Tüp bebek tedavisinde transfere ulaşamayan embriyolar..

Yani o yüzden çoğu doktor 3.gğnde transfer ediyorlar dışardansa anne rahminde daha gelişeceği düşünülüyor benimde 15 tane toplanıyordu 3.günden sonra ölüyordu yumurta kalitesizliği denildi hep diğer tedavimde 3.gün taze konuldu tuttu
3.gün iyi kalite embriyo tutma ihtimali var o zaman boşuna 5.güne kadar götürmeye çalışarak bitiriyorlar

3.gün iyi kalite embriyo tutma ihtimali var o zaman boşuna 5.güne kadar götürmeye çalışarak bitiriyorlar
Aynen 3.gün 8 hücreliydi benimki diğer tedavilerimde hep 5.güne götürmeye çalıştıkları için 2 tedavim direk iptal olmuştu embriyolar öldüğü için

Aynen 3.gün 8 hücreliydi benimki diğer tedavilerimde hep 5.güne götürmeye çalıştıkları için 2 tedavim direk iptal olmuştu embriyolar öldüğü için
Benimde 5.gune götürmek için 2 tane 3.gun embriosu transfer etmedi doktor. 1 tane 3.gun 8 hücreli embrio transferi yaptı.3 .gun tutar mi burda konuşulanlar bana umut oluyor

Benimde 5.gune götürmek için 2 tane 3.gun embriosu transfer etmedi doktor. 1 tane 3.gun 8 hücreli embrio transferi yaptı.3 .gun tutar mi burda konuşulanlar bana umut oluyor
Yani 3.gün olması kötü birşey değilki hücre sayısıda gayet güzel 5.gün olup 5aa olanlar bile tutmaya biliyor nasip bu işler ama benim tanıdıklarım hep 3.gün koydurup tuttu

Inşallah tutar canım benim 2 tane embriyom kalmıştı doktor birini transfer etti diğerini 5.gune giderse donduracaktı ama gitmemiş. 5 .gune gitmeyince amaca transfer edilen kötü muydu diye düşünmeye başladım. Inşallah tutar benim ilk denemen fakat ona rağmen çok yıpratıcı gerçekten allah yardımcımız olsun

Yani o yüzden çoğu doktor 3.gğnde transfer ediyorlar dışardansa anne rahminde daha gelişeceği düşünülüyor benimde 15 tane toplanıyordu 3.günden sonra ölüyordu yumurta kalitesizliği denildi hep diğer tedavimde 3.gün taze konuldu tuttu
Kaçıncı tedavinizde oldu benim 6. Olacak inşallah bizde kavuşuruz

Benimde ikinci denemem 32 ve 21 yumurta toplandı 15 üstü embriyo döllendi çok iyi gidiyor denilen embriyolarım 5. Gün durdu bu neden dediğimde kimse neden olduğunu bilemez dediler çok kötü durumdayım neden kaynaklı bu durum
Yumurta sayınız çok fazla imiş , bu kadar fazla olması normal değil .

Herkese merhabalar , 33 yaşındayım. 3 yıldır bebek için uğraşıyoruz. Benimde eşiminde testleri normal çıktığı için hamile kalmamak için bir sebep olmadığı söylendi . 1 sene doğal yollarla denedik ovülasyon testleri , uygulamalar .. Bu süreçte fazla stres ve gerginlik yaşadığımız için tüp bebekle rahat bir şekilde çözelim sorunumuzu dedik.
İlk tedavide 4 yumurtanın 4 ü de döllendi .4. Gün gelişimleri durdu. 2. Denemede 12 yumurtanın 6 tanesi olgun çıktı .3. Gün beni embriyollog aradığında tebrik ederim 4 tane AA kaliteli embriyonuz var dedi. 5. Gün transfere gittiğimizde hepsinin öldüğünü öğrendik. Çok tramvatik ve üzücü bir süreçti . Uzun süre ara verdik . Başka bir doktora gittik. Bu sefer bir çok detaylı genetik test yaptılar . Yine bir sıkıntı yok. Bu sefer 10 yumuta toplandı 4 tanesi döllendi yine 5. Gün hepsinin öldüğünü öğrendik.
Çok yorucu bir süreç Allah tüm isteyen anne baba adaylarına güç , sağlık , sabır ve hayırlı güzel evlatlar nasip etsin.🙏
Böyle süreç geçirip sonrasında olumlu sonuç alıp gebe kalan güzel anneler var mı? Çok yorgun ve umutsuz hissediyorum. Güzel hikayeler duymaya ihtiyacım var 😞
Merhaba malesef benzer bi süreçten biz de geçtik embriyolog aradığında artık kolum uyuşuyordu stresten dediğiniz gibi embriyolar 3. 4. Günü görüyor birden ya ölüyor ya gelişim yavaşlıyordu. Artık umudum tükenmişti yığınla makale vs okudum ve sizin gibi eşimde ve bende sorun yoktu tedavi yaşım benim 33 eşimin 34dü. Eşim sigara kullanıyordu. Son yumurta toplamaya hazırlanırken fazladan 2 ay bekledim o 2 ayda kendime saat saat vitamin proğramı hazırladım. Yumurta gelişiminde olmazsa olmaz vitaminler var o listeyi isterseniz size sonra bulurum ama örnekle açıklamak gerekirse saat 09:00 selenyum saat:10:00 Qenzim Q10 gibi vitaminlerle doldurdum. Saat 14:00 1 çay kaşığı arı sütü saat 17:00 propolis gibi şuan saatleri uydurdum ama bunun gibiydi. Ayrıca her sabah kahvaltıda ezilmiş zeytinyağlı limonlu cevizli avokado karışımı yedim. Son tedaviye başlamadan önce düzensiz her akşam üzeri eşimle yürüyüşe çıktık rahim kanlanması canlandığı için.. tüm bunları yaptım ve eşime dedim son kez deniyorum daha da uğraşmıcam dedim. Son kez denemiş oldum şuan 22 haftalık olduk. Ben önceki olumsuzluklara baktığımda anladım ki yumurtalara ekstra takviye gerekiyormuş

Merhaba malesef benzer bi süreçten biz de geçtik embriyolog aradığında artık kolum uyuşuyordu stresten dediğiniz gibi embriyolar 3. 4. Günü görüyor birden ya ölüyor ya gelişim yavaşlıyordu. Artık umudum tükenmişti yığınla makale vs okudum ve sizin gibi eşimde ve bende sorun yoktu tedavi yaşım benim 33 eşimin 34dü. Eşim sigara kullanıyordu. Son yumurta toplamaya hazırlanırken fazladan 2 ay bekledim o 2 ayda kendime saat saat vitamin proğramı hazırladım. Yumurta gelişiminde olmazsa olmaz vitaminler var o listeyi isterseniz size sonra bulurum ama örnekle açıklamak gerekirse saat 09:00 selenyum saat:10:00 Qenzim Q10 gibi vitaminlerle doldurdum. Saat 14:00 1 çay kaşığı arı sütü saat 17:00 propolis gibi şuan saatleri uydurdum ama bunun gibiydi. Ayrıca her sabah kahvaltıda ezilmiş zeytinyağlı limonlu cevizli avokado karışımı yedim. Son tedaviye başlamadan önce düzensiz her akşam üzeri eşimle yürüyüşe çıktık rahim kanlanması canlandığı için.. tüm bunları yaptım ve eşime dedim son kez deniyorum daha da uğraşmıcam dedim. Son kez denemiş oldum şuan 22 haftalık olduk. Ben önceki olumsuzluklara baktığımda anladım ki yumurtalara ekstra takviye gerekiyormuş
Bende ocakta başladım haftada 2 gün balık sebze yemekleri sabahları aç karnına arı sütü yiyorum kahvaltıda avakado tam buğday ekmeği yumurta tüketiyorum kahvaltı sonrası omega q10 D3K2 d vitamini alıyorum gün içinde 1 avuç badem fındık kabak çekirdeği hergğn tüketiyorum akşamlarıda yatmadan maxijuno vitamini içiyorum Şubat'ta tedavim başlayacak umarım faydası olmuştur benim embriyorlarda 3.günden sonra ölüyor hepsi faydası olursa en azından bi kaç kişiyede olsa umut olur bunlar

Banada 3. Gün 8 hücreli transfer edildi. 3. Günümdeym şuan kasık ağrım var bugün sanki hafif regl sancısı gibi

Kişiden kişiye değişebiliyormuş bende herhangi bi belirdi olmamıştı. Inşallah bebeğin sana sıkı sıkı tutunur. Güzel haberlerini alırsın erken test yapip moral bozma bence çünkü kanda bile bazen düşük başlayıp yukselebiliyormus

Back