- 5 Şubat 2014
- 348
- 612
- 34
-
- Konu Sahibi melekomelek
- #14.121
Oluyor canım olmaz mı hatta ara ara esniyor sanırım karnım sertleşiyor falan onun haricinde bebek hala popo aşağıda olduğu icin tekmeler hala altlarda dolaşıyor idrar kesesine de baskı oluyor haliyle.Maşallah canımBende çok korkuyorum erken doğum durumundan. Allah esirgesin
Benimde arada karnımda ağrılarım oluyor. Bebek büyüdükçe oluyor diyorlar. Sizde de oluyor mu ?
Yemek yerken bsy içerken hele çikolata yersen hareket artar. Gece uzaninca artıyor hareketleri nedeni ise gündüz hareket halinde olmamız bebeğe bir nevi beşik görevi sallantı geliyor ondan doktorlar da normal diyor bu hale. 7/24 hareketli olmaz zaten ama hareketleri gün geçtikçe sertleşiyor tekmeler darbeleri daha güçlü her geçen günkızlar ben hergun ve duzenlı bebek hareketlerını hıssetmıyorum
yani her defasındada doktora gıtmek mantıklıda gelmıyor
sızınkıler cokmu hareketlı ve hergunmu ?
YANİ SANIRIIMBazen çok hareketli olmuyor canım. Çoğu zaman da uyuyorlar zaten. Ben genelde uzandığım zaman hareketleri artıyor. Seninki de çok sakin bence.
Yemek yerken bsy içerken hele çikolata yersen hareket artar.Yemek yerken bsy içerken hele çikolata yersen hareket artar. Gece uzaninca artıyor hareketleri nedeni ise gündüz hareket halinde olmamız bebeğe bir nevi beşik görevi sallantı geliyor ondan doktorlar da normal diyor bu hale. 7/24 hareketli olmaz zaten ama hareketleri gün geçtikçe sertleşiyor tekmeler darbeleri daha güçlü her geçen gün
Yani hiç mi hareketlerini hissetmiyorsun. Mesela bir gün hissetmedin ertesi gün nasıl oluyor?Yemek yerken bsy içerken hele çikolata yersen hareket artar.
benım kadar yemek yıyenı bulamazsınızzhıc tepkı yok.
aksamları tv keyfım vardır ordada hıc kımıldamaz.
işte sizler boyle dedıkce tatlı ye fılan yıne bırsey hıssetmeyınce tedırgın oluyorum
YA COK ILGINC ASLINDAYani hiç mi hareketlerini hissetmiyorsun. Mesela bir gün hissetmedin ertesi gün nasıl oluyor?
Bizimkiler de 7/24 hareket etmiyor ki kuzum. Benimki genelde akşam baya hareket ediyor. Belki de sen uyurken baya hareketidir fark etmiyorsundur.YA COK ILGINC ASLINDA
ŞÖYLE ÖRNEK VEREYIM
DÜN SABAH AZ BIR KIMILDAMA AMA COK AZ BIR IKI TIK BİTTİ.
GÜN İÇİNDE HIC HISSETMEDIM.
AKŞAM EVE GITTIM YATTIM HISSTMEDIM.
SABAH KALKTIM İŞE HAZIRLANIRKEN BIR IKI TIK YAPTI.
ŞUAN YEDIM ICTIM GUN BOYU AKSAM OLDU MASA BASINDAYIM HALA YOK.
SEVIYORUM HAREKET ETSIN DIYE AMA KIPIRTI YOK.
Insallaahh canım allahın ıznıyle hersey iyi cıkacakkBizimkiler de 7/24 hareket etmiyor ki kuzum. Benimki genelde akşam baya hareket ediyor. Belki de sen uyurken baya hareketidir fark etmiyorsundur.
Bir de hepimiz gerçekten tedirginiz sağlıkla kucağımıza alalım diye dua edip duruyoruz ama bakıyorum sende çok tedirginsin. Biraz rahatlamaya çalış canım.
Ben 15 gün önce panorama testi yaptırdım. Kan verdim amerikaya gönderdiler. Yaştan dolayı ikili testim yüksek çıkmıştı. İçim içimi yemesin diye yaptırdım testi. 13, 18 ve 21. kromozomlara bakacaklar. Down sendromu için en çok. 2-3 güne çıkacak sonucu. Bende bu yüzden tedirginim. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bana daha bakılmadı canım. Dr en son gittiğimde şubat ortası şeker yüklemesi yapacağını söyledi.Kizlar sizde troite bakildi mi tsh kac cikti?
İlk muayenede istenen kan tahlilinde bakılmıştı TSH’a. Öğleden sonra gitmiştim, aç karnına değildi yani, ve bayağı saçma bir sonuç çıkmıştı. Tekrar sabah aç karnına verdim 1 civarı çıkmıştı. Ama bende zaten hipotiroidi var, lise yıllarımdan beri Euthyrox kullanıyorum. Hamilelik öncesi 2,5-3 civarı oluyordu, doktorum gebelikte biraz daha düşük olması daha iyi dedi ve dozu yükselti.Kizlar sizde troite bakildi mi tsh kac cikti?
Benimki düşük değerde çıkıyor düşük çıkması sorun değil ozmn degilmiİlk muayenede istenen kan tahlilinde bakılmıştı TSH’a. Öğleden sonra gitmiştim, aç karnına değildi yani, ve bayağı saçma bir sonuç çıkmıştı. Tekrar sabah aç karnına verdim 1 civarı çıkmıştı. Ama bende zaten hipotiroidi var, lise yıllarımdan beri Euthyrox kullanıyorum. Hamilelik öncesi 2,5-3 civarı oluyordu, doktorum gebelikte biraz daha düşük olması daha iyi dedi ve dozu yükselti.
Normalde düşük değer sorun değil, ama tabii düşük derken ne kadar düşük?Benimki düşük değerde çıkıyor düşük çıkması sorun değil ozmn degilmi
Benim değer 0.24 biraz düşük dedi dktr dogum dktrum, endokrine git belki ilac yazabilir dediNormalde düşük değer sorun değil, ama tabii düşük derken ne kadar düşük?
Yüksek çıkması büyük sorun, çünkü bebeğin gelişimi için yeterince tiroid hormonu üretilmiyor demektir.
Evet, biraz düşük hakikaten. Ama kolay ayarlanabilir bir şey. Endokrinolojide bütün tiroid değerlerine bakıp ona göre ilaç yazarlar olur biter. Değeri arada bir tekrar kontrol etmek gerekiyor, hepsi o kadar. Ki neyse ki senin için çoğu gitti, azı kaldıBenim değer 0.24 biraz düşük dedi dktr dogum dktrum, endokrine git belki ilac yazabilir dedi
İlk aylar önemliymiş asıl çok şükür az kaldıEvet, biraz düşük hakikaten. Ama kolay ayarlanabilir bir şey. Endokrinolojide bütün tiroid değerlerine bakıp ona göre ilaç yazarlar olur biter. Değeri arada bir tekrar kontrol etmek gerekiyor, hepsi o kadar. Ki neyse ki senin için çoğu gitti, azı kaldı
Aynen öyle, sen o kritik dönemi atlattın çok şükürİlk aylar önemliymiş asıl çok şükür az kaldı
Aminnn hepimiz alalım inşallahAynen öyle, sen o kritik dönemi atlattın çok şükür
Sağlıkla al kucağına