2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar bebekler doğumda nasıl enfeksiyon kapıyor ya çok üzülüyorum nasıl koruyabılırız bizim elimizden gelir mi bir şey
Bana Dr bir hastalık geçirmişsindir farketmemişsindir dedi. Son zamanda idrarda lökosit çıkmıştı dra gösterememiştim. Bir de hep akıntım vardı belki de ondan. Bilemiyorum ama doğumdan önce olan bişey demişti Dr.

Kızlar bebekler doğumda nasıl enfeksiyon kapıyor ya çok üzülüyorum nasıl koruyabılırız bizim elimizden gelir mi bir şey
Bildiğim kadarıyla sezaryen ise kana karışan enfeksiyon geçiyor bebeğe o da crp yüksekliği ile anlaşılıyor. Ama normal doğumda doğum kanalında olan vajinal enfeksiyonlar falan da geçebiliyor diye biliyorum. İdrar kültürü o yüzden alınıyor.

Selizay canım çok geçmiş olsun en kısa zamanda sağlığınıza kavuşun inşallah başka bir şeyi de takma kafana sizin iyilik haliniz yeterli bebek bir şekilde doyacak nasılsa.

Hamileliğim bir rahatsızlık olsa mide yanması olurdu sanırım. Hatta ben birey olmaktan çıkıp devasa bir mide yanmasına dönüştüm. Nisan ayının ilk günleri mide yanmasından kafamı kaldıramıyordum, yarın doğuma gireceğim hala daha mide yanmasından günlük hayatıma devam edemiyorum. Kaç şişe rennie kaç paket leblebi kaç kutu süt bitirdim haddi hesabı yok. Yarın geçecek desin birileri artık o kadar korkuyorum ki kalıcı olacak diye. Evde yapılan tertemiz yemeği yiyemez hale geldim artık. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

bende şimdi trendyol üzerinden buradan sipariş verdim canım , teşekkür ederim vesile olduğun için , renk konusunda da istediğimizi yapıyorlarmış çok sevindim

Canım bişey sormak istiyorum biberon vermiş miydin sonradan mı meme tuttu yoksa baştan beri memeye mi alışmıştı benim bebeğim biberona alıştı acaba tekrar meme tutar mı hep öncesinde memeyi deniyorum tutmuyor sonra biberona devam ediyorum
Benimde felaket vardı mide yanmalarım canım doğuma gittiğim akşam bile vardı bebek doğru ertesi gün aaa dedim mide yanmam yok bi anda şak diye kesildi yani çok şükür geçecek senin de inşallah sabret çok zor biliyorum feci bişey

Cumartesi rahatım desene inşallah

Benim de oğlum ağzına almamıştı emziği. Ama Farklı Farklı alıp da denememiştim. Pişmanım. Duyduğum kadarıyla philips avent air ı çoğu çocuk alıyormuş. Ben şimdi ondan aldım deneyeceğim. Bir de bibs i çok öneren var. Bebekler bakkal memesi seviyor o da ona benziyor diye. Sen neleri denedin?

Merhaba kızlar. Doğumdan sonra hic yazamadim. Dogum yapanlari tebrik ederim, bebisler saglikla gelmistir insallah. Anneler de cok iyidir umarim. Ben hastanede bir gece yatip ciktim ama bu sefer kizim okuldan kaptigi enfeksiyon yüzünden cok hastalandi. Hastaneye yatirdik. Annem onunla kaldi, eşim evle hastane arasinda mekik dokudu resmen. Anlayacaginiz bu lohusalikta gece gündüz agladim. Evde yalniz bebekle kaldim. Cok zordu. Kızıma üzülmekten dikiş acisi falan kalmadi diyim yani. Allah her şeyin hayırlısını versin. Sütüm ilk gün azdi zaten yatarak emzirmek pek mümkün olmuyor ama sonra doğrulunca sorun çözülüyor. Allahim insallah sizlerin dogumunu ve sonrasini sorunsuz gecirmenizi nasip etsin. Telefonu elime alabildigimde takibe devam edecegim burayi.

Selizay canim çok geçmiş olsun. Rabbim bebeğine ve sana acil şifalar versin insallah. Süt işini hic kafaya takma. Öncelik sağlık her zaman. Tüm bunlar geçecek ve birlikte eve döndüğünüzde hersey cok guzel olacak.

Dogum yapana anneler evde sıcaklığı kaç derecede tutuyorsunuz? Tuttuğunuz derecede ne giydiriyorsunuz?
Yeminlen dünden beri ananem bunalıma soktu beni, evin içi 22 23 derece arasında duruyor, bu sıcaklıkta kızıma uzun kollu zibin, alt üst takım, şapka, eldiven, corap giydirip birde gevşek şekilde pazen battaniyeye sarıyorum. Kendimde normal bir pijama takımı (uzun kollu), uzun çorap ve cetik giyiyorum. Üşümediğimi hatta aksine sicakladigimi söylememe rağmen, böyle devam edersen siz hasta olursunuz, hastanelerden gelemezsiniz, 40 yaşına gelince kemiklerin hep agriyacak vs deyip duruyor. Yani anlamıyorum çocuğu sıcağa alıştırmak istemiyorum, derdim fatura değil ama anlatamıyorum bir türlü

Canım bende de durumlar aynı gibi bende ısı ölçer aldım 22 23 olsun ev diye ama 24 ü göstermesine rağmen sanki soğuk gibi geliyor bana da. Sanki bebeğim hep üşüyormuş gibi hissediyorum nasıl bir psikoloji anlamadım

Bir de kızlar burun temizliği yapan oldu mu? Benim bebeğim prematüre izotonik su verdi doktor bir de burun aspiratör ü al dedi. Ama çoğu ebe doktor aspiratör önermiyor sadece su ile günde 3 defa temizleyin emmesi de düzene girer diyor. Ama ben çok çekiniyorum temizlemeye delikleri küçücük

Biberon verdim canım bir süre meme ve biberon birlikte gitti Philips aventin verdim meme reddi yapmadı sonradan tamamen emmeye alıştığı için biberonu kestim. Başlarda tam tutamadı zorlanıyordu aç kalmamasi için süt sağıp veriyordum.
Philips avent Air var bende de canım ama çok fazla denemedim biraz daha deneyeceğim olmadı başka markalara geçerim artık
23-24 derece bizim ev. Ben kolsuz çit çitli body üstüne de normal alt üst takım giydiriyorum. Biraz kalin bir battaniyesi var yatırırken de ona sarıyorum. Eldiven ve şapka giydiriyorum, eldiven bir süre giydirdim sonra tırnak torpuledik. Yenidoğanlarda eldiveni sağlıklı bulmuyorum baya araştırmıştım bizim elimizi gözümüzü kapamaları gibi bir şeymiş onlar için. Anne karnından beri her şeyi elleriyle dokunarak algıladıklarından ellerini kapatmak iyi değilmiş.
Aspiratörle 2 3 kez yaptık onun dışında yapmadık canım biz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…