• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Bende oyle birsey olmadi canim gogus acimasida en fazla 10 gun yada 1 hafta surdu kremde oylece kaldi hatta.Bebegi emzirirken siyah kismi tamamen agzina aldrmaya calis canim hepsni almadgi icin sadece ucunu aldgi icinde damagyla yara yapiyor olabilir.Bide emzirirken gogsunu isaret parmaginla orta parmaginin arasinda makas gbi kistirp verme o sekildede hepsni alamaz canin yanar.Bas parmaginla dort parmagin arasina alacaksin ama kesnlikle skmayacaksin gevsek sekilde tutacaksin bunu ebeler anlatiyor zaten sanada anlatmislardr belki
Ben daha doğurmadım canım 8 aralıkta doğuracağım.. o zaman anlatacaklardır. Su akacak yolunu bulacak diyorum hiç bir şey bakmıyorum öylece doğumu bekliyorum 😂 göğüs ucum yok zaten, her ihtimale karşı slikon uç almıştım onu da götüreceğim ama nasıl olacak hiç bir fikrim yok 😂 ama önerilerin için teşekkür ederim. Kulağıma küpe yaptım 🥰

Dün kontrole gittik Dr çok kilo vermiş kan değerleri bakmak lazım böbreklerde sıkıntı
yapabilir diyor. Ben de küvözden 2 gün oldu çıkalı orda bakmıyorlar mı dedim. Baktılar kanı iyi şükür. Yoğun bakımdaki dra ben de çok kilo vermiş demiştim normal diyordu. Daha dra gitmek istemiyorum bu kadarı bünyeme çok geldi.
Ne kadar vermiş ki canım, zaten ilk bır haftada falan 400 500 gram normal sayılıyor.

Ben daha doğurmadım canım 8 aralıkta doğuracağım.. o zaman anlatacaklardır. Su akacak yolunu bulacak diyorum hiç bir şey bakmıyorum öylece doğumu bekliyorum 😂 göğüs ucum yok zaten, her ihtimale karşı slikon uç almıştım onu da götüreceğim ama nasıl olacak hiç bir fikrim yok 😂 ama önerilerin için teşekkür ederim. Kulağıma küpe yaptım 🥰
Gebe eğitimlerinde de anlatıyorlar aslında katılmadın mı?

Dün kontrole gittik Dr çok kilo vermiş kan değerleri bakmak lazım böbreklerde sıkıntı
yapabilir diyor. Ben de küvözden 2 gün oldu çıkalı orda bakmıyorlar mı dedim. Baktılar kanı iyi şükür. Yoğun bakımdaki dra ben de çok kilo vermiş demiştim normal diyordu. Daha dra gitmek istemiyorum bu kadarı bünyeme çok geldi.
Yorum doktordan doktora değişiyor demek. Olsun siz yinede gösterin canım. Bir sorun yoktur umarım ama kafan orada takılı kalmasın bari. Emmesi nasıl?

Gebe eğitimlerinde de anlatıyorlar aslında katılmadın mı?
Doğum öncesi katılabileceğim eğitimler vardı ama ben tercih etmedim. Doğum sonrası emzirme desteğini tercih ettim. 3 gün hastanede gösterecekler bence yeter ama yetmezse de evde devam eder sanırım. Bana uygulamalı şeyler her zaman daha verimli oluyor 😂

Günaydın kızlar
Dün bizim de kontrolümüz vardı
Bebek aşağılarda takılıyormuş , ama sorun yok dedi şükür 🤲🏻
Yanlız üzüldüğüm birşey oldu
Benim sırtımda çocukken geçirdiğim ameliyattan dolayı platin vardı, spinal ya da epudural için sorun olurmu diye sordum , sorun olabileceğini söyledi , yani bu yüzden genel anestezi olabileceğimi söyledi çok üzüldüm😞
Bugün anestezi uzmanı ile görüşmeye gidicez
İlk ağlamasını , karnımdan çıktığı anı göremeyecek olma ihtimali beni çok üzüyor kızlar😞
Aranızda daha önceki bebeğini genel anestezi ile doğuran varmı ? İllaki hemen kendimize gelemiyoruz değilmi ve bizden önce herkes bebeği görüyor
İnşallah bugün olumlu birşey duyarım çünkü çok üzüldüm buna😞
Canım bende doğumdan önce hep ten tene temasın hayalini kurdum ama ne yazık ki acil sezeryan genel anestezi oldu. Yani tam hayaller hayatlar 😊 ama yinr ilk ben aldım çünkü küvezdeydi ilk emzirmede temas ettiği ilk bendim ebet üzülüyor insan ama sağlıklı olsunlar da gerisi düzelir

:)

İlk dogumumu genel anestezi ile yaptım canım, evet bebeğini ilk sen göremiyorsun en büyük ekşisi bu bence ama ilk babasına göstermişler ve ben bayginken göğsüme koymuşlar, bunları duyunca sevindim açıkçası. Süre olarak tam hatırlamıyorum kaçta girdim kaçta çıktım, sadece ameliyathane de ayilmami beklediler, kendime gelince nasılsın dediler iyi olduğum anlaşılınca odama çıkardılar. Sonra zaten kuzum hep benimleydi. Emzirdim koynumda yatırdım, yaklaşık 6 7 saat sonra ayaklaninca daha rahat oldu tabiki. Şimdi spinal olacak ve ben bundan çok korkuyorum. İlkinde normal doğum diye gittigim için epidural yapılmıştı tutmadı mesela, yine tutmazsa ya herseyi hissedersem stresi sardı beni
Benim de ilki spinaldi şimdi genel istedim çünkü panik oluyorum o atmosferi kaldıramıyorum.genelden sonra ağrıyla mi uyaniyorsuniz?

Canım bende doğumdan önce hep ten tene temasın hayalini kurdum ama ne yazık ki acil sezeryan genel anestezi oldu. Yani tam hayaller hayatlar 😊 ama yinr ilk ben aldım çünkü küvezdeydi ilk emzirmede temas ettiği ilk bendim ebet üzülüyor insan ama sağlıklı olsunlar da gerisi düzelir
Benimde genel olacak çok ağrılı mi uyaniyorsuniz?

Bu yanmalar saç olsa benim bebeğimin saçı beline gelmiş olmalı. Bence de midenin sıkışması ile alakalı 😂 gün içinde az çok zaten sürekli yanıyor ona alıştım ama bazen de sanki içimde patlama oluyor ağzıma kadar asit doluyorum o fena.. yere düşen kolayı açmışsın gibi patlayacağım sanıyorum 😂
Yediklerimizle çok alakalı gerçekten o yanmalar şiddetiine etki ediyo. Aylar sonra yediğim ekmeğin fazla mayalı olduğunu mayasının ekşidiğini bununda mide yanmasını artırdığını öğrendim. Ekmeği aldığım yeri değiştirdim inanın 3 gündür şurup içmiyorum çok şaşkınım

Bu yanmalar saç olsa benim bebeğimin saçı beline gelmiş olmalı. Bence de midenin sıkışması ile alakalı 😂 gün içinde az çok zaten sürekli yanıyor ona alıştım ama bazen de sanki içimde patlama oluyor ağzıma kadar asit doluyorum o fena.. yere düşen kolayı açmışsın gibi patlayacağım sanıyorum 😂
Benim yanma pek olmadı ama kızımın saçları var. Çok özenmiştim saçı olsun diye doktor daha çocuğu çıkarırken saçlara bak dedi😄 tabi annesinin aldığı tokalar büyük geliyor takamadı ama olsun 😂😂

Hiç ağrılı uyanmadım hatta benim başka sıkıntılar olu cerrah felan girdi sezeryan + ameliyat gibi oldu ona rağmen ağrım olmadı çok şükür. Zaten epidural takılıydı hiç düğmeye basmadım . Arada gelip ağrı kesici yaptılar
O zaman epiduralden dolayı olabilir belki siz ayilmadan onlar ilaçlar vermiştir. Teşekkür ederim 🥰

Bir de kızlar ben 37+1 deyim ama çok ayakta kalmak yorum yemeği bile oturup yapıyorum. Bir anda basım dönecek gibi oluyorum halsizlik baygınlık hissi gibi oluyor. Siz de durumlar nedir normal mi bilemedeim😟

Back