağlıklı bir bebek. 3200 gr 50 cm doğdu 🥰 doğum hikayemi yazmıcam gaz çıkarması dahil her kısmı zor geçti biraz. Dün evimize çıktık çok şükür. Emzirmeden problem yaşıyoruz benim göğüs uçlarım hep yara oldu kanadı emzirmek işkence gibi şuan. Yanlış emziriyorum muhtemelen o yüzden sütümü sağarak veriyorum iyileşen kadar. İnşallah bunu da en az hasarla atlatırız 🙏🏻

Kızlar doğuma 2 gün kaldı ve ben hala oğluma isim bulamadım. Eşimle anlaşamıyoruz bi türlü. Çünkü beyefendi oturup isim düşündüğümüzde herşeye baştan hayır dedi söylediği isimlere de ben yok dedim (yok babamın adı yok vefat eden arkadaşımın adı vs). Selim ismi kibar naif geliyor kulağa anlamı da güzel o olsun dedim en son. Şimdi de etrafımdakiler ismi beğenmiyor artık sinirimden ağlıyorum. Selim ismi eski tip ağır isimlerden mi sizce. Gece uyuyamadım artık 😔😔

Kızlar doğuma 2 gün kaldı ve ben hala oğluma isim bulamadım. Eşimle anlaşamıyoruz bi türlü. Çünkü beyefendi oturup isim düşündüğümüzde herşeye baştan hayır dedi söylediği isimlere de ben yok dedim (yok babamın adı yok vefat eden arkadaşımın adı vs). Selim ismi kibar naif geliyor kulağa anlamı da güzel o olsun dedim en son. Şimdi de etrafımdakiler ismi beğenmiyor artık sinirimden ağlıyorum. Selim ismi eski tip ağır isimlerden mi sizce. Gece uyuyamadım artık 😔😔
Merhaba,isim konusunda biz de çok uzun süre kararsız kaldık en sonunda en beğendiğimiz iki ismi koyduk,çevreye de hiç nasıl bu isimler diye sormadık çünkü herkesin kendince bir fikri var ve herkes beğenmek zorunda değil.Selim ismi bence de çok naif ve zamansız,anlamı da güzel.Çevreye takılmayın,beğenmeyenlere de siz Selim koymayın dersiniz olur biter☺️

Maşallah canım böyle güzel örnekler insanı rahatlatıyor inşallah bizim de senin gibi olur❤️ Sağarken sağım makinesini takıp ne kadar süre bekliyoruz gelsin diye. Saçna bi soru gibi ama cidden kaç dk beklicez ve gelmezse gelmiyor tamam diye bırakmamız lazım acaba

Ne güzel canım ya işte cevrede moral verilmesinin önemi. sana eğer ay sütün mü yok ay sütün gelmedi mi deselerdi tam tersi olacaktı. İnş bizim de hemsireler böyle güzel ilgili denk gelir🤲🏻

Bugün benim de modum düşük. Çğnkü kötü bi haber aldım maalesef doğum öncesi beni çok üzen bi haber. Yüreğimizi rahatlatmak için dua etmek çok iyi geliyor ya da sana ne iyi geliyorsa onu yap canım.

Bu arada doğum günün kutlu olsun🎉🥳🎁
Benim bir damla geldi hemsire sagma emzirme sutu daha hızlı ındırır dedi .gıgsunu agzına ver sırınga ile kenardan mama sık dedi benek fogsumden geliyor sandı sütü de yavas yavas indirdi cok sukur

Bende ayın 6sında kızımı kucağıma aldım çok şükür. Hiç doktorların dediği gibi çıkmadı maşallah çok sağlıklı bir bebek. 3200 gr 50 cm doğdu 🥰 doğum hikayemi yazmıcam gaz çıkarması dahil her kısmı zor geçti biraz. Dün evimize çıktık çok şükür. Emzirmeden problem yaşıyoruz benim göğüs uçlarım hep yara oldu kanadı emzirmek işkence gibi şuan. Yanlış emziriyorum muhtemelen o yüzden sütümü sağarak veriyorum iyileşen kadar. İnşallah bunu da en az hasarla atlatırız 🙏🏻
Gözün aydın sağlıkla büyütmek nasip olsun 🌸 göğüs ucu yaradından ağlaya ağlaya emzirdim çok berbat bişey😢 ayvanın çekirdeklerini çıkarıp azcık bi suyla karıştırıp jöle kıvamına gelene kadar bekletip sürersen şifa bulucaksındır bende tek o işe yaradı

Biz de aynı durumdayız.sancılarım var bebek her an gelebilir ama isim yok ortada.biz de eşimle anlaşamıyoruz benim beğendiğim hiçbir ismi istemiyor.sanki kendi taşıdı 9 ay kendi doğuracak.üstelik hamileliğim çok kötü eziyetli geçti, bebek de kız.insan derki ne istiyorsan onu koy ama yok.oğlumda da istediğim ismi istememişti son 2-3 haftaya kadar isim koyamamıştık en son benim istediğim ismin yanına kendi adını koydu.her işi yokuşa sürmeye bayılır.kapı süsü falan da sipariş edemedim onun yüzünden.bu arada selim bence hiç demode değil gayet güzel bi isim.çevremde de oğluna selim koyanlar var

Biz de aynı durumdayız.sancılarım var bebek her an gelebilir ama isim yok ortada.biz de eşimle anlaşamıyoruz benim beğendiğim hiçbir ismi istemiyor.sanki kendi taşıdı 9 ay kendi doğuracak.üstelik hamileliğim çok kötü eziyetli geçti, bebek de kız.insan derki ne istiyorsan onu koy ama yok.oğlumda da istediğim ismi istememişti son 2-3 haftaya kadar isim koyamamıştık en son benim istediğim ismin yanına kendi adını koydu.her işi yokuşa sürmeye bayılır.kapı süsü falan da sipariş edemedim onun yüzünden.bu arada selim bence hiç demode değil gayet güzel bi isim.çevremde de oğluna selim koyanlar var
Ben de aynı durumdayım derdim sanırım, en son vazgeçtim eşim koydu ismi ikinciye ben karar vericem 🥲 erkekler yasaklansın oğluşlarımız hariç

• Beğen
Reactions: zan
Back