- 6 Nisan 2022
- 2.763
- 3.619
- 63
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #30.681
Acele etme dogumda bakrsin doktorum diyeydinAy 36 da nst yaparız dedi gittim şimdi değil 37 de yaparız dedi meraktan çatlayacam nst diye![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Acele etme dogumda bakrsin doktorum diyeydinAy 36 da nst yaparız dedi gittim şimdi değil 37 de yaparız dedi meraktan çatlayacam nst diye![]()
Bunu yazmak için girdim gruba. Çok az hareketleri bugün. Hıçkırıyor. Arada yan yatınca kıpraşıyor. Yemek sonrası gümbür gümbür hareket ederdi umru değil sanki. Gerçi ben bugün çok halsiz ve keyifsizim, öyle olunca sanırım onada yansıyor. İnternette fener tutun yazıyordu, telefondan tutunca hemen kıpraştı.Bugün bebeğimin hareketleri çok az![]()
Devletteyim canım. 32,34,36,37,38 şeklinde bağladılar nst ye.iki tane cihazı bağlayıp ses dinliyorlar o da faks makinesi gibi yazıyor
devlette 36 dan önce bakmıyorlarmış geçen dr öyle dedi
Ben riskli gebeliktim diye 28 de nst ye başladılar.her gidişimde giriyormAy 36 da nst yaparız dedi gittim şimdi değil 37 de yaparız dedi meraktan çatlayacam nst diye![]()
Benim de 29 da başladı.haftada 1 e düştü randevular daBen riskli gebeliktim diye 28 de nst ye başladılar.her gidişimde giriyorm![]()
ben bu hafta gittim bi kaç gün önce özelde kontrole gitmiştim onu söyledim nst ye bağladılar sancı çıkmadı dedim dr biz 36 dan önce bakmıyoruz dedi demek ki dr a göre değişiyorDevletteyim canım. 32,34,36,37,38 şeklinde bağladılar nst ye.
Ben 34te başladım canım ama bazı doktorlar ultrasonda sıkıntı görmeyince istemiyor sen büyük ihtimalle bu gidişle doğumdan önce girersinKızlar bugün 36+0 olduk kontrolüm vardı. Şimdiye kadar nst yapmadılar bugün de yapmadı. Nst ye neye göre yapılıyorbi de doğum yöntemini ben belirlemem dedi. Ama tüp bebek olup da normal doğum yaptırdığım bir elin parmağını geçmez dedi. Bi de benim bel fıtığım mı var bilmiyorum hiç doktora görünmedim ama senelerdir sinir sıkışması yaşarım belimde. Hamilelikte de zorladı beni haftalarca. Bu yüzden normal doğum önermedi kafam çok karışık
♀
![]()
Ne kadar yemek lazım canımHurma yemenizi tavsiye ederim ama bol bol acılmayı hızlandırır
Ay hemen tutuyumBunu yazmak için girdim gruba. Çok az hareketleri bugün. Hıçkırıyor. Arada yan yatınca kıpraşıyor. Yemek sonrası gümbür gümbür hareket ederdi umru değil sanki. Gerçi ben bugün çok halsiz ve keyifsizim, öyle olunca sanırım onada yansıyor. İnternette fener tutun yazıyordu, telefondan tutunca hemen kıpraştı.
Devletteyim canım. 32,34,36,37,38 şeklinde bağladılar nst ye.
Bana doktor stresli ya da keyifsiz olduğunda hareketi azalır demişti geçen aylar. Bugün de dediki günde 10 defa hareketini hissetmen yeter illa tekme ya da güçlü bir şekilde olmasına gerek yok dedi bi de yerleri daraldı ya zorlanıyorlar artıkBunu yazmak için girdim gruba. Çok az hareketleri bugün. Hıçkırıyor. Arada yan yatınca kıpraşıyor. Yemek sonrası gümbür gümbür hareket ederdi umru değil sanki. Gerçi ben bugün çok halsiz ve keyifsizim, öyle olunca sanırım onada yansıyor. İnternette fener tutun yazıyordu, telefondan tutunca hemen kıpraştı.
Devletteyim canım. 32,34,36,37,38 şeklinde bağladılar nst ye.
Dediğin gibi sanırım sıkıntı görmedi ben de bi problemim yok diyince gerek duymadı sanırım. Doktor bana bıraktı kararıBen 34te başladım canım ama bazı doktorlar ultrasonda sıkıntı görmeyince istemiyor sen büyük ihtimalle bu gidişle doğumdan önce girersineğer belden sıkıntı varsa normal zor olabilir tabi canım en doğrusunu doktorunla konuşarak karar verirsiniz
Ne kadar yemek lazım canım
Sağol canım bilgi için.Bana doktor stresli ya da keyifsiz olduğunda hareketi azalır demişti geçen aylar. Bugün de dediki günde 10 defa hareketini hissetmen yeter illa tekme ya da güçlü bir şekilde olmasına gerek yok dedi bi de yerleri daraldı ya zorlanıyorlar artık
Dediğin gibi sanırım sıkıntı görmedi ben de bi problemim yok diyince gerek duymadı sanırım. Doktor bana bıraktı kararıama sanki sezeryanı önerir gibi de konuştu
Yani söyle söyleyeyim ben salı doğuma girecekken cuma aksamdan nasıl olsa doğum olacak dedim bimdeki hurma paketlerinden aldım yedim cok severım acıkma olmasın diyede yemiyordum sabahına suyum geldiBen 34te başladım canım ama bazı doktorlar ultrasonda sıkıntı görmeyince istemiyor sen büyük ihtimalle bu gidişle doğumdan önce girersineğer belden sıkıntı varsa normal zor olabilir tabi canım en doğrusunu doktorunla konuşarak karar verirsiniz
Ne kadar yemek lazım canım
Benim ilki genel anestezi idi canım evet o kısımları goremiyorsun ama odama geldiğimde daha tam bilincin açılmadan bebeğimi getirmişlerdi yanagimin yanınaGünaydın kızlar
Dün bizim de kontrolümüz vardı
Bebek aşağılarda takılıyormuş , ama sorun yok dedi şükür
Yanlız üzüldüğüm birşey oldu
Benim sırtımda çocukken geçirdiğim ameliyattan dolayı platin vardı, spinal ya da epudural için sorun olurmu diye sordum , sorun olabileceğini söyledi , yani bu yüzden genel anestezi olabileceğimi söyledi çok üzüldüm
Bugün anestezi uzmanı ile görüşmeye gidicez
İlk ağlamasını , karnımdan çıktığı anı göremeyecek olma ihtimali beni çok üzüyor kızlar
Aranızda daha önceki bebeğini genel anestezi ile doğuran varmı ? İllaki hemen kendimize gelemiyoruz değilmi ve bizden önce herkes bebeği görüyor
İnşallah bugün olumlu birşey duyarım çünkü çok üzüldüm buna![]()
Canım cevabın için çok teşekkür ederim , ne güzel anlatmışsınİlk dogumumu genel anestezi ile yaptım canım, evet bebeğini ilk sen göremiyorsun en büyük ekşisi bu bence ama ilk babasına göstermişler ve ben bayginken göğsüme koymuşlar, bunları duyunca sevindim açıkçası. Süre olarak tam hatırlamıyorum kaçta girdim kaçta çıktım, sadece ameliyathane de ayilmami beklediler, kendime gelince nasılsın dediler iyi olduğum anlaşılınca odama çıkardılar. Sonra zaten kuzum hep benimleydi. Emzirdim koynumda yatırdım, yaklaşık 6 7 saat sonra ayaklaninca daha rahat oldu tabiki. Şimdi spinal olacak ve ben bundan çok korkuyorum. İlkinde normal doğum diye gittigim için epidural yapılmıştı tutmadı mesela, yine tutmazsa ya herseyi hissedersem stresi sardı beni
Teşekkürler canım inşallah hepimizin kolay güzel doğumlar olurCanım cevabın için çok teşekkür ederim , ne güzel anlatmışsın
Evet tutmama ihtimali çok üzücü , öncekinde hissetmişmiydinacaba başka yolu yokmu tutup tutmadığını anlamak için
İnşallah bu sefer çok çok güzel olur , kolayca olur canım doğumu![]()
Canım çok teşekkür ederim çok mutlu oldum yaaMerhaba ben ilk bebeğimi genel anestezi ile doğurdum. Ekibe söylemiştim ben odaya çıkmadan önce bebek kimseye verilmeyecek diye öyle oldu. Bunu ayarlayabilirsiniz. Üçüncü bebeğimi epidural ile doğurdum neticede yine aynı şekilde ben odaya çıktıktan sonra odaya geldi bebek. Üçünde de odada sadece eşim vardı bir saat kadar. Çekirdek ailem dışında kimseyi almadım. Çocuklarım ve eşim vardı sadece. Dördüncü bebeğimde de aynısı olacak. Siz ne derseniz hastane onu yapıyor , rahat olun
Öyle haklısınki canımBenim kardeşim de genel anestezi ile doğum yaptı hiç pişman olmadı hiç eksiklik hissetmedi. Yine olsa yine öyle yaparım diyor her zaman.. Doğum şekli bebeği kucağına alınca önemini yitiriyor sanırım. Çıktığı anı görmek belki özel bir şeydir ama daha nice özel anlar ve zamanlar olacak.. sağlıkla kavuşunca kalan her şey önemini yitiriyor bence.
Aynen canım bizlere de haber verO şekilde yapıyorlarmış sanırım ama işte ne kadar ne duymam gerektiğini bilmediğim için tedirginim. Hayirlisiyla pazartesi bi gelsin sağlıkla alayım kucağıma kızımı da inşallah her ikisini de yaşamış anne olarak daha detaylı yazarım burayada![]()
Çok teşekkür ederim canım , hepinizin destek mesajları bana kendimi daha iyi hissettirdiBenim ilki genel anestezi idi canım evet o kısımları goremiyorsun ama odama geldiğimde daha tam bilincin açılmadan bebeğimi getirmişlerdi yanagimin yanınao da çok güzel bir his, sağlığın için hangisi elverişli ise ona uymak şart zaten çünkü sonrasında bebeğine en çok sen lazımsın
![]()