Canim ben yemekleri karıştırmadan vermeye çalışıyorum zaten karışık seyleri de pek yemiyor. Sabah yumurta sarisini tavaya kirip ya da haslama olarak veriyorum yaninda zeytin domates salatalik yiyor ekmekle ve peynirler pek arasi yok gecen gun simitin çıtır kabuğunu zeytinyagina bandirip yedirdim cok sevdi.Benimki tuzsuz yemiyor canım tuz baharat hep katıyorum valla o zaman en azından bir kaç kaşık yiyor mesela tarhana çorbası mercimek çorbası bunlar en çok sevdiği en azından ağzını açıyor ama mesela ne gibi yemekler veriyorsun ben et tavuk yapınca eziyorum çatalla öğürüyor. Makarna hiç ağzına sürmüyor kusacak gibi oluyor. Kabak yemeği ezerek verdim bıçak gibi kapattı. Ne yemekleri veriyorsun mesela
10 ay 8 günlüğüz hala emekleme yok. Yan yan dönerek ilerliyor gel diyorum dönerek geliyor cok komik. Ayaga kalkamiyor siralamiyor daha.benimki hala emeklemiyor hahahao derece büyüdük
Aynen bizimkide dönerek gleiyorCanim ben yemekleri karıştırmadan vermeye çalışıyorum zaten karışık seyleri de pek yemiyor. Sabah yumurta sarisini tavaya kirip ya da haslama olarak veriyorum yaninda zeytin domates salatalik yiyor ekmekle ve peynirler pek arasi yok gecen gun simitin çıtır kabuğunu zeytinyagina bandirip yedirdim cok sevdi.
İlikli kemik suyuna tarhana ya da mercimek corbasi yapiyorum onlari seviyor. Bir de basit yayla çorbası tarifim var ona bayiliyor. 1 tutam Pirinci kucuk 1 su bardagi su koyup hasliyorum bir kenarda yarim cay bardagi yogurt ile 2 cay kasigi siyez ununu karistiriyorum pirincler iyice haşlanınca icine yogurtlu karisimi ekliyorum 1-2dk kaynatip kapatiyorum icine kuru nane ve zeytinyagi ekliyorum 1 kaseyi bitiriyor.
Somon denemeni tavsiye ederim ama pisirirken mutlaka suluca kalmali kurumamali ve kuyruk bölümü olmali hafif tuzlu olarak veriyorum ben baya yiyor.
Kuzu etiyle yaptığım kofteleri de cok seviyor yumusak oluyor çünkü.
Bir de corba disindaki yemekleri elle verince daha guzel yiyor kaşıkla pek sevmiyor.
Ben catalla ezmiyorum sadece pisirirken et cesitlerinin kurumamasina dikkat ediyorum yoksa ağzında büyüyorlar
10 ay 8 günlüğüz hala emekleme yok. Yan yan dönerek ilerliyor gel diyorum dönerek geliyor cok komik. Ayaga kalkamiyor siralamiyor daha.
Bu arada azı disi çıktı bugun inanamadim cok erken degil mi ya
O dediğin il dışı tayin için geçerli canım.Cnm şark görevini bitirmek zorubda elbette
Yani benm tüm kuzenlerm öyle yaptı cnmO dediğin il dışı tayin için geçerli canım.
Eş durumunu kadroya geçtiği gibi isteyebiliyor. Özür grubu tayinde zorunlu hizmet şartı yok. Ocak ya da Ağustos ayı tayin dönemleri.
Eğer yine de zorunlu hizmet şart diyorsan benim hiçbir arkadaşım zorunlu hizmetini tamamlamadı o zaman
Onlar gönüllü olarak tamamlamışlardır canım. Bir arkadaş 3. yılını ekimde tamamladı kadroya geçti. Ocak ayında da eş durumundan memleketine gittiYani benm tüm kuzenlerm öyle yaptı cnm
Olabilir canım benimki de öyle kilo alımı çok iyi dedi doktor 10.5 kg benimki de sadece yoğurt tarhana yer çok sever sütüm çok maşallah ya hala tazyikli ama korkmuyorum elhamdülillah çok şükür bugüne kadar geldi emmese de olur artik yaşına girecek ana emdiği yere kadar emsinBenimki de çok güzel başlamıştı ek gıdaya yogurdu bile reddediyor. Elmalı irmikli bir tarif var tövbe bismillah ondan başka şey yemiyoroda sadece yatmadan önce. Anne sütü aliyormu canım seninki. Galiba sütüm yetiyor diye düşünüyorum doymasa yer. Sofrada ne yiyorsak tatsin diye veriyorum yine en azından damagi farklı tatlarida bilsin çok yemesede
Anladım canım benimki de tuzsuz tatsız asla yemezYaptığım sulu yemeklerin tuzunu atmadan ayırıyorum ben 2 yemek kaşığı ancak yiyor zaten. Sofrada sizinle beraber yerken ver ağzına az diye üzülme tadını bilsin en azından. Her yemekten yiyebilirler artık kırmızi et denemedim ama tavuğu didikleyince yiyor benimki sofrada.eriste makarnayida yedi geçen gün tabi gözüne çok gelmesin 5 erişte parçası ancakti
Evettt çok az kaldı parti yapacak mısın canımgünaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
minnoşlar iyimi kızlar
yavaş yavaş 1 yaşa doğru gidiyoruzzzzzzzzz
Anladım canım somon hiç denemedim çok da vitaminli bişey hemen alayım çok teşekkür ederimCanim ben yemekleri karıştırmadan vermeye çalışıyorum zaten karışık seyleri de pek yemiyor. Sabah yumurta sarisini tavaya kirip ya da haslama olarak veriyorum yaninda zeytin domates salatalik yiyor ekmekle ve peynirler pek arasi yok gecen gun simitin çıtır kabuğunu zeytinyagina bandirip yedirdim cok sevdi.
İlikli kemik suyuna tarhana ya da mercimek corbasi yapiyorum onlari seviyor. Bir de basit yayla çorbası tarifim var ona bayiliyor. 1 tutam Pirinci kucuk 1 su bardagi su koyup hasliyorum bir kenarda yarim cay bardagi yogurt ile 2 cay kasigi siyez ununu karistiriyorum pirincler iyice haşlanınca icine yogurtlu karisimi ekliyorum 1-2dk kaynatip kapatiyorum icine kuru nane ve zeytinyagi ekliyorum 1 kaseyi bitiriyor.
Somon denemeni tavsiye ederim ama pisirirken mutlaka suluca kalmali kurumamali ve kuyruk bölümü olmali hafif tuzlu olarak veriyorum ben baya yiyor.
Kuzu etiyle yaptığım kofteleri de cok seviyor yumusak oluyor çünkü.
Bir de corba disindaki yemekleri elle verince daha guzel yiyor kaşıkla pek sevmiyor.
Ben catalla ezmiyorum sadece pisirirken et cesitlerinin kurumamasina dikkat ediyorum yoksa ağzında büyüyorlar
10 ay 8 günlüğüz hala emekleme yok. Yan yan dönerek ilerliyor gel diyorum dönerek geliyor cok komik. Ayaga kalkamiyor siralamiyor daha.
Bu arada azı disi çıktı bugun inanamadim cok erken degil mi ya
Yk zaten kasrosunu alıor onda problem ykOnlar gönüllü olarak tamamlamışlardır canım. Bir arkadaş 3. yılını ekimde tamamladı kadroya geçti. Ocak ayında da eş durumundan memleketine gitti
Çok kararsızım ama yüksek ihtimal yapmıacam cnkü anlamıorlarOlabilir canım benimki de öyle kilo alımı çok iyi dedi doktor 10.5 kg benimki de sadece yoğurt tarhana yer çok sever sütüm çok maşallah ya hala tazyikli ama korkmuyorum elhamdülillah çok şükür bugüne kadar geldi emmese de olur artik yaşına girecek ana emdiği yere kadar emsin
Anladım canım benimki de tuzsuz tatsız asla yemez
.köfteyi nas yiyor elinde ısırarak mi yoksa sen ezip mi veriyorsun
Evettt çok az kaldı parti yapacak mısın canım
Anladım canım somon hiç denemedim çok da vitaminli bişey hemen alayım çok teşekkür ederim
Konuya sonradan dahil olduğumdan detayları bilmeden yazıyorum ama eşim de ben de ing, öğrt, canım eşlerden birinin zorunlu hizmet yapıyor ya da zorunlu hizmeti tamamlamış olması yeterli diğer eş istediği okulu seçebilir. Yani sen zorunlu hizmetini tamamladıysan ya da hala yapıyorsan eşin istediği yerde istediği okulu seçebilecektirCnm şark görevini bitirmek zorubda elbette
hah aynen öyle bişide olabilir cnmKonuya sonradan dahil olduğumdan detayları bilmeden yazıyorum ama eşim de ben de ing, öğrt, canım eşlerden birinin zorunlu hizmet yapıyor ya da zorunlu hizmeti tamamlamış olması yeterli diğer eş istediği okulu seçebilir. Yani sen zorunlu hizmetini tamamladıysan ya da hala yapıyorsan eşin istediği yerde istediği okulu seçebilecektir
Aa evet sen öğretmen degilsen o zaman zorunlu hizmeti belki de yapmasi gerekiyordur ama en iyisi milli egitime sormaniz bence sonucta tercih edecek ne kadar cok secenek olursa o kadar şansınız olurhah aynen öyle bişide olabilir cnm
ben öğretmen değilim cnm
yani eşimede demişler bitirmek zorundasın die
haa hemen deil ama elbet birgün bitirmelisin
bizde madem bitecek baştan bitsin dedik
Aynen şimdi aklımız karştı biz yinede soralmAa evet sen öğretmen degilsen o zaman zorunlu hizmeti belki de yapmasi gerekiyordur ama en iyisi milli egitime sormaniz bence sonucta tercih edecek ne kadar cok secenek olursa o kadar şansınız olur
Canım yanlış bilmiyorsam, yada yönetmelik değişmesiyle falan, sen kamuda olup doğu görevini yaptıysan eşin muaf olabiliyor. Sen özel sektörde sigortaliysan sadece erteleyebilir. O yüzden bir an önce bitirmek mantıklı. Ama doğu görevi sayılan bölgeye gelemiyorsa ( çünkü oraları yüksek puanlilar tercih ediyor genelde) bulunduğunuz ile giriş yapmaya çalışsın. Sonra il içi hakkı kazanınca oralara geçmek daha kolay olur.Aynen şimdi aklımız karştı biz yinede soralm
Gerçi cok var ama olsn yinede
Apaydın köyü yıllardır acik kimse gitmedi diye biliyorumYani herkes öyle diyor ama doğu görevi 3 yıl daha kaldığı için mecburen doğu geçen yerleri ilçeleri sçeecek
Tşklwr cnmmmCanım yanlış bilmiyorsam, yada yönetmelik değişmesiyle falan, sen kamuda olup doğu görevini yaptıysan eşin muaf olabiliyor. Sen özel sektörde sigortaliysan sadece erteleyebilir. O yüzden bir an önce bitirmek mantıklı. Ama doğu görevi sayılan bölgeye gelemiyorsa ( çünkü oraları yüksek puanlilar tercih ediyor genelde) bulunduğunuz ile giriş yapmaya çalışsın. Sonra il içi hakkı kazanınca oralara geçmek daha kolay olur.
İşte o görevlendirme için uğraşacaz inşallahApaydın köyü yıllardır acik kimse gitmedi diye biliyorum
Mecburi hizmet bölgesi Suriyelilerin yoğunluklu olduğu bir yer
Ora kesin gelir eşine
Ya da il milli eğitimde bi tanıdığınız varsa Yayladağı Reyhanlı allah ne verdiyse yazacak
İl içi tayinler açılıncya kadar antakyada bi okula gorevlendirmesi yapılabilir tanıdık aracılığıyla
Benim herif arsuzda müdür herkesi tanıyor bak adam lazımsaTşklwr cnmmm
İşte o görevlendirme için uğraşacaz inşallah
Benim herif arsuzda müdür herkesi tanıyor bak adam lazımsa
Evet canım bitirmesi gerek zaten merkez ve Defne dışında bütün ilçeler zorunlu hizmet neredeyse Hatay'da. Eniştem Samandağ'ın Antakyaya yakın bir okulunda bitirdi yeter ki Hatay'a gelsin biter zorunlu hizmet.hah aynen öyle bişide olabilir cnm
ben öğretmen değilim cnm
yani eşimede demişler bitirmek zorundasın die
haa hemen deil ama elbet birgün bitirmelisin
bizde madem bitecek baştan bitsin dedik
işte eş durumunda geçişlerde son zamanlarda ilçeler açılıyor sinir oluyorumEvet canım bitirmesi gerek zaten merkez ve Defne dışında bütün ilçeler zorunlu hizmet neredeyse Hatay'da. Eniştem Samandağ'ın Antakyaya yakın bir okulunda bitirdi yeter ki Hatay'a gelsin biter zorunlu hizmet.
Günaydın. Evet canım biz de koltuğun kenarından tutunarak adımlıyoruz bir haftadır. Bayadır emekliyordu ama üşeniyor daha çok yuvarlanmayı tercih ediyordu.günaydın güzel anneler
minnoşlar nasıllar... tutunarak adımlar başladımı
bizimki koltuk kenarında başladı emeklemiyordu
onun ardından emeklemeyede başladı
ters yaşıyoruz bu hayatı