- 6 Şubat 2022
- 1.520
- 2.916
- 63
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #31.601
Kız ben cidden sadece acıkınca emiyolar sanıyodumİyi fazla almamışsın ki ben daha fazla aldın sandım
Lütfen ben olayım artık dayanamıyorum
Son 2 haftada 1 şişe rennie 1 şişe gaviscon bitirdim ve bana mısın demiyor
Bebekli hayata hoşgeldin :) tabiki sürekli emmek isteyecek, karnı doyunca memeyi bırakıp sadece acıktıkça emen bebek anca rüya bebek olur :)
Düşüncesiz kocalar ve daha da düşüncesiz aileleri. Bu erkekler nedense doğup büyüdüğü aileden kopup kendine yeni bi aile kurduklarının farkına varamıyor. Kopmak derken bağlarını koparmasından da bahsetmiyorum ha. sadece önceliği kendi kurdukları aileye vermeliler artık. Bir tane de benim başımda var bu kocadan. 10 kardeşler, eşim ortanca. Ama büyüğüne de küçüğüne dr, kaynanaya kayınbabaya da ilk kim koşar? Eşim tabiki. Ve öyle düzenli gelişi olan maddi durumı iyi olan bi aile dr değiliz yani. Şuan cüzdanımda 5 lira yok, kartlarımda da aynı şekilde.
Evet destek yapıyorum aslında ben tutuyorum ama daha başarılı olamadı girişimlerim, 1 ay sonra verin diyorlar 19 günlük oldu kızım bugün o yüzden artık bu haftadan sonra alistircam inşallah yavaş yavaş. Erken vermek de iyi değilmiş önce emmeye alışması lazım diyorlar. Senin bebişinde meme reddi gibi bir durum olmuş muydu canım hemen verince emziği?Emziği verip onune destek yapabılırsın atamazsa alısır .ben ilk gün vermiştim ama bu bebişte eve gelince vericem inş.sünnettir hurma ve zemzemle bebegin agzını ıslatmak ilk olarak onu yapınca emziği vermiştik tutmustu
Bu arada bende bu derecede askılı gecelikle duruyorum evde. Çorap bile giymiyordum dün giydim nolur nolmaz ayaklarım üşümesin diye. Çok sıcaklamak da iyi değil hem bizim hem bebiş için. Çoğu bebek sıcaktan hasta oluyormuş çok giydirmek de iyi değil, annelerimiz her şeyi bildiklerini düşünüyorlar ama öyle olmuyor malesef. Kayınvalidem birkaç gün geldi kaldı bu çocuk üşüyecek dedi durdu hiç umurumda olmadı. Bana da kalın giyin dedi dedim ben giyemem iyiyim böyle kapattım konuyu.Dogum yapana anneler evde sıcaklığı kaç derecede tutuyorsunuz? Tuttuğunuz derecede ne giydiriyorsunuz?
Yeminlen dünden beri ananem bunalıma soktu beni, evin içi 22 23 derece arasında duruyor, bu sıcaklıkta kızıma uzun kollu zibin, alt üst takım, şapka, eldiven, corap giydirip birde gevşek şekilde pazen battaniyeye sarıyorum. Kendimde normal bir pijama takımı (uzun kollu), uzun çorap ve cetik giyiyorum. Üşümediğimi hatta aksine sicakladigimi söylememe rağmen, böyle devam edersen siz hasta olursunuz, hastanelerden gelemezsiniz, 40 yaşına gelince kemiklerin hep agriyacak vs deyip duruyor. Yani anlamıyorum çocuğu sıcağa alıştırmak istemiyorum, derdim fatura değil ama anlatamıyorum bir türlü
Gelmesi için özel bir şey yaptın mıSelizay canım süt konusunda üzülme hemen oturmuyor, bazen süt gelmiyor bazen bebek emmiyor bu işler zormuş gerçekten önemli olan ikinizin sağlığı. Sütün yavaş yavaş gelir, gelmese bile çok iyi mamalar var ne olacak mama ile de besleniyorlar. Benim 3. Günden sonra güzel gelmeye başladı, vücut anca toparlıyor. İkinize de çok geçmiş olsun güzel haberlerinizi bekliyoruz.
Bebegin icin bir battaniye daha orte bilirsin canim baslarda alisana kadar.Bide gogsunden ve sirtinda bakabilirsin usuyup usumedigine.Sende bunalsanda kalin giyinmelisin canim lohusa teri die bisey var normalde ben hic terlemem ama lohusayken buram buram terlerim bebegime her uyanmamda atletimi camasrlarimi degistrrim yada annem sirtima havlu falan sokar.Yeleksiz o yataktan basimi kaldirmam ayakta patik corap olur mutlaka.Temmuzda dogum yaptigimda bile yelek giydim ve balkona faln hic cikmadim.Bence dikkat edilmesi gereken bir donem sende dikkat et cogu hastaligi lohusalikta kaparsin bunyen cok zayif oluyor cunku o an.Ve lohusaliktaki o teri atmalisin su gibi terleyerekDogum yapana anneler evde sıcaklığı kaç derecede tutuyorsunuz? Tuttuğunuz derecede ne giydiriyorsunuz?
Yeminlen dünden beri ananem bunalıma soktu beni, evin içi 22 23 derece arasında duruyor, bu sıcaklıkta kızıma uzun kollu zibin, alt üst takım, şapka, eldiven, corap giydirip birde gevşek şekilde pazen battaniyeye sarıyorum. Kendimde normal bir pijama takımı (uzun kollu), uzun çorap ve cetik giyiyorum. Üşümediğimi hatta aksine sicakladigimi söylememe rağmen, böyle devam edersen siz hasta olursunuz, hastanelerden gelemezsiniz, 40 yaşına gelince kemiklerin hep agriyacak vs deyip duruyor. Yani anlamıyorum çocuğu sıcağa alıştırmak istemiyorum, derdim fatura değil ama anlatamıyorum bir türlü
Ben daha iyim bebiş hala küvezde entübe idi ordan çıktı sadece kablo var solunuma yardımcı ama Bugün gördüğümde hızlı hızlı nefes alıyor ona takıldım doktor söylerdi galiba önemli bişey olsa
Merhaba öncelikle geçmiş olsun bende coraspin kullandım 15 gün bişey yoktu son iki gündür ürtiker kurdeşen başladı acaba ilaç mı yaptı diyerek gezinirken sizin yazınızı okudum nasıl atlattınız bu süreci sizede coraspin mi yaptı acabaYok ama corasprin kullanıyorum 1 aydır.kaşıntı da 1 aydır var sanırım o yapıyor.ama hamilelikten önce de kullanmıştım ozaman sorun olmamıştı.alerji yapsa öncesinde de yapması gerekmez mi?
Bana gebeliğe bağlı pupp hastalığına bağlı kaşıntı olduğunu söyledi cildiye doktoru.sadece göbek kısmım kaşınıyordu benim.karnın büyümesine bağlı dedi bi krem verdi.ben kullanmadım.yazın çok sıcaklarda oluyordu o dikkatimi çekmişti.havalar serinledikçe kendiliğinden geçti.bence teşhis yanlıştı benim sıcaklığa bağlı oldu o durum.cildiyeci karın büyüdükçe artar dedi öyle de olmadı.corasprinin prospektüsünde kaşıntı yaptığı yazıyordu ondan şüphelenmiştim ama öncesinde de uzun süre kullanmıştım ozaman öyle bişey olmamıştı.doktor da ilaçtan olduğuna ihtimal vermedi.birde safra salgıları yaparmış gebelikte.Benim kadın doğum doktorum ilk ondan şüphelendi safra tuzlarına baktırmamı istedi.o da normal çıkmıştı.yani birçok şeye bağlı olabilir bence kadın doğum doktoruna söyle durumu aynı zamanda cildiyeye de görün eğer geçmezseMerhaba öncelikle geçmiş olsun bende coraspin kullandım 15 gün bişey yoktu son iki gündür ürtiker kurdeşen başladı acaba ilaç mı yaptı diyerek gezinirken sizin yazınızı okudum nasıl atlattınız bu süreci sizede coraspin mi yaptı acaba
Tavsiyelerin icin tesekkurler canimBebegin icin bir battaniye daha orte bilirsin canim baslarda alisana kadar.Bide gogsunden ve sirtinda bakabilirsin usuyup usumedigine.Sende bunalsanda kalin giyinmelisin canim lohusa teri die bisey var normalde ben hic terlemem ama lohusayken buram buram terlerim bebegime her uyanmamda atletimi camasrlarimi degistrrim yada annem sirtima havlu falan sokar.Yeleksiz o yataktan basimi kaldirmam ayakta patik corap olur mutlaka.Temmuzda dogum yaptigimda bile yelek giydim ve balkona faln hic cikmadim.Bence dikkat edilmesi gereken bir donem sende dikkat et cogu hastaligi lohusalikta kaparsin bunyen cok zayif oluyor cunku o an.Ve lohusaliktaki o teri atmalisin su gibi terleyerekBen terliorum die ustunu inceltme benden tavsiye canim
Teşekkür ederim açıkladığınız için bende kadın doğumcuma söyledim coraspin alerjisi ile bana gelen hiçbir hastam olmadı dedi bende bunu 15 gündür kullanıyorum şaştım kaldım gebelik için bu ay korunmadım ama ürtiker den dolayı sizce beklemelimiyim gebelik te bebeğe zararı olur mu acabaBana gebeliğe bağlı pupp hastalığına bağlı kaşıntı olduğunu söyledi cildiye doktoru.sadece göbek kısmım kaşınıyordu benim.karnın büyümesine bağlı dedi bi krem verdi.ben kullanmadım.yazın çok sıcaklarda oluyordu o dikkatimi çekmişti.havalar serinledikçe kendiliğinden geçti.bence teşhis yanlıştı benim sıcaklığa bağlı oldu o durum.cildiyeci karın büyüdükçe artar dedi öyle de olmadı.corasprinin prospektüsünde kaşıntı yaptığı yazıyordu ondan şüphelenmiştim ama öncesinde de uzun süre kullanmıştım ozaman öyle bişey olmamıştı.doktor da ilaçtan olduğuna ihtimal vermedi.birde safra salgıları yaparmış gebelikte.Benim kadın doğum doktorum ilk ondan şüphelendi safra tuzlarına baktırmamı istedi.o da normal çıkmıştı.yani birçok şeye bağlı olabilir bence kadın doğum doktoruna söyle durumu aynı zamanda cildiyeye de görün eğer geçmezse
Ebeayse adında bir hesap var oğlu 30haftalık doğdu .34haftalık cıktı hastaneden serum fizyoloji damlatıp sırtına vurunca hapsırıp cıkarıyor demiştiBir de kızlar burun temizliği yapan oldu mu? Benim bebeğim prematüre izotonik su verdi doktor bir de burun aspiratör ü al dedi. Ama çoğu ebe doktor aspiratör önermiyor sadece su ile günde 3 defa temizleyin emmesi de düzene girer diyor. Ama ben çok çekiniyorum temizlemeye delikleri küçücük
Allah korusun ya inşallah hiçbirimizdr olmazGenelde bazısında su az az gelmeye başlıyor birkaç gün önceden.anne farketmeyebiliyor.Ozaman açıklıktan endeksin kapabiliyorlar.ya da doğuma doğru son zamanlarda anne bi enfeksiyon geçirmişse bebeğe geçebiliyor.çevremde 2 örnekten de olduğu için ordan biliyorum
Sadece acıkınca emseler çok güzel bi hayat olurdu anne içinKız ben cidden sadece acıkınca emiyolar sanıyodumneyse ki güzel kilo almış benim yorulmam önemli değil o iyi olsun da. Ben ağlayınca üzülüyorum huzursuz olduğu
Evet oldu ama biberonla mama vermiştik .yavas akıslı falanda Dikkat etmedik bu yuzden biberon kaynaklı red yasadık.emzik 1yasına kadar kullanmısız kardeslerimde oyle bilemiyorum red olmamısKız ben cidden sadece acıkınca emiyolar sanıyodumneyse ki güzel kilo almış benim yorulmam önemli değil o iyi olsun da. Ben ağlayınca üzülüyorum huzursuz olduğu için.
Evet destek yapıyorum aslında ben tutuyorum ama daha başarılı olamadı girişimlerim, 1 ay sonra verin diyorlar 19 günlük oldu kızım bugün o yüzden artık bu haftadan sonra alistircam inşallah yavaş yavaş. Erken vermek de iyi değilmiş önce emmeye alışması lazım diyorlar. Senin bebişinde meme reddi gibi bir durum olmuş muydu canım hemen verince emziği?
Tahin helvası ve hurma süt artırıyor dediler her gün yiyiyorum yüksek ihtimal faydası olmuştur bir de ılık duş al dediler göğüsleri uyarıyor sanırım o da canımGelmesi için özel bir şey yaptın mı
Ben normalde hiç terlemem şimdi de terlemedim hiç Allah Allah bende mi bir gariplik var hatta ilk defa duydum ter konusunu. Terliyken kalın giyinmek daha kötü değil mi bu arada yaBebegin icin bir battaniye daha orte bilirsin canim baslarda alisana kadar.Bide gogsunden ve sirtinda bakabilirsin usuyup usumedigine.Sende bunalsanda kalin giyinmelisin canim lohusa teri die bisey var normalde ben hic terlemem ama lohusayken buram buram terlerim bebegime her uyanmamda atletimi camasrlarimi degistrrim yada annem sirtima havlu falan sokar.Yeleksiz o yataktan basimi kaldirmam ayakta patik corap olur mutlaka.Temmuzda dogum yaptigimda bile yelek giydim ve balkona faln hic cikmadim.Bence dikkat edilmesi gereken bir donem sende dikkat et cogu hastaligi lohusalikta kaparsin bunyen cok zayif oluyor cunku o an.Ve lohusaliktaki o teri atmalisin su gibi terleyerekBen terliorum die ustunu inceltme benden tavsiye canim
2 yaşına kadar emer mi bilmiyorum ki ya çoğu bebek emmiyo o kadar bildiğim kadarıyla ama emdiği kadar emsinler tabiAllah korusun ya inşallah hiçbirimizdr olmaz
Sadece acıkınca emseler çok güzel bi hayat olurdu anne içinsen hele 1,5 2 yaş zamanı gör 5 dk memeden ayrılmak istemeyecek
Sırf oyuzden 1.5 yasında biraktirmistim yani çünkü uyku diye bir şey kalmamıştı artık geceleri sadece keyif için emiyordu yani.Allah korusun ya inşallah hiçbirimizdr olmaz
Sadece acıkınca emseler çok güzel bi hayat olurdu anne içinsen hele 1,5 2 yaş zamanı gör 5 dk memeden ayrılmak istemeyecek
Ben kadın doğumcuma söylediğim zaman bu hafta içinde mutlaka safra tuzlarına baktır eğer safraya alakalı bi durumsa ilaç başlamamız gerekir demişti.öyle bi risk varsa bence beklememelisin.ama sadece dönemsel kaşıntıysa beklesen de olur.ben doktoruma kontrole gittiğimde göstermiştim kendi de görmüştü safradan şüphelenmişti.kontrolün nezaman doktorun bi görse o yönlendirebilirTeşekkür ederim açıkladığınız için bende kadın doğumcuma söyledim coraspin alerjisi ile bana gelen hiçbir hastam olmadı dedi bende bunu 15 gündür kullanıyorum şaştım kaldım gebelik için bu ay korunmadım ama ürtiker den dolayı sizce beklemelimiyim gebelik te bebeğe zararı olur mu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?