Tüp bebek tedavisinde transfere ulaşamayan embriyolar..

Herkese merhabalar , 33 yaşındayım. 3 yıldır bebek için uğraşıyoruz. Benimde eşiminde testleri normal çıktığı için hamile kalmamak için bir sebep olmadığı söylendi . 1 sene doğal yollarla denedik ovülasyon testleri , uygulamalar .. Bu süreçte fazla stres ve gerginlik yaşadığımız için tüp bebekle rahat bir şekilde çözelim sorunumuzu dedik.
İlk tedavide 4 yumurtanın 4 ü de döllendi .4. Gün gelişimleri durdu. 2. Denemede 12 yumurtanın 6 tanesi olgun çıktı .3. Gün beni embriyollog aradığında tebrik ederim 4 tane AA kaliteli embriyonuz var dedi. 5. Gün transfere gittiğimizde hepsinin öldüğünü öğrendik. Çok tramvatik ve üzücü bir süreçti . Uzun süre ara verdik . Başka bir doktora gittik. Bu sefer bir çok detaylı genetik test yaptılar . Yine bir sıkıntı yok. Bu sefer 10 yumuta toplandı 4 tanesi döllendi yine 5. Gün hepsinin öldüğünü öğrendik.
Çok yorucu bir süreç Allah tüm isteyen anne baba adaylarına güç , sağlık , sabır ve hayırlı güzel evlatlar nasip etsin.🙏
Böyle süreç geçirip sonrasında olumlu sonuç alıp gebe kalan güzel anneler var mı? Çok yorgun ve umutsuz hissediyorum. Güzel hikayeler duymaya ihtiyacım var 😞
Merhaba, Şuan ne durumdasınız ?

Merhaba, Şuan ne durumdasınız ?
Merhaba, doktorumun önerisi ile uzun protokol tedavi uygulandı . Regl olmadan önce iğnelere başladım regl oluncada klasik tüp bebek tedavisi yapıldı. Bu sefer 3 tane embriyomuz 5. Güne ulaştı bizim için mucize oldu. İlk defa 5 günlük embriyo elde etmiş olduk. Mart ayında taze transfer oldum fakat maalesef gebelik gerçekleşmedi. Kalan 2 embriyomu biraz dinlenip transfer edicez. Umudumu kaybetmedim. Umarım herkes bebeğine kavuşur tez vakitte.

Merhaba, doktorumun önerisi ile uzun protokol tedavi uygulandı . Regl olmadan önce iğnelere başladım regl oluncada klasik tüp bebek tedavisi yapıldı. Bu sefer 3 tane embriyomuz 5. Güne ulaştı bizim için mucize oldu. İlk defa 5 günlük embriyo elde etmiş olduk. Mart ayında taze transfer oldum fakat maalesef gebelik gerçekleşmedi. Kalan 2 embriyomu biraz dinlenip transfer edicez. Umudumu kaybetmedim. Umarım herkes bebeğine kavuşur tez vakitte.
Evet sakın umudumu kaybetme. Bazı anlar mucizelerle gelir 🙂 umarım en kısa zamanda sağlıkla kavuşursun bebeğine
O geleceği zamanı biliyordur 🙂

Merhaba, ben 40 yaşındayım 4 kez tutan fakat gelişmeyen ve düşükle sonuçlanan doğal gebelik yaşadıktan sonra, 2 kez tüp bebek denedik. ilkinde 7 yumurta toplandı, 1 tanesi 5. güne gitti fakat genetiği bozuk çıktı transfer olmadım. 2. denemede 4 yumurta toplandı 2si döllendi, 1 tanesi yavaş gelişerek 7.güne kadar bekledik o da 7. gün gelişimini durdurdu. Tekrar denemek istiyorum fakat öncesinde bir sağlıklı beslenme ve diyet programına ihtiyacım var. Kilo verme sürecine girdim 5 kg fazlam var 2 ayda verme planım var. Fakat bu süreçte yumurtaları desteklemek için hangi besinleri ve vitaminleri kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Benimle diyet listenizi ve faydalı vitaminleri paylaşabilir misiniz rica etsem. Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah isteyen , çabalayan herkese nasip etsin. Bu mübarek günde, gecede dualarım tüm evlat isteyenlerin sağlıkla kavuşması adına.
Size mesaj attım, Allah herkese sağlıkla güzellikle nasip etsin olmaması da çok zor inşallah çare olur 🌸

Merhaba dozları nasıl kullandınız söyler misiniz ben de doktorumdan bu uzun protokolü isteyeceğim son raporlu hakkım

Merhaba dozları nasıl kullandınız söyler misiniz ben de doktorumdan bu uzun protokolü isteyeceğim son raporlu hakkım
Merhaba, umarım istediğiniz gibi güzel geçer tedavini. Ben regl olduktan sonra 21. Gün gittim doktora . Her gün gonapeptyl iğne ile tedaviye başladık. Regl olduktan sonra 2. Gün tekrar gittim. Gonal-f 300 ve yarım doz gonapeptyl ile devam etti, standart tüp bebek protokolü şeklinde devam etti sürecim. İlk defa 5. Gün embriyo oluşumu sağladık. İlk transferim olumsuz sonuçlandı. Geri kalan dondurulmuş embriyolarım inşallah benimle olur bebeğime kavuşurum. Sizinde çok güzel geçsin süreciniz hayırlı haberlerinizi almak nasip olsun🙏

Benim kızım 3. Gün kalitesi düşük denilen bir embriyoydu ve şuan çok şükür 30 aylık . Embriyo kalitesğ vs hikaye arkadaşım işin özünde Rabbimin ol demesi buyurması nasip etmesi önemli olan. Bizler kendimizin ne kalitede embriyo olduğunu nerden biliyoruz milyonlarca insan var hepsi 5aa mi yani teslimiyet çok önemli vakti zamanı gelince Allahın izniyle olucak arkadaşım. Tedbiri alıp takdiri Allah’a bırakalım yeter ki.
👏👏👏👏

Herkese merhabalar , 33 yaşındayım. 3 yıldır bebek için uğraşıyoruz. Benimde eşiminde testleri normal çıktığı için hamile kalmamak için bir sebep olmadığı söylendi . 1 sene doğal yollarla denedik ovülasyon testleri , uygulamalar .. Bu süreçte fazla stres ve gerginlik yaşadığımız için tüp bebekle rahat bir şekilde çözelim sorunumuzu dedik.
İlk tedavide 4 yumurtanın 4 ü de döllendi .4. Gün gelişimleri durdu. 2. Denemede 12 yumurtanın 6 tanesi olgun çıktı .3. Gün beni embriyollog aradığında tebrik ederim 4 tane AA kaliteli embriyonuz var dedi. 5. Gün transfere gittiğimizde hepsinin öldüğünü öğrendik. Çok tramvatik ve üzücü bir süreçti . Uzun süre ara verdik . Başka bir doktora gittik. Bu sefer bir çok detaylı genetik test yaptılar . Yine bir sıkıntı yok. Bu sefer 10 yumuta toplandı 4 tanesi döllendi yine 5. Gün hepsinin öldüğünü öğrendik.
Çok yorucu bir süreç Allah tüm isteyen anne baba adaylarına güç , sağlık , sabır ve hayırlı güzel evlatlar nasip etsin.🙏
Böyle süreç geçirip sonrasında olumlu sonuç alıp gebe kalan güzel anneler var mı? Çok yorgun ve umutsuz hissediyorum. Güzel hikayeler duymaya ihtiyacım var 😞
Doktorunu acil değiştir. Böyle saçmalık mi olur? Embriyorlarin 5. Güne gidip gitmeyeceği 3.gun anlaşılır zaten. İlla 5. Gün diye niye diretmisler. 3. Gün uygunsa 3. Gün transfer yapılır. Bu şekilde çok hamile olan insan var. Kalitesi vs vs. Bunlara da asla takılma. Her şey nasip. Tedavi sadece bir vesile. Ama kesinlikle doktoru değişmelisin. O kadar yumurtaya,embriyoya yazık olmus. Emeklere yazık

Cudo, gerçekten olayın içindeyken onlar ne derse tamam moduna geçiyor insan😞 kalite problemi olduğu için boşuna hormon vermeyelim blastokiste giden embriyo ile hamilelik yakalayalım dedi. O da olmadı maalesef
Ya ne alakası var sıla. Herkesin kaliteli olamaz ki. Embriyo canlı bir hücre. Yaşayabilirse 4. Günü görürler. 4. Gün sorun görmezse 5. Günü görürler. Bunlar 4. Gün anlamamis mi. Sen sıkma canını mantıksız iş yapmislar. Senle alakası yok. Yine diyorum doktor değiştir.

Ya ne alakası var sıla. Herkesin kaliteli olamaz ki. Embriyo canlı bir hücre. Yaşayabilirse 4. Günü görürler. 4. Gün sorun görmezse 5. Günü görürler. Bunlar 4. Gün anlamamis mi. Sen sıkma canını mantıksız iş yapmislar. Senle alakası yok. Yine diyorum doktor değiştir.
Doktorunu acil değiştir. Böyle saçmalık mi olur? Embriyorlarin 5. Güne gidip gitmeyeceği 3.gun anlaşılır zaten. İlla 5. Gün diye niye diretmisler. 3. Gün uygunsa 3. Gün transfer yapılır. Bu şekilde çok hamile olan insan var. Kalitesi vs vs. Bunlara da asla takılma. Her şey nasip. Tedavi sadece bir vesile. Ama kesinlikle doktoru değişmelisin. O kadar yumurtaya,embriyoya yazık olmus. Emeklere yazık
Teşekkür ederim ilginiz için kızlar. Mart ayında uzun protokol tüp bebek tedavisi ile yavaş yavaş yumurta büyütme işlemi yaptık. 3 embriyom oluştu bu sefer. İlk transferim olumsuz sonuçlandı. Ama transfere gitmiş olmam bile bizim için mucizeydi. Kalan 2 embriyo içinde hazır hissettiğim ay transfere gidicem . İnşallah bu sefer güzel haberler alıp sizinle paylaşmak bana nasip olur 🙏

Back
X