2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Ya aslinda herkes kendini daha iyi bilir dedigin gbi terleyip dikkat edememe ihtimalin varsa terlememeye dikkat edecen.Mesela ben bebeklerimde sadece bu 40 i cikana kadar cok dikkat ediordum onun disinda bende cok sicaga alismalarina karsiyim.Cok kat kat giydirmem zaten oda sicakligi 22 ideal sicaklik.Doktorumda diordu oksuruk falan olduklarinda fazla sicaklamasin ve usumesin die kisacasi herseyin fazlasi zarar.

Haftaya Perşembe cildiyeye gitcem ama inşallah o zamana kadar iyileşirim

Eklentiler

• 38576CBE-400E-4C8C-9600-D48739B1CF5F.jpeg
    111,5 KB · Görüntüleme: 98
  • E8807CD9-74E5-4216-AA04-B32CB9CA9CDA.jpeg
    58,7 KB · Görüntüleme: 102
Bilmioeum canim ozellikle lohusa terlemesi diolar bu teri atman lazim die.Tabi terleyim yelek giymeden soguga cikarsan yada terli kiyafetlerini degistrmezsen daha kotu olur.Ben kalin giyindim buram buramda terledim ama hasta olmadim cok sukur.Annem yanimdaydi hemen ustumu degistirrdi sirtima bisey sokardi o uyurkende ben dikkat ederdim bas ucumda atlet falan olurdu hemen kendim degstrrdim yada yelek giyerdim.Tibbi seyini tam bilmioeum ama diorum ya ben normalde oyle terlemem hatta hic terlemem diebilirim.Ama o lohusalikta oturdugun yerde buram buram terliosun.Acaba vucut su biriktiriyorda onumu atiyor dogumdan sonra.Her bunye farklidir tabi.Suan bile mesela hepimiz hamileyiz ama okadar farkli seyler yasiyoruz ki.

Gece terlemelerinin sebebi doğum sonrası değişen hormonlarınızdır. Gebelik boyunca östrojen ve progesteron hormonu yükselir. Doğum sonrası seviyeler düşer. Düşük östrojen menopazdaki gibi terleme, duygu bozukluğu ve vajinal kuruluk gibi belirtiler gösterir.

Emziren kadınlarda da östrojen seviyesi çok düşük olur ve buna bağlı olarak gece terlemeleri sıkça görülür. Emziren kadınlardaki prolaktin seviyesi yüksek olduğu için östrojen düşük olur.

Emziren kadınlardaki sürekli terlemenin sebebi hormonların periyodunuzu ve yumurtlamanızı baskılamasıdır. Yani menapozda yaşanan duruma benzer bir durumdur. Gece terlemeleri sadece lohusalıkta değil gebelikte de yaşanır.

Her kadın bu dönemde gece terlemeleri yaşamayabilir. Bazı kadınların periyodları doğumdan hemen sonra başlar. Bu nedenle terleme yaşamazlar.

2 yaşına kadar emer mi bilmiyorum ki ya çoğu bebek emmiyo o kadar bildiğim kadarıyla ama emdiği kadar emsinler tabi
Nasıl da minnoş minnoş düşüncelerin var öyle kıyamam
Sırf oyuzden 1.5 yasında biraktirmistim yani çünkü uyku diye bir şey kalmamıştı artık geceleri sadece keyif için emiyordu yani.
Yani bebeğim büyürken neler yaşarız bilmiyorum ama ben direk 1 yaş civarı kesmeyı düşünüyorum bunda. Yani tamamen kesmesem bile gece memesini bir şekilde bıraktırırım 1 yaşında.
Ben lohusa iken hayatımda üşümediğim kadar çok üşümüştüm. Battaniyelere sarılıp yaşadım resmen 2 3 hafta. Hatta eşim bugün sıcak su torbası soruyordu sıcak su torbası ayarla şimdiden diye

Bugün ne olur ne olmaz her ihtimale karşı formül süt aldım. İlk bebeğimde 2 kutu kadar sma optipro kullanmıştık, bir sıkıntı ya da meme reddi vs yaşamadık diye buna da sma aldım. Yalnız ilk bebegımde aventın bıberonu vardı, bunda Chicco nun biberon başlığını ve Dr. Browns ın kolık biberonunu kullanacam. Avent başlığa tekrar para vermek istemedim evde o kadar seçenek varken.

Bende sma almayi düşünüyorum.Hangisi iyi hangisi kötü bilmiyorum tecrübesiz anne olacagm

Uykumdan yine nefessiz kalıp boğularak uyandım devamı da mide bulantısı ve kusma sağlıcakla doğsaydı bi bebiş kurtulsaydım bu reflüfen
Geçmiş olsun benim de gece oldu içimdeki yanardağ harekete geçti sanki. Yakında ağzımdan lav çıkarsa şaşırmayacağım. Böyle bir yanma yok. Çıkarsam ben de çıkarırım ama bu asit boğazı çok tahriş ediyor o da başka dert..

Söylerdi tabi canım herşey yolundadır stres yapma sağlıkla kavuşacaksınız evladın kucağında misler gibi kokusunu koklaya koklaya evinize gideceksiniz inşallah dualarım sizinle

A Aysey98 canim naptin gittinmi kontrole bugun? Ne dedi doktorunn
Ben doğum yaptım sabah biraz suyum geldi Dr da randevu saatini bekleme dedi 9 saatlik felan bir sürenin sonunda doğdu oğlum epidural aldım hiç böyle bı düşüncem ve planım yoktu ama çok şükür şu an iyiyim

Kızlar sabah sezeryana gidecektim bizimki bekleyemedi suyum geldi şimdi hastahaneye gidiyorum bana dua edin
Sağlıkla huzurla kolayca kavuşun birbirinize
Tebrikler.. sağlıklı mutlu huzurlu bir ömrümüz olsun beraber geçireceğiniz

Kızlar sabah sezeryana gidecektim bizimki bekleyemedi suyum geldi şimdi hastahaneye gidiyorum bana dua edin
Sağlıkla kucağına al inşallah canım haberdar et bizi
Geçmiş olsun canım, sağlıkla büyüsün bebiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…